27 Vakantiedagen

Vliegen naar Oman

Vergelijk de prijzen van vliegtickets naar Oman via:

Oman heeft twee belangrijke internationale luchthavens: Muscat International Airport in het noordoosten en Salalah Airport in het zuidwesten. Meest logische aanvlieghaven om de bekende highlights van Oman te ontdekken is uiteraard hoofdstad Muscat. Vanuit Nederland is het niet mogelijk om rechtstreeks naar Oman te vliegen, je vliegt altijd met minimaal één tussenstop. Meest voor de hand liggende vliegroutes en bijbehorende airlines zijn via Dammam, Saoedi-Arabië (met KLM), via Istanbul (met Turkish Airlines), via Dubai (met Emirates), via Abu Dhabi (met Etihad) of zelfs via Mumbai (met Jet Airways). Afhankelijk van het seizoen waarin je vliegt moet je rekenen op zo’n €400 tot €650 per retourticket. Een vlucht duurt, inclusief overstap, minstens 9 uur.

Tips voor goedkope vliegtickets naar Oman

  • Vliegen op een doordeweekse dag is over het algemeen goedkoper dan vliegen in het weekend. Kijk dus of je je reis zo kan plannen dat je bijvoorbeeld op maandag, dinsdag of woensdag heen- en terugvliegt.
  • Staar je niet blind op Schiphol als vertrekhaven (tenzij je er heel vlakbij woont natuurlijk). Ook Brussel en Düsseldorf hebben grote internationale luchthavens, soms kan vliegen vanaf daar goedkoper uitvallen.
  • Over het algemeen geldt dat de vluchten met langere overstap/tussenstoptijden vaak goedkoper zijn. Mocht je geen haast hebben – of zelfs met plezier een nachtje in Dubai of Istanbul willen doorbrengen – kun je dit zeker overwegen.

Vliegen vanuit andere landen in het Midden-Oosten

Een reis naar Oman valt goed te combineren met andere (veilige) bestemmingen in het Midden-Oosten zoals Dubai, Qatar, Iran en Jordanië. Luchtvaartmaatschappijen die deze vluchten voornamelijk verzorgen zijn Qatar Airways, Saudia Airlines, Turkish Airlines, Air Arabia, Emirates Airlines, Etihad Airways, Oman Air en Royal Jordanian Airlines.

Binnenlandse vluchten Oman

Er zijn twee belangrijke vliegvelden in Oman: dat van hoofdstad Muscat in het noordoosten en dat van Salalah in het zuidwesten. Nationale luchtvaartmaatschappij Oman Airlines vliegt meermaals daags heen en weer. Recent is daar ook Duqm Jaaluni Airport bijgekomen bij Duqm, aan de zuidkust halverwege tussen Muscat en Salalah. Verder is er nog Khasab Airport, het vliegveld van het Omaanse schiereiland Musandam ten noorden van de Verenigde Arabische Emiraten. Hier vliegen echter amper reizigers op.

Muscat International Airport

Het algemene internationale vliegveld van Oman is Muscat International Airport. Naar en van dit vliegveld zijn verbindingen mogelijk naar bepaalde landen in het Midden-Oosten en Azië en naar drie andere vliegvelden in Oman (waarvan dat van Salalah het meest relevant is). Een zogenoemde ‘engaged’ (privé-)taxi vanaf het vliegveld naar het centrum van Muscat kost ongeveer €7 en duurt 20 minuten. Met een minibus of groepstaxi bereik je het centrum binnen 20 minuten voor €1 per persoon.

Salalah Airport

Salalah Airport is het twee-na-grootste vliegveld van Oman en ligt in het zuiden van het land. Op Salalah arriveren zowel binnenlandse als enkele internationale vluchten. Salalah Airport ligt op 9 minuten rijden met de taxi. Een ritje per ‘engaged’ taxi kost €2,50.

Duqm Jaaluni Airport

Duqm Jaaluni Airport is het jongste vliegveld van Oman. Het vliegveld is gelegen aan de zuidkust van het land; tussen Muscat en Salalah in. Oman Air is de enige vliegmaatschappij die vliegt op Duqm Jaaluni Airport. Je kunt alleen op zondag, maandag, woensdag en donderdag vanuit Muscat naar Duqm vliegen. Maar ja: het is ook maar 5 uur rijden.

Khasab Airport

Khasab Airport is het vliegveld van het Omaanse schiereiland Musandam; ten noorden van de Verenigde Arabische Emiraten. In minder dan 3 uur rijden bereik je Dubai. Naast het vliegveld van Khasab ligt het vliegveld van de Koninklijke Omaanse luchtmacht.

Vliegtickets naar Oman boeken

Vergelijk voordat je een vliegticket naar Oman boekt altijd meerdere vliegticketsites. De sites die wij áltijd checken zijn sowieso Cheaptickets.nl en (vooral voor vliegtickets binnen Europa) Vliegtickets.nl, maar soms ook Tix.nl. Zoek voor vliegtickets naar Oman niet alleen met Amsterdam als vertrekvliegveld, maar kijk ook naar de prijzen en mogelijkheden vanaf andere internationale vliegvelden zoals Düsseldorf en Parijs.

Bij het zoeken naar Oman vliegtickets geldt dus eigenlijk maar één advies: heel veel vergelijken. Ook al maken vliegticketsites vaak gebruik van dezelfde databases, er kunnen flinke verschillen ontstaan in hun prijzen door speciale deals met vliegmaatschappijen, actuele promoties per site of verschillen in toeslagen en extra kosten. Wij hebben zelf de beste ervaringen met Cheaptickets.nl.

Vergelijk de prijzen van vliegtickets naar Oman via:

Bezienswaardigheden Oman

Alle bezienswaardigheden in Oman

Vliegtickets naar Oman


Hotels in Oman zoeken

Hotels in Oman zoeken

Boek je rondreis naar Oman

Tenzing Travel
1. Tenzing Travel

Individuele reizen op maat.
Bezoek website

333 Travel
2. 333 Travel

Individuele rondreizen.
Bezoek website

Djoser
3. Djoser

Groepsrondreizen.
Bezoek website
Vliegtickets Oman

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Oman
V.a. 319

Volg ons op Facebook