Het meest gegeten gerecht op de Kaapverdische Eilanden is verse vis, bijvoorbeeld makreel, tonijn of inktvis. Vis kan zowel gebakken, gefrituurd als gegrild worden geserveerd. Vaak wordt dit gegeten met rijst of met aardappelen. Groente is een schaars product op de eilanden, vandaar dat hier meestal maar een kleine portie van wordt geserveerd bij een hoofdgerecht. Vlees wordt vaak als een luxe product gezien, omdat er weinig vee wordt gehouden op de eilanden en dit daarom geïmporteerd moet worden. Het bekendste lokale gerecht van Kaapverdië is cachupa, een eenpansgerecht gemaakt van voornamelijk bonen en mais.
Vanwege de mediterrane invloeden zijn in Kaapverdië vele ijssalons te vinden in de grote dorpen en steden. Hier kun je terecht voor ambachtelijk en vaak zelfgemaakt schepijs. Strela is het lokale bier dat in veel barretjes en restaurants wordt geschonken. De nationale drank wordt grogue genoemd. Dit is een sterke alcoholische drank die meestal in kleine lokale stokerijen wordt gebrouwen. Water uit de kraan kan niet worden gedronken in Kaapverdië, je kunt op de meeste plekken flessen mineraalwater kopen.
Lees verder: Geld & kosten >
Omdat TUI fly direct op Kaapverdië vliegt, biedt TUI scherp geprijsde zonvakanties naar Sal, Boa Vista én São Vicente. Ze hebben ook meerdere rondreizen!
Bezoek website
Individueel & authentiek reizen door Kaapverdië, geen groepsreis. Ontmoet locals, ontdek bijzondere plekken en verblijf in kleinschalige accommodaties.
Bezoek website
Specialist in actieve vakanties naar de bergachtige eilanden als Santo Antão en Fogo. Zowel complete wandelvakanties als avontuur op maat.
Bezoek website