Eilanden Oman: snorkelen, duiken & witte stranden ontdekken!

Eilanden Oman: snorkelen, duiken & witte stranden ontdekken!

Naast een mooi binnenland en een veelzijdige kustlijn heeft Oman een aantal bijzondere eilanden. Hier vind je zelfs witte zandstranden, turkooisblauw water en veelzijdige koraalriffen.

Door , laatst bijgewerkt op 20 juni 2022
4 minuten lezen

Waar staan de eilanden van Oman bekend om?

Van eilanden met ruige kustlijnen en een woestijnachtig binnenland tot bergachtige eilanden met verlaten stranden: Oman beschikt over een aantal schilderachtige eilanden. We zetten hier de mooiste eilanden van Oman voor je op een rij.

en

Oman reis boeken – onze tips!

Top-5 Oman reisaanbieders
 1. 333 Travel – fly-drives & privéreizen
  Bekijk aanbiedingen
 2. Tenzing Travel – offerte op maat
  Bekijk aanbiedingen
 3. Sawadee – int. groepsreis
  Bekijk aanbiedingen
 4. Djoser – Oman-Dubai combi!
  Bekijk aanbiedingen
 5. TUI – ook cruises
  Bekijk aanbiedingen

Masirah

Masirah is het grootste en bekendste eiland van Oman en ligt vijftien kilometer uit de oostkust nabij Ghalat in de Indische Oceaan. Masirah is voor Oman een belangrijk eiland, omdat zich hier een basis van de Koninklijke Omaanse luchtmacht bevindt. Het eiland bestaat uit woestijn, een kustlijn met prachtige stranden en een aantal kleine kustplaatjes. De veelal verlaten stranden liggen bezaaid met honderden schelpen en zijn geliefd bij kitesurfers.

 • In meerdere dorpjes op Masirah kun je snorkel- of duikexcursies boeken naar de vele koraalriffen rondom het eiland. Door de ruigheid van de kustlijn en het grote aantal koraalriffen rondom het eiland liggen er ook veel traditionele Arabische Dhow wrakken voor de kust.
 • Het is vanaf april t/m december ook mogelijk om baby schildpadjes op de stranden te zien. Er leven namelijk vier verschillende soorten zeeschildpadden op en rondom Masirah.

Je bereikt Masirah met de veerboot vanuit Shannah, die er ca. 1,5 uur over doet. Het zou kunnen dat er inmiddels ook directe ferry’s uit Muscat gaan. Mogelijkheden om er te overnachten zijn beperkt: zie Booking.com. Tip: start of eindig je rondreis Oman met een bezoek aan een van deze eilanden. Een aangename afwisseling voor wie ook het Hadjar gebergte en Wahiba Sands bezoekt.

Masirah strand, Oman

Kamelen op het witte zandstrand van Masirah.

Masirah eiland, Oman

Landschap op Masirah.

Khuriya Muriya Islands

De Kuriya Muriya Islands zijn een eilandengroep waartoe de eilanden Al-Hallaniyah, Al-Qibliyah, Al-Sawda, Qarzawit en Al-Qibliyah behoren. Deze eilanden vormen de toppen van een oceanische bergrug tot ongeveer 500 meter boven zee in de Arabische Zee. Ze liggen op ongeveer 40 kilometer uit de kust van Dhofar voor de zuidkust van Oman.

 • De eilanden worden vanwege de zuid-Omaanse moesson en hun afgelegen ligging maar door weinig toeristen bezocht. De eilandengroep vormt echter wel een belangrijke broedplaats voor zeevogels.
 • De locals die op deze eilandengroep wonen, leven van de vangst van deze zeevogels. Over het algemeen zijn alle eilanden bezaaid met graniet en bevatten ze hoge bergen.
 • De eilandengroep kan vooralsnog alleen bezocht worden door een lokale visser in een van de kustplaatsjes op het vasteland (zoals Hasik, Sadah of Mirbat) aan te halen en te vragen je met zijn boot te brengen.

Al-Hallaniyah

Al-Hallaniyah is het enige bewoonde, en tevens het grootste, eiland van de Khuriya Muriya-eilandengroep. Het eiland bevindt zich op 8 km ten oosten van Al-Sawda, het tweede grootste eiland van de groep. Op Al-Hallaniyah vind je veel kloven waar omheen grote groepen wilde geiten leven. Aan de kust leven veel zeeschildpadden. Het middelpunt van Al-Hallaniyah is 495 meter hoog en bezaaid met graniet. Aan de westkant van het eiland wonen de meeste mensen.

Al-Hallaniyah eiland, Oman Boten bij Al-Hallaniyah

Boten bij Al-Hallaniyah.

Waar staat Al Fahal om bekend?

Al Fahal, ook wel Shark Island genoemd, is een klein eilandje dat 4 kilometer uit de kust ten noorden van hoofdstad Muscat ligt. Vanuit Muscat bereik je Al Fahal in 10 minuten met de boot.

 • Het eiland beslaat in totaal een oppervlakte van 2,24 km² en is bezaaid met miljoenen jaren oude kalkstenen.
 • Rondom het eiland, naast de metershoge kliffen, kun je heel mooi snorkelen en (diepzee) duiken. Er zwemmen hier vele soorten vissen, waaronder walvishaaien.
Al Fahal eiland, Oman

Al Fahal.

Oman reis boeken – onze tips!

Top-5 Oman reisaanbieders
 1. 333 Travel – fly-drives & privéreizen
  Bekijk aanbiedingen
 2. Tenzing Travel – offerte op maat
  Bekijk aanbiedingen
 3. Sawadee – int. groepsreis
  Bekijk aanbiedingen
 4. Djoser – Oman-Dubai combi!
  Bekijk aanbiedingen
 5. TUI – ook cruises
  Bekijk aanbiedingen

Opmerkingen? Aanvullingen?

Al onze teksten worden geschreven door échte vakantie-experts, die uitgebreid research doen en hun eigen ervaringen gebruiken. We doen ons best om de informatie op 27vakantiedagen.nl zo volledig, accuraat en actueel mogelijk te houden. Toch kan er een foutje ingeslopen zijn, of kan bepaalde informatie ingehaald zijn door de actualiteit. Mocht je fouten zien, tips en/of aanvullingen hebben: neem contact met ons op via ons contactformulier of mail naar info@27vakantiedagen.nl!

2 Eilanden Oman reiservaringen en tips

 • Lianne Bosch op 09-05-2019

  “Onder water bij de Daymaniat eilanden”

  Wil je altijd nog eens snorkelen met een zeeschildpad? Ga dan beslist een dag met de boot naar de Daymaniat eilanden voor de kust van Muscat. Het is 18 kilometer uit de kust van Muscat. Wij boekten een tourtje met Daymaniat Shells een kleine organisatie die zich richt op het snorkelen. Ze hebben zelfs full face maskers, waardoor echt iedereen het kan meebeleven. We zagen hele mooie vissen en gelukkig ook genoeg zeeschildpadden. Die zitten er genoeg in de riffen rondom de eilanden. Bij deze tour gaat er iemand mee met een onderwatercamera. En alles wat jij ziet, wordt gefotografeerd. Aan het einde van de dag krijg je al deze prachtige foto's doorgemailt. Dat was toch wel een heel groot pluspunt, want nu hebben we prachtige foto's van al dat mooie onderwaterleven. De eilanden lijken als je aankomt niet veel bijzonders, maar wat zich onder water afspeelt is meer dan bijzonder. Ook zagen we hier een heel groot nest van een zeearend. Deze dag was echt heel bijzonder

 • Denise van der Oord op 01-11-2017

  “Mussandam”

  Als je in de emiraten reist is het leuk eens een uitstapje te maken naar het schiereiland Mussandam,

  Boek je trip vanuit je hotel of excursie bureau dat helpt je makkelijker het land in, geef anders duidelijk aan wanneer je weer weg gaat, bijvoorbeeld door een hotel boeking in Dubai. Vergeet je paspoort niet, met de rit er naar toe en de grenscontrole ben je snel 4 uur kwijt maar dat ben je snel vergeten als je op de traditionele boten stapt er liggen grote kussens waan je in Arabische sferen met de kruidnagel thee en vaar over het rustige water. Dolfijnen ga je zeker tegenkomen die zwemmen elke dag in de wateren bij Mussandam. 'S middags legt de boot aan voor een lunch vaak maken ze de boot vast aan andere boten en eet je met nog 3 of 4 groepen op een boot gaat de bbq aan en je stapt van boot naar boot over. Er zijn ook snorkelmogelijlheden wie weet zie je een dolfijn voorbij komen!

Lees alle uitgebreide ervaringen

Gemiddelde beoordeling:
9.4 16128 - reviews totaal

Deel jouw Eilanden Oman reiservaring en tips!

Ben jij in Eilanden Oman geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief