Florence ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

43 Florence reiservaringen en tips

Geweldig

53%

Tof

42%

Wel oké

5%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel Eva Walraven
    op 29-10-2017
    39 landen bezocht • 34 reviews • 35 waarderingen
    4

    “Kunst in de hitte”

    Florence is een overzichtelijke stad, met alle bezienswaardigheden op loopafstand van elkaar. Loop een paar straten van de hoofdstraat en je eet heerlijk echt Italiaans. Ga naar het viewpoint, beklim Il Duomo en vergaap je aan alle kunst die er is. Prachtige stad (en eerlijk gezegd leuker dan Rome)!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Alessandra
    op 28-10-2017
    28 landen bezocht • 17 reviews • 7 waarderingen
    5

    “Een dag in Florence dwalen”

    Florence is waarschijnlijk een van mijn favoriete steden, niet alleen in Italië maar in de wereld in z'n algemeen. Hoewel het jammer is dat het (vooral in de zomer) zo toeristisch kan zijn, is het een stad waar je heerlijk kunt ronddwalen en verdwaald kan raken. Het is voor cultuursnuivers en eetliefhebbers heerlijk. Zeker de moeite waard!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Mirjam Duijmelinck
    op 28-10-2017
    10 landen bezocht • 29 reviews • 24 waarderingen
    5

    “Een hele mooie stad”

    Florence is een hele mooie, oude stad! Het heeft veel bezienswaardigheden zoals de Duomo en de Ponte Vecchio (de brug met de hangslotjes van verliefde stelletjes). Ik sliep in een hotel midden in het centrum. Ideaal want dan was alles te voet bereikbaar. Alles ligt redelijk dicht bij elkaar, dus je hoeft geen gebruik te maken van de bus of de hop on hop off bus die er rijdt.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Richard Tronco
    op 28-10-2017
    35 landen bezocht • 45 reviews • 8 waarderingen
    5

    “Rome in het klein”

    In 2008 heb ik bijna een half jaar ni Florence gewoond en gewerkt. Firenze zoals de Italianen het noemen is ongeveer even groot als de stad Utrecht. Hierdoor is alles goed te lopen en heb je maar sporadisch het OV nodig. Firenze ademt oudheid. De Duomo, Piazza Michelangelo, Ponte Vecchio zijn maar een paar onderdelen van de stad die gezien moeten worden.
    Zorg voor goede wandelschoenen en zorg dat je voldoende tijd hebt.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Laurent Kubben
    op 26-10-2017
    25 landen bezocht • 26 reviews • 6 waarderingen
    5

    “Florence is echt prachtig”

    Florence is echt een mooie stad, schitterend om te zien, zeer veel bezienswaardigheden en alles in een leuke sfeer.
    Ik heb overnacht op een camping met uitzicht over deze prachtige stad, echt de moeite waard.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel
    op 24-10-2017
    0 reviews • 0 waarderingen
    5

    “Prachtige stad! 1 groot openluchtmuseum”

    Prachtige stad! Tip: boek een hotelovernachting midden in de stad en doe dit op tijd! Wij stonden op een camping in de buurt en het hotel heb ik al in november geboekt, terwijl we pas in juli op vakantie gingen. Je betaald in verhouding niet veel voor een hotel als je deze op tijd boekt. We liepen 5 minuten en stonden bij de Duomo. Nog een tip: neem de bus naar Piazzale Michelangelo. Van hieruit heb je prachtig uitzicht over Florence en de Ponte Vecchio. Van hieruit loop je naar beneden richting de stad. Goed te doen ook met kinderen. Wij zijn niet in de Duomo geweest, want de wachttijd was ruim 2 uur. In de brandende zon was dat teveel. Dat was jammer. Wij logeerden in hotel Duca D'Aosta. Deze ligt voor het treinstation.
    Een drankje op een terras is kostbaar. 2 prosecco en 2 appelsap voor 25 euro. Maar goed, het is vakantie!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Athina Ketting
    op 23-10-2017
    10 landen bezocht • 17 reviews • 27 waarderingen
    4

    “Mooie, Italiaanse stad”

    In juli 2017 ging ik op Vespa trip door Tuscane en zou kwam ik ook in Florence. Een mooie stad, waar je uren zoet bent. Er zijn veel bezienswaardigheden zoals Ponte Vecchio en de verschillende pleinen met hun gebouwen. Florence barst van de verschillende, leuke eettentjes. De stad is wel druk en de prijzen liggen hier wat hoger dan in andere Italiaanse steden. Logeren deed ik in het Plus hostel (privékamer, was prima en heel modern!) en is qua prijs een goede optie + midden in de stad.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Chantal Kerver
    op 23-10-2017
    17 landen bezocht • 17 reviews • 4 waarderingen
    4

    “Mooi en compact”

    Compacte stad, het meeste valt te belopen. Ik ben er 2x geweest en de bezienswaardigheden heb ik lopend gedaan.
    Trek zeker wel een aantal volle dagen uit om de bezienswaardigheden te gaan bekijken. Florence heeft er namelijk wel aardig wat, zoals de Duomo, klokkentoren Campanile, Piazza della Signoria met leuke restaurants waar je voor best redelijke prijzen nog kunt eten. Verder nog de Ponte Vecchio, Boboli tuinen
    Voor het Uffizi museum moet je van te voren wel kaartjes reserveren, alles werkt op datum en tijd. Hier hangt o.a. de Geboorte van Venus van Botticelli.
    Ook voor de Duomo is het aan te raden om vooraf tickets te reserveren.
    Zoals over al in Italië kun je ook in Florence goed shoppen. Voor ieder budget wat te vinden, van design tot vintage.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Marloes de Werdt
    op 22-10-2017
    9 landen bezocht • 15 reviews • 18 waarderingen
    5

    “Prachtige stad!”

    Als je houdt van architectuur, is Florence bij uitstek de juiste locatie. Florence is goed te bereiken met de trein. De Dom van Florence is toch wel het mooiste stukje kunst van de stad. Ook de Ponte Vecchio is de moeite waard om te gaan bekijken. Enig nadeel aan de stad is dat het er erg druk is en de prijzen hoog zijn.
    Ik ben er een dag geweest, maar dat was eigenlijk te weinig. Om goed rond te kunnen kijken, heb je toch zeker wel een paar dagen nodig.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Monique Almekinders
    op 22-10-2017
    14 landen bezocht • 15 reviews • 7 waarderingen
    4

    “Mooie stad! ”

    Florence is een geweldige stad waar wij een dag heen gegaan zijn met de trein vanuit Figline Valdarno waar we op de camping zaten. Zo heb je geen last van de bekende parkeerproblemen en kan je prima op een terras blijven hangen met een wijntje. Mooie gebouwen, echt de moeite van een bezoek waard!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Florence stedentrip boeken – onze tips!

Deel jouw Florence reiservaring en tips!

Ben jij in Florence geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief