27 Vakantiedagen

Inentingen, gezondheidszaken en hygiëne

Bij een bezoek aan de Kaapverdische Eilanden heb je geen verplichte inentingen nodig. Enkel wanneer je in de 7 dagen voor aankomst in Kaapverdië in een land met gele koorts bent geweest, is een vaccinatie tegen gele koorts verplicht. Er zijn wel vaccinaties die worden aanbevolen, zoals die tegen DTP en hepatitis A. Wanneer je nog nooit de mazelen hebt gehad en hier ook niet tegen bent ingeënt, wordt het ook aangeraden om een BMR inenting te nemen. Indien je bezoek aan Kaapverdië langer dan drie maanden duurt, dan kan het handig zijn om je te laten inenten tegen Hepatitis B en tuberculose. Op de eilanden Boa Vista en Santiago komt van augustus tot en met november malaria voor. Bij een bezoek aan deze eilanden in de betreffende maanden is het aan te raden om malariatabletten te slikken. Natuurlijk is voorkomen dat je gebeten wordt altijd beter dan preventie achteraf. Vandaar dat je na zonsondergang het beste je huid kunt bedekken, zodat de kans op muggenbeten kleiner wordt. Ook kun je DEET gebruiken om muggen op afstand te houden.

Het kraanwater in Kaapverdië is niet drinkbaar. In hotels, restaurants en winkeltjes kun je flessen mineraalwater kopen. Daarnaast is de hygiëne in dit land niet altijd gelijk aan de hygiëne die je in West-Europa gewend bent. De kans op diarree en voedselvergiftiging is aanwezig. Om dit te voorkomen kan het raadzaam zijn om geen eten van straatkraampjes te nuttigen en om geregeld je handen te wassen. Tevens kun je diarreeremmers en ORS meenemen indien je wel ziek wordt.

Mocht je echt ziek worden in Kaapverdië dan heeft ieder eiland wel een medische post. De grootste ziekenhuizen staan op de eilanden Santiago en Sao Vicente. Wanneer je echt ernstig ziek raakt en men je niet kan helpen in de kleinschalige ziekenhuizen van Kaapverdië, dan kun je worden overgevlogen naar het Afrikaanse vasteland voor een behandeling in bijvoorbeeld Dakar.

Lees verder: Geografie >

Top 3 Kaapverdië specialisten

TUI

TUI

Omdat TUI fly direct op Kaapverdië vliegt, biedt TUI scherp geprijsde zonvakanties naar Sal, Boa Vista én São Vicente. Ze hebben ook meerdere rondreizen!
Bezoek website


Voja Travel

Voja Travel

Individueel & authentiek reizen door Kaapverdië, geen groepsreis. Ontmoet locals, ontdek bijzondere plekken en verblijf in kleinschalige accommodaties.
Bezoek website


SNP Natuurreizen

SNP Natuurreizen

Specialist in actieve vakanties naar de bergachtige eilanden als Santo Antão en Fogo. Zowel complete wandelvakanties als avontuur op maat.
Bezoek website

Boek je rondreis naar Kaapverdië

TUI
1. TUI

Scherp geprijsde zonvakanties.
Bezoek website

Voja Travel
2. Voja Travel

Individuele & authentieke reizen .
Bezoek website

SNP Natuurreizen
3. SNP Natuurreizen

Wandelvakanties.
Bezoek websiteBekijk Kaapverdië rondreizen
Vanaf €554 incl. vliegticket

Vliegtickets Kaapverdië

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Kaapverdië
V.a. 276
t>