Vang Vieng is het populairste backpackersstadje van Laos. Het stikt er van de budget hotels en barretjes met eindeloze happy hours. Het ‘tuben’ over de Nam Song-rivier is een fenomeen geworden. Maar vergeet vooral de schitterende omgeving niet.

Reizigers over Vang Vieng

Lees alle uitgebreide reiservaringen

Vang Vieng bezocht?

Dan lezen we graag jouw ervaringen en tips!

Deel jouw reiservaring

Of lees 21 Vang Vieng reiservaringen

Vang Vieng

Reis vanuit Vientiane noordwaarts richting Luang Prabang en je komt na zo’n 4 uur in Vang Vieng: dé backpackerhangplek van Laos. Het is de enige plaats in Laos die volledig op toerisme ingericht is, met vele budgethotels en happy hours in de tientallen bars. De aantrekkingskracht van Vang Vieng is onmiskenbaar. Gelegen in een spectaculaire, groene omgeving tussen de bergen aan de Nam Song-rivier is het Laos’ hoogsteigen ‘capital of fun’: je kunt er kajakken, bergbeklimmen en er zijn indrukwekkende lijmsteengrotten. Maar de meest geliefde bezigheid is toch wel het ‘tuben’.

Vliegtickets Laos

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Laos
V.a. 791

Overnachten in Vang Vieng

Vergelijk alle hotels in Vang Vieng
Bekijk hotels

Tuben en feesten in Vang Vieng

Vang Vieng

Hangend in een rubberen band de rivier afglijden en om de paar meter aanmeren bij een van de openluchtbars aan de oever voor een koude Beerlao, shotje of cocktail: het wordt ook wel ‘tuben’ genoemd en dit fenomeen is in Vang Vieng praktisch úitgevonden. Tot alle controverses aan toe, want er is meer dan eens iets misgegaan met de vele dronken backpackers op de rivier. Op een gegeven moment is het tuben dan ook aan banden gelegd. Het keiharde feesten op de rivier is wat afgenomen nu slechts twee bars tegelijk open mogen zijn. Vang Vieng heeft nog steeds een beruchte reputatie om zijn feestmogelijkheden. De ‘happy’ bars serveren er niet alleen maar alcohol: openlijk gebruik van Marijuana en Mushrooms was een tijdlang scheer en inslag. Inmiddels is de overheid iets strikter geworden en wordt er meer op gelet, maar Vang Vieng blijft Laos’ bekendste feestplek. Je kunt er ook net zo makkelijk pizza of burgers krijgen als lokaal eten. Een populair fenomeen zijn ook de ‘Friends’-bars die non-stop afleveringen van de populaire Amerikaanse tv-serie Friends afspelen.

Vang Vieng
Vang Vieng

De omgeving van Vang Vieng

Wie het gefeest en getube in Vang Vieng wel gezien heeft, moet de directe omgeving induiken. Huur een fiets of scooter en trek eropuit om een van de mooiste landschappen van Laos te ontdekken. Rondom Vang Vieng ligt namelijk een spectaculair rivierlandschap vol karstbergen. De grijze uit de grond oprijzende bergen worden afgewisseld met groene en gele valleien waar landbouwproducten verbouwd worden en bizons grazen.

Vang Vieng
Vang Vieng
Vang Vieng

Tussen de oprijzende bergen zijn ook heel veel grotten te vinden. In de meeste restaurants en guesthouses in Vang Vieng vind je plattegronden waar de grotten op te vinden zijn. Veel grotten zijn klein en sommige grotten worden maar door weinig toeristen bezocht. Zes kilometer ten westen van Vang Vieng vind je de Tham Phou Kham grot. Deze grot bevat een gouden Boeddha en ligt naast een blauw meertje waarin gezwommen kan worden. De Tham Pha Thao grot ligt tien kilometer van Vang Vieng vandaan. In deze grot vind je vele stalagmieten en stalactieten. 800 meter van de ingang verwijdert ligt een natuurlijk zwembad waar in gezwommen kan worden.

Vang Vieng

Accommodaties in Vang Vieng

In het centrum van Vang Vieng rond de oever van de Nam Song-rivier stikt het van de goedkope hostels en simpele guesthouses. Vanaf tien euro heb je al je eigen privé-kamer. Goeie budgettips zijn het schone Real Vang Vieng Backpacker Hostel (vanaf €9) en de iets buiten het centrum gelegen Champa Lao Bungalows (vanaf €50). het Voor de wat oudere reizigers zijn er ook enkele goede boetiekhotelletjes, zoals het fraaie Champalao The Villa (vanaf €33) en het Vang Vieng Boutique Hotel (vanaf €27). Spectaculairste accommodatie is het luxe Riverside Boutique Resort met elegante Franse koloniale architectuur, een stijlvolle etnische inrichting en een prachtig zwembad met uitzicht op de karstbergen (vanaf €135 per nacht).

Vang Vieng – hoe kom je er?

Naar en van Vang Vieng reis je het makkelijkst met toeristische minivans of lokale bussen. Vanuit hoofdstad Vientiane is het zo’n 4 a 5 uur rijden voor een kleine €10. Verder noordwaarts naar Luang Prabang is een langere rit: reken op zo’n 7 uur en €15.

Top 3 Laos specialisten

Riksja Laos
Riksja Laos

Zelf je Laos reis samen stellen met bouwstenen.
Bezoek website

FOX Verre Reizen
FOX Verre Reizen

FOX biedt individuele Laos rondreizen en groepsrondreizen, waaronder een Laos-Cambodja-combireis met privé-chauffeur.
Bezoek website

Djoser
Djoser

Groepsrondreizen Laos gecombineerd met Thailand, Vietnam en/of Cambodja.
Bezoek website

Beste reistijd Vang Vieng

De beste periode om naar Vang Vieng te gaan is tijdens de wintermaanden van januari t/m april. In deze periode staat het water in de rivier niet te hoog en is de temperatuur aangenaam.

Laos rondreis aanbiedingen

21 Vang Vieng reiservaringen en tips • 23 landen bezocht
  15 reviews
  1 waardering

  “Niet alleen om te feesten!”

  Geplaatst 13-05-2019

  Het is Vang Vieng inmiddels enigszins gelukt om het feest imago af te schudden en mensen te laten zien hoe mooi de omgeving is. Wij verbleven in een hostel in een centrum en hebben een fiets gehuurd om de omgeving te verkennen. Op zich prachtig maar je legt best wel lange afstanden af, dus wij hebben onze fiets op de terugweg achterin een taxibus gedaan omdat het fietsen toch wel erg zwaar was. Een scooter is beter te doen!

  Het centrum zelf was niet zo heel boeiend. Veel tentjes met westers eten en waar je de hele dag Friends kunt kijken. Niet heel bijzondder dus, maar de omgeving van Vang Vieng is zo indrukkwekkend met alle bergen en het groen dat je het zeker niet over mag slaan

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 20 landen bezocht
  26 reviews
  4 waarderingen

  “Tubing en luchtballonnen”

  Geplaatst 02-05-2019

  Vang Vieng stond lang bekend als partyplek van Laos. Gedeeltelijk is dit nog steeds zo, maar een paar jaar geleden is hier wel wat veranderd. Mensen gingen stomdronken de rivier af in grote opblaasbare banden. Het zogenaamde tubing kostte een aantal van deze dronkelappen het leven, en sindsdien zijn veel kroegen langs de rivier gesloten. Nu kun je wel een prachtige ballontocht maken vanuit deze plek, met geweldige uitzichten over de heuvels en de rivier. Bezoek ook eens een grot in de buurt.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 21 landen bezocht
  18 reviews
  7 waarderingen

  “Met een Buggy door de modder”

  Geplaatst 17-04-2019

  Wat een gekkenhuis was dit. Wij reden de eerste dag een rondje door Vang Vieng, echter kwamen we er al snel achter dat er veel gaten en geulen waren in de weg, met een scooter niet heel fijn, aangezien het nogal nat was afentoe. Dus een Buggy gehuurd. Wat was dit mega vet zeg. Met zn 2e crossen door de modder en gewoon gas blijven geven. Helemaal verrot van de modder en dan een plons in een van de mooie waters (blue Lagoons) die je onderweg tegen komt. Ga je naar Vang Vieng, huur een buggy en ga los. Gekkenhuis.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 22 landen bezocht
  40 reviews
  2 waarderingen

  “Wat een natuur!”

  Geplaatst 09-04-2019

  Vang Vieng had vroeger geen goed imago (feestende, dronken jongeren), maar daar is geen sprake meer van. De focus ligt nu gelukkig weer op de prachtige natuur. Je kan je hier vooral op sportief vlak goed vermaken. Tip: huur een fiets op scooter en ga er op uit. Bijvoorbeeld naar de Blue Lagoon waar je heerlijk kan zwemmen (wel heel druk trouwens). Het dorp zelf is niet heel bijzonder, maar de omgeving is echt de moeite waard.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 47 landen bezocht
  26 reviews
  24 waarderingen

  “Tuben en feesten”

  Geplaatst 30-11-2017

  Vang Vieng is misschien wel het bekendste of in ieder geval populairste backpackers dorpje in Laos. Het tubben is een super leuke activiteit waar je heel veel mede backpackers kan ontmoeten. Er wordt flink gedronken en gefeest, dus houd je verstand er bij zodra je met je tube weer het water in gaat. De omgeving van Vang Vieng is erg mooi. Met de scooter richting de Blue Lagoons, een heerlijk dagje om bij te komen en te zwemmen.
  Verder zijn er in Vang Vieng veel restaurantjes en barretjes.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 26 reviews
  14 waarderingen

  “Prachtige natuur, tuben en feesten”

  Geplaatst 29-11-2017

  Dit stadje in het Noorden van Laos is echt een pareltje! Met een scooter verken je makkelijk de prachtige omgeving met bergen en rivieren. Verder kan je er ook tuben; eigenlijk ga je gewoon op kroegentocht, maar dan met een opgeblazen traktorband op de rivier van bar maar bar!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 37 landen bezocht
  56 reviews
  29 waarderingen

  “Mooie omgeving, sportieve activiteiten”

  Geplaatst 27-11-2017

  In Vang Vieng zie je veel backpackers die liggen te launchen en Friends kijken op tv's, er wordt erg veel gechild.
  Ook kun je er met autobanden op de rivier 'tuben', hebben we ook niet gedaan. We hoorden een paar verhalen waar het mis ging en de rivier was best wild toen wij er waren. Wel zijn we met een kano de rivier afgegaan en hebben we daarbij een grot bezocht. Zeker de moeite, klimmen, klauteren, door het donker, door het water. Aan het eind bleek het water te hoog te staan en moesten we met onze lampjes op het hoofd weer helemaal terug. Er zijn veel eethuisjes en bakkertjes met heerlijke muffins e.d.
  Fietstocht was ook heel leuk om te doen, einddoel was recreatie bij rivier. Zie foto.
  Er ligt een enorme plak asfalt bij Vang Vieng, dat bleek de landingsbaan te zijn voor helicopters e.d. in de Vietnam oorlog, best akelig idee. Hier wordt soms een eenvoudige markt gehouden.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 14 landen bezocht
  13 reviews
  4 waarderingen

  “Alleen voor de natuur!”

  Geplaatst 23-11-2017

  Het dorp zelf viel mij persoonlijk tegen. In het dorp zie je vele malen meer toeristen dan locals. In deze plaats heb ik veel toeristen gezien die zich respectloos gedragen en dronken over straat liepen. Ik zelf had niet zoveel met het dorp, maar dit kan ook afhankelijk zijn met wie je bent. Het is een echte party bestemming. Daarentegen is de omgeving van Vang Vieng geweldig! Dit heeft mij echt verrast. Tuben is de ideale invulling voor een heerlijk relaxte dag (je kunt er ook een party dag van maken). Per fiets kun je de omgeving perfect ontdekken en kom je in de meest fantastische gebieden met prachtige uitzichtpunten.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 23 landen bezocht
  26 reviews
  3 waarderingen

  “Ballonvaart”

  Geplaatst 03-11-2017

  Vang vieng is een leuke bestemming waar je een aantal dagen kan verblijven. Prima restaurantjes en in de avond gezellig voor een drankje. Op elke hoek van de straat kan je meerdere activiteiten in de omgeving boeken. Wij hebben gekozen voor de ballonvaart bij zonsopgang. Prijzen zijn overal hetzelfde $80. Halfuurtje in de lucht, maar een bericht uitzicht.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 27 landen bezocht
  26 reviews
  10 waarderingen

  “Leuk plekje in de natuur”

  Geplaatst 02-11-2017

  Vang Vieng is een echte backpackersbestemming waar veel jongeren heen komen om te drinken en feest te vieren. Dit klinkt misschien niet tof, maar het heeft een fijne vibe. Daarnaast is de groene omgeving erg mooi en je kunt er heel vet gaan tuben. Dit mag je sowieso niet overslaan. Een andere aanrader is het maken van een kajaktocht. Je hoeft hier overigens niet langer dan twee nachten te blijven, tenzij je wel van een feestje houdt en graag optrekt met andere backpackers.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren


Deel jouw Vang Vieng reiservaring en tips!

Ben jij in Vang Vieng geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Top 3 Laos specialisten

Riksja Laos

Riksja Laos

Stel zelf de Laos reis samen die bij jouw wensen past door bouwstenen te combineren tot een complete rondreis.
Bezoek website


FOX Verre Reizen

FOX Verre Reizen

FOX biedt individuele Laos rondreizen en groepsrondreizen, waaronder een Laos-Cambodja-combireis met privé-chauffeur.
Bezoek website


Djoser

Djoser

Djoser biedt meerdere geliefde groepsrondreizen naar Laos aan die een bezoek aan het land combineren met Thailand, Vietnam en/of Cambodja.
Bezoek website

Meer Laos reisorganisaties

333 Travel
333 Travel

Bouwstenen & startpakketten.
Bezoek website

Van Verre
Van Verre

Privéreizen op maat.
Bezoek website

Shoestring
Shoestring

Laos on a budget.
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

Groepsreizen, gezinsreizen & Laos fietsvakantie.
Bezoek website

Koning Aap
Koning Aap

O.a. familiereis Laos-Cambodja.
Bezoek website

Laos2Go
Laos2Go

Individueel & zelf samenstellen.
Bezoek website

Tenzing Travel
Tenzing Travel

O.a. boetiekhotel en Zuid-Laos natuur.
Bezoek website

Local Hero Travel
Local Hero Travel

Je eigen reis,
lokaal geregeld.
Bezoek website

Mooi Vakanties
Mooi Vakanties

Rondreizen op maat.
Bezoek website

Bezienswaardigheden Laos

Alle bezienswaardigheden in Laos

Vliegtickets naar Laos


Hotels in Laos zoeken

Hotels in Laos zoeken

Boek je rondreis naar Laos

Riksja Laos
1. Riksja Laos

Zelf je reis samen stellen.
Bezoek website

FOX Verre Reizen
2. FOX Verre Reizen

Individuele en groepsrondreizen.
Bezoek website

Djoser
3. Djoser

Groepsrondreizen incl. combireizen.
Bezoek websiteBekijk 33 Laos rondreizen
Vanaf €1696 incl. vliegticket

Vliegtickets Laos

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Laos
V.a. 791

Volg ons op Facebook

Volg ons op Pinterest