27 Vakantiedagen

Geografie – waar ligt Kaapverdië?

De Kaapverdische Eilanden is een eilandengroep gelegen in de Atlantische Oceaan ten westen van het Afrikaanse continent. De eilanden zijn gelegen voor de kust van Senegal in West-Afrika. Internationaal voert het land vaak de naam ‘Cabo Verde’, die hen door de Portugese kolonisten werd meegegeven.

Kaapverdië kent een noordelijke en een zuidelijke groep eilanden. De noordelijke groep is tevens bekend onder de naam Barlavento Eilanden en hiertoe behoren: Boa Vista, Sal, Santa Lucia, Santo Antão, São Nicolau en São Vicente. Sotavento is de naam van de zuidelijke eilandengroep. Tot deze groep behoren de eilanden: Brava, Fogo, Maio en Santiago. In totaal bestaat Kaapverdië uit tien eilanden. De hoofdstad is Praia en deze is gelegen op het eiland Santiago.

Lees verder: Vervoer >

Top 3 Kaapverdië specialisten

TUI

TUI

Omdat TUI fly direct op Kaapverdië vliegt, biedt TUI scherp geprijsde zonvakanties naar Sal, Boa Vista én São Vicente. Ze hebben ook meerdere rondreizen!
Bezoek website


Voja Travel

Voja Travel

Individueel & authentiek reizen door Kaapverdië, geen groepsreis. Ontmoet locals, ontdek bijzondere plekken en verblijf in kleinschalige accommodaties.
Bezoek website


SNP Natuurreizen

SNP Natuurreizen

Specialist in actieve vakanties naar de bergachtige eilanden als Santo Antão en Fogo. Zowel complete wandelvakanties als avontuur op maat.
Bezoek website

Boek je rondreis naar Kaapverdië

TUI
1. TUI

Scherp geprijsde zonvakanties.
Bezoek website

Voja Travel
2. Voja Travel

Individuele & authentieke reizen .
Bezoek website

SNP Natuurreizen
3. SNP Natuurreizen

Wandelvakanties.
Bezoek websiteBekijk Kaapverdië rondreizen
Vanaf €554 incl. vliegticket

Vliegtickets Kaapverdië

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Kaapverdië
V.a. 276