Oslo ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

21 Oslo reiservaringen en tips

Geweldig

10%

Tof

71%

Wel oké

10%

Niet zo

10%

Vreselijk

0%

  • Profiel Ilse Bouwknegt
    op 08-05-2019
    26 landen bezocht • 26 reviews • 8 waarderingen
    3

    “Oslo in de zomer”

    Wij waren afgelopen zomer in Oslo en dat was heerlijk! In Oslo vond ik persoonlijk het Vigelandpark het meest interessante.
    Al de beelden om je heen zijn heel indrukwekkend, en ik zou dit ook zeker aanraden als je in Oslo bent. Dit ligt iets meer uit de stad, de stad zelf vond ik niet perse heel speciaal. Het was zeker een leuke stad maar het had voor mij niet echt de wauw factor. Wij hadden wel super veel geluk met het weer wat het wel heerlijk maakte om gewoon rustig rond te lopen, wat te shoppen en een drankje te doen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Femke van der Laan
    op 04-05-2019
    20 landen bezocht • 13 reviews • 7 waarderingen
    4

    “Leuke, maar niet hele bijzondere stad”

    In de zomer vond ik Oslo heel erg gezellig. Er zijn veel mensen op straat die bijvoorbeeld als levend standbeeld staan, of theater laten zien of muziek spelen. Toen ik er in de winter opnieuw kwam zag de stad er helaas iets minder gezellig uit, maar nog steeds de moeite waard om te bezoeken. Een aanrader vind ik de skischans Holmenkollen, die een klein stukje buiten het centrum te vinden is. Het is indrukwekkend om bovenaan de skischans te staan en er is een interessant museum bij dat ook leuk is voor kinderen (o.a. met een glijbaan en een ballenbak). Vanuit het museum kun je ook met een lift heel hoog komen waarbij je uitzicht hebt over de hele stad.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Dion Koesoemo Joedo
    op 04-05-2019
    29 landen bezocht • 26 reviews • 15 waarderingen
    5

    “Heerlijke stad om te verblijven”

    Mooie combinatie tussen stad en natuur. Binnen no time rijdt je met een snelle metro van de stad naar de natuur.
    Het leven is wel wat duur in Oslo: koffie en een biertje zijn erg duur (al gauw 5 euro per kopje/glas). Wel heerst er een hele leuke en relaxte sfeer met mensen die elkaar opzoeken. Qua cultuur dus echt een community gevoel.
    Echte eyecatcher is het natuurlijk het operagebouw waar je zowel in als op kunt.
    In de zomer kun je in deze stad BBQ’en in de bossen aan de rand van het meer. In de winter kun je door dikke pakken sneeuw ploegen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Louise
    op 18-04-2019
    38 landen bezocht • 36 reviews • 8 waarderingen
    4

    “Wintersport en stedentrip in één ”

    Ondanks dat er weinig bekende highlights in Olso zijn, is het een erg mooie stad. Het centrum is compact en goed te bewandelen en daarnaast zit je zo in de natuur. De eilanden zijn een goede afwisseling en als je in de winter gaat is een stedentrip goed te combineren met een dagje skiën of sleeën.

    In de winter is het openbare vervoer en de bereikbaarheid van de stad ook goed geregeld.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Bart
    op 11-07-2018
    36 landen bezocht • 14 reviews • 57 waarderingen
    4

    “Leuker buiten het centrum”

    Ondanks dat het een hoofdstad is voelt Oslo eigenlijk nooit aan als een drukke, bruisende metropool. Komt waarschijnlijk omdat de mooie natuur in Noorwegen nooit ver weg is. Noren zijn vrij ingetogen mensen en die sfeer hangt ook een beetje in de stad, met name in het centrum. Ofschoon Oslo niet groot aanvoelt, kun je je er makkelijk meerdere dagen vermaken. Zeker als je ook de omliggend eilanden gaat bezoeken.

    Ik vond zelf de wijk Grunerlokka erg leuk en (wel) gezellig. Dit is wat meer een woonwijk waar veel jonge gezinnen wonen. Er zitten leuke en hippe winkels, koffietentjes, restaurants en parkjes. Een leuke plek om daar wat te gaan drinken is cafe Blå, dat in een oud fabrieksgebouw zit.

    Een andere toffe plek om ’s avonds wat te gaan eten is Vippa dat bij de veerboot haven zit. Hier vind je in een oude opslagloods talrijke foodtrucks en stalletjes met streetfood vanuit de hele wereld. Lekker en betaalbaar voor Noorse begrippen. Bij mooi weer kun je buiten zitten en heb je een mooi uitzicht over de Oslo Fjord.

    Vergeet in de lente/zomer ook je zwembroek niet! Op diverse plekken aan het water zijn steigers, duikplanken en trappetjes gebouwd, zodat je in het zeewater kunt zwemmen. Een leuke plek hiervoor is het Sørenga Sjøbad in de buurt van het beroemde Operahuis.

    Mijn laatste tip is het 22 juli centrum. Dit is een expositie over de bomaanslag op het regeringsgebouw en de schietpartij op Utoya in 2011. Vond de expositie erg indrukwekkend en met respect gemaakt naar de slachtoffers.

    3 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Floor Rohwer
    op 29-11-2017
    25 landen bezocht • 13 reviews • 10 waarderingen
    4

    “Prachtige stad, divers van de rest van Noorwegen”

    Hier een paar dagen doorgebracht. Hoewel de stad typisch Scandinavisch is vond ik het heel divers van de rest van Noorwegen. Maar dit komt ook mede omdat ik vooral de pareltjes qua natuur bezocht heb. In Oslo heb ik me 4 dagen prima vermaakt. De prachtige architectuur op zichzelf is al de moeite waard. Hoewel Oslo zeker de moeite waard is is veel wel heel duur.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Piet
    op 26-11-2017
    25 landen bezocht • 27 reviews • 5 waarderingen
    4

    “Mooie Scandinavische hoofdstad”

    Oslo is een typische Scandinavische stad. De stad heeft vele gezichten. Zowel oude gebouwen als moderne architectuur. Het hoogtepunt van de moderne architectuur is het operahuis. Zeker ook de moeite waar om van binnen te bekijken. Wat betreft de oude gebouwen vond ik het Koninklijk paleis een van de mooiste.
    Het enige minpuntje van Oslo is het prijsniveau. Houd er rekening mee dat Oslo een van de duurste steden van Scandinavië is en een je voor een simpele lunch of een tussendoortje al snel de hoofdprijs betaald.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel M.
    op 19-11-2017
    26 landen bezocht • 28 reviews • 5 waarderingen
    4

    “Combi van oud en modern”

    Oslo is een grote drukke stad, ondanks dat voelt het nog steeds gemoedelijk aan doordat de afstanden met de voet goed te doen zijn. Ook heeft de stad vele oude gebouwen, deze worden afgewisseld door moderne architectuur (zie het operahuis). Het is helaas wel een dure stad, zoals vele Scandinavische steden.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Kay Roedelof
    op 15-11-2017
    35 landen bezocht • 42 reviews • 28 waarderingen
    4

    “Natuur nooit ver weg”

    Oslo is een leuke stad! Groot in omvang maar het centrum is toch compact en oude gebouwen worden afgewisseld met moderne architectuur. Blikvanger is het operahuis in de vorm van een IJsberg. Ook de wijk Aker Brygge is een aanrader, nu ook helemaal hip en happening met mooie architectuur en prachtige uitzichten op de Oslofjord. Prijsniveau ligt hoog, maar er zijn goedkopere alternatieven om te eten (streetfood & supermarkt). Ik denk dat Oslo een van de weinige hoofdsteden in de wereld is waar je met de metro in 20 minuten in de heuvels zit met enkel bos om je heen, prachtig!!

    1 waardering


    • 0 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 14 januari 2019 12:18

      Beste Kaj, Kun je mij adviseren of ik in Noorwegen beter kan pinnen óf vanuit Nederland Noorse kronen zal meenemen? Ik zie je reactie tegemoet. Met vriendelijke groet, Joey


    • 0 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 14 januari 2019 12:20

      Beste Kaj, Kun je mij adviseren of ik in Noorwegen beter kan pinnen óf vanuit Nederland Noorse kronen zal meenemen? Ik zie je reactie tegemoet. Met vriendelijke groet, Joey

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Tom Hagendoorn
    op 13-11-2017
    27 landen bezocht • 26 reviews • 35 waarderingen
    4

    “Een prijzige maar mooie, Scandinavische hoofdstad”

    Oslo, de hoofdstad van Noorwegen, is één van de grootste steden van Scandinavië maar desondanks is alles nog steeds per voet te bereiken. Voor wie dit niet wil biedt de tram een uitkomst.
    Het aantal bijzondere hoogtepunten van de stad is niet hoog, maar het Koninklijk Paleis, de haven, de winkelstraatjes en het beklimmen van het dak van het moderne operahuis zijn een bezoek zeker waard.

    De stad biedt unieke wijkjes met goede eetmogelijkheden. Veganisten, vegetariërs en mensen met andere eetgewoonten kunnen hier hun hart ophalen want de Noren staan bekend om hun gezonde en groene levensstijl. Echter, de prijzen in Oslo liggen hoog! Dit geldt voor kleding, verblijf en eten. Ook alcohol is prijzig, voor een biertje betaal je al snel zeven euro, voor een mixdrankje vaak maar liefst rond de zeventien euro! Flink in de buidel tasten dus tijdens een bezoekje aan deze sfeervolle stad.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Noorwegen vakantie boeken – onze tips!

Top-5 Noorwegen aanbieders
  1. BBI Travel – uitgebreid reisaanbod
    Bekijk aanbiedingen
  2. Voigt Travel – fly & drive rondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  3. ANWB – autovakanties & rondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  4. TUI – fjordencruises, rondreizen en skivakanties
    Bekijk aanbiedingen
  5. SNP – actieve vakanties
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Oslo reiservaring en tips!

Ben jij in Oslo geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?