27 Vakantiedagen

Hoogtepunten van Oman

Het Sultanaat Oman is een authentiek land, dat sinds 1970 een nieuwe weg is ingeslagen. Onder de nieuwe leider, sultan Qaboes bin Said Al Said, is de economische situatie enorm verbeterd. Het land is toegankelijk voor toeristen, er zijn scholen, ziekenhuizen, infrastructuur en irrigatieprojecten gebouwd en Oman is in vrede met alle andere landen van het Midden-Oosten. Wie niet lang en ver weg kan, maar wel naar een totaal andere wereld wil, moet Oman overwegen. Eeuwenoude forten, uitgestrekte woestijnen waar bedoeïenen leven, schitterende valleien met oases en wadi’s (rivierbeddingen) met turqoise waterpoeltjes, verscholen stranden langs ruige rotskusten, schilderachtige vissersdorpen en fascinerende oude steden met exotische souks. Oman is natuur en cultuur in overdrive. Tip: ga er wildkamperen!

Hoofdstad Muscat

Muscat, Oman

Muscat, één van de schoonste hoofdsteden ter wereld, is een prachtige ‘witte’ stad met weinig hoogbouw, gelegen langs de rotsachtige bergkust van Oman. Je vind hier moskeeën, forten, stranden, goede restaurants en leuke winkels. In de haven kun je uren slenteren en winkelen in de straatjes van de levendige Muttrah Souk.

Fata Morgana in de woestijn

Wadi Shab, Oman

Wadi Shab.

Vanuit Muscat zit je snel in een van de vele wadi’s die het land telt. Wadi’s zijn kleine groene, tropische oases, met heldere meertjes en dadelpalmen, midden in het droge landschap. Na een rustige picknick of een duik in het groene water vervolg je je weg richting de Wahiba Sands, dé plek om te gaan dune bashen. Met een terreinwagen raas je over de 200 meter hoge zandduinen. Een leuke variant in Oman is het zogenaamde wadi bashing: met een 4WD door de rivierbedding rijden.

Het Noorwegen van Arabië: de fjorden van Oman

Op het noordelijke puntje van het Arabisch Schiereiland, recht onder Iran, ligt de enclave Musandam. De Omani noemen dit gebied het ‘Noorwegen van Arabië’. De fjorden van Oman kun je het beste vanaf het water ontdekken. Je ziet puur steen, gevormd door de kracht van de zee, schitterende baaien met inhammen, witte strandjes en kristalhelder water vol dolfijnen.

 • Al Hamra

  Al Hamra

  1 reisreview

  Aan de voet van het Hadjargebergte ligt een van de oudste stadjes van Oman: Al Hamra. Dit oasestadje staat bekend om de traditioneel gebouwde modderstenen huizen en het magische uitzicht over de omgeving.

 • Eilanden Oman

  Eilanden Oman

  2 reisreviews

  Naast een mooi binnenland en een veelzijdige kustlijn heeft Oman een aantal bijzondere eilanden. Hier vind je zelfs witte zandstranden, turkooisblauw water en veelzijdige koraalriffen.

 • Hadjargebergte

  Hadjargebergte

  2 reisreviews

  In het noordoosten van Oman ligt het Hadjargebergte: een robuust en grillig gebergte dat de vergelijking oproept met de Grand Canyon in Amerika. Met als verschil dat je er ook eeuwenoude forten en traditionele bergdorpen vindt!

 • Kustroute

  Kustroute

  2 reisreviews

  Langs de kust van Oman loopt de autoweg Muscat – Sur. Deze 200 km lange kustroute in het noorden van het land passeert tal van historische highlights, belangrijke plaatsen en wadi’s.

 • Top
  Muscat

  Muscat

  3 reisreviews

  Vergeleken met andere hoofdsteden in het soms over-the-top Midden-Oosten is Muscat een grotendeels authentiek gebleven stad. De hoofdstad van Oman behoudt zijn oude architectuur en tradities, maar is tegelijk vooruitstrevend en redelijk welvarend.

 • Top
  Nizwa

  Nizwa

  1 reisreview

  Aan de voet van het Hadjargebergte, omringd door honderden dadelpalmen, ligt de traditionele stad Nizwa. Nizwa heeft een strategische ligging, rijke geschiedenis en levendige marktcultuur.

 • Ras Al Jinz

  Ras Al Jinz

  2 reisreviews

  Ras Al Jinz is dé schildpaddenbestemming van Oman. ’s Nachts, als het donker is, schuifelen duizenden groene zeeschildpadden tijdens het broedseizoen over de stranden, op zoek naar een veilige plek voor hun eieren.

 • Wadi Bani Khalid

  Wadi Bani Khalid

  1 reisreview

  Eén van de mooiste wadi’s van Oman is Wadi Bani Khalid. Het helderblauwe water dat door de scheur van dit droge stuk woestijngebied stroomt steekt schitterend af bij de groene struiken en palmbomen die langs de oevers groeien.

 • Wadi Shab

  Wadi Shab

  1 reisreview

  Tussen hoofdstad Muscat en Sur ligt de beroemde Omaanse vallei Wadi Shab. Deze vallei heeft minstens zeven turkooizen plassen met talloze watervallen en terrassen. Het water wordt omringd door bruine rotsen en een overvloed aan bomen en planten.

 • Top
  Wahiba Sands

  Wahiba Sands

  0 reisreviews

  In het noordoosten van Oman ligt een van de bekendste en mooiste woestijnen ter wereld: Wahiba Sands. Hier kun je een echte duizend-en-één-nacht ervaring opdoen en slapen bij Bedoeïenstammen in woestijnkampen.

Top 3 Oman specialisten

Tenzing Travel

Tenzing Travel

Ontdek Oman per huurauto: selfdrive of met privé-chauffeur! Maak je eigen reisplan en ontvang een offerte op maat voor jouw wensen.
Bezoek website


333 Travel

333 Travel

333 Travel is gespecialiseerd in privérondreizen & individuele flydrives en biedt een groot aantal verschillende Oman rondreizen per huurauto, met routes van 5 tot 10 dagen.
Bezoek website


Djoser

Djoser

Zeer geliefde verre reizen aanbieder. Djoser biedt een 12-daagse groepsreis die Oman combineert met enkele dagen Dubai.
Bezoek website

Meer Oman reisorganisaties

Koning Aap
Koning Aap

Groepsreizen.
Bezoek website

ANWB Vakanties
ANWB Vakanties

Oman groepsreis.
Bezoek website

SRC
SRC

Flydrives & cultuurvakanties .
Bezoek website

TUI
TUI

13-daagse combireis Oman-Dubai.
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

‘Vakanties voor reizigers’.
Bezoek website

Bezienswaardigheden Oman

Alle bezienswaardigheden in Oman

Vliegtickets naar Oman


Hotels in Oman zoeken

Hotels in Oman zoeken

Boek je rondreis naar Oman

Tenzing Travel
1. Tenzing Travel

Individuele reizen op maat.
Bezoek website

333 Travel
2. 333 Travel

Individuele rondreizen.
Bezoek website

Djoser
3. Djoser

Groepsrondreizen.
Bezoek website
Vliegtickets Oman

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Oman
V.a. 319