27 Vakantiedagen

Overnachten in Oman – soorten accommodaties

In Oman vind je een steeds diverser aanbod aan accommodaties, alhoewel de hoeveelheid budgethotels voor backpackers nog een beetje achterblijft. Gelukkig mag je bijna overal gratis wildkamperen!

Budget accommodaties (€20 – €50)

Alleen in de grotere steden van Oman zijn enkele goedkopere guesthouses en hostels te vinden met dorms en privékamers. In dit soort guesthouses en hostels vind je kamers met een standaard bed, schone handdoeken en lakens en een warme douche. Het is in Oman ook toegestaan om wild te kamperen. In de woestijn mag dit overal, als je maar niet te dicht bij een dorp gaat staan. Er zijn officiële campings en kampeerplekken die voorzien zijn van toilet- en douchehokken, maar vaak sta je gewoon ‘in the middle of nature’. Wel zo avontuurlijk! De enige plekken waar je niet mag wild kamperen zijn in Musandam en op de stranden bij Muscat. Heb je geen eigen tent maar wil je wel kamperen? Boek dan een excursie in bijvoorbeeld het Hadjargebergte of Wahiba Sands waarbij je gaat kamperen.

Bekijk alle budget accommodaties in Oman.

Middenklasse accommodaties (€50 – €100)

Voor iets meer luxe zijn er genoeg middenklasse hotels in Oman te vinden. Vooral in grote steden als Muscat, rond Wadi Shab en langs de kust vind je tal van dit soort hotels. Deze accommodaties zijn schoon, er is meestal ontbijt inbegrepen en vaak is er een zwembad aanwezig. De bedoeïenkampen in Wahiba Sands behoren ook tot de middenklasse accommodaties. In deze kampen slaap je in een hut of in een luxe tent. Deze hutten en tenten zijn voorzien van airconditioning. Sommige hutten hebben zelfs een eigen badkamer.

Bekijk alle middenklasse accommodaties in Oman.

Luxe accommodaties (€100 >)

Zeker in Muscat zijn veel bekende hotelketens te vinden die luxe accommodaties aanbieden. Dit zijn ruime kamers met badkamers die zelfs een bad hebben. Ontbijt is altijd inbegrepen. De duurste en meest luxe manier van overnachten doe je in de spa resorts. Deze vind je in Muscat en in andere kuststeden als Sur en Salalah. Deze resorts bieden uitzicht op zee en zijn vaak voorzien van een wellnesscentrum en zwembad. Ook in de bergen en woestijn zijn enkele fantastische luxe-accommodaties te vinden. Enkele van de mooiste luxe-hotels in Oman zijn het Shangri-La in Muscat en het Anantara Al Jabal Al Akhdar Resort in de bergen bij Nizwa.

Bekijk alle luxe accommodaties in Oman.

Hotels in Oman zoeken

Hotels in Oman zoeken

Boek je rondreis naar Oman

Tenzing Travel
1. Tenzing Travel

Individuele reizen op maat.
Bezoek website

333 Travel
2. 333 Travel

Individuele rondreizen.
Bezoek website

Djoser
3. Djoser

Groepsrondreizen.
Bezoek website
Vliegtickets Oman

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Oman
V.a. 319