Israël essentials

Beste reistijd: Maart t/m mei, september en oktober
Visum nodig? Nee
Minimum vliegduur: 5 uur
Richtprijs retourticket: €400
Lokaal prijsniveau:
Inentingen: Evt. dengue, rabiës.


Deel jouw reiservaring!

Reizen naar Israël

Eenman in Israël ga je spontaan geloven. De vraag is alleen nog waarín. Het land met zijn Gouden Stad Jeruzalem bevat de grootste heiligdommen van zowel het Christendom, het Jodendom als – deels – de Islam. Van het Meer van Galilea tot de Dode Zee; van Jeruzalem tot Nazareth en Bethlehem: Israël barst van de beroemde historische plekken. Maar Israël is ook modern en trendy. Veel hippere steden dan Tel Aviv, waar de bars en clubs nooit sluiten, zijn er niet.

Lees meer >

Hoogtepunten & mooiste plekken in Israël

De heilige stad Jeruzalem

Jeruzalem

Jeruzalem is zo’n stad die iedereen in z’n leven een keer gezien moet hebben. Het gevoel rond te lopen op het kruispunt van drie grote wereldreligies is onbeschrijfelijk. Op een paar honderd meter van elkaar bevinden zich de Rotskoepel met zijn gouden dak, de Al –Aqsamoskee, de Tempelberg, de Klaagmuur en de Heilige Grafkerk. Jeruzalem fascineert vooral in zijn oude Stad, onderdverdeeld in vier kwartieren: islamitisch, christelijk, joods en armeens. Reserveer minimaal een hele dag om hier rond te struinen. Loop door de oude steegjes van het islamitische gedeelte, langs het nieuwe maar sfeervolle Joodse deel en de Tempelberg, door de stille en mystieke Armeense buurt en langs de heilige kerken in christelijke wijk.

The sunny non-stop city Tel Aviv

Tel Aviv

Wie naar Isräel wil, vliegt vaak op de luchthaven Ben-Gurion. Deze ligt op 50 kilometer van Jeruzalem en op slechts 15 kilometer van Tel Aviv, twee steden die ook goed te combineren zijn als combi-citytrip. De tweede stad van Israël is in alles een tegenpool van Jeruzalem. Tel Aviv is uiterst modern, homovriendelijk, hip, heeft mooie zandstranden en een nachtleven waar je u tegen zegt. Bezoek ook het oude gedeelte Jaffa, waar je ineens weer totaal teruggeworpen wordt in de tijd.

Retrobestemming Eilat

Terug van weggeweest als winterzonbestemming: Eilat. Dit is een moderne badplaats met luxe resorts en hotels, gezellige restaurants, bars en discotheken. Eilat is een goede uitvalsbasis voor trips naar de Negev Woestijn, de Dode Zee en ook Petra (in Jordanië), maar vooral een plek om te (leren) duiken. De tropische Rode Zee biedt geweldige snorkel- en duikmogelijkheden.

< Lees minder

26 Israël reiservaringen en tips

Gemiddelde beoordeling

7,9

Op basis van 26 ervaringen

  • Cultuur & bezienswaardigheden: 8,8

  • Gastvrijheid: 6,8

  • Natuur: 7,4

  • Stranden: 8,1

  • Eten: 8,4

De beoordelingen zijn afkomstig van onze bezoekers en gebasseerd op hun reisverhalen over Israël.

Deel jouw reiservaring

Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling | Best gewaardeerd

Filter op reisvorm

  • Profiel Peter Hiscock
    op 10-01-2022
    34 landen bezocht • 9 reviews • 8 waarderingen
    7,8

    “Indrukwekkende combi van natuur, cultuur en heerlijk eten”

    Twee weken lang een heerlijke roadtrip gedaan in december. Het weer was prima, helemaal in het normaal snikhete maar nu lekkere zuiden.

    Israël/Palestina, een bijzondere, bizarre plek. Jeruzalem is natuurlijk de grootste trekpleister en een must om heen te gaan. Wij verbleven in Oost-Jeruzalem, een enorm verschil met West Jeruzalem. Het Oosten is minder ontwikkeld, rommeliger maar de Palestijnen zijn een stuk vriendelijker. Op straat heerst veel meer een Arabische sfeer, met veel streetfood. West Jeruzalem voelt een stuk Europeser aan, is netter maar ook wat saai (ik heb het dan vooral over Jeruzalem buiten het oude centrum).

    Een ander hoogtepunt tijdens onze reis was de kloof Ein Geidi, vlakbij de dode zee. Hier kan je heerlijk wandelen. Je hebt hier meerdere paden. Eén waar je in een rij loopt met andere toeristen op een netjes aangelegd pad (langs de rivier Nahal David) en een ravijn ten zuiden daarvan (langs de rivier Nahal Arugot), waar het een stuk rustiger is en de natuur erg indrukwekkend. Vooral laatstgenoemde is een aanrader.

    Na Ein Geidi reden we verder naar het zuiden, naar o.a. de Negev woestijn, Eilat en Timna park. Vooral Timna park is een enorme aanrader. Relatief onbekend maar een erg indrukwekkend park net boven Eilat. Uitgestrekte maandlandschappen, flinke rotspartijen. Je kan hier heerlijk rondrijden met je huurauto maar ook wandelen en klimmen. Het Israëlische alternatief voor Wadi Rum. Niet ver hiervan vandaan is er de 'Red Canyon' op de grens met Egypte. Ook een top plek om een paar uur te hiken.
    Eilat zelf is een prima stad voor 2 nachten en leuk om even te snorkelen, maar het is niet bijster bijzonder.

    In het Noorden van Israël is Akko een tip. Mooi klein vestingstadje aan de zee, met voornamelijk Palestijnse populatie, schattige straatjes en lekker eten. Tiberias en het meer zijn we ook geweest. We hadden op dat moment geen auto dus zaten vooral in Tiberias en konden niet het meer rond rijden. Tiberias zelf is geen boeiende plek en het was erg frustrerend dat je bijna nergens in het stadje de oever van het meer kon betreden. Uiteindelijk zijn we ergens over een hek geklommen om even te kijken bij het meer.

    Dan hebben we nog Tel Aviv. Een toffe stad om een paar dagen te verblijven. Leuke marktjes, lekker eten, hippe tentjes. Soms iets te hip. Tel Aviv doet erg haar best om een soort Israëlisch Berlijn te zijn, lijkt het. Het had iets pretentieus en geforceerd. Soms had het eettentje geen naam of kregen we een cryptische, vage menu kaart. Wanneer wij om verduidelijking vroegen leek men ons met tegenzin te helpen. Sowieso zijn de Israëliërs over het algemeen geen warm en gastvrij volk, vonden wij.

    Het beste van deze reis was nog het eten. Ik denk dat ik nog nooit zo lekker op vakantie heb gegeten als hier. Het lekkerste hebben wij gegeten in Palestina maar ook in Israël is het eten heerlijk.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Israël:

    Timna Park • Ein gedi • Oude stad van Jeruzalem

    Mijn Israël beoordeling:
    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 6
    • Natuur: 9
    • Eten: 9
    • Stranden: 7

    Gereisd december 2017 • 2 weken lang • met partner • zelfstandig

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Fabienne Ceyhan- de Weijer
    op 17-05-2019
    26 landen bezocht • 13 reviews • 10 waarderingen
    9,0

    “Indrukwekkend land met verschillende culturen en historisch erfgoed”

    Tijdens mijn reis heb ik Jeruzalem, Tel Aviv en Palestina bezocht. Alledrie zeer indrukwekkend en aan te raden. De afwisseling tussen de historie en cultuur in Jeruzalem (met zichtbaar 3 religies), het modern, ontspannen en hippe Tel Aviv en de huidige situatie in Palestina maken het een reis die veel indruk heeft gemaakt. Zeer de moeite waard!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Israël:

    Oude stad van Jeruzalem • Tel aviv  • Jaffa (Arabische gedeelte van Tel-Aviv)

    Mijn Israël beoordeling:
    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 7
    • Eten: 10
    • Stranden: 9

    Gereisd september 2017 • 1 week lang • met familie • zelfstandig

    3 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Friso Annema
    op 05-05-2019
    40 landen bezocht • 39 reviews • 20 waarderingen
    7,8

    “Land van tegenstrijdigheden”

    Een tripje naar Israël zet je aan het denken, maar het is tevens een land waar je makkelijk heen kan voor een korte break.

    Israël is makkelijk en via een korte vlucht te bereiken en doordat het land erg compact is kan je snel (met goed openbaar vervoer) veel van het land ontdekken.

    De meeste mensen zullen aankomen in Tel Aviv. En hoewel het strand er fijn is en het water heerlijk warm, vond ik deze stad niet bijzonder. Het zijn voornamelijk lelijke betonnen appartementencomplexen. Wat wel al gelijk opvalt als je in Tel Aviv bent is de beveiliging die overal aanwezig is. Voor alle stations (bus en trein) moet je tas door een scanner en zelfs sommige winkels hebben dit.

    Van Jeruzalem was ik wel echt onder de indruk. Deze stad heeft een enorm rijke historie voor zowel moslims als christenen en de stad ademt deze geschiedenis. De kleine straatjes met leuke winkeltjes en de vele historische plekken maken dit tot een geweldige stad. Een wandeling op de olijfberg voor zonsopkomst geeft je een enorm mooi uitzicht over de stad en een mogelijkheid voor geweldige foto's.

    Wanneer je in Jeruzalem bent adviseer ik je ook zeker met de bus (vanauit Oost-Jeruzalem) naar de Westelijke Jordaanoever te gaan. Dit is het Palestijnse gebied en geeft een goed beeld van het conflict (onder andere de muur welke Israel heeft gebouwd en de settelments). Vanuit Jeruzalem kan je ook makkelijk een uitstapje doen naar de Dode Zee.

    Een andere mooie plek vond ik Haifa. Hier kan je de geweldige Baha'i gardens bezoeken. Vanuit Haifa gaat er ook een hele relaxte trein terug naar Tel Aviv.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Israël:

    Haifa • Jeruzalem • Dode zee

    Mijn Israël beoordeling:
    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 6
    • Natuur: 7
    • Eten: 9
    • Stranden: 8

    Gereisd januari 2019 • 1 week lang • alleen • zelfstandig

    5 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Shanna de Klerk
    op 29-04-2019
    41 landen bezocht • 13 reviews • 7 waarderingen
    7,8

    “Veelzijdig land - in alle opzichten”

    Israel heeft voor ieder wat wils! De vliegafstand is met 4-5 uur prima voor een week, maar er is genoeg te doen om langer te blijven. Op de stranden is ruimte voor zonnen, maar je kan er ook goed duiken (Romeinse gezonken haven in Caesarea) of voor de onderwaterwereld in de rode zee. Doordat Jeruzalem een belangrijke plaats is voor de 3 grote religies (Jodendom, Christendom en Islam) is er een schat aan cultuur te vinden. Verder heeft het gehele land veel historie en kan je door de verschillende landschappen jezelf prima vermaken. De wegen zijn goed en een auto huren is geen enkel probleem! Ook is dit land erg goed te combineren met Jordanië.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Israël:

    Jerusalem • Dode zee • Ein gedi

    Mijn Israël beoordeling:
    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 7
    • Eten: 7
    • Stranden: 8

    Gereisd maart 2019 • 1 week lang • met vrienden • zelfstandig

    5 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Lars Maree
    op 26-04-2019
    24 landen bezocht • 26 reviews • 7 waarderingen
    6,8

    “Van saai beton naar oude pracht”

    Israël is een bijzonder land. Ik heb Tel Aviv en Jeruzalem aangedaan. Tel Aviv had op mij een saaie indruk. De oude stad, Jaffa, is mooi om te zien, maar dat is dan ook al het mooie dat de stad te bieden heeft. Musea heb ik hier niet bezocht. Jeruzalem daarentegen is een wereld van verschil: een magische plek met een rijke historie. Hier kan men uren door de straatjes dwalen. Een uitstapje naar de Dode Zee is ook zeker een aanrader. Ik had er weinig van verwacht, maar was verbaast over het fenomeen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Israël:

    Oude stad van Jeruzalem • Jaffa (Arabische gedeelte van Tel-Aviv) • Dode zee

    Mijn Israël beoordeling:
    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 6
    • Natuur: 6
    • Eten: 8
    • Stranden: 6

    Gereisd november 2018 • 1 week lang • met vrienden • zelfstandig

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Pieter Jaspers
    op 13-04-2019
    49 landen bezocht • 52 reviews • 12 waarderingen
    6,8

    “Smeltkroes van culturen”

    Israël is onvergelijkbaar met andere landen. Dit heeft natuurlijk met de cultuur te maken. Je ziet overal weer andere meerderheden. Joden, Moslims en zelfs Christenen.

    Eerlijk gezegd vond ik de mensen niet heel hartelijk. Als je ze vergelijkt met bijvoorbeeld hun buren, de Jordaniërs, dan winnen de laatste het met gemak qua gastvrijheid. Dit heeft mijns inziens ook met de vaak Europese afkomst van de bewoners van Israël te maken. In Nederland zijn we ook niet allemaal even hartelijk.

    Qua cultuur en bezienswaardigheden kun je je geluk niet op in Israël. Jeruzalem is natuurlijk niet over te slaan, maar voor mij was Akko ook echt een hoogtepunt. Een echt kruisvaardersdorpje aan de zee.
    De tuinen van Haifa zou ik zelf wel overslaan een volgende keer. Het is mooi om over uit te kijken, maar je kunt ze niet echt fatsoenlijk op eigen houtje bezoeken.

    Huur voor het Noorden bijvoorbeeld een auto. Niet duur, en makkelijk om de Golan Heights mee te ontdekken. Nimrod Fortress was daar een hoogtepunt, een mooi fort met prachtige uitzichten. Ik zou zelf niet teveel verwachten van de natuur in Israël. De bergen in het Noorden zijn mooi, en kleine nationale parkjes zoals Ein Gedi zijn aardig. Het gigantische, prachtig gelegen fort van Masada moet je niet overslaan. Ga 's ochtends vroeg naar boven om de zonsopkomst te zien boven de Dode Zee. De weg naar boven is erg, erg inspannend. Wellicht zie je een van de prachtige berggeiten in het gebied.

    Qua eten heb ik echt genoten van Israël. Van een sabat-diner bij een familie, tot heerlijke shakshouka's, bureka's, en geweldig brood met humus.
    De Dode Zee is een beleving, maar wel voor maar 10 minuutjes. De stranden aan de beroemde zoute binnenzee zijn zonder te overdrijven waardeloos.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Israël:

    Oude stad van Jeruzalem • Masada • Golan hoogte

    Mijn Israël beoordeling:
    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 6
    • Natuur: 4
    • Eten: 8
    • Stranden: 8

    Gereisd oktober 2018 • 2 weken lang • alleen • zelfstandig

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Kristian van der Bij
    op 11-04-2019
    22 landen bezocht • 14 reviews • 10 waarderingen
    7,0

    “Grote verschillen binnen een uur afstand”

    Tel Aviv is erg nieuw en mist oude dingen, wel te vinden in sommige straten in het stadscentrum en in Jaffa; daar heb je het goede uitzichtpunt over de stad. Als je iets anders wilt ga dan naar Azrieli Center; een winkelcentrum met bovenin een restaurant met uitzicht over de gehele stad. Vlakbij gelegen is de wijk Sarona; lange straat met luxe merken in grote vrijstaande panden. De kleine markten heb je zo gehad, denk aan Carmel Market. Stel je bij Neve Tzedek niet te veel voor! Lopen langs de boulevard is erg fijn en de stranden zijn mooi.
    Naar Jeruzalem kun je gemakkelijk met de bus (door de weeks) tijdens de Shabbat heb je alleen de mogelijkheid tot een taxi en met aankomst op de luchthaven kom je bij een taxi uit die verbonden is met ''Gett" een soort Uber, of je dit prettig vind is voor ieder anders. In Jeruzalem is de Joodse wijk het mooist en het best onderhouden. De Klaagmuur en de Dome of the Rock zijn ook meteen de mooiste bezienswaardigheden. Souvenirs ga je vinden want daar zijn veel te veel winkeltjes van.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Israël:

    Jeruzalem • Tel Aviv

    Mijn Israël beoordeling:
    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 6
    • Natuur: 6
    • Eten: 7
    • Stranden: 8

    Gereisd februari 2019 • 1 week lang • met familie • zelfstandig

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Laura
    op 11-04-2019
    31 landen bezocht • 4 reviews • 1 waardering
    8,0

    “Indrukwekkend en bijzonder land!”

    Wat een bijzonder land is Israël. Een mix van verschillende culturen en religies! Jeruzalem is een prachtige oude stad met smalle straatjes. Bijzonder dat je er allerlei mensen van verschillende religies ziet lopen. De verschillende wijken in de bazaar met elk hun eigen karakter. De heilige grafkerk in Jeruzalem is ook bijzonder om te ervaren. De vele mensen die hier gepassioneerd hun geloof betuigen. Ook de Klaagmuur mag je zeker niet missen. Het uitzicht over Jeruzalem vanaf de Olijfberg is ook een aanrader. Yad Vashem, het holocaust museum is ook erg indrukwekkend. Hier vindt je vele leerzame en emotionele verhalen over de Holocaust.

    Tel Aviv is hip en je vindt er een bruisend uitgaansleven. Heerlijk vertoeven aan het strand, waar je leuke eettentjes vindt aan het strand. Eten bij 'The old man and the sea' in Jaffa is erg lekker. Bezoek in Haifa zeker de Bahai tuinen, zo mooi gelegen.

    Israël is een bijzondere bestemming zeker door de mix van culturen en het heerlijke eten en was heel anders dan ik van tevoren had gedacht.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Israël:

    Jeruzalem • Jaffa (Arabische gedeelte van Tel-Aviv) • Haifa

    Mijn Israël beoordeling:
    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 7
    • Eten: 9
    • Stranden: 8

    Gereisd november 2017 • 1 week lang • met vrienden • zelfstandig

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Rogier Pistorius
    op 19-02-2019
    1 review • 3 waarderingen
    8,0

    “Kuifje in het paradijs ( yep ben BLOND )”

    Ooit wilde ik naar dit land toe en na 54 jaar kwam het er dan van, en over een paar maanden weer maar dan de andere kant van Israel.
    De eerste keer was voornameliijk Eilat en Jerusalem , met als hoogtepunten de Klaagmuur, oude stad Koraal snorkelen en Yad Vashem, en na lang zoeken het graf gevonden van Oscar Shindler .
    Over een paar maanden begin ik in Tel Aviv en HOOP dan via Ramalah en evt Bethlehem weer in Jerusalem uit te komen, en dat alles in 15 dagen

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Israël:

    Coral Beach Reserve, Eilat • Jerusalem • Yad Vashem

    Mijn Israël beoordeling:
    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 8
    • Eten: 8
    • Stranden: 7

    Gereisd september 2018 • 2 weken lang • alleen • zelfstandig

    3 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Angelique de Mooij
    op 26-11-2017
    18 landen bezocht • 15 reviews • 68 waarderingen
    6,6

    “Alleen leuk voor Westerse mensen???”

    Israël is een mooi en complex land. Vooral heel complex. Er is zoveel te zien, zoveel geschiedenis. En ook zoveel haat. Ik ben zowel in het Joodse gedeelte geweest als in het Arabische gedeelte. Als niet Westerse wordt je niet hartelijk ontvangen bij de Israelische gedeeltes. De security check is ronduit oneerlijk. Tijdens mijn eerste reis alleen zijn mijn koffers extreem lang onderzocht en hebben ze me vijf uur lang opgesloten en vragen gesteld. (ik heb een Arabisch uiterlijk). Waarom ik dit in mijn review zet is omdat ik het belangrijk vind dat men ook weet hoe het eraan toe gaat bij niet westerse mensen. Want ik was daar niet alleen, met mij nog veel meer mensen met een niet westers uiterlijk. Ja, dit noem ik onrechtvaardigheid.

    Ondanks de negatieve ervaringen die ik met het Israëlisch volk heb meegemaakt kan ik zeker wel positieve dingen benoemen. Akko is een plaats waar je echt geweest moet zijn. Akko is een prachtige Arabische stad met mooie oude straten en marktjes, een gezellige boulevard en waar men nog wel gastvrij is. Het eten aan de Boulevard is heerlijk en vanuit de restaurantjes aan het water kan je Haifa zien liggen aan de overkant.

    Ik ben zelf doorgereisd naar de West-Bank ondanks dat men zei dat het gevaarlijk was. Vier dagen in Ramallah gebleven. Nooit geweten dat in een stad waar de oorlog volgens veel mensen zo zichtbaar is, zo interessant kan zijn. In Ramallah heb ik me veiliger gevoeld dan op veel andere plekken waar ik geweest ben. Men is er ontzettend gastvrij, de sfeer is gezellig en er is veel te zien en te doen. Bij binnenkomst na de eerste checkpoint zie je de muren vol met prachtige Graffiti waarin zichtbaar is dat men zich niet gewonnen geef. Toch merk je verder nergens dat er oorlog is. Overal vind je terrasjes, restaurantjes, cafés etc.

    Voor iedereen die naar Israël gaat wil ik aanraden om ook zeker de Arabische gebieden te bezoeken en dan pas te oordelen over het land en de mensen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Israël:

    Jaffa (Arabische gedeelte van Tel-Aviv) • Akko • Ramallah

    Mijn Israël beoordeling:
    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 3
    • Natuur: 7
    • Eten: 8
    • Stranden: 7

    Meerdere keren gereisd, laatste keer in juni 2017 • alleen • zelfstandig

    15 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Israël reiservaring!

Ben jij onlangs in Israël geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van het land

(optioneel)


Top 3 Israël specialisten

Kras

Kras

Kras biedt drie verschillende Israël rondreizen met Nederlands sprekende reisleiding, waaronder een combinatiereis met Jordanië.
Bezoek website

TUI

TUI

Bij Arke vind je een indrukwekkende Israël & Jordanië rondreis per bus, maar ook een ruim aanbod strandvakanties naar Eilat én een cruise.
Bezoek website

Djoser

Djoser

Op cultureel avontuur naar Israël en Jordanië? Djoser combineert deze landen in een 15-daagse rondreis én biedt een 12-daagse Israël rondreis.
Bezoek website

Meer Israël reisorganisaties

Goedkope vliegtickets Israël

Vergelijk hotelprijzen Israël

Top 3 Israël specialisten

Kras

Kras

Kras biedt drie verschillende Israël rondreizen met Nederlands sprekende reisleiding, waaronder een combinatiereis met Jordanië.
Bezoek website

TUI

TUI

Bij Arke vind je een indrukwekkende Israël & Jordanië rondreis per bus, maar ook een ruim aanbod strandvakanties naar Eilat én een cruise.
Bezoek website

Djoser

Djoser

Op cultureel avontuur naar Israël en Jordanië? Djoser combineert deze landen in een 15-daagse rondreis én biedt een 12-daagse Israël rondreis.
Bezoek website

Meer Israël reisorganisaties