Reiservaringen Israël, reisverhalen & tips over reizen naar Israël

Israël essentials

Beste reistijd: Maart t/m mei, september en oktober
Visum nodig? Nee
Minimum vliegduur: 5 uur
Richtprijs retourticket: €400
Lokaal prijsniveau:
Inentingen: Evt. dengue, rabiës.


Deel jouw reiservaring!

Reizen naar Israël

Eenman in Israël ga je spontaan geloven. De vraag is alleen nog waarín. Het land met zijn Gouden Stad Jeruzalem bevat de grootste heiligdommen van zowel het Christendom, het Jodendom als – deels – de Islam. Van het Meer van Galilea tot de Dode Zee; van Jeruzalem tot Nazareth en Bethlehem: Israël barst van de beroemde historische plekken. Maar Israël is ook modern en trendy. Veel hippere steden dan Tel Aviv, waar de bars en clubs nooit sluiten, zijn er niet.

Lees meer >

Hoogtepunten & mooiste plekken in Israël

De heilige stad Jeruzalem

Jeruzalem

Jeruzalem is zo’n stad die iedereen in z’n leven een keer gezien moet hebben. Het gevoel rond te lopen op het kruispunt van drie grote wereldreligies is onbeschrijfelijk. Op een paar honderd meter van elkaar bevinden zich de Rotskoepel met zijn gouden dak, de Al –Aqsamoskee, de Tempelberg, de Klaagmuur en de Heilige Grafkerk. Jeruzalem fascineert vooral in zijn oude Stad, onderdverdeeld in vier kwartieren: islamitisch, christelijk, joods en armeens. Reserveer minimaal een hele dag om hier rond te struinen. Loop door de oude steegjes van het islamitische gedeelte, langs het nieuwe maar sfeervolle Joodse deel en de Tempelberg, door de stille en mystieke Armeense buurt en langs de heilige kerken in christelijke wijk.

The sunny non-stop city Tel Aviv

Tel Aviv

Wie naar Isräel wil, vliegt vaak op de luchthaven Ben-Gurion. Deze ligt op 50 kilometer van Jeruzalem en op slechts 15 kilometer van Tel Aviv, twee steden die ook goed te combineren zijn als combi-citytrip. De tweede stad van Israël is in alles een tegenpool van Jeruzalem. Tel Aviv is uiterst modern, homovriendelijk, hip, heeft mooie zandstranden en een nachtleven waar je u tegen zegt. Bezoek ook het oude gedeelte Jaffa, waar je ineens weer totaal teruggeworpen wordt in de tijd.

Retrobestemming Eilat

Terug van weggeweest als winterzonbestemming: Eilat. Dit is een moderne badplaats met luxe resorts en hotels, gezellige restaurants, bars en discotheken. Eilat is een goede uitvalsbasis voor trips naar de Negev Woestijn, de Dode Zee en ook Petra (in Jordanië), maar vooral een plek om te (leren) duiken. De tropische Rode Zee biedt geweldige snorkel- en duikmogelijkheden.

< Lees minder

17 Israël reiservaringen en tips

Gemiddelde beoordeling

8,0

Op basis van 17 ervaringen

  • Cultuur & bezienswaardigheden: 8,8

  • Gastvrijheid: 6,9

  • Natuur: 7,8

  • Stranden: 8,3

  • Eten: 8,4

De beoordelingen zijn afkomstig van onze bezoekers en gebasseerd op hun reisverhalen over Israël. Deel jouw ervaring met Israël en maak iedere week kans op ons boek ‘De Wereld in 27 Vakantiedagen’ t.w.v. €14,95!

Deel jouw reiservaring

Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling | Best gewaardeerd

Filter op reisvorm

  • 6,6

    18 landen bezocht
    15 reviews
    3 waarderingen

    “Alleen leuk voor Westerse mensen???”

    Geplaatst 26-11-2017 • meerdere keren gereisd, laatste keer in juni 2017 • alleen • zelfstandig

    Israël is een mooi en complex land. Vooral heel complex. Er is zoveel te zien, zoveel geschiedenis. En ook zoveel haat. Ik ben zowel in het Joodse gedeelte geweest als in het Arabische gedeelte. Als niet Westerse wordt je niet hartelijk ontvangen bij de Israelische gedeeltes. De security check is ronduit oneerlijk. Tijdens mijn eerste reis alleen zijn mijn koffers extreem lang onderzocht en hebben ze me vijf uur lang opgesloten en vragen gesteld. (ik heb een Arabisch uiterlijk). Waarom ik dit in mijn review zet is omdat ik het belangrijk vind dat men ook weet hoe het eraan toe gaat bij niet westerse mensen. Want ik was daar niet alleen, met mij nog veel meer mensen met een niet westers uiterlijk. Ja, dit noem ik onrechtvaardigheid.

    Ondanks de negatieve ervaringen die ik met het Israëlisch volk heb meegemaakt kan ik zeker wel positieve dingen benoemen. Akko is een plaats waar je echt geweest moet zijn. Akko is een prachtige Arabische stad met mooie oude straten en marktjes, een gezellige boulevard en waar men nog wel gastvrij is. Het eten aan de Boulevard is heerlijk en vanuit de restaurantjes aan het water kan je Haifa zien liggen aan de overkant.

    Ik ben zelf doorgereisd naar de West-Bank ondanks dat men zei dat het gevaarlijk was. Vier dagen in Ramallah gebleven. Nooit geweten dat in een stad waar de oorlog volgens veel mensen zo zichtbaar is, zo interessant kan zijn. In Ramallah heb ik me veiliger gevoeld dan op veel andere plekken waar ik geweest ben. Men is er ontzettend gastvrij, de sfeer is gezellig en er is veel te zien en te doen. Bij binnenkomst na de eerste checkpoint zie je de muren vol met prachtige Graffiti waarin zichtbaar is dat men zich niet gewonnen geef. Toch merk je verder nergens dat er oorlog is. Overal vind je terrasjes, restaurantjes, cafés etc.

    Voor iedereen die naar Israël gaat wil ik aanraden om ook zeker de Arabische gebieden te bezoeken en dan pas te oordelen over het land en de mensen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Israël:

    Jaffa (Arabische gedeelte van Tel-Aviv) • Akko • Ramallah

    Mijn Israël beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 3
    • Natuur: 7
    • Eten: 8
    • Stranden: 7

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,6

    24 landen bezocht
    26 reviews
    0 waarderingen

    “Short Israeli break”

    Geplaatst 26-11-2017 • gereisd september 2016 • 1 week lang • alleen • zelfstandig

    Tijdens enkele vrije dagen in Israel een rondrit gemaakt. Tel Aviv is hiervoor een erg geschikte uitvalsbasis. De stad heeft erg mooie stranden alleen is een echt centrum er niet te vinden. Je kunt natuurlijk naar Jaffa (old town) gaan, maar dit deel is ook niet gigantisch. Het eten is er wel fantastisch, een echte aanrader ( Miznon en Haj Kahil kan ik warm aanbevelen) . Verder erg mooie en ongerepte natuur zoals Negev woestijn, waar het zalig rijden is om door te rijden met de auto! Eilat is erg toeristisch, mensen zijn niet echt vriendelijk, dus kan je gemakkelijk overslaan. Dode zee is ook een aanrader, rond Ein Gedi kan je ook nog een erg uniek wildlife reservaat zien. Een aanrader! Negatieve punten waren de mentaliteit van sommige mensen, erg neerbuigend naar de Palestijnen en dat is wel erg jammer. Voor de rest één advies, zeker een bezoekje waard!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Israël:

    Tel aviv  • Negev woestijn • Dode zee

    Mijn Israël beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 6
    • Gastvrijheid: 4
    • Natuur: 9
    • Eten: 10
    • Stranden: 9

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,0

    44 landen bezocht
    27 reviews
    0 waarderingen

    “indrukwekkend en bijzonder verrassend”

    Geplaatst 23-11-2017 • gereisd oktober 2017 • 2 weken lang • met partner • zelfstandig

    De reactie van meeste mensen op het bericht dat wij naar Israel zouden gaan was "verrassende keuze. Staat niet op mijn bucketlist". En dat is ten onrechte. Nooit heeft een land mij meer verrast en overdonderd dan Israel. De natuur, de bezienswaardigheden, het gevoel van historie is enorm. En dan het eten: zelden zo lekker gegeten als tijdens de 2 weken in Israel. Een echte aanrader.
    En ja...het is een land van tegenstelllingen, en die kunnen confronterend zijn (met name de muur rond Palestijnse gebieden). Laat je daar niet door tegenhouden.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Israël:

    Jeruzalem • Negev woestijn

    Mijn Israël beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 9
    • Eten: 10
    • Stranden: 9

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,0

    16 landen bezocht
    26 reviews
    4 waarderingen

    “Israël: pareltje in het Midden-Oosten”

    Geplaatst 15-11-2017 • gereisd oktober 2014 • 2 weken lang • met vrienden • zelfstandig

    Israël is echt een pareltje en wordt helaas vaak overgeslagen vanwege het feit dat men denkt dat het er onveilig is. Nu ga ik natuurlijk niet zeggen dat dit onterecht is, maar schuw dit land er daarom zeker niet. Ik ben er als kind van 4 geweest en een aantal jaar geleden nogmaals. Met een vriendin van me ben ik van Tel Aviv naar Jeruzalem gegaan. Tel Aviv was ontzettend mooi en hip. Je hebt er veel leuke winkels, de mensen zijn ontzettend aardig en je hebt helemaal niet het idee dat je in het midden-oosten bent. Ga ook zeker eens langs de woonwijken. Dit is erg interessant om te zien omdat dit een totaal andere wereld is. Hekken om de huizen en wijken tevens omringt door hekken. Hierna zijn we natuurlijk naar Jeruzalem gegaan. GEWELDIG! Al die bezienswaardigheden zoals de klaagmuur, absoluut de moeite waard ondanks de drukte. Ga ook zeker naar de Dode Zee.. je blijft hier drijven en dat is echt een hele unieke ervaring!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Israël:

    Jeruzalem • Dode zee • Tel aviv

    Mijn Israël beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 6
    • Eten: 9
    • Stranden: 10

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,6

    31 landen bezocht
    17 reviews
    2 waarderingen

    “Een intens land vol tegenstellingen”

    Geplaatst 11-11-2017 • gereisd november 2017 • 1 week lang • met vrienden • zelfstandig

    Tijdens mijn reis door Israel heb ik de steden Jeruzalem & Tel Aviv bezocht. Een combinatie die ik iedereen kan aanraden! In Jeruzalem kijk je je ogen uit aan alle historische en culturele schatten en de verschillende culturen die hier op een klein oppervlak samenleven. Van strengorthodoxe joden bij de Klaagmuur tot de schitterende gouden koepel van de Tempelberg. Het uitzicht vanaf de Olijfberg is prachtig en de steegjes in de Oude Stad sfeervol. Klein minpunt is dat Jeruzalem ook ontzettend geliefd is bij religieuze reisorganisaties, en de kleine straatjes vaak overbevolkt worden door grote groepen toeristen die achter een gids aan lopen.

    Zo niet in Tel Aviv, de meest relaxte stad waar ik ooit ben geweest. Hier slenter je over de vlooienmarkt in Yaffa, het oude deel van de stad, zie je de zon ondergaan in de zee vanaf het stadsstrand en eet je 's avonds de lekkerste falafel. Absoluut een aanrader om daarmee de koude herst/wintermaanden in Nederland even te onderbreken.

    Over het algemeen zijn de mensen ook ontzettend vriendelijk en behulpzaam en spreekt vrijwel iedereen vlekkeloos Engels. Israel is echter geen goedkoop land. Qua prijzen in restaurants is het vergelijkbaar met Nederland, en voor een biertje in een bar betaal je al gauw € 8.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Israël:

    Tel Aviv • Oude stad van Jeruzalem • Dode zee

    Mijn Israël beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 7
    • Eten: 9
    • Stranden: 8

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,8

    16 landen bezocht
    26 reviews
    2 waarderingen

    “Mix van cultuur, natuur en religie”

    Geplaatst 10-11-2017 • gereisd april 2017 • 2 weken lang • met vrienden

    Israel is een land waarbij de contrasten zo groot zijn. Het conflict in dit land is goed zichtbaar en daarom is het goed om je voor te bereiden voordat je gaat. In mijn reis ben ik naar Hebron, Jeruzalem, Bethlehem, Tel Aviv, Nablus, Jericho en Dode Zee geweest. Verder hebben we twee woestijnwandelingen gedaan. Hoogtepunten hieruit waren Hebron en Jeruzalem. Jeruzalem is fascinerend omdat het conflict hier goed zichtbaar is, terwijl de stad nog bruist van cultuur. De bevolking van zowel Israel als Palestina zijn zeer vriendelijk. Zelf overnachten wij in een Guesthouse vlakbij Bethlehem wat een ideale uitvalbasis was.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Israël:

    Dode zee • Jeruzalem • Jericho

    Mijn Israël beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 9
    • Eten: 7
    • Stranden: 8

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,2

    42 landen bezocht
    32 reviews
    4 waarderingen

    “Een bezoek waard!”

    Geplaatst 01-11-2017 • gereisd juli 2014 • 3 weken lang • alleen • zelfstandig

    Israel is absoluut een bezoek waard. De cultuur en de historie is indrukwekkend, en het is zeker aan te raden om je daar van te voren even in te verdiepen. Uiteraard kan je naar de 'standaard' hoogtepunten gaan, maar een bezoek aan het noorden van Israel zou ik niet overslaan. Er is daar weinig openbaar vervoer, maar je kan daar prima reizen als een local: liftend! Het is heel gebruikelijk om je op die manier door het land te verplaatsen. Uiteraard geldt dat voor ieder op zich, maar ik heb me totaal niet onveilig gevoelt. Integendeel, ik heb ontzettend leuke gesprekken met locals gehad! Aanraders om in het noorden te bezoeken: Nazareth, Tiberias, Rosh Hanikra. Het is een prima land om als vrouw alleen rond te reizen, maar informeer je wel goed over eventuele conflict situaties.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Israël:

    Rosh Hanikra • Nazareth • Ein gedi

    Mijn Israël beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 8
    • Eten: 10
    • Stranden: 10

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,8

    26 landen bezocht
    32 reviews
    6 waarderingen

    “Hier vieren ze het leven”

    Geplaatst 30-10-2017 • gereisd oktober 2017 • 1 week lang • met vrienden • groepsrondreis • met Kras

    Wie in Israël komt is in de war, de klassieke middenoosten sfeer ontbreekt , het is er modern maar zeker niet Europees.
    Wie zich voor Israël openstelt raakt verbaasd en wie uit Israël terug komt heeft nog meer vragen. Israël is een land waar je nog heel vaak aan zal terug denken.

    Wij hebben in korte tijd veel van het land gezien
    Tel Aviv
    Haifa & Caeserea
    Nazareth
    Jeruzalem
    Massara, Tiberias
    En de Golan hoogte

    Bereid je goed voor op een reis naar Israël en lees je goed in, neem genoeg ' bedekende' kleding mee voor omdat je in vele buurten en vooral ook in Jeruzalem sommige wijken niet in kan en je de mensen niet wilt 'beledigen' het is sowieso verstandig om als vrouw altijd een grote (dunnen) doek in je tas te hebben die je indien nodig over je schouders en haar kunt dragen.

    Israël is niet goedkoop voor hotels gelden hoge prijzen het zelfde is voor uit eten gaan, neem een goede reisgids mee die je per stad kan vertellen in welke buurten je het beste kunt eten. Neem een creditcard mee naar Israël! Dit is heel belangrijk ik zelf heb met een gewone bankpas (maestro) geen een keer geld kunnen opnemen of in winkels kunnen betalen.

    De mensen in Israël zijn over het algemeen gesloten en zullen niet snel op je afstappen, maar wanneer je wat je best doet in winkels of op straat kan er een intressant gesprek ontstaan, israel heeft geen indrukwekkende natuur het is juist de cultuur waar je voor komt en tijdens een gesprek met de lokale mensen kan je enorm veel leren. De situatie in hun land is er een die wij van tv goed kennen maar om te spreken met iemand die er dagelijks mee te maken heeft zal veel indruk maken, ga zo'n gesprek niet uit de weg maar wees altijd voorzichtig in het geven van je mening en probeer je goed in te denken hoe het leven voor deze mensen moet zijn.

    Tel Aviv is hip! Je zult genieten in deze stad ga uit, lekker eten en je zult veel jonge Israëli met boeiende verhalen ontmoeten, jeruzalem is ook zeker een niet te missen hoogte punt en een groter contrast qua inwoners met tel Aviv zal je nergens anders vinden.

    In jeruzalem is het een aanrader een bezoek te brengen aan de heilige grafkerk een plek waar volgens de overleving Jezus is gekruisigd en waar er bij binnenkomst een grote steen ligt waar zijn lichaam op gelegen heeft. Ook al geloof je zelf niet zal het zeker indruk maken te zien wat het voor veel mensen nog betekend en zul je zien hoe het geloof nog leeft, helemaal op zo'n bijzondere plek als Israël waar bijna alle religies samen komen

    Als je de Golan hoogvlakte zult bezoeken en op de grens met Syrië zal staan kan je de bommen en schoten in de verte horen.. je staat op 60 km van Damascus en het zal je zeker wat doen, het is een aanrader hoe gek ook hier aan een bezoek te brengen. Je kunt bijna niet geloven waar je bent en wanneer je je omdraaid om terug naar je auto , bus/ taxi te lopen is er nog een café waar de muziek hard staat, je een biertje kunt bestellen. Daar waar je je ongemakkelijk door voelt en de situatie eigenlijk gek is, je toch beseft dat je in Israël bent en in Israël vieren ze het leven want het kan zo weer anders zijn.........

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Israël:

    Tel aviv  • Jerusalem • Golan hoogte

    Mijn Israël beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 7
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,2

    16 landen bezocht
    13 reviews
    1 waardering

    “Indrukwekkend Israël”

    Geplaatst 28-10-2017 • gereisd augustus 2017 • 2 weken lang • alleen • zelfstandig

    Fantastisch interessant land, waar ik zeker terug opnieuw heen wil om meer van het land te kunnen zien. In augustus 2017 Eilat, Jeruzalem en Tel Aviv zelfstandig bezocht. Drie verschillende steden en drie totaal verschillende ervaringen.
    Eilat was een toeristische stad, met een groot gebrek aan cultuur en bezienswaardigheden. Als je naar Eilat komt, kom je voor de stranden maar die zijn hier dan ook prachtig. Wel erg toeristisch, want je betaalt een entreeprijs om aan een strand te kunnen liggen, maar dit is het meer dan waard. Zowel Nemo als Dory mogen ontdekken. Zeker een aanrader dus als je niets anders wil dan aan het strand liggen.
    Jeruzalem was een zeer indrukwekkende stad, met al zijn invloeden van verschillende culturen en religieën. Groot verschil dus met Eilat en een stad die je een keer ervaren moet hebben.
    Tel Aviv is dan weer een ander soort stad, veel moderner en waar de invloeden van met name de Joodse cultuur minder te merken is. Uitgaan, strandjes en eten. Ultieme gevoel van vakantie.

    De prijzen liggen in Israël vrij hoog, zelfs voor een broodje simpel falafel wat de normaalste zaak van de wereld is in Israël, betaal je meer dan in Nederland. Ook de alcoholprijzen zijn hoog.

    Overigens is augustus inderdaad niet de beste tijd om naar Israël te gaan vanwege de hoge temperaturen. Een voordeel is wel dat het relatief rustig was - wat zeker een voordeel is als je Israël wilt combineren met Petra in Jordanië!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Israël:

    Coral Beach Reserve, Eilat • Oude stad van Jeruzalem • Tel aviv

    Mijn Israël beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 8
    • Eten: 9
    • Stranden: 8

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,0

    24 landen bezocht
    16 reviews
    1 waardering

    “Rondreis door een prachtig en boeiend land”

    Geplaatst 27-10-2017 • gereisd oktober 2017 • 1 week lang • met partner • fly-drive

    Een reis naar Israël vergt wat voorbereiding. Koop een fijne reisgids en lees je goed in in de geschiedenis. Als je er eenmaal bent zul je alles wat je hebt gelezen misschien wat beter begrijpen, want de geschiedenis van Israël gaat heel ver terug! Het huidige conflict voert terug op pré Bijbelse tijden en is als ongelovige lastig te begrijpen. In Israël is ontzettend veel te zien, om de 10 minuten staat wel een bord naar een of andere oude tempel, opgraving, natuurpark of iets anders.
    Wij deden een rondreis met huurauto: Netanya-Haifa-Nazareth-Jeruzalem. In Haifa zijn mensen iets minder met het geloof bezig dan bijvoorbeeld in Jeruzalem. In Nazareth vind je veel groepen Christelijke pelgrims vanuit de hele wereld. Jeruzalem was voor ons het hoogtepunt. We zijn vooral in de oude stad geweest wat een mix is tussen Joden, Christenen en Moslims die over het algemeen vredig samenleven. Toen wij er waren was het rustig in het land. Ook een bezoek aan Palestina mag eigenlijk niet ontbreken. Met een huurauto kom je er niet makkelijk binnen maar er worden goed verzorgde excursies georganiseerd naar bijvoorbeeld Jericho of Bethlehem.
    Israël is qua oppervlakte vrij klein dus je kunt met een huurauto alles goed doen. Vanuit Nazareth hebben wij bijvoorbeeld een trip richting Tiberias meer en Golan hoogte geweest. Aan de grens met Syrië zijn mooie uitkijkpunten waar je zo Syrië inkijkt (daar was op het moment dat wij daar waren heel rustig, en van de oorlog was daar niets te merken omdat de zone gedemilitariseerd is).
    Het eten is echt heerlijk maar meestal wel koosjer, dus geen melk en vlees samen (helaas voor mensen die van pizza met kaas én vlees houden), geen schaaldieren enz.
    Tip in oude stad Jeruzalem: lunchen bij het Oostenrijks Hospitum. Van buiten ziet het er niet uit maar van binnen prachtig met een gezellige tuin waar je kunt eten en drinken, een geweldige bibliotheek en een geweldig dakterras met waanzinnig uitzicht.
    Nadeel: veel musea en andere bezienswaardigheden zijn in Jeruzalem maar beperkt open, dat wil zeggen met Sabbath en feestdagen gesloten, en doordeweeks vaak om 12 of 14 uur al gesloten.
    Twijfel je in verband met de veiligheidssituatie? Ik denk maar altijd, zolang je nog een reis kunt boeken bij de reisorganisaties is het ook veilig genoeg om te reizen. Zorg gewoon dat je en annuleringsverzekering hebt en houdt de veiligheidssituatie in de gaten op het nieuws en via nederlandwereldwijd.nl, daar kun je ook je gegevens achterlaten voor Buiza zodat ze weten dat je er bent.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Israël:

    Oude stad van Jeruzalem • Golan hoogte • Akhzivland

    Mijn Israël beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 9
    • Eten: 9
    • Stranden: 9

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Israël reiservaring!

Ben jij onlangs in Israël geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

Top 3 Israël specialisten

Kras

Kras

Kras biedt drie verschillende Israël rondreizen met Nederlands sprekende reisleiding, waaronder een combinatiereis met Jordanië.
Bezoek website

TUI

TUI

Bij Arke vind je een indrukwekkende Israël & Jordanië rondreis per bus, maar ook een ruim aanbod strandvakanties naar Eilat én een cruise.
Bezoek website

Djoser

Djoser

Op cultureel avontuur naar Israël en Jordanië? Djoser combineert deze landen in een 15-daagse rondreis én biedt een 12-daagse Israël rondreis.
Bezoek website

Meer Israël reisorganisaties

Goedkope vliegtickets Israël

Vergelijk hotelprijzen Israël

Top 3 Israël specialisten

Kras

Kras

Kras biedt drie verschillende Israël rondreizen met Nederlands sprekende reisleiding, waaronder een combinatiereis met Jordanië.
Bezoek website

TUI

TUI

Bij Arke vind je een indrukwekkende Israël & Jordanië rondreis per bus, maar ook een ruim aanbod strandvakanties naar Eilat én een cruise.
Bezoek website

Djoser

Djoser

Op cultureel avontuur naar Israël en Jordanië? Djoser combineert deze landen in een 15-daagse rondreis én biedt een 12-daagse Israël rondreis.
Bezoek website

Meer Israël reisorganisaties