Milaan ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

55 Milaan reiservaringen en tips

Geweldig

11%

Tof

38%

Wel oké

38%

Niet zo

11%

Vreselijk

2%

  • Profiel Annouk Blomberg
    op 10-01-2021
    19 landen bezocht • 6 reviews • 1 waardering
    4

    “Erg verrassend!”

    Wanneer je aan Milaan denkt, denk je al snel aan mode. Het tegendeel is waar! Milaan heeft mooie historische gebouwen en een fantastische gracht waar je heerlijk kunt eten en borrelen. Milaan heeft mij echt verrast!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Lianne Bosch
    op 30-12-2020
    49 landen bezocht • 68 reviews • 40 waarderingen
    4

    “Aanrader voor een paar dagen”

    Een paar dagen naar Milaan in september. We waren er 3 nachten en dat was eigenlijk precies goed. Vanaf het vliegveld met de trein naar het centrum. Een pas voor de metro koop je voor slechts 12 euro voor 3 hele dagen. Superhandig, want de trein brengt je echt overal.
    De prachtige galleria Vittorio Emmanuele is een lust voor het oog. Hoewel niet heel groot is er toch genoeg te zien. Je kunt hier uitstekend window shoppen, want iets kopen dat maakt de stedentrip te kostbaar. Tijdens ons verblijf was het Milano fashion week, dus overal konden we uitbundig geklede mensen spotten.
    Koffie drink je uiteraard staande aan de bar, net als de lokale bevolking.
    De dom is niet te missen, staat direct voor de mode gallerij. Koop een combi ticket zodat je zeker ook op het dak van de dom kunt komen. Heel goed te doen met de trappen. Onderweg zie je dan ook nog eens bijzonder mooie beelden. Boven op het dak en langs de zijkanten balanceren honderden heiligen op ranke pilaren.
    De dom zelf is ook prachtig, en met hetzelfde ticket kan je ook nog het museo en de catacomben bezoeken. Zo heb je veel activiteiten op 1 ticket.

    Een andere aanrader is het bijzondere gebouw (het zijn er eigenlijk 2) Bosco Verticale. Twee gebouwen dit van onder tot boven begroeid zijn met groen, dus bomen, struiken en bloemen. De omgeving van Bosco Verticale is ook erg relaxed en totaal niet toeristisch.

    De begraafplaats Cimeterio Monumental is een bezoek waard. De rijken van Milaan heeft elkaar hier willen overtreffen met bijzondere grafmonumenten. Er zijn familiehuisjes rijk gedecoreerd met engelen, beelden en je kunt het zo gek niet bedenken. Bovendien is er een compleet laatste avondmaal uitgebeeld bij een grafmuur. Vele bijzondere graven, er is een plattegrond verkrijgbaar met de highlights.
    Voor een avondje uit ga je zeker naar de wijk Navigli, aan de oude kanalen. Hier bruist het volop. Lekkere terrasjes, en restaurantjes met (gratis) buffetten, de zogenaamde aperativo's. Gezellig en budget vriendelijk.
    We zijn hier meerdere malen naar terug gegaan, gewoon omdat het er té gezellig is.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jaron
    op 12-05-2019
    22 landen bezocht • 15 reviews • 10 waarderingen
    4

    “Het dure Milaan”

    Reis je door Milaan, dan reis je met de metro. De metro is goedkoop vergeleken met vervoer boven de grond en het is een erg makkelijk vervoersmiddel, want er ontstaat vrijwel nooit vertraging. Milaan bestaat uit vele bekende modemerken en je zal dus ook veel winkels tegen komen die erg dure producten verkopen. De bekende Kathedraal van Milaan is een erg mooi gebouw om te zien. De kathedraal staat op een pleintje, dus veel toeristen gaan ermee op de foto. Ook kan je de kathedraal van binnen zien, maar toen ik in Milaan was, was de rij enorm lang. Ik ben dus zelf niet naar binnen geweest.

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Naomi
    op 10-05-2019
    13 landen bezocht • 16 reviews • 29 waarderingen
    4

    “Citytrip Milaan”

    Als je in Milaan bent is het zeker een aanrader om de Duomo (de grote kathedraal) te bezoeken. Hier vlakbij vind je winkels met bekende merken en heb je een hoop terrasjes. Pas wel op, op het plein lopen verkopers met armbandjes die ze ongevraagd om je pols heen knopen. Het handigste is om een dagkaart voor de metro te kopen, zo kun je veel bekijken. Zaterdagavond zijn wij naar een wedstrijd van AC Milan tegen Oostenrijk geweest, dit was een hele ervaring! Echt heel tof! En ook veilig, er was genoeg bewaking en ook waren er voldoende metro's na afloop van de wedstrijd. In Milaan kun je goed winkelen en vergeet ook zeker de Italiaanse ijsjes niet. Wij hadden helaas geen tijd om meer Como te bezoeken, dit schijnt ook heel mooi te zijn. Als je op Milaan vliegt moet je even checken welk vliegveld je hebt, er zijn er namelijk wel 3. Wij vlogen op de verste van de stad, hierdoor moesten we eerst nog een uur met de bus. Dit was een luxe touringcar en boekten we voor maar €5. Ook de terugreis in de bus was comfortabel en de bus reed netjes op tijd. Je kon uitstappen bij het Centraal Station.

    4 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Ilse Bouwknegt
    op 08-05-2019
    26 landen bezocht • 26 reviews • 8 waarderingen
    3

    “Milaan de stad van de mode”

    Milaan staat niet heel hoog op mijn favorieten lijstje. Je wordt omgegeven door dure winkels en als je daar niet van houdt is er verder niet heel veel te zien. Het is wel een ervaring die ik niet had willen missen, maar ik zou hier niet snel weer heen gaan.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Brenda Delahaye
    op 04-05-2019
    11 landen bezocht • 13 reviews • 4 waarderingen
    3

    “Drive true”

    Milaan is leuk om een dag of twee/drie naartoe te gaan, een korte stedentrip dus. B&B Milano Sesto is een aanrader, een erg mooi hotel (het is een hotel en geen bed and breakfast). Het ligt net buiten de stad maar is goed te lopen. Chiesa di San Bernardino alle Ossa is een kerkje in Milaan met een kapel die geheel bekleed is met botten... erg vreemd maar ook erg indrukwekkend. Vreemd genoeg zou ik het toch wel aanraden om te gaan kijken.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Dion Koesoemo Joedo
    op 04-05-2019
    29 landen bezocht • 26 reviews • 15 waarderingen
    4

    “Shoppen, espresso en aperol spritz”

    Leuke sfeer! Het aperitief uurtje is hier ook een belevenis: bij bestelling van aperol spritz (of andere drankjes) krijg je allerlei lekkere hapjes. De Duomo is mooi met heel veel details, maar rondom is het erg druk.
    Leukste om te doen in Milaan is naar mijn mening een kopje koffie drinken bij een van de barretjes en kijken naar de nieuwste mode in de grote warenhuizen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Steven Tielen
    op 03-05-2019
    33 landen bezocht • 26 reviews • 6 waarderingen
    3

    “Minibreak Milaan”

    Als je van mode houd is Milaan zeker de place to be. Als je dat niet doet is het stadion en de Duomo zeker leuk om te bezoeken. Verder zijn er weinig bijzonderheden aan deze stad. Ga niet in augustus want dan is 75% gesloten.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Lindsay
    op 30-04-2019
    24 landen bezocht • 26 reviews • 12 waarderingen
    5

    “Magisch Milaan”

    Wow, de stad Milaan heeft zoveel te bieden! Deze stad is perfect voor een (meerdaagse) stedenstrip. Het kan erg heet zijn in Milaan dus zorg dat je op het juiste moment van het jaar heen gaat. Je kan hier heerlijk shoppen, door de stad lopen, bezienswaardigheden bezoeken maar ook relaxen in het park kan hier goed!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Mirjam Duijmelinck
    op 28-04-2019
    10 landen bezocht • 29 reviews • 23 waarderingen
    5

    “Milaan, niet alleen maar shoppen”

    Natuurlijk staat Milaan bekend dat het de modestad is van Italië. Je vind er dan ook de meest luxe en mooie winkels. Maar Milaan heeft ook veel cultuur! Denk maar eens aan de mooie Duomo (tegenover de beroemde overdekte passage). Bezoek deze eens en ga hier omhoog. Je hebt dan een geweldig uitzicht over de stad! Ook de basiliek is het bezoeken waard.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Milaan citytrip boeken – onze tips!

Deel jouw Milaan reiservaring en tips!

Ben jij in Milaan geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?