• Uitgebreide reisinformatie
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Tips & ervaringen van reizigers!

Florence ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

43 Florence reiservaringen en tips

Geweldig

53%

Tof

42%

Wel oké

5%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Rox D op 21-11-2017

    “Firenze”

    Florence ofwel Firenze is een drukke, maar typisch Italiaanse stad. De kathedraal is een geweldig bouwwerk, en het uitzicht over de stad van de top van de toren is niet te beschrijven. De Ponte Vecchio is een oude brug met erg karakteristieke winkeltjes. Ook de wijk aan de overkant van de brug is de moeite waard om eens doorheen te lopen.
    Een bezoek aan Florence zonder een ijsje is niet compleet, gelukkig zijn er super veel plekken waar je mega bakken met lekker ijs kunt vinden.
    Vanuit Florence is een dagtrip naar bijvoorbeeld Pisa erg makkelijk te maken.

  • Ana-Maria Elena Koster op 21-11-2017

    “Romantisch en cultureel”

    Hoeveel cultuur kun je in een stad vinden? De mooiste plekken in Florence zijn van loopafstand van elkaar maar probeer niet alle musea in een keer te zien. Dat is gewoon te veel. Beter de sfeer ademen en kom nog een keer terug na een tijd. Koop online een combi-kaartje voor de kathedraal, campanille en batiserio. Daarna kies op de website de tijdstip waarop je wil bezoeken. Alleen zo kun je eigenlijk niet in de rij wachten want iedereen heeft een online kaartje, maar niet iedereen en tijdstip gekozen. Ik had een schok te zien hoe druk het was. De tijdstip kiezen kun je ook na de aankoop doen, zo hebben wij ter plek gedaan. Door de drukte kan het minder leuk zijn maar zodra je binnen bent vergeet je alles. Piazza de Michelangelo is als een schilderij, zo mooi. Lopen op de Ponte Vecchio en de andere bruggen is een andere mooie must-do. We hebben ook Santa Croce kerk bezocht, indrukwekken de tomben van onder andere Michellangelo en Galileo Galilei te zien.

  • Cindy de Groot op 19-11-2017

    “prachtig maar toeristisch”

    Florence kun je niet overslaan als je in Toscane bent. Als je een beetje door het toeristische karakter van de stad kunt kijken, is er waanzinnig veel te zien. Uiteraard mag de Ponte Vecchio niet ontbreken maar ook het Palazzo Vecchio is een aanrader. Als je niet in het stadshart blijft hangen maar iets buiten het centrum gaat eten, is het ook nog eens goed betaalbaar.

  • op 13-11-2017

    “Toeristisch maar sfeervol”

    Het echte Italiaanse eten en drinken staat hier echt centraal. Broodjes en ijsjes zijn hier heerlijk! Natuurlijk moet je naar Ponte Vecchio gaan kijken als je in Florence bent. Deze bekende brug kun je niet missen. Het is sfeervol en romantisch op deze plek, of wanneer je een foto maakt van de brug. Het Palazzo Vecchio is ook een aanrader, de bouwstijl is helemaal prachtig. Daarnaast heeft Florence best wel veel mooie kerken en natuurlijk de prachtige Dom. Al met al kun je je best vermaken in Florence. Het is een toeristische stad, dat wel, maar er zijn heel veel sfeervolle en mooie plekjes te vinden.

  • Claudia op 13-11-2017

    “Regenachtig en toeristisch”

    Ik had de pech om in Florence te zijn op een erg regenachtige dag. Omdat alle activiteiten en bezienswaardigheden buiten zijn (muv de musea), viel het me helaas een beetje tegen, mede door de werkelijk waar enórme toeristenmassa's. De stad is zeker mooi, maar qua sfeer ontbrak het er toch echt wel, vooral in vergelijking met Rome. Een dikke aanrader is om, natuurlijk, het ijs te proeven, maar ook zeker om een broodje te eten in een van de vele Osteria's.

  • Tom Hagendoorn op 13-11-2017

    “Het Parijs van Italië; toeristisch maar romantisch”

    Om maar meteen met de deur in huis te vallen, Florence is een stad die uitpuilt van de toeristen. De keren dat ik hier was, was ik er voor werk en de vakantiegangers om mij heen gaven me het gevoel ook een beetje op vakantie te zijn, en dit stoorde mij dus niet. De hoogtepunten zijn veelal te voet bereikbaar, het eten is er heerlijk (houd er rekening mee dat sommige restaurants en trattoria’s tussen 14.00 en 17.00 uur soms gesloten zijn) en de inwoners zijn vriendelijk. Men kan hier genieten van een echte limoncello, overheerlijk Italiaans ijs, terrasjes, leuke winkeltjes, cultuur en ontspanning!
    De smalle straatjes, bruggetjes, kerkjes en torens welke men zeker moet bezoeken van een prachtig uitzicht over de stad, bieden een prachtig uitzicht over deze historische stad! Daarnaast biedt de stad een directe (maar prijzige!) treinverbinding met de stad Bologna, welke ook het bezoeken waard is en maar een half uurtje reizen is.

  • Roy op 13-11-2017

    “Hoogtepunt van Toscane”

    Florence is echt heel mooi! Om er te komen is het, als je ergens in Toscane verblijft, handig om met de trein te gaan. Je stapt in het centrum uit, treinen zijn betrouwbaar en stipt en je hoeft dus niet het verkeer in. Vergeet niet ook de terugweg te stempelen!

    Florence is een groot openlucht museum, met de Duomo als blikvanger, veel leuke pleintjes en natuurlijk de ponte vecchio als fotogenieke brug. Florence is echter wel druk, vol en heel toeristisch, maar desondanks enorm de moeite waard!

  • Ati op 12-11-2017

    “Mooie culturele stad”

    Florence is een culturele stad bij uitstek! De mooie middeleeuwse gebouwen, de heerlijke sfeer, het verrukkelijke eten, alles is een aanrader. Wandel door de straten en neem de mooie cultuur in je op. Bovenop de kathedraal heb je het mooiste uitzicht over de stad. Het museum uffizi is erg groots en daardoor speciaal. Ik ben niet echt een cultuurliefhebber, maar dit hoort wel bij een bezoek aan florence: veel werken van michelangelo. Als je meer van michelangelo wilt zien, moet je ook naar piazella michelangelo, waar replicas van werken van michelangelo staan. Wandel daarna ook naar de oude stenen brug, ponte vecchio. Vanaf dit punt kun je de mooie foto's maken van de stad met de rivier.

  • Marloes de Bruin op 07-11-2017

    “Zoveel afwisseling”

    Firenze is een prachtige stad waar je verdwaalt kan raken en kan blijven rondlopen en verwonderen over alle kleine straatjes en geuren en mensen. Mijn ervaring was het wonen in Firenze voor 3 maanden waar mijn favoriete plekken Il Duomo om 6 uur 's ochtends is. Na hier te hebben rondgelopen via de markthal richting de Ponte Vecchio te lopen en rond te struinen bij Piazza Santo Spirito en een apperitivo te nemen. En ten slotte 's avonds laat lichtjes te kijken op Piazzale Michelangelo. Dat is mijn Firenze.

  • Jeroen op 01-11-2017

    “Eten/zon en gezelligheid”

    Florence is een prachtige stad om te vertoeven. De italiaanse gezelligheid, pracht en praal en heerlijk eten is allemaal te vinden in deze stad. Op een uurtje rijden van pisa (je kan dus ook nog even de scheve toren bezoeken) ligt Florence. Een stad met vele musea en prachtige gebouwen.

    tip beklim ook eens de berg net naast de stad zodat je een prachtig uitzicht hebt over de stad.

Florence stedentrip boeken – onze tips!

Deel jouw Florence reiservaring en tips!

Ben jij in Florence geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)
Jouw e-mailadres wordt niet getoond op de site

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief