Verbania (Italië): álle bezienswaardigheden, tips & info voor je vakantie!

Verbania (Italië): álle bezienswaardigheden, tips & info voor je vakantie!

Verbania ligt aan de westkant van het Lago Maggiore en is de grootste stad aan het meer. Het staat bekend om zijn villa’s, paleizen, tuinen en parken die in de 19e eeuw zijn aangelegd en gebouwd door aristocraten.

Door , laatst bijgewerkt op 22 september 2023
4 minuten lezen

Verbania

“Verbania, een tuin aan het meer”, wordt ook wel gezegd. Net als het er tegenover gelegen Stresa is Verbania een plek met een geschiedenis van adel, aristocratie en grandeur. Er zijn diverse statige villa’s en paleizen met fraaie tuinen en verschillende parken. In feite is Verbania de samenvoeging van vier verschillende plaatsen: Intra, Pallanza, Suna en Fondotoce. Pallanza en vooral Intra zijn het meest levendig en bieden het meeste vertier. De boulevard aan het Maggioremeer is rijkelijk versierd met kunstwerken en je hebt er een grote keuze aan cafés, restaurants en winkeltjes. Tip: bezoek de grote markt in Verbania Intra op zaterdag. Vanuit hier loopt ook een rechtstreekse ferry verbinding met Laveno, aan de oostkant van het meer. Nog een tip voor een leuke dagtrip: vanuit Verbania-Pallanza kun je met de trein naar Milaan, in ca. 1 uur en 20 minuten.

Lago Maggiore vakantie boeken – onze tips!

Verbania

Verbania Intra.

Bezienswaardigheden in Verbania

Het historische centrum van Verbania Intra is gezellig met kleine straatjes vol winkeltjes en restaurantjes, met Piazza Ranzoni als levendig middelpunt. Hoogtepunten van Verbiana zijn verder – letterlijk ook – de torens van de kerken Madonna di Campagna en San Leonardo. Daarnaast geven de verschillende statige villa’s en klassieke hotels het stadje een zekere allure, al kunnen sommige hotels overkomen als vergane glorie.

Piazza Ranzoni, Verbania

Piazza Ranzoni.

Enkele bekende villa’s zijn Villa Giulia, ooit het hoofdkwartier van Mussolini en Villa San Remigio. De grootste toeristische trekpleister van Verbania is echter Villa Taranto. Dit imposante optrekje is omgeven door 16 hectare aan botanische tuinen, aangelegd in 1931 door de adellijke Schotse kapitein Nail MnEcharn.

Villa Taranto, Verbania

Villa Taranto.

Botanische tuinen bij Villa Taranto

De botanische tuinen bij Villa Taranto.

Casa della Resistenza

Ben je geïnteresseerd in geschiedenis, breng dan een bezoekje aan het Casa della Resistenza. Dit huis exposeert beelden en tentoonstellingen over de Tweede Wereldoorlog. Het is van dinsdag tot en met zondag geopend voor publiek tussen 15:00 en 18:30 en de toegang is gratis.

LEES OOK: De 15 mooiste meren van Italië

Borromeïsche Eilanden

Een leuk dagtripje vanuit Verbania is een bezoek aan de Borromeïsche eilanden die vlakbij Verbania liggen en per veerboot bereikbaar zijn. Op de grootste eilanden Isola Bella en Isola Madre zijn paleizen uit de 16e en 17e eeuw te bezoeken, waarbij ook prachtige (botanische) tuinen liggen. Vooral de paleistuin op Isola Bella is schitterend. Het derde eiland Isola dei Pecatori is kleiner en staat bekend om de geweldige visrestaurants en dorpse sfeer.

Isola Bella, Borromeïsche eilanden

Isola Bella, één van de Borromeïsche eilanden.

Isola Bella paleistuin

De prachtige paleistuin van Isola Bella.

Isola dei Pescatori

Isola dei Pescatori.

Vakantie Verbania – 5 accommodatietips

 • Camping Village Continental Lido ★★★★
  Heerlijke familiecamping, fraai gelegen aan het Lago di Mergozzo, een zijmeertje van het Lago Maggiore. 10km boven Verbania. Meer info en boeken hier bij TUI, Suncamp of Vacanceselect.
 • Grand Hotel Majestic ★★★★
  Dit stijlvolle hotel heeft een prachtige locatie aan het Lago Maggiore en beschikt over een fijn binnenzwembad.
 • Appartementen Zust ★★★
  Louter goed beoordeelde appartementen met zwembad aan het meer, op loopafstand van het centrum.
 • Residence Tre Ponti ★★★
  Complex met ca. 30 appartementen op 1km van het centrum, met balkons uitkijkend op het meer. Relaxen kan in de ruime tuin.
 • Hotel Il Chiostro ★★★
  Hotel in een voormalig klooster in het oude centrum, ideaal voor koppels. Met authentieke details, zoals fresco’s en antiek.

LEES OOK: 10x de mooiste hotels & appartementen aan het Lago Maggiore

Lago Maggiore vakantie boeken – onze tips!

Opmerkingen? Aanvullingen?

Al onze teksten worden geschreven door échte vakantie-experts, die uitgebreid research doen en hun eigen ervaringen gebruiken. We doen ons best om de informatie op 27vakantiedagen.nl zo volledig, accuraat en actueel mogelijk te houden. Toch kan er een foutje ingeslopen zijn, of kan bepaalde informatie ingehaald zijn door de actualiteit. Mocht je fouten zien, tips en/of aanvullingen hebben: neem contact met ons op via ons contactformulier of mail naar info@27vakantiedagen.nl!

Gemiddelde beoordeling:
9.4 16129 - reviews totaal

Deel jouw Verbania reiservaring en tips!

Ben jij in Verbania geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief