• Uitgebreide reisinformatie
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Tips & ervaringen van reizigers!

Kotor ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

8 Kotor reiservaringen en tips

Geweldig

50%

Tof

38%

Wel oké

13%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel Huub de Boer
    Huub de Boer op 16-01-2021
    37 landen bezocht • 23 reviews • 12 waarderingen
    5

    “Kotor: schitterend uitzicht over de baai”

    Kotor bezochten wij op onze vakantie in Montenegro. En net als Montenegro is Kotor zelf zeer verrassend en schitterend! Wanneer je arriveert over de vele haardspelbochten wil je in de auto al steeds achterom kijken en stop je een paar keer om alvast van het uitzicht te genieten. Kotor ligt aan de voet van een berg en het beste uitzicht over de baai kun je alleen te voet bereiken. Heerlijk om na de klim te genieten van een welverdiende lunch en te genieten van de (nagenoeg) lege baai.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jacqueline Westerhoff
    Jacqueline Westerhoff op 20-04-2019
    40 landen bezocht • 79 reviews • 129 waarderingen
    5

    “Aan een ansichtkaart-waardige baai”

    Niet voor niets een populaire cruisebestemming: Kotor ligt aan een adembenemende en zeer fotogenieke baai met indrukwekkende fjorden. Het is een havenstad en strand is er niet echt te vinden, dat moet je in Montenegro iets verderop zoeken. Het mooiste strand nabij Kotor vind je bij Lustica Bay, waar rotsen in zee het uitzicht over de baai bepalen. Dit is wel bij een strandclub waar je flink wat geld moet neertellen om er alleen maar even neer te strijken, maar Montenegro is sowieso al een duurder Balkan land. Overigens hebben ze wel gewoon de euro als betaalmiddel, dat praktische voordeel maakt weer veel goed. Wat minder idyllisch, maar meer toeristisch is het strand van havenstad Bar, tevens een levendige badplaats dus.

    Kotor heeft een verrassend groen en heuvelachtig achterland. Het is heerlijk om de toeristische drukte van de stad te ontvluchten en in een nabijgelegen dorpje te verblijven. Hier is een huurauto wel handig als je veel van de omgeving wilt zien, anders ben je aangewezen op taxi’s.

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Marjolein Versteeg
    Marjolein Versteeg op 15-04-2019
    28 landen bezocht • 15 reviews • 2 waarderingen
    4

    “Kleine authentieke stad in een prachtige baai”

    Kotor is een klein stadje met een gezellige sfeer. Je vindt er kleine straatjes, oude huisjes en hier en daar een eettentje of souvernirswinkeltje. Het stadje is gelegen in een mooie baai en goed bereikbaar met de auto. Omdat het centrum erg klein is heb je alles in een middag wel gezien.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel marjolein
    marjolein op 12-04-2019
    30 landen bezocht • 28 reviews • 6 waarderingen
    4

    “Meer, stad, prachtig”

    Kleine, charmante stad om een dag door te brengen. Het is geen bestemming om vele dagen te blijven, maar wel een absoluut hoogtepunt. Het meer is mooi, en een boottocht over het meer is zeker een aanrader!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jelle
    Jelle op 11-04-2019
    43 landen bezocht • 15 reviews • 11 waarderingen
    3

    “dubbel gevoel, mooi maar viel toch wat tegen”

    De eerste indruk van het meer en Kotor is mooi. Het meer in combinatie met het landschap erom heen is mooi om te zien. De bekende slingerweg de bergen in is ook mooi en het uitzicht wordt inderdaad per bocht omhoog indrukwekkender. Maar daar heb je het dan ook wel mee gehad. Kotor had verder niets echt iets te bieden. De binnenstad was erg gericht om de grote horde cruiseboot toeristen. Veel restaurantjes en dezelfde souveniershops. Dat haalde de charme een beetje weg van het oude centrum wat best mooi zou kunnen zijn. Al met al viel het dus wat tegen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Nicole
    Nicole op 10-04-2019
    27 landen bezocht • 27 reviews • 10 waarderingen
    5

    “Sprookjesachtige stad die je moet zien”

    Als je ooit naar Montenegro gaat, dan mag je deze stad niet overslaan. Doordat Kotor binnen in een baai ligt, lag het erg gunstig voor handel en piraten (die konden er moeilijk komen zeg maar). Daardoor is het in de Venetiaanse tijd erg rijk geworden en dat zie je nog terug. Prachtige oude huizen en kerken, romantische en kronkelende straatjes en natuurlijk dat fantastische uitzicht! Volgens een ervaren cruiseschip-directeur is dit de mooiste locatie waar hij ooit heeft aangelegd. Daarover gesproken: het is een klein binnenstadje en met die cruiseschepen kan het ineens flink druk zijn. Check dus even wanneer het rustig is (online vind je de vaarschema's).

    Tip: het kneuterige kattenmuseumpje, waar je entree van 1 euro naar de katten in de stad gaat.

    Tip 2: ga met de auto of bus de baai eens rond. Perast is ook fantastisch mooi, Risan biedt mooie en Romeinse mozaïeken en als je een beetje avontuurlijk bent aangelegd vind je onderweg ook prive-strandjes.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jeroen
    Jeroen op 10-04-2019
    39 landen bezocht • 18 reviews • 8 waarderingen
    5

    “So wat een baai!”

    De ruwe ruige bergen schetsen een apart uitzicht vanuit de stadsmuur. Deze kleine stad gelezen aan een prachtige baai is extra mooi wanneer de cruiseschepen zijn vertrokken en het lijkt alsof je de stad voor jezelf hebt. Een grote aanrader is de wandeling de berg op vanuit waar je een prachtig uitzicht hebt over de baai. De blauwe en gele route zijn makkelijk te bewandelen. Voor de rode raad ik toch wandelschoenen en een betere conditie aan.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Britt Jespers
    Britt Jespers op 06-04-2019
    33 landen bezocht • 55 reviews • 25 waarderingen
    4

    “Prachtig uitzicht vanuit boven”

    Ook in Kotor hoef je maar één tot twee dagen te zijn. Je kunt er sowieso heerlijk aan het strand liggen, dus dat is al heel fijn voor een dagje. De andere dag moet je zeker (een stukje) naar boven klimmen, om een prachtig uitzicht te hebben. Ga wel vroeg in de ochtend, want het is een zware wandeling en als het warm is, is het niet goed te doen. Het binnenstadje (met de kerk) is ook erg gezellig, zeker om een drankje te drinken en een ijsje te eten.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Vakantie Montenegro boeken – onze tips!

Top-5 Montenegro reisaanbieders

Deel jouw Kotor reiservaring en tips!

Ben jij in Kotor geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief