27 Vakantiedagen

Reizen binnen Kaapverdië – openbaar vervoer & transport

Kaapverdië bestaat uit 10 eilanden in de Atlantische Oceaan. Reizen tussen de eilanden is enkel per boot of per vliegtuig mogelijk. Op de eilanden zelf kun je je verplaatsen per auto of taxi. Kaapverdië kent geen lijnbussen zoals deze gebruikelijk zijn in Nederland.

Bootverbindingen Kaapverdië

Alle Kaapverdische Eilanden hebben een haven vanwaar veerboten vertrekken naar andere eilanden. De meeste boten varen enkel naar de eilanden die nabij gelegen zijn. Dit houdt in dat er tussen veel eilanden geen directe verbindingen zijn. Wil je met de boot naar een ander eiland reizen, dan is de kans groot dat je een keer moet overstappen op tussenliggende eilanden. Sommige boten hebben maar één afvaart per dag, waardoor een overtocht per veerboot goed gepland moet worden. In de meeste havens is het echter ook mogelijk om een boot te charteren of een boot met schipper te huren voor een rondreis langs de eilanden of een individuele overtocht. Dit is uiteraard wel vele malen duurder dan het nemen van de lokale veerpont.

Binnenlandse vluchten

De eilanden Santo Antão en Santa Lucia beschikken niet over een eigen luchthaven en het vliegveld van het eiland Brava is momenteel gesloten. TACV Cabo Verde Airlines vliegt met kleine vliegtuigjes tussen alle overige eilanden. Sommige eilanden hebben een directe verbinding, om andere eilanden te bezoeken moet je een tussenstop maken. De kwaliteit van de vliegtuigen en de service is redelijk. Vliegen is echter wel een stuk duurder dan het maken van een overtocht per veerboot. Wanneer je last minute een ticket vanuit een lokaal reisbureau op de Kaapverdische Eilanden boekt, kan dit goedkoper zijn dan wanneer je het online vanuit huis boekt. Vaak is er nog wel plek last minute.

Auto huren

Op de eilanden zelf is het mogelijk om een auto te huren om je te verplaatsen op het eiland. Hiervoor kun je op het vliegveld terecht of in de grote toeristische plaatsen. Op de Kaapverdische Eilanden vind je zowel bekende internationale autoverhuurbedrijven als kleine lokale aanbieders; vooraf reserveren kan o.a. via Sunny Cars. Hou er rekening mee dat de wegen op de eilanden niet altijd van goede kwaliteit zijn. Je kunt veel hobbels, gaten en onverharde wegen tegenkomen. Op sommige eilanden kun je het binnenland beter met een 4WD bezoeken, aangezien dit vooral uit zand bestaat. Laat je informeren door het verhuurbedrijf over de specifieke omstandigheden op het eiland waar je verblijft. Voor het huren van een auto heb je een internationaal rijbewijs nodig, dit kun je aanvragen bij de ANWB.

Taxi

In de grotere toeristische plaatsen zijn taxi’s beschikbaar. Je kunt op straat een taxi aanhouden of je kunt er een laten bellen door je hotel of guesthouse. De meeste taxi’s hebben meters die de afstand en prijs bijhouden. Let erop dat de meter ook wordt aangezet bij de start van de rit. Wanneer een taxi geen meter heeft, is het handig om voor vertrek een prijs af te spreken. Richting het platteland rijden op sommige eilanden aluguers. Dit zijn pick-up auto’s met banken achterin waarop passagiers worden vervoerd. Je kunt aluguers langs de kant van de weg aanhouden om in te stappen. De pick-ups rijden meestal een vaste route, maar zijn niet gebonden aan bepaalde tijden. De prijzen zijn vaak te verwaarlozen.

Lees verder: Eten & drinken >

Top 3 Kaapverdië specialisten

TUI

TUI

Omdat TUI fly direct op Kaapverdië vliegt, biedt TUI scherp geprijsde zonvakanties naar Sal, Boa Vista én São Vicente. Ze hebben ook meerdere rondreizen!
Bezoek website


Voja Travel

Voja Travel

Individueel & authentiek reizen door Kaapverdië, geen groepsreis. Ontmoet locals, ontdek bijzondere plekken en verblijf in kleinschalige accommodaties.
Bezoek website


SNP Natuurreizen

SNP Natuurreizen

Specialist in actieve vakanties naar de bergachtige eilanden als Santo Antão en Fogo. Zowel complete wandelvakanties als avontuur op maat.
Bezoek website

Meer Kaapverdië reisorganisaties

Sawadee
Sawadee

Rondreis Santiago, Fogo, Sao Vicente & Santo Antao.
Bezoek website

Djoser
Djoser

Geliefde groepsreizen.
Bezoek website

Baobab
Baobab

Rondreis Kaapverdische Eilanden.
Bezoek website

Sunweb
Sunweb

Goedkope zonvakanties Sal.
Bezoek website

De Vakantiediscounter
De Vakantie Discounter

Internet only prijzen!
Bezoek website

Prijsvrij
Prijsvrij

Internet only prijzen!
Bezoek website

SRC Reizen
SRC Reizen

Cultuurvakantie
Bezoek website

Boek je rondreis naar Kaapverdië

TUI
1. TUI

Scherp geprijsde zonvakanties.
Bezoek website

Voja Travel
2. Voja Travel

Individuele & authentieke reizen .
Bezoek website

SNP Natuurreizen
3. SNP Natuurreizen

Wandelvakanties.
Bezoek websiteBekijk Kaapverdië rondreizen
Vanaf €554 incl. vliegticket

Vliegtickets Kaapverdië

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Kaapverdië
V.a. 276