Bergen ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

13 Bergen reiservaringen en tips

Geweldig

15%

Tof

77%

Wel oké

8%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel Karin
    op 29-12-2020
    35 landen bezocht • 25 reviews • 7 waarderingen
    4

    “Koop verse vis op de markt.”

    Oke, het regent er vaak... maar als je geluk hebt en het is er droog dan is deze stad nog mooier! De markt, de oude pakhuizen, het is er prachtig. Dool lekker rond tussen de oude houten pakhuizen en koop een heerlijk vers visje op de nabije markt.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jaron
    op 12-05-2019
    22 landen bezocht • 15 reviews • 10 waarderingen
    4

    “Het perfecte Noorse plaatje!”

    Bergen, onderin Noorwegen, is de stad waar het (helaas) het meeste regent van heel Europa. Dit komt doordat Bergen aan zee ligt en omringd is door zeven bergen. Deze bergen zijn vanuit de stad altijd te zien en ze zijn allen te bewandelen. Neem zeker een kijkje op de top van Fløyen.
    Ookal regent het vaak in Bergen, toch kom ik er graag! Ik ben er meerdere keren geweest.
    De bewoners van Bergen zijn zo trots op hun stad, dat als je vraagt: 'Kom je uit Noorwegen?', dat de meeste de vraag beantwoorden met 'Nee, uit Bergen.' De sfeer in Bergen is dus altijd top!
    Daarnaast zijn de bekende Bryggen aanwezig, leuke straatjes en zeker super mooie huizen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Femke van der Laan
    op 04-05-2019
    20 landen bezocht • 13 reviews • 7 waarderingen
    5

    “Hele fijne, rustige sfeer”

    Bergen is een hele mooie stad om te bezoeken. Het is de op 1 na grootste stad van Noorwegen, maar het voelt niet als een hele grote stad. Rondom de stad liggen 7 bergen, die stuk voor stuk de moeite waard zijn om te bewandelen. Het uitzicht is vanaf iedere berg prachtig. Ook als je niet zo makkelijk in de bergen wandelt, is er de mogelijkheid om met de Floibanen of met de stoeltjeslift Floyen en/of Ulriken te bezoeken. Helaas regent het in Bergen veel, dus je moet wel een goede periode uitkiezen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Bart
    op 28-04-2019
    26 landen bezocht • 39 reviews • 5 waarderingen
    3

    “Mooie plaats om met een Cruise te bezichtigen”

    Helaas was het bij ons zeer bewolkt toen wij er waren waardoor het plaatsje meer interessant was dan dat mij op voorhand werd verteld. Evengoed kon ik wel inzien waarom deze stad bij mooi weer zeer gewild is onder de lokale bevolking en de toeristen. Vooral het haven gebied is heel erg leuk en zeer interessant!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Sandra
    op 17-04-2019
    27 landen bezocht • 53 reviews • 33 waarderingen
    4

    “Knus stadje”

    Bergen is een leuke stad om te bezoeken in de winter. Wij waren er begin december, de stad voelt gezellig en kneuterig aan. Vanuit Bergen zijn we met de bus naar een ski gebied gegaan; heel leuk om tijdens een citytrip een dag te kunnen snowboarden.
    We zijn vanuit Oslo naar Bergen gegaan per trein. Een van de mooiste trein ritten dit ik gemaakt heb. Je kijkt je ogen uit naar het mooie landschap.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Iris Weijenborg
    op 08-04-2019
    13 landen bezocht • 15 reviews • 2 waarderingen
    4

    “Knusse stad, prachtige omgeving”

    Vorig jaar ben ik eind maart een aantal dagen naar Bergen geweest. Het stadje zelf is heel knus en gezellig. Niet al te groot en helaas wel vrij duur. De omgeving was top. Met name de bergwandeling van de berg Floyen naar de berg Ulriken is een aanrader. Wat een uitzicht! Wel voor de geoefende wandelaar. Daarnaast vond ik zelf de overdekte vismarkt heel leuk om naar toe te gaan. Ik ga zeker nog eens terug om ook wat meer van de omgeving en prachtige fjorden te bezoeken.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Bart
    op 11-07-2018
    36 landen bezocht • 14 reviews • 57 waarderingen
    4

    “Mooie en gezellige stad”

    Bergen is een mooie en gezellige stad. Overdag, wanneer de grote cruiseboten zijn aangekomen, kan het er best druk zijn. Als je dan de toeristische trekpleisters, zoals Bryggen en de vismarkt, een beetje vermijd heb je op andere plekken soms het rijk voor jezelf.

    De stad is omringd door zeven bergen die je vanuit de stad kunt zien en bewandelen. Vanuit de binnenstad kun je bijvoorbeeld via een relaxte route door het bos naar het uitzichtpunt op Fløyen wandelen. De route is aangegeven met bordjes.

    Wat ook leuk is om te doen is een fjord cruise door de smalle Osterfjord naar Mostraumen. Dit is een mooie tocht langs gletsjers, watervallen en dorpen met schattige houten huisjes.

    Last but not least; de aller-allermooiste manier om in Bergen te komen is met de trein vanuit Oslo. Reserveer een plekje aan de linkerkant bij het raam en je geniet de hele reis van het vier seizoenen landschap dat aan je voorbij trekt.

    4 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Annie Buster
    op 23-11-2017
    35 landen bezocht • 26 reviews • 21 waarderingen
    4

    “Bergen in de zon!”

    De stad Bergen staat bekend om de regen. Het schijnt er bijna altijd te regenen. Nou, toen wij er waren was het prachtig, zonovergoten weer. Alle cafés hadden de stoelen buiten gezet, maar dan zonder parasols. Die hebben ze immers nooit nodig, dus iedereen zat in de volle zon te genieten. Het oude centrum bij de haven, Bryggen, is prachtig en een bezoek meer dan waard. Maar ook de straatjes erachter, op de hellingen en nog verder naar boven door het bos naar het uitzichtpunt, is een wandeling waard. Je kunt ook met een kabelbaan naar boven en dan te voet weer naar beneden (of weer met de kabelbaan). Het uitzicht is prachtig.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Lianne
    op 05-11-2017
    23 landen bezocht • 26 reviews • 0 waarderingen
    4

    “Schattig stadje!”

    Bergen is een kleine stad, met typisch Noorse huisjes, waarvan er een aantal op de UNESCO werelderfgoed lijst staan (Bryggen). In Bergen zelf is niet zoveel te beleven, maar je kan vanuit daar prachtige tochten door de fjorden over zee maken.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Tess
    op 01-11-2017
    42 landen bezocht • 32 reviews • 29 waarderingen
    5

    “Trolltunga”

    Een van de meest indrukwekkende kliffen van Noorwegen. Je moet er wel wat voor over hebben om er te komen; een pittige hike van 10 uur, maar het uitzicht is het meer dan waard. Niet alleen de Trolltunga zelf, maar ook onderweg lopend langs meertjes en sneeuw. Als je niet fit bent of je niet zeker voelt in de bergen, dan zou ik deze tour niet ondernemen. Vooral het eerste deel is behoorlijk pittig klimmen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Noorwegen vakantie boeken – onze tips!

Top-5 Noorwegen aanbieders
  1. BBI Travel – uitgebreid reisaanbod
    Bekijk aanbiedingen
  2. Voigt Travel – fly & drive rondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  3. ANWB – autovakanties & rondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  4. TUI – fjordencruises, rondreizen en skivakanties
    Bekijk aanbiedingen
  5. SNP – actieve vakanties
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Bergen reiservaring en tips!

Ben jij in Bergen geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?