• Uitgebreide reisinformatie
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Tips & ervaringen van reizigers!

Milaan ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

55 Milaan reiservaringen en tips

Geweldig

11%

Tof

38%

Wel oké

38%

Niet zo

11%

Vreselijk

2%

  • Denise van der Oord op 11-11-2017

    “Ti amo Milano”

    Milaan mode hoofdstad!
    Na Rome de grootse stad van Italië.
    In en rondom Milaan is veel industie te vinden maar in het centrum merk je daar weinig van, de metro is onwijs goedkoop en heel duidelijk, een snelle manier om door de stad te reizen. Je kunt ook de oude originele trams nemen die er nog rijden, een paar jaar geleden zouden deze vervangen worden voor moderne trams maar de inwoners van Milaan hebben daar een stokje voor gestoken! Gelukkig maar want het geeft een leuk straatbeeld. Bezoek in Milaan zeker de beroemde Dom, boek je tickets van te voren om de onwijs lange wachttijden te voorkomen. Het is ook mogelijk de Dom te beklimmen en van een fantastisch uitzicht over Milaan te genieten.
    Vlak naast de dom vind je Galleria Vittorio Emanuele II, een overdekt winkelcentrum.
    Eigenlijk is dat een understatement want het is een prachtig gebouw met een glazen koepeldak waar het licht mooi doorkomt, je vind er alle luxe merken en de vloer is ingelegd met mozaïeken. Ga opzoek naar de mozaïek van de stier, men gelooft dat wanneer mannen met de hak van hun schoenen over de ballen van de stier wrijven dit de vruchtbaarheid verhoogt!
    Toen wij er waren werd deze net opnieuw ingelegd, door de mythe slijt hij onwijs snel.

    Milaan is in elk seizoen goed te bezoeken.
    Kom je voor de bezienswaardigheden en musea heb ja aan een weekend genoeg, plak er nog een dag aanvast als je eindeloos wilt winkelen en genieten van het Italiaanse eten op de vele terrasjes want dat kan je hier als de beste!

  • Jonas De Graeve op 08-11-2017

    “2 dagen voldoende om Milaan te ontdekken”

    Milaan is makkelijk te bezoeken met het vliegtuig vanuit Brussel. Het is maar 1u30 vliegen en je kan er al goedkoop heen. Eens aangekomen op de luchthaven kan je makkelijk met de bus naar de stad gaan. Milaan is een toffe stad om te winkelen en wat cultuur te combineren. Hiervoor is 2 dagen ruim voldoende omdat er buiten de vele winkels niet zo heel veel te bezichtigen is. Wel kan je met een leuke stadswandeling de leukste en mooiste plekjes ontdekken zoals het 'De dom', het fort, San Siro en enkele stadsparken. Wil je de volgende dag gaan winkelen, neem dan wel genoeg mee want zo als elke modestad zijn de prijzen redelijk duur!

  • Laura de Pauw op 06-11-2017

    “Mode en cultuur gaan hand in hand”

    Heerlijke cocktails aan Vicolo dei Lavandai, de beste pizza ooit gegeten in La Tradizionale, een super ijsje in de vele cremeries.
    Je ziet en alles dat de stad mode uitdraagt. Je hebt prachtige kleine winkeltjes, ook de grote winkelketens zijn zeker de moeite en al zeker de zara vlakbij de kathedraal. De winkel is een prachtig staaltje architectuur net zoals de kathedraal.
    Wil je deze bezoeken bereid je dan goed voor dat de rok zeker lang genoeg is en de schouders bedekt. Ze zijn heel streng en je kan niet binnen als je niet aan de regels voldoet.

    De stad is zeker niet heel groot, dus je kan deze perfect doen voor een citytrip.
    Ik persoonlijk had het wel gezien na 3 dagen, veel langer moest het zeker niet duren

  • Lori op 06-11-2017

    “Modestad bij uitstek”

    Milaan is een echte modestad en dit is al te merken vanaf het moment dat je de stad binnenkomt. De inwoners zijn erg chique en verzorgd gekleed en je vind de ene designwinkel na de andere. Voor mij persoonlijk had ik het na 2 dagen wel gezien. De dom is erg indrukwekkend (beklim de dom ook voor een mooi uitzicht!), maar verder vond ik het niet zoveel voorstellen.

  • Ilona Broer op 05-11-2017

    “Milaan modestad, maar niets voor mij”

    Milaan is een grote modestad. Ik had hier dan ook wel wat verwachtingen van, op televisie zag ik in meidenfilms vaak Milaan voorbij komen en ik dacht echt dit moet het paradijs zijn, maar voor mij was dit het niet en was het genoeg voor een dagje. De grote kerk die Milaan rijk is vond ik nog het meest bijzonder. Mooier aan de buitenkant dan aan de binnenkant moet ik er wel bij zeggen. Om te shoppen vond ik Milaan eigenlijk niet zo succesvol, veel te duur.

  • Lianne op 05-11-2017

    “Niet speciaal”

    Milaan viel voor mij ontzettend tegen. De sfeer vond ik er niet fijn en je had na het plein met de dom eigenlijk al alle hoogtepunten gezien. Zonde als je er verwacht een aantal dagen te kunnen blijven en veel te kunnen zien! Shoppen is hier het enige wat je echt goed kan doen.

  • Annemijn op 04-11-2017

    “Plein met daaraan de hoogtepunten van de stad”

    Milaan is niet een stad die mij erg is bijgebleven. Wat mij wel is bijgebleven is de grote dom en het winkelcentrum ernaast. Dit ligt allebei aan hetzelfde plein. In de zomer is het hier erg druk en sta je in de rij om naar binnen te kunnen gaan.
    In Milaan kun je de voetbalclub Inter + AC bezoeken. Deze beide clubs bevinden zich in hetzelfde stadion. Een gids leidt je hierbij rond en vertelt iets over de beide clubs. Je mag aardig wat zien. Zo ook de kleedkamers.

  • Tessa op 30-10-2017

    “Ok”

    Wil je shoppen! Ja dan ben je hier op het juiste adres. Wil je echt een stad zien. Is het ok. Niet bijzonder. Het plein met de grote kerk is mooi. Tip: pak de trein naar het dichtstbijzijnde meer (ik dacht comomeer).

  • Wil Oomen op 29-10-2017

    “Een shopwalhalla in combinatie met citytrippen”

    Het eerste dat je moet doen wanneer je in Milaan bent, is een bezoek brengen aan de Dom. Vaak moet je wel lang wachten, omdat het goed beveiligd is. Het is van binnen ook echt mooi en groot. Verder zijn er leuke restaurantjes en barretjes, maar om te shoppen kun je natuurlijk ook terecht in Milaan. Vooral in het winkelcentrum naast de Dom kijk je je ogen uit. De winkels zijn zo mooi en groot, we durfden er bijna niet naar binnen, want bij iedere winkel staat bewaking.

  • Britt Jespers op 28-10-2017

    “Een indrukwekkende kathedraal in deze Italiaanse stad”

    Vooral de kathedraal vond ik super indrukwekkend. We moesten best wel lang wachten en at was niet ideaal, omdat het behoorlijk warm was in Milaan, maar het was het wachten waard. De kerk ‘Ossa’ was ook heel bijzonder. Daar waren namelijk allerlei schedels in de kerk. In Milaan ligt daarnaast een leuk park, waar je heerlijk kunt wandelen. Bij dat park zit een arena. Het is een aanrader om lekker rond te lopen in dit park, waar je ook lekker wat kunt eten en drinken. Er zijn genoeg fonteinen en beelden te zien in het park, die zorgen voor een aangename sfeer.

Milaan citytrip boeken – onze tips!

Deel jouw Milaan reiservaring en tips!

Ben jij in Milaan geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)
Jouw e-mailadres wordt niet getoond op de site

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief