Gibbon Experience (Laos): zweven met zipline over de jungle!

Gibbon Experience (Laos): zweven met zipline over de jungle!

Heb je altijd al als een aapje door de jungle willen zweven? De Gibbon Experience in Laos is precies wat je zoekt. Na het ziplinen over het regenwoud overnacht je in een boomhut. Onvergetelijk!

Door , laatst bijgewerkt op 24 februari 2023
5 minuten lezen

Inhoud:

 1. Opties Gibbon Experience
 2. Veiligheid en wat mee te brengen
 3. Overnachten in Huay Xai
 4. Reizen naar de Gibbon Experience
 5. Reiservaringen en tips

De Gibbon Experience

De Gibbon Experience is voor veel reizigers een absoluut hoogtepunt van hun bezoek aan Laos. Het is – voor backpackerbegrippen – niet goedkoop, maar de ervaring is onvergetelijk. In het ongerepte regenwoud van het Nam Kan National Park in Noord-Laos zweef je met behulp van een zipline over de jungle. ’s Nachts slaap je in een boomhut 40 meter boven de grond, onder een kakofonie van krekels, gekko’s en mensapen (‘gibbons’).

Laos reis boeken – onze tips!

Top-5 Laos reisaanbieders
 1. Riksja Travel – zelf samenstellen
  Bekijk aanbiedingen
 2. ANWB Vakanties – vertrouwd boeken
  Bekijk aanbiedingen
 3. Sawadee – groeps- & familiereizen
  Bekijk aanbiedingen
 4. Djoser – groeps- & familiereizen
  Bekijk aanbiedingen
 5. 333 Travel – privéreizen op maat
  Bekijk aanbiedingen

In het slaperige grensplaatsje Huay Xai ligt het hoofdkwartier van de Gibbon Experience, hier begint het avontuur. Je wordt na een rit van 1 of 2,5 uur (afhankelijk van de gekozen optie) per pick-up bij het Nam Kan National Park afgezet. Daar begint een flinke trektocht door de wildernis, waarna je de eerste van vele ziplines bereikt. Je klikt je (met hulp, uiteraard) vast en springt in het onbekende. Voor je het goed en wel beseft, vlieg je boven het felgroene bladerdak van de jungle en geniet je van spectaculaire uitzichten.

Gibbon Experience

Welke Gibbon Experience opties zijn er?

Het Gibbon-avontuur kent een drietal mogelijkheden.

 • Allereerst is er de goedkoopste optie: de korte Gibbon Express (€160). Dit programma bestaat uit twee dagen en één nacht. De focus ligt hierbij vooral op het ziplinen.
 • De Classic Gibbon Experience kost zo’n €275. Hierbij breng je drie dagen en twee nachten door in het Nam Kan Nationaal Park en heb je de meeste kans om wilde dieren te spotten. Je gaat dieper het oerwoud in. Het tempo is ook heel relaxed, in tegenstelling tot de Waterfall Gibbon Experience.
 • De duur van de Waterfall Gibbon Experience is gelijk aan de Classic Experience, maar hier ligt de focus meer op het trekken. Ook is het met een prijs van €305 net even iets duurder. Voor elk programma moet je (ruim!) op voorhand via de website van het project reserveren. De opbrengsten gaan grotendeels naar het behoud van het nationaal park, de reden waarom het project ooit opgericht is.
Gibbon Experience Gibbon Experience

Veiligheid en wat mee te brengen

Voor je op je avontuur vertrekt, krijg je een uitvoerige briefing en moet je ook een formulier ondertekenen waarin staat dat de organisatie niet verantwoordelijk is voor mogelijke ongevallen.

 • Neem zeker en vast voldoende water mee (je kunt dit bijvullen in de boomhut, maar onderweg zul je het nodig hebben) en Deet tegen de muggen.
 • Omdat je je in het regenwoud bevindt, is het ook aan te raden om preventief pilletjes tegen malaria te nemen. Maaltijden worden voorzien, maar het best neem je zelf ook wat snacks mee.
Gibbon Experience, Laos Gibbon Experience

Overnachten in Huay Xai

De Gibbon Experience begint altijd ’s ochtends vroeg, waardoor je genoodzaakt bent de nacht voordien door te brengen in het Mekongplaatsje Huay Xai bij de Thaise grens. Hier zijn voldoende mogelijkheden om te overnachten. Een van de meest geliefde opties onder backpackers is een bed in de slaapzaal van Little Hostel, een goede plek om vast andere reizigers te leren kennen.

Gibbon Experience

Reizen naar de Gibbon Experience – hoe kom je er?

Het hoofdkwartier van de Gibbon Experience ligt in het Laotiaanse grensplaatsje Huay Xai. Kom je vanuit noord-Thailand? Dan neem je vanuit Chiang Rai eerst de bus (of een private taxi) naar Chiang Kong. Dit dorpje ligt op zo’n 13 kilometer van de grensovergang.

 • Zeg tegen de buschauffeur dat je de grens wil oversteken naar Laos en dan zet hij je op vijf kilometer van de grenspost af. Van hieruit neem je een tuk-tuk naar het immigratiekantoor, waar je de bus neemt om de eigenlijke grens via de nieuwe Friendship Bridge 4 over te steken.
 • Eenmaal over de grens, kun je in het immigratiekantoor in Laos een visum voor 30 dagen krijgen. De kostprijs is €35 en je moet een pasfoto meebrengen. Met je visum op zak neem je de tuk-tuk naar Huay Xai, wat tien kilometer verder ligt. In de hoofdstraat (er is er maar één) is het hoofdkwartier van de Gibbon Experience makkelijk te vinden.

Kom je vanuit een andere stad in Laos? Dan is de bus de meest logische optie. Onder meer vanuit Vientiane, Luang Prabang, Luang Namtha en Udomxai is Huay Xai over de weg te bereiken. Je kunt ook vanuit Vientiane vliegen naar Huay Xai waarbij een enkeltje gemiddeld €56 kost.

Tot slot: een populaire en inmiddels vrij iconische boottrip is die per lange houten ‘slow boat’ van Luang Prabang naar Huay Xai (of andersom). De tocht duurt twee dagen en voert je door een ongerept deel van Laos, stroomafwaarts op de Mekong. Je overnacht in het riviergehuchtje Pak Beng.

Laos reis boeken – onze tips!

Top-5 Laos reisaanbieders
 1. Riksja Travel – zelf samenstellen
  Bekijk aanbiedingen
 2. ANWB Vakanties – vertrouwd boeken
  Bekijk aanbiedingen
 3. Sawadee – groeps- & familiereizen
  Bekijk aanbiedingen
 4. Djoser – groeps- & familiereizen
  Bekijk aanbiedingen
 5. 333 Travel – privéreizen op maat
  Bekijk aanbiedingen

Opmerkingen? Aanvullingen?

Al onze teksten worden geschreven door échte vakantie-experts, die uitgebreid research doen en hun eigen ervaringen gebruiken. We doen ons best om de informatie op 27vakantiedagen.nl zo volledig, accuraat en actueel mogelijk te houden. Toch kan er een foutje ingeslopen zijn, of kan bepaalde informatie ingehaald zijn door de actualiteit. Mocht je fouten zien, tips en/of aanvullingen hebben: neem contact met ons op via ons contactformulier of mail naar info@27vakantiedagen.nl!

5 Gibbon Experience reiservaringen en tips

 • Niels Verhoeven op 30-11-2017

  “Zelfs een aap zou jaloers zijn”

  De vrouwen die aan de zipline binnenkwamen met het avondeten. Een beeld dat nooit meer van mijn netvlies zal gaan. Alles wordt tot in de puntjes geregeld als je de uitdaging van de Gibbon experience aangaat. Vrees geen hoogtevrees, want met fantastische gidsen die zich grotendeels kunnen vergelijken met de Gibbons, voelt iedereen zich veilig. Een boomhut op 35 meter hoogte voelt als een luxe met een regendouche uitkijkend op het oerwoud. Niets zal meer hetzelfde zijn na deze speciale ervaring.

 • Geert jan op 24-11-2017

  “Gedragen als een aap en slapen als Tarzan?!”

  The gibbon experience is echt een geweldig avontuurlijke jungle ervaring! Met behulp van zip lines en stukken wandelen het hart van de jungle bereiken waar je in een serieuze boomhut hoog boven de junglevloer overnacht met het geluid van gibbons op de achtergrond! A-dem-be-ne-men-de ervaring en zeer actief! Als je het goed wilt vastleggen Is een actioncam zeker een goede gadget om mee te nemen!

 • Tanja Peeters op 01-11-2017

  “Speeltuin in de jungle! ”

  3 dagen Gibbon Experience; een kind in de speeltuin zoals ik me gevoeld heb! En yes we sliepen ook nog eens in een mega boomhut waar we een douche hadden die uitzicht gaf over een groot gebied van de jungle! Een klein beetje Tarzan heb ik me wel gevoeld! 3 dagen zipline over de jungle, 's ochtends wakker worden van de Gibbons (apen) op helaas een grote afstand maar wat een geweldige ervaring! Dikke aanrader en het geld zoo waard!

 • Lien Naessens op 28-10-2017

  “Ziplinen door de jungle ”

  Twee dagen door de jungle ziplinen en slapen in een reusachtige boomhut. Wat een geweldige ervaring!
  Je doet eerst een hike door de jungle om vervolgens 16 ziplines te trotseren. Het uitzicht is prachtig! De nacht breng je door op 30meter hoogte in de prachtige boomhut. Hier kan je pas een douche nemen met een view!

 • Zita op 24-10-2017

  “Zwevend over de jungle”

  Ik had hiervan gehoord en wilde dit perse doen. Mijn reisgenootjes op dat moment wilde het niet dus begon ik ook te twijfelen. Gelukkig heb ik de keuze gemaakt om dan alleen te gaan en mijn reisgenootjes laten weer ergens anders te treffen. Beste keuze ooit. Ik heb de 2 dagen tour gedaan. Dit was perfect voor mij. In het begin moet je wel een flink stuk lopen maar erna valt het reuze mee. Het ziplinen is helemaal niet eng en je hebt het wel vrij snel door. Het is een geweldig gevoel om zo boven de jungle te zweven en overal waar je kijkt alleen maar jungle te zien. Slapen doe je in ee grote boomhut. Wij hadden gelukkig een klein groepje en konden kiezen tussen twee boomhutten. Ook was er dus meer dan genoeg ruimte waardoor we allemaal een soort vn eigen slaapkamertje konden creeren. De badkamer was echt geweldig. Nog nooit heb ik op zo'n mooie locatie gedoucht. Het enige minpunt was dat er een bijenwest net onder de badkamer was. Hierdoor stinkte het in de badkamer van de bijen. Ik ben per ogeluk op een gaan staan, niet heel fijn, maar het was ook zo weer over. Alleen had je wel echt een probleem als je allergisch bent voor bijen. Ik weet niet of het een geke gedachte is maar ik denk als ze zo'n prachtige boomhut midden in de jungle kunnen maken kunnen ze voor de veiligheid het nest toch ook wel weghalen.

Lees alle uitgebreide ervaringen

Gemiddelde beoordeling:
9.4 16129 - reviews totaal

Deel jouw Gibbon Experience reiservaring en tips!

Ben jij in Gibbon Experience geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief