• Uitgebreide reisinformatie
 • Meer dan 10 jaar ervaring
 • Tips & ervaringen van reizigers!

Lofoten ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

4 Lofoten reiservaringen en tips

Geweldig

50%

Tof

50%

Wel oké

0%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

 • Peter Buster op 30-11-2017

  “"Onvergetelijke nachten in een orkaan"”

  In de winter naar de Lofoten voor het noorderlicht. Februari leek een goede maand. We kwamen terecht in de ergste storm sinds 30 jaar. Geen elektra voor 3 dagen met mensen met iPads, mobieltjes en lege batterijen. Hèhè er werd weer gepraat en gewandeld. Waar zie je de otters over straat rennen en de arenden over je hoofd scheren. Op de Lofoten. Er is veel natuurschoon, fjorden en weinig slaap. Iedereen op wacht voor het noorderlicht. Sneeuwschoenen aan, weer uit, weer aan. Je maakt wat mee, maar al deze ongemakken verdwijnen als je het dan ook echt te zien krijgt. Het Noorderlicht. fenomenaal. de Lofoten, go, go go !!!

 • Davide op 21-11-2017

  “Prachtige rondreis met camper, inclusief noorderlicht!”

  In oktober heb ik een rondreis gemaakt in een camper door het fantastische Lofoten. Ondanks dat het in het poolgebied ligt, was het er minder koud dan je zou verwachten door de relatief warme zeestromen. Neem natuurlijk wel je dikste winterjas en thermosokken mee ;)
  In het winterseizoen zijn de meeste dorpen vrijwel verlaten, maar ook dan is het leuk om een typisch Noors vissersdorp te bezoeken. Maar waar het echt om gaat in Lofoten is uiteraard de overweldigend mooie natuur! Waar je ook stopt, je hebt altijd weer een fotowaardig uitzicht. Een echte aanrader is om de Reinebringen te beklimmen, voor een adembenemend uitzicht over de bergen en eilanden. Eén van de hoogtepunten van de reis, was het (meerdere malen!) zien van het noorderlicht. In de maanden oktober en november is hier een erg hoge kans op. Zowel in de winter als in de zomer is een bezoek aan Lofoten dus zeker aan te raden!

 • Stephanie Roeffen op 16-11-2017

  “Parel van Noorwegen”

  Nee, dit is niet het Caribisch gebied. Deze witte stranden met azuurblauwe zee tref je in Noorwegen. Ze worden omgeven door robuuste bergen waar je mooie wandelingen kunt maken. Ga je in de winterperiode naar de Lofoten, dan heb je goede kans om het noorderlicht te zien. Vergeet niet je sneeuwschoenen of toerski's mee te nemen, anders zak je weg in de diepe sneeuw.
  Nadeel van de Lofoten is dat de prijzen hoog zijn. Voor een warme chocolademelk betaal je al gauw vijf euro en een pizza kost tenminste dertig euro. Zelf koken is dus een aanrader om kosten te besparen.

 • Ellen Timmerhuis op 26-10-2017

  “Prachtig fotogeniek landschap!”

  Een prachtig fjordlandschap. Mooi om hier met de auto langs te rijden, in de winter kleuren alle bergen mooi wit van de sneeuw wat mooi afsteekt tegen het blauwe water in de fjorden. Het levert echt mooie foto’s op die niet zouden misstaan op een kerstkaart. Ik was er in februari, dan is het er meestal erg koud, maar omdat je aan de kust zit is het weer iets gematigder dan in het koude binnenland. Elke keer als we weer een bocht om gingen wilde ik weer een foto maken, echt een fotogeniek gedeelte van Noorwegen. En met een beetje geluk kun je hier ook het noorderlicht spotten wat in combinatie met de besneeuwde bergtoppen mooie plaatjes oplevert.

Noorwegen vakantie boeken – onze tips!

Top-5 Noorwegen aanbieders
 1. BBI Travel – uitgebreid reisaanbod
  Bekijk aanbiedingen
 2. Voigt Travel – fly & drive rondreizen
  Bekijk aanbiedingen
 3. ANWB – autovakanties & rondreizen
  Bekijk aanbiedingen
 4. TUI – fjordencruises, rondreizen en skivakanties
  Bekijk aanbiedingen
 5. SNP – actieve vakanties
  Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Lofoten reiservaring en tips!

Ben jij in Lofoten geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)
Jouw e-mailadres wordt niet getoond op de site

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief