27 Vakantiedagen

Vliegen naar Laos

Vergelijk de prijzen van vliegtickets naar Laos via:

Laos is een nog vrij onontdekt land, dus wees er vlug bij voordat het overstroomt van de toeristen. Vanuit Nederland en België is het niet mogelijk om rechtstreeks naar Laos te vliegen. De meest voor de hand liggende manier om naar Laos te vliegen is via Bangkok. Vanaf Amsterdam vlieg je rechtstreeks naar Bangkok met o.a. KLM (en alle bijbehorende maatschappijen), EVA Air en China Airlines. De kosten voor een directe retourvlucht naar Bangkok zijn ongeveer €650 – €700, ga je met nog een overstap dan heb je al retourtickets Bangkok vanaf €450 – €500. Vanuit Bangkok kun je met o.a. Air Asia, Lao Airlines, Bangkok Airways en Thai Airlines voordelig naar Laos vliegen, naar hoofdstad Vientiane, Luang Prabang of het gerenoveerde vliegveld van Pakse. De kosten voor een retourvlucht Bangkok-Vientiane zijn ongeveer €75 à €150, afhankelijk van de maatschappij waar je mee vliegt.

Tips voor goedkope vliegtickets naar Laos

  • Check of het scheelt wanneer je een apart retourticket naar Bangkok en één of twee losse vluchten naar Laos boekt (bijvoorbeeld een retour Bangkok-Vientiane of twee enkeltjes: Bangkok-Pakse en Luang Prabang-Bangkok).
  • Probeer of er verschil zit in prijs met het aanvliegen op Vientiane, Luang Prabang of Pakse vanuit Bangkok.
  • Speel met de vertrekdagen: vliegen op een doordeweekse dag is vaak goedkoper dan op een weekenddag.

Vliegen vanuit andere landen in Azië

Laos valt heel goed te combineren met andere Aziatische landen. Vanuit de omliggende landen is het mogelijk om vanaf de grote steden naar Laos te vliegen. Met Air Asia, Lao Airlines en Thai Airlines is het mogelijk om vanuit China, Zuid-Korea, Singapore, Vietnam, Cambodja en Thailand te vliegen naar Laos. Met Air Asia is het ook mogelijk om van en naar Maleisië en Australië te vliegen.

Binnenlandse vluchten in Laos

Binnenlandse vluchten zijn, vergeleken met de busreizen, vrij duur in Laos. Wanneer je niet veel tijd hebt om het hele land te ontdekken, is het echter een handige keuze om een binnenlandse vlucht te boeken in Laos. De afstanden zijn soms groot en de wegverbindingen traag. Vooral vluchten van en naar het heropende vliegveldje van Pakse in Zuid-Laos zijn handig, gezien de grote afstand met Vientiane en de noordelijker gelegen toeristensteden. Lao Airlines biedt de mogelijkheid om naast vluchten tussen Luang Prabang, Vientiane en Pakse ook te vliegen van en naar Luang Namtha, Oudomxay, Savannakhet en Xieng Khouang. Een enkeltje van Luang Prabang naar Pakse kost ongeveer €190 en duurt een kleine twee uur.

Vliegtickets naar Laos boeken

Vergelijk voordat je een vliegticket naar Laos boekt altijd meerdere vliegticketsites. De sites die wij áltijd checken zijn sowieso Cheaptickets.nl en (vooral voor vliegtickets binnen Europa) Vliegtickets.nl, maar soms ook Tix.nl. Zoek voor vliegtickets naar Laos niet alleen met Amsterdam als vertrekvliegveld, maar kijk ook naar de prijzen en mogelijkheden vanaf andere internationale vliegvelden zoals Düsseldorf en Parijs.

Bij het zoeken naar Laos vliegtickets geldt dus eigenlijk maar één advies: heel veel vergelijken. Ook al maken vliegticketsites vaak gebruik van dezelfde databases, er kunnen flinke verschillen ontstaan in hun prijzen door speciale deals met vliegmaatschappijen, actuele promoties per site of verschillen in toeslagen en extra kosten. Wij hebben zelf de beste ervaringen met Cheaptickets.nl.

Vergelijk de prijzen van vliegtickets naar Laos via:

Bezienswaardigheden Laos

Alle bezienswaardigheden in Laos

Vliegtickets naar Laos


Hotels in Laos zoeken

Hotels in Laos zoeken

Boek je rondreis naar Laos

Riksja Laos
1. Riksja Laos

Zelf je reis samen stellen.
Bezoek website

ANWB Vakanties
2. ANWB Vakanties

Individuele en groepsrondreizen.
Bezoek website

Djoser
3. Djoser

Groepsrondreizen incl. combireizen.
Bezoek websiteBekijk Laos rondreizen
Vanaf €615 incl. vliegticket

Vliegtickets Laos

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Laos
V.a. 791

Volg ons op Facebook