Fjorden Noorwegen ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

15 Fjorden Noorwegen reiservaringen en tips

Geweldig

80%

Tof

20%

Wel oké

0%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel Dineke Veer
    op 04-07-2021
    1 review • 0 waarderingen
    5

    “Zo genoten!”

    Wij hebben Noorwegen van Zuid naar Noord bezocht, met de auto, busreis en ook een cruise van 14 dagen door de fjorden gemaakt. Prachtig die fjorden, toch met de auto zie je natuurlijk meer van het land. Met de cruise, die een heerlijke verwennerij is, zie je alleen de fjorden en havensteden. Je kan excursies boeken, wij zijn naar Flam en naar boven geweest boven Geiranger, daar lag veel sneeuw. Maar deze excursies zijn erg duur. Jammer dat wij door ouderdom, te verwarrend, geen grote reizen meer maken. Wij kunnen er wel met veel genoegen op terug kijken.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Daniëlle Manders
    op 10-01-2021
    25 landen bezocht • 6 reviews • 0 waarderingen
    5

    “Geiranger”

    Prachtige plek in de fjorden van Noorwegen. De weg ernaartoe is heel mooi met uitzichtpunten in het fjord. Je kunt in het fjord een boottocht maken langs de watervallen. Er is een camping aan het water, war je midden in de natuur overnacht.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Nicky Kleen
    op 17-03-2020
    22 landen bezocht • 2 reviews • 1 waardering
    5

    “Lysefjord”

    Er zijn fjordentochten te huur die kosten omgerekend zo'n 60 euro en zijn beslist de moeite waard.
    Dagelijks vertrekt de boot vanaf de Strandkaien in Stavanger richting dit prachtige fjord. De tocht is zo'n 3 uur en pauzeert bij de Preikerstolen. Het is majestueus! Het water, de weerspiegeling van het licht, de bergen met sneeuw...adembenemend mooi (wij hadden zon!).

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Sylvia Bouwknegt
    op 10-05-2019
    21 landen bezocht • 13 reviews • 2 waarderingen
    5

    “Wandeltocht Preikerstolen en Kjeragbolten”

    In de fjorden twee wandeltochten gedaan. Eerst naar de Preikerstolen. Deze wandeltocht is goed te doen en hierbij loop je langs goed te bewandelen paden, over grote rotsblokken naar boven. De toch is ongeveer 5 kilometer. De tweede tocht was naar de Kjeragbolten, een geheel andere tocht waarbij je over het algemeen over rotsen naar de eindbestemming wandelde. Deze tocht is wat lastiger. Maar het geeft toch een hele voldoening als je uiteindelijk boven aankomt om vervolgens netjes in de rij te wachten totdat je op de steen mag gaan staan.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Puck Bruinsma
    op 06-05-2019
    18 landen bezocht • 27 reviews • 13 waarderingen
    4

    “Met de boot naar Oslo”

    De Fjorden binnen komen varen met de boot is een geweldige ervaring. Het is heel bizar om bergen te zien grenzen aan de zee en om aan beide kanten in gesloten te worden door land. Hele unieke ervaring

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Bart
    op 28-04-2019
    26 landen bezocht • 39 reviews • 5 waarderingen
    5

    “De Noorsje Fjorden zijn een mytisch verschijnsel”

    Wij hebben de fjorden per cruiseschip gezien. Wat een aanrader! zo adembenemend mooi en iedereen kan tegelijkertijd genieten van de pracht van de natuur. Wanneer men namelijk per auto gaat zal er altijd iemand achter het stuur zitten en moeten opletten op de weg en de gladheid. Naar mijn mening zijn alle fjorden even mooi, maar de fjord naar Flam was toch wel het hoogtepunt van onze cruise.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Tina
    op 10-04-2019
    18 landen bezocht • 5 reviews • 2 waarderingen
    5

    “Om stil van te worden”

    Ga buiten het seizoen, zowel voor de prijzen als de drukte. Geniet dan van de rust en de natuur en laat de dure prijzen van eten en drinken gewoon even aan je voorbij gaan! Een zeehondje of het krakende ijs maken dat allemaal weer goed!

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Annick Peters
    op 19-11-2017
    16 landen bezocht • 13 reviews • 10 waarderingen
    5

    “Kjeragbolten bij de Lysefjord”

    In Noorwegen hebben wij de Kjeragbolten beklommen, een klim van 5km heen en 5km terug over drie hoge bergen heen, die uitkomt bij een steen die tussen twee bergen inhangt, op een hoogte van 1100 meter boven de afgrond! In de boekjes en op internet staat dat de gemiddelde duur van de hele tocht ongeveer 10uur was. Daarom begonnen we al om 09:00. Uiteindelijk waren we al om 15:00 weer terug en viel het qua tijd dus alleen maar mee! Het eerste stuk was direct steil de eerste berg omhoog. Het begin was heel zwaar. Op ons eigen tempo gingen we toch naar boven. Omdat het zo steil was was er op een aantal plekken een soort touw geplaatst waar je je aan kon vasthouden. Dat was ook vaak nodig. Het weer boven in de bergen verandert constant. Het kon binnen een 10 seconden ineens volledig mistig zijn of juist ineens zonnig. Bij deze tocht moesten we een aantal keer echt met handen en voeten klimmen om ergens te komen, het was dus niet zomaar een wandeling. Eenmaal op de derde berg kwam er een stuk wat heel vlak was. Aan de hand van rode 'T's' wist je waar je heen moest. We probeerden met de mist een beetje in de buurt van anderen te blijven zodat we niet konden verdwalen. Eenmaal boven aangekomen zagen we de steen. Ik vond het doodeng. Mijn vriend en ik hebben beiden op de steen gestaan. De berg af naar beneden bleef wel glad (condens uit de mist) en daardoor gleden we soms nog wel eens wat uit. De laatste kilometer was misschien wel het zwaarst, het was een megasteil stuk midden in de mist en regen. Het was wel zeker de moeite waard.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Annick Peters
    op 19-11-2017
    16 landen bezocht • 13 reviews • 10 waarderingen
    5

    “Trolltunga in de Hardangerregio”

    's Ochtends om 09:30 begonnen we met onze tocht naar de Trolltunga. De heenweg bedraagt 11km dus we wisten dat het een lange tocht zou worden. De wandeling begint met een hele steile klim van twee kilometer, bijna recht omhoog. Je moet echt motivatie hebben om deze tocht te lopen. Ervaring niet eens perse, dat hadden wij ook niet. We liepen veel over watervalletjes. Bovenop de bergen lag veel sneeuw. De tocht was een stuk minder toeristisch dan de Preikestolen en Kjeragbolten dus onderweg kwam je niet heel veel mensen tegen. Een zaklamp is dus wel van belang, als het mistig wordt. Eenmaal aangekomen bij de Trolltunga (om 15:00) was het weer iedere kilometer meer dan waard. Het uitzicht was geweldig en het was een hele beleving om op de steen te gaan staan. Er wordt trouwens netjes een rijtje gemaakt van mensen die een foto op de Trolltunga willen maken. Eenmaal beneden aangekomen kwamen de ontlading en vermoeidheid pas echt. We hebben er uiteindelijk 11uur over gedaan en kwamen om 22:30 weer op de camping. Je moet wel tegen een beetje spierpijn kunnen.

    Wij verbleven op de Lofthus Camping. Nog een stukje rijden naar de Trolltunga maar wel een erg gezellige sfeervolle en betaalbare camping.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Annick Peters
    op 19-11-2017
    16 landen bezocht • 13 reviews • 10 waarderingen
    5

    “Preikestolen aan de Lysefjord”

    Wij gingen als onervaren hikers naar Noorwegen. Uiteraard wel voor de prachtige natuur. De eerste hike die wij deden was de Preikestolen. We begonnen vroeg om 09:30 vanaf de parkeerplaats beneden. Het eerste deel was direct heel steil. Er waren op de weg naar boven wel genoeg plekken met geweldige mooie uitzichten, wat de pijn in de benen wel deed verzachten.
    De weg omhoog was ongeveer 4km. Tijdens de tocht was het veel aan het regenen, dat was het enige wat nogal vervelend was. Ook was het ongelofelijk druk. Je loopt echt in een stoet van mensen. Na ongeveer 3,5uur omhoog klimmen kwamen we eindelijk uit bij Preikestolen. Het was heel indrukwekkend en het uitzicht was geweldig. Er zijn geen hekken ofzo, dus ik vond het er bij het randje wel erg eng uitzien. Daar kwamen we dus ook maar héél even, alleen voor een foto. Samen zijn we nog een berg opgeklommen die boven Preikestolen uitkomt, om hier nog meer van het uitzicht te kunnen genieten (zonder 2164 mensen). Al met al was dit 1 van de mooiste ervaringen uit mijn leven. Bovenop vond ik het doodeng maar zó mooi!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Noorwegen vakantie boeken – onze tips!

Top-5 Noorwegen aanbieders
  1. BBI Travel – uitgebreid reisaanbod
    Bekijk aanbiedingen
  2. Voigt Travel – fly & drive rondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  3. ANWB – autovakanties & rondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  4. TUI – fjordencruises, rondreizen en skivakanties
    Bekijk aanbiedingen
  5. SNP – actieve vakanties
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Fjorden Noorwegen reiservaring en tips!

Ben jij in Fjorden Noorwegen geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?