• Uitgebreide reisinformatie
 • Meer dan 10 jaar ervaring
 • Tips & ervaringen van reizigers!

Milaan ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

55 Milaan reiservaringen en tips

Geweldig

11%

Tof

38%

Wel oké

38%

Niet zo

11%

Vreselijk

2%

 • Saskia Bos van Vliet op 19-10-2017

  “Mode en cultuur ”

  Natuurlijk is heel Milaan mooi. Maar voor wie net buiten de gebaande paden wil:
  Ga naar de Navigli!
  Navigli betekent kanalen en die zijn er dan ook. Met op de oever aparte winkels, gezellige terrasjes en heerlijke restaurantjes. Zowel overdag als 's avonds zeer authentiek en sfeervol.
  Via AirBnb zijn geweldige appartementen te vinden.

 • Jovi op 16-10-2017

  “Milaan”

  Voor een leuk prijsje vlieg je er snel heen en kan je genieten van heel veel winkels. Op mij heeft Milaan geen grote indruk achtergelaten zoals Rome. De bezienswaardigheden lagen ver uit elkaar en de grote winkelstraat bood niet veel bijzonders. Ik had er veel meer van verwacht qua grote modestad. Het openbaar vervoer was goed geregeld. Het restaurantaanbod vond ik gericht op zakenlui en echt prijzig. Vanuit Milaan maakte ik met de trein een uitstapje naar Cremona (60 km zuidoost van Milaan gelegen). Mooie bezienswaardigheden in Cremona zijn Museo del Violino, Piazza del Comune, Battistero di Cremona, Santa Maria Assunta Cathedral, Centro Storico en Palazzo Trecchi. In Cremona vind je ook Pasticceria Lanfranchi. Heerlijk!!
  Cremona is bekend door de bouw van violen, o.a. door de productie van Stradivarius- violen. De hotels zijn er goed en de bevolking vriendelijk. Vooral in de avonduren leeft het er. Overdag is het er rustig. Het voelt veilig en vertrouwd.

 • Bianca op 12-03-2017

  “Milaan”

  Milaan, je kunt er shoppen totdat je er bij neervalt. Maar daarnaast vond ik het allemaal wel een beetje tegenvallen. Je kunt er goedkoop naar toe vliegen, dat is een voordeel. Maar als je voor authentiek Italie gaat, dan moet je hier niet zijn. Maar als je gaat om te shoppen of er gewoon even tussenuit wilt, dan is Milaan zeker een aanrader.

 • Anna Bogers op 13-01-2017

  “Milano, ti amo. ”

  5 maanden doorgebracht in deze prachtige stad en het is werkelijk een prachtige stad. Het is een minder authentieke stad dan andere steden in Italië maar nog steeds de moeite waard. Vliegen naar Milaan is ten eerste super goedkoop! Fijn pluspunt dus. Daarnaast zijn er ontiegelijk veel hotels in Milaan, in het centrum zijn ze natuurlijk wel wat prijziger. In Milaan zelf is alles perfect te bereizen met de tram en metro. Mijn persoonlijke favoriete bezienswaardigheden in Milaan zijn natuurlijk de Dom (allemachtig mooi, naast de dom kun je naar de Aperol bar waar je mooi uitzicht hebt op de Dom), Parco Sempione, Arco della pace en Vittorio Emanuele galleria (naast de Dom). Wat typisch Milanees is, is aperitivo. Je bestelt een drankje (meestal een cocktail of een andere alcoholische versnapering) en je mag dan onbeperkt van het buffet eten (ongeschreven regel is wel dat je glas drinken wel vol moet zijn, anders moet je een nieuwe bestellen). Dit is een goedkope manier (vooral voor studenten handig) om uiteten te gaan. Als je de leukste aperitivo tentjes wil vinden, moet je zoeken in Navigli! Prachtige wijk met de rivieren die door Milaan lopen en heel veel restaurantjes. Voor winkelliefhebbers is Milaan het paradijs. De via Torino en de Corso Buenos aires zijn de straten als het aan komt op winkelen. Naast leuke hotels, restaurants en prachtige bezienswaardigheden heeft Milaan ook een bruisend nachtleven. De nachtclubs waar je zeker naar toe moe gaan zijn Alcatraz, the Club, le Banque en Old Fashion.

 • Stéphanie op 08-01-2017

  “Veelzijdig Milaan!”

  Milaan, een stad voor shopliefhebbers. Een bijzonder veelzijdig aanbod aan winkels zijn hier te vinden. Van goedkoop tot extreem duur. Daarnaast biedt de stad je mooie architectuur en veel historie. Een absolute aanrader is de Duomo! Een mooi gebouw waar een foto zeker niet misstaat! Wat romantiek en absolute sfeer kun je voelen op Navigli, een wijk in Milaan met zijn knusse straatjes, kleine bruggetjes en gezellige terrasjes. Historie kun je vinden in Castello Sforzesco een oud paleis dat grenst aan musea's, de fontein en Parco Sempione. Laatst genoemde is zeker een bezoekje waard! Ook op het gebied van uitgaan komt men niks te kort. Er zijn verschillende discotheken en restaurants. En de Italiaanse keuken misstaat niet ;-) ! Lees minder

Milaan citytrip boeken – onze tips!

Deel jouw Milaan reiservaring en tips!

Ben jij in Milaan geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)
Jouw e-mailadres wordt niet getoond op de site

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief