• Uitgebreide reisinformatie
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Tips & ervaringen van reizigers!

Florence ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

43 Florence reiservaringen en tips

Geweldig

53%

Tof

42%

Wel oké

5%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Jacqueline Westerhoff op 10-04-2019

    “Cultuur ontmoet romantiek in deze heerlijke Renaissance stad”

    Florence is een stad die voor bijna iedere doelgroep wel iets te bieden heeft. Wie houdt van cultuur en geschiedenis, die kan niet alleen door de stad langs de bezienswaardigheden wandelen maar ook terecht in de musea. Gezellig door de straten van Florence slenteren en genieten van de zomer, die hier lekker lang duurt, afgewisseld met een drankje of diner op het terras is ook een perfecte manier om de sfeer van de stad te proeven. Extra romantisch wordt het wanneer je aan het einde van de dag neerstrijkt op een dakterras met uitzicht over de stad.

    Wat de reden van je bezoek aan Florence ook is, het bewonderen van de Duomo, Ponte Vecchio, Palazzio Vecchio en de David van Michelangelo moet je eigenlijk wel van je bucketlist kunnen strepen. Je kunt dit prima allemaal in een stadswandeling van één dag opnemen, zolang je niet bij elke bezienswaardigheid uren blijft rondhangen.

    Een goed startpunt voor een wandeling langs de hoogtepunten van de Renaissance is het Piazza Indipendenza. Hier vlakbij kun je ook nog over de grootste markt van Florence struinen; je vindt er van alles: etenswaren, kleding, meubels, souvenirs etc.

    Tips:

    Wil je de David in het echt bewonderen, koop dan je ticket van tevoren online. Zo voorkom je dat je ter plaatse in een lange rij belandt of, nog erger, niet meer binnenkomt.

    Een goed alternatief voor de ‘echte’ David van Michelangelo is de bronzen Republica op de Piazzale Michelangelo. Het is een hele klim van vele traptreden omhoog, maar eenmaal boven word je beloond met een waanzinnig mooi uitzicht over de stad Florence.

  • Iris Weijenborg op 08-04-2019

    “Fantastisch Florence”

    Florence is misschien wel mijn favoriete stad. Qua sfeer, qua eten, qua cultuur... wauw! Naar de prachtige kerk moet je wel blijven kijken. En je ontdekt elke keer opnieuw weer unieke straatjes en steegjes. Mocht je in de zomer in Florence zijn, dan zijn er ook wat openbare zwembaden in de stad om verkoeling te zoeken, want overdag kan het wel extreem warm worden.

  • Susanne op 06-04-2019

    “Rijke historie en veel kunst!”

    Florence is echt de moeite waard, persoonlijk vond ik het nog mooier dan Rome. Prachtige architectuur met een rijke historie. Een fietstocht met een Nederlandse gids is aan te raden (wij hebben dit geboekt met Bayabikes). Hier leer je in een paar uur veel over de kunstenaars die in Florence geleefd hebben. Hierdoor krijg je een hele andere kijk op de stad.

  • Helena op 29-11-2017

    “Prachtige renaissancestad”

    Florence is een prachtige renaissancestad, die ook goed te combineren is met een bezoek aan Toscane. Bij een bezoek aan Florence moet je absoluut het Uffizi-museum en de Galleria dell’Accademia bezoeken, met talloze prachtige kunstwerken en schilderijen. In de Galleria vind je ook de imposante David van Michelangelo. De mooie Duomo Santa Maria del Fiore op het Piazza del Duomo is ook zeker een bezoek waard. Hier kun je de koepel zelf beklimmen voor een uitzicht over de stad. Wil je echter een uitzicht mét de Duomo, dan kun je de Michelangelo heuvel beklimmen of een bus omhoog nemen, vanwaar het uitzicht over de stad adembenemend is. Als je veel musea gaat bezoeken, waar in Florence niet aan te ontkomen is, is het een aanrader om de Firenze Card aan te schaffen via internet en daardoor kosten uit te sparen.

  • Diana Broer op 29-11-2017

    “Culturele stad”

    Wij hebben hier een stadswandeling gemaakt langs de Duomo, het symbool van Florence, de Campanile en het Baptisterium.
    Vandaar zijn we gelopen langs de Piazza della Signoria en de 14e eeuwse Ponte Vecchio met haar talrijke goudwinkeltjes. Mooie stad met een oud stadscentrum. Als je van beelden houdt moet je Florence zeker niet overslaan! Ponte Vechio vond ik erg leuk heel er sfeervol.

  • Liesbeth op 28-11-2017

    “Romantisch Florence”

    In Florence vind je mooie bezienswaardigheden, geschiedenis, mooie architectuur en goede winkelgelegenheden. Persoonlijk vonden wij Florence minder gericht op toerisme dan Rome en Pisa, dit geeft een meer ontspannen sfeer. Je vindt in Florence ook geschiedenis, maar cultuur en architectuur lijken meer op de voorgrond te staan.
    Florence heeft een eigen city pas die korting geeft op musea en attracties, zelf hebben wij deze pas niet genomen omdat wij niet verwachtten het voordeel eruit te halen.

    Vanuit Pisa kan je de trein nemen naar Florence, dit is een snelle verbinding. De trein is comfortabel en onderweg heb je een mooi uitzicht over het Italiaanse landschap. In de lente is het de beste reisperiode, in de zomer kan het er net te warm zijn (is natuurlijk ook erg persoonlijk waar je van houdt, hitte of kou). De mensen in Florence en Pisa zijn vriendelijker en staan meer open om te helpen, zij nemen hier meer de tijd voor. Wanneer je het niet begrijpt, leggen zij het nogmaals op. Je kan Pisa en Florence goed combineren tijdens een citytrip. In Pisa kan je de bezienswaardigheden in 2 dagen bezoeken, als je er langer en meer tijd voor uit wil trekken kan je er 3 of 4 dagen rondlopen.

    Florence heeft vele interessante musea, van kunst tot geschiedenis (zie niet te missen in Florence).
    In Florence mag je de mooie brug, Ponte Vecchio, niet missen. Deze valt eigenlijk moeilijk te missen omdat het een verbindingsweg is tussen de bezienswaardigheden. Als je één van de andere mooie bruggen oversteekt, heb je ook een goed uitzicht op de brug.

    Niet te missen in Florence: wat je niet mag missen Santa Maria Novella, Leonardo da Vinci Museum, Museo di Storia Naturale en Galleria dell'Accademia.

  • iris op 28-11-2017

    “mooie stad, veel bezienswaardigheden”

    Florence is een mooie stad met veel interessante architectuur die voor ieder wel wat te bieden heeft. Veel bezienswaardigheden zoals musea, kathedralen, kerken maar geeft ook een goede gelegenheid om te shoppen. De ponte vecchio is een bewonderenswaardige en sfeervolle brug die je zeker even gezien moet hebben. Veel mogelijkheden tot eten, niet alleen maar pasta en pizza.

  • R op 25-11-2017

    “Florence”

    Mijn favoriete stad in Italië. Florence heeft enorm veel re bieden. Van de lekkerste restaurants, tot de mooiste architectuur en natuurlijk de ponte vecchio. In Florence kun je goed shoppen en je hart ophalen in een veelheid van musea.

  • Jolijn Tang op 24-11-2017

    “Firenze”

    Florence heeft veel te bieden. Allereerst natuurlijk de Ponte Vecchio, maar er is ook een gaaf klein met een prachtige kathedraal. Ga er zeker in de avond naartoe, want dan is deze kathedraal prachtig belicht. Ook het kasteeltje (vroeger een gevangenis) was wel bijzonder van binnen. Je kunt er allerlei oude standbeelden vinden. Wij vinden de synagoge daarnaast erg leuk. De bouwstijl vind ik mooi, met allerlei mozaïeken en flinke pilaren.

  • Sarah Brouwer op 23-11-2017

    “Aan de overkant van de Ponte Vechio ”

    De meeste toeristen blijven aan de kant van de musea. Maar steek de Ponte Vechio eens helemaal over en waan door de kleine straten die (recht) omhoog gaan. Het eten aan deze kant van de brug is ook direct een stuk goedkoper! Je kan hier heel leuk door de woonwijken struinen en zien hoe 'de echte' Italiaan leeft.

Florence stedentrip boeken – onze tips!

Deel jouw Florence reiservaring en tips!

Ben jij in Florence geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)
Jouw e-mailadres wordt niet getoond op de site

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief