Rondreis Laos

Een reis naar Laos maken? Vergelijk hieronder alle actuele Laos rondreizen & aanbiedingen van verschillende reisorganisaties. Filter op prijs, reisduur, reissoort of reisorganisatie en vergelijk de prijzen! Lees meer.

Filter op:

Prijs
tot

Aantal dagen

Reissoort

Reisorganisatie

44 Laos rondreizen gevonden

 • Rondreis Laos & Cambodja

  22-daagse groepsrondreis

  Bezoek de koninklijke stad Luang Prabang. Maak een boottocht over de mystieke Mekong. Relax op het heerlijke Khong-eiland. Twee volle dagen om het Angkor complex tee bezoeken.

  €2595

  incl. vliegticket

  Bekijken Djoser
 • Rondreis Vietnam, Laos & Cambodja

  23-daagse groepsrondreis

  Wandel over de stijle rijstterrassen van Sa Pa. 2-daagse boottocht in de betoverende baai van Halong. Magisch Luang Prabang. Uitgebreid de tijd in Angkor Wat.

  €2695

  incl. vliegticket

  Bekijken Djoser
 • Combinatiereis: Boeiend Vietnam en Laos

  19-daagse individuele rondreis

  Laos: UNESCO-stad Luang Prabang > omgeving Vang Vieng > hoofdstad Vientiane. Noord-Vietnam: Hanoi > cruisen door Halong Bay > met de nachttrein naar Sapa Centraal-Vietnam: cultureel Hue > An Bang, strand

  €2300

  excl. vliegticket

  Bekijken VanVerre
 • Rondreis Laos Compleet

  22-daagse individuele rondreis

  Vanaf de Thaise grens varen over de Mekong-rivier > via noordelijke bergen naar UNESCO-stad Luang Prabang. Centraal-Laos: Phonsavan, Vang Vieng, Vientiane. Via Kong Lor-grot naar Bolaven > eilandenrijk, Don Khone en Champasak.

  €3900

  excl. vliegticket

  Bekijken VanVerre
 • Combinatiereis Het beste van Thailand en Laos

  22-daagse individuele rondreis

  Thailand: Fietsen door Bangkok >bezoek tempels Ayutthaya en Chiang Mai. Van Chiang Rai naar Laos, per boot over de Mekong naar Luang Prabang > Vang Vieng > Vientiane > terug naar Bangkok > eindigen aan het Thaise strand van Hua Hin.

  €3300

  excl. vliegticket

  Bekijken VanVerre
 • Laos Highlights Deluxe

  12-daagse individuele rondreis

  Deze complete kennismakingsreis neemt je mee naar het pittoreske Luang Prabang, de kruikenvlaktes, de hoofdstad Vientiane en het zuiden met veel natuur en de prachtige Champa ruïnes.

  €1845

  incl. vliegticket

  Bekijken 333 Travel
 • Rondreis Laos: Van de gebaande paden

  18-daagse individuele rondreis

  Zuidelijke eilandenrijk: Champasak > Don Khone > Bolaven > centraal-Laos: hoofdstad Vientiane > landelijk Vang Vieng, Luang Prabang, tempels en watervallen > noordelijke bergen: varen, wandelen bij Nong Khiow, Oudomxai en Luang Namtha.

  €3550

  excl. vliegticket

  Bekijken VanVerre
 • Rondreis Vietnam, Cambodja en Laos: de Aziatische parels

  24-daagse individuele rondreis

  Laos: Vientiane > via Vang Vieng naar UNESCO-stad Luang Prabang. Cambodja: Siem Reap, Angkor Wat > Phnom Penh > Mekongdelta, Zuid-Vietnam: geschiedenis en cultuur in Ho Chi Minh City, Hoi An, en Hanoi

  €3600

  excl. vliegticket

  Bekijken VanVerre
 • Bouwsteen Laos: Gibbons in de jungle

  3-daagse individuele rondreis

  Noord-LaosVan de Thaise grens naar Nam Kan National Park, spot gibbons, klim en klauter > Houei Say.

  €510

  excl. vliegticket

  Bekijken VanVerre
 • Bouwsteen Laos: Puur Noord-Laos

  4-daagse individuele rondreis

  Noord-LaosVanaf Luang Prabang naar Oudomxai, ontmoetingen met bergstammen, trekking bij waterval > per boot naar Nong Khiow - via Pak Ou grotten naar Luang Prabang.

  €1050

  excl. vliegticket

  Bekijken VanVerre
 • Bouwsteen Thailand: Via bergstammen naar Laos

  3-daagse individuele rondreis

  Reis van Chiang Mai, via Chiang Rai naar Laos. U bezoekt bergstammen en geniet van een prachtig uitzicht over de bergen en de Mekong-rivier.

  €690

  excl. vliegticket

  Bekijken VanVerre
 • Laos Highlights

  12-daagse individuele rondreis

  Deze complete kennismakingsreis neemt je mee naar het pittoreske Luang Prabang, de kruikenvlaktes, de hoofdstad Vientiane en het zuiden met veel natuur en de prachtige Champa ruïnes.

  €1517

  incl. vliegticket

  Bekijken 333 Travel
 • Verkenningstocht Laos

  6-daagse individuele rondreis

  Deze kennismakingsreis door Laos neemt je mee naar alle hoogtepunten van het charmante Luang Prabang, het prachtige karstlandschap bij Van Vieng en de hoofdstad Vientiane.

  €613

  incl. vliegticket

  Bekijken 333 Travel
 • 8-Daagse rondreis Hoogtepunten van Laos (Noord naar Zuid)

  8-daagse bouwsteen

  Laos is een prachtige, authentieke bestemming. Lange tijd was het land geïsoleerd van de rest van de wereld, maar het is er nu helemaal klaar voor om ontdekt te worden! Met haar charmante steden en vriendelijke bevolking, is Laos voor velen een hoogtepunt van hun reis door Azië.Maak kennis met de mooiste steden van Laos tijdens deze rondreis van noord naar zuid. Bezoek de hoogtepunten van de historische UNESCO stad Luang Prabang en zwem in de smaragdgroene meren van de Kueng Si watervallen. Verken in Vang Vieng een van de magische grotten of geniet tijdens het tuben over de rivier van de prachtige omgeving. Je sluit af in de hoofdstad Vientiane waar je de stad gaat verkennen met een leuke fietstour. Struin 's avonds door de gezellige straatjes van de stad en ervaar de ontspannen sfeer die hier hangt. Cultuur wordt afgewisseld met prachtige natuur en dit zal ervoor zorgen dat je nog veel meer van Laos wilt zien!

  €779

  excl. vliegticket

  Bekijken AsiaDirect
 • 8-Daagse rondreis Hoogtepunten van Laos (Zuid naar Noord)

  8-daagse individuele rondreis

  Laos is een prachtige bestemming die je even mee terug de tijd in neemt. Jarenlang was het land geïsoleerd van de rest van de wereld, maar het is er nu helemaal klaar voor om ontdekt te worden! Met haar charmante steden en vriendelijke bevolking, is Laos voor velen een hoogtepunt van hun reis door Azië.Maak kennis met de mooiste steden van Laos tijdens deze rondreis van zuid naar noord. Je start in de hoofdstad Vientiane waar je de stad gaat verkennen met een leuke fietstour. Struin 's avonds door de gezellige straatjes van de stad en ervaar de ontspannen sfeer die hier hangt. Verken daarna in Vang Vieng een van de magische, mooie grotten of geniet tijdens het tuben over de rivier van de prachtige omgeving. Sluit de reis af in Luang Prabang met een bezoek aan de hoogtepunten van deze historische UNESCO stad en zwem in de smaragdgroene meren van de Kueng Si watervallen. Cultuur wordt afgewisseld met prachtige natuur en dit zal ervoor zorgen dat je nog veel meer van Laos wilt zien!

  €779

  excl. vliegticket

  Bekijken AsiaDirect
 • Combinatiereis Hoogtepunten Laos en Cambodja

  19-daagse individuele rondreis

  Vanaf de Thaise grens over de Mekong-rivier > UNESCO-stad Luang Prabang. Zuid-Laos: Bolaven, watervallen > via 4000 eilanden naar Stung Treng. Cambodja: Siem Reap > Phnom Penh, afsluiten op eiland Koh Rong.

  €3000

  excl. vliegticket

  Bekijken VanVerre
 • Combinatiereis: Hoogtepunten Laos en Cambodja

  19-daagse individuele rondreis

  Vanaf de Thaise grens over de Mekong-rivier > UNESCO-stad Luang Prabang. Zuid-Laos: Bolaven, watervallen > via 4000 eilanden naar Stung Treng. Cambodja: Siem Reap > Phnom Penh, afsluiten op eiland Koh Rong.

  €3000

  excl. vliegticket

  Bekijken VanVerre
 • Rondreis Het beste van Thailand en Laos

  22-daagse individuele rondreis

  Thailand: Fietsen door Bangkok >bezoek tempels Ayutthaya en Chiang Mai. Van Chiang Rai naar Laos, per boot over de Mekong naar Luang Prabang > Vang Vieng > Vientiane > terug naar Bangkok > eindigen aan het Thaise strand van Hua Hin.

  €3300

  excl. vliegticket

  Bekijken VanVerre
 • 10-Daagse rondreis Hart van Laos

  10-daagse individuele rondreis

  Laos is een prachtige bestemming, een land waar het lijkt alsof je even terug de tijd in gaat. Jarenlang was het geïsoleerd van de rest van de wereld, maar Laos is er nu helemaal klaar voor om ontdekt te worden! Met haar charmante steden en vriendelijke bevolking, is Laos voor velen een hoogtepunt van hun reis door Azië.Deze rondreis neemt je mee door het hart van Laos, langs de bekendste steden. Bezoek de hoogtepunten van de historische UNESCO stad Luang Prabang en zwem in de smaragdgroene meren van de Kueng Si watervallen. Ga in Phonsavan op een indrukwekkende tour naar de Plain of Jars en bewonder de prachtige kalkstenen kliffen van Vang Vieng tijdens een mooie boottocht. Je sluit af in de hoofdstad Vientiane waar een leuke stadstour je kennis laat maken met deze ontspannen en gezellige stad. Cultuur wordt afgewisseld met prachtige natuur en zal ervoor zorgen dat je nog veel meer van Laos wilt zien!

  €1259

  excl. vliegticket

  Bekijken AsiaDirect
 • 13-Daagse rondreis Best of Laos

  13-daagse individuele rondreis

  Laos is een prachtige bestemming, een land waar het lijkt of je even terug de tijd in gaat. Jarenlang was het geïsoleerd van de rest van de wereld, maar Laos is er nu helemaal klaar voor om ontdekt te worden! Met haar charmante steden en vriendelijke bevolking, is Laos voor velen een hoogtepunt van hun reis door Azië.Deze rondreis neemt je mee van noord naar zuid langs de mooiste plekken van Laos. Bezoek de hoogtepunten van de historische UNESCO stad Luang Prabang en zwem in de smaragdgroene meren van de Kueng Si watervallen.Ga in Phonsavan op een indrukwekkende tour naar de Plain of Jars en vaar tijdens een boottocht in Hin Boun door de prachtige 7 kilometer lange Kong Lor grot. Daarnaast wordt het zuiden gedomineerd door het Bolaven Plateau, een vruchtbaar hoogland dat zich verspreidt over de vier centrale provincies van Laos. Het is een prachtig groen gebied met bloeiende koffieplantages en onstuimige watervallen. Tijdens je verblijf in Pakse heb je genoeg tijd om dit hoogtepunt te verkennen.Je sluit af op het eilandje Don Khone dat onderdeel is van de 4000 eilanden. Maak een fietstocht door de rotsachtige omgeving en spot als je geluk hebt de zeldzame Irrawaddy dolfijn. Cultuur wordt afgewisseld met prachtige natuur en zal ervoor zorgen dat je nog veel meer van Laos wilt zien!

  €1730

  excl. vliegticket

  Bekijken AsiaDirect

Rondreizen door Laos

Van plan een rondreis Laos te maken? Wat een goed idee! Nergens in Zuidoost-Azië is de sfeer nog zo relaxed, onbedorven en authentiek. Hoewel de spectaculaire bergen, rivieren en jungles zich lenen voor betoverende trekkings en activiteiten vol adrenaline, is Laos vooral een land van onthaasting. Liggend in een hangmat aan de Mekong wil je nooit meer weg. Helaas komt een rondreis Laos ooit tot een einde, maar daar hoeven we nu gelukkig nog niet over na te denken.

Alleen naar Laos of ook naar andere landen?

Laos heeft geliefde buren. Onder meer het aan zee liggende Thailand, Cambodja, en Vietnam liggen om Laos heen. Dit maakt dat een combinatie van Laos met een van deze andere Aziatische landen snel gemaakt is. Laos heeft op zichzelf echter ook meer dan genoeg te bieden voor een rondreis van 2 of 3 weken. Alleen al de natuur is een uitstekend excuus om het vliegtuig naar Vientiane te pakken.

 • Het Bolaven Plateau is een indrukwekkend natuurgebied in het amper ontdekte zuiden van Laos. Het is een vruchtbare hoogvlakte vol regenwoud, watervallen en koffieplantages waar vooral de wandelaars en natuurliefhebbers geen genoeg van kunnen krijgen. Houd je ogen goed open en misschien kom je wel olifanten en luipaarden tegen!
 • De kop van Laos is het meest geïsoleerde en authentieke deel van het land en vormt de thuisbasis van veel traditionele minderheden. Vanuit provinciehoofdstad Luang Nam Tha kun je prachtige trekkings maken en het spectaculaire Nam Ha NPA bezoeken. Adrenaline junks komen hier volledig aan hun trekken tijdens het kajakken en raften, vooral in het regenseizoen als de rivieren wild zijn.
 • Laos over het water ontdekken? Maak een Mekong cruise van Huay Xai naar Luang Prabang. Je kunt zowel kiezen uit een overtocht met een slowboat (budget optie), speedboat (raden we vanwege veiligheidsredenen niet aan) of een luxe cruise. Onderweg vaar je langs de natuurpracht van Laos en zie je lokale kinderen spelen aan de rivieroever.

Het natuurschoon houdt niet op bij bovengenoemde plekken. Ook de weg van de gebaande paden gelegen Tham Kong Lo grot, waar de Nam Hin Bun rivier doorheen stroomt, is een bezoek waard. Ditzelfde gaat op voor Wat Phu in het zuiden van Laos. Je vindt hier met groen overwoekerende ruīnes, die stammen uit de 5e eeuw. Veel reizigers doen deze hotspot aan, wanneer ze vanaf Si Phan Don naar Pakse reizen.

Sfeervolle steden met een typisch Aziatische sfeer

De meeste rondreizen door Laos starten in de hoofdstad Vientiane dat op de grens ligt met Thailand. De stad is een typische Lao-stad: rustig, niet massaal en verre van kapitalistisch. Hier geen krioelende mensenmassa’s en scheurende scooters, maar sfeervolle straten, boulevards vol bomen en een gezellige promenade aan de rivier. Opvallend zijn de Franse invloeden. Je hoort met regelmaat een woordje Frans, stokbrood is nooit ver weg en ook in de architectuur zijn Franse invloeden terug te zien.

Waar Vientiane misschien de hoofdstad van het Laos is, staat Luang Prabang bekend als de mooiste en meest sfeervolle stad. Boeddhistische tempels, koloniale invloeden en lachende monniken tekenen het straatbeeld, evenals de fotogenieke ligging in de heuvels en de sierlijke frans-indonesische architectuur. Huur een fiets en verken de vele straatjes, laat je verwennen in een van de vele spa’s of kijk je ogen uit op een kleurrijke nachtmarkt.

Tot slot verdient ook Vang Vieng een vermelding. Dit populaire backpackersstadje stikt van de budget hotels en barretjes met eindeloze happy hours. Reizigers komen hier ook graag naartoe om te tuben over de Nam Song-rivier. Vang Vieng staat ook wel bekend als Laos’ hoogsteigen ‘capital of fun’: je kunt er kajakken, bergbeklimmen en indrukwekkende lijmsteengrotten beownderen.

Het klimaat van Laos

Laos heeft een tropisch savanneklimaat. In het berglandschap kan de temperatuur flink variëren, net als de hoeveelheid neerslag. Het regenseizoen valt tussen april en oktober. In de lagere gebieden is het in de wintermaanden tussen de 26 en de 30 graden Celsius. In de zomermaanden, maart t/m mei, is het tussen de 33 en de 38 graden Celsius. De meeste reizigers beschouwen de maanden tussen november en februari als beste reistijd.

Laos rondreis boeken

Van plan om een rondreis Laos te maken? In Nederland zijn meerdere organisaties actief die reizen naar Laos aanbieden.

 • 333 Travel heeft het grootste aanbod. Bij deze aanbieder kun je zelf een individuele rondreis samenstellen.
 • Liever met een groepsreis of familiereis mee? Bekijk dan het aanbod van Sawadee.
 • Ook bij Riksja Travel kun je terecht voor het boeken van een Laos rondreis. Je kunt zowel een complete individuele rondreis boeken als zelf er een samenstellen met bouwstenen.

Veelgestelde vragen

Over het algemeen gelden de maanden tussen november en februari als beste reistijd. In deze periode is het vrijwel overal droog en zijn de temperaturen aangenaam.

Laos rondreizen zijn onder meer te boeken bij 333 Travel, Riksja Laos en Sawadee.

Laos is een erg veilig land op gebied van criminaliteit, al is het op het gebied van verkeersveiligheid opletten geblazen. Daarnaast is het goed om te weten dat in de diep countryside van Laos nog een aantal onontplofte landmijnen en bommen liggen. Blijf daarom altijd op de verharde paden.

Vanuit Nederland vertrekken geen directe vluchten naar Laos. Vanaf Amsterdam doe je er daarom al gauw 15 uur en 30 minuten over om in Vientiane te geraken.

Gezien de vliegduur en het grote aantal bezienswaardigheden, raden we aan om minimaal 2 weken uit te trekken. Heb je meer vakantiedagen tot je beschikking? Dan is een 3-weekse rondreis ideaal. Ook kun je gemakkelijk een maand spenderen in Laos.

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief