Lissabon ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

100 Lissabon reiservaringen en tips

Geweldig

45%

Tof

45%

Wel oké

7%

Niet zo

3%

Vreselijk

0%

  • Profiel Lydia Huidekoper
    op 28-10-2017
    19 landen bezocht • 13 reviews • 1 waardering
    4

    “Een stad met een fijne sfeer”

    We zijn een aantal dagen in Lissabon geweest. We hebben veel door de stad gelopen. Vooral het wijkje met de fado muziek heeft ons hart gestolen. Het is veel traplopen maar je krijgt wel het gevoel van het oude Lissabon. De laatste dag hebben we toch nog de beroemde tram gepakt. Omdat we al heel veel gelopen hadden, voegde dit aan onze reis niks meer toe. Ik kan me voorstellen dat als je minder loopt, de tramroute erg mooi is!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Iris Stinkens
    op 28-10-2017
    2 reviews • 0 waarderingen
    4

    “Mooie regio! ”

    De uitzichten in Lissabon zijn echt te gek! De oude tramlijn moet je ook zeker gedaan hebben, alsook de typische kersenlikeur (: Verder ben ik ook naar de kastelen iets buiten de stad geweest, die moet je ook echt zeker gezien hebben. Je kan ook met de boot oversteken en dan een bus nemen naar een strand. Lissabon heeft alles; stad, natuur en strand.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Kiki
    op 27-10-2017
    26 landen bezocht • 56 reviews • 10 waarderingen
    5

    “Fado!!”

    Lissabon is een heerlijke stad...mooie uitzichten....leuke trammetjes...en ga zo maar door. Ben je 's avonds moe? Duik dan een klein restaurantje in en geniet van de mooie Fado muziek. Wat wil je nog meer! Waar...? Loop rond en ga op het geluid af! Het is niet te missen.
    Tip: Ga daar waar de locals zitten....de toeristische plekken raad ik af!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Melissa Hensbroek
    op 27-10-2017
    22 landen bezocht • 25 reviews • 3 waarderingen
    4

    “Ideaal voor een citytrip”

    Wij bezochten Lissabon met vier meiden en verbleven in de wijk Alfama. Veel gezien en veel gedaan; Bairro Alto, Torre Belem, Praça do Comércio, Mosteiro dos Jerónimos... Oude tramlijn moet je natuurlijk even gezien hebben. Maar vooral op veel plekken goed kunnen lunchen en dineren. En dan het zonnetje erbij maar het natuurlijk ideaal.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Eri
    op 25-10-2017
    37 landen bezocht • 45 reviews • 66 waarderingen
    5

    “Alles wat een stad nodig heeft”

    Ik was zwanger van ons eerste kind (ze wordt bijna 18 jaar) toen wij een bezoek brachten aan Lissabon. Een heerlijke stad aan de zee, prachtige pleintjes waar altijd een heerlijk sfeertje is, leuke live muziek, lekker eten, bruisend centrum.... alles wat een stad nodig heeft,

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Julia van Haaster
    op 25-10-2017
    18 landen bezocht • 14 reviews • 3 waarderingen
    5

    “De ideale citytrip”

    Afgelopen zomer bezocht ik Lissabon. Wát een geweldige stad! Je hoort steeds vaker van deze bestemming en dat is niet voor niets. Wij vermaakten ons er prima 5 dagen. En je hoeft écht niet alleen maar kerken en gebouwen te verwachten. De stad bruist. Gezellige pleinen vol terrassen, parken om te relaxen, het oude kasteel, de leuke winkeltjes en de prachtige uitzichten... Lissabon is geweldig. Niet onbelangrijk: het heerlijke zonnetje!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Athina Ketting
    op 24-10-2017
    10 landen bezocht • 17 reviews • 27 waarderingen
    5

    “Wat een sfeer!”

    Lissabon is een hele leuke, mooie stad om naar toe te gaan voor een gezellig citytrip! Het is relatief een kleine stad en je kunt veel wandelend doen. De stad heeft veel leuke bars en eettentjes en er is heel veel historie. Bezoek vooral de Bairro Alto en pak tram 28 door de stad heen! Iets buiken de stad vind je ook de Torre de Belém, een heel mooi monument! Lissabon is verder prima betaalbaar en is vanuit Nederland goed te bereiken.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Chantal Kerver
    op 23-10-2017
    17 landen bezocht • 17 reviews • 4 waarderingen
    4

    “Lissabon: een echte aanrader”

    Leuke stad om naar toe te gaan. Het is een relatief kleine stad waardoor veel lopend te doen is. Alleen doordat het op heuvels gebouwd is, heb je wel hoogteverschillen. Hiervoor kun je diverse liften door de stad nemen. De stad is opgedeeld in wijken met elk hun eigen karakter, sommige net buiten de stad zijn goed te bereiken met het openbaar vervoer.
    Bairro Alto en Chiado goed om te shoppen en eten, smalle straatjes met kleine winkeltjes en restaurants.
    Belem: staat de Toren van Belem welke ook te beklimmen is, monument voor de zeevaarders, het Jezus beeld aan de overkant van de rivier ( kopie van die uit Rio de Janeiro ).
    De stad is ook een goed begin- en/of eindpunt voor een rondreis of om naar het binnenland te gaan. Dat heb ik gedaan nadat ik eerst een week was gaan paardrijden in het binnenland.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Sconosciuta
    op 20-10-2017
    21 landen bezocht • 28 reviews • 35 waarderingen
    5

    “wat een prachtige stad, echte aanrader”

    We zijn er in juni geweest, gekozen voor de traditionele Alfama, en we vielen met onze neus in de boter, het jaarlijkse 'festa di San Antonio', op 12 en 13 juni. Dat wisten we niet dus een leuke verrassing. De wijk werd afgezet voor alle verkeer, overal kraampjes met eten en drinken, geen geruzie of vechtpartijen, gewoon relaxed en gezellig, zoals het hoort.
    Een ritje met de antieke tram mag zeker niet ontbreken, dus we zijn naar Belem geweest, waar de pasteis de Belem gemaakt worden, iets duurder dan de 'merkloze' pasteis de nata, maar een leuke ervaring.
    Net als Porto een boven- en benedenstad, dus een speciale lift om van A naar B te komen.
    Zeker in de Alfama prachtige Azulejos, tegeltjes.
    Ook de moeite waard is de oude begraafplaats, eindhalte van een van de oude tram lijnen, daar kwamen we meer bij toeval.
    En het zee aquarium. Die laatste is goed bereikbaar met de metro, evenals het vliegveld.
    Kortom: authentieke stad met vriendelijke bevolking waar je gezellig mee kan en mag feesten met de locals!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Ilse Bouwmeester
    op 19-10-2017
    4 reviews • 0 waarderingen
    4

    “Lekker eten en mini eifel toren”

    Voor een steden trip zijn we naar lissabon geweest. Erg leuk vond ik de santa justa lift! Van een van de leerlingen van meneer eifel. Ik was gek op de gebakken kastanjes! Die verkochten ze overal.
    Ook leuk is het kasteel en de dievenmarkt! Let op deze is maar op bepaalde dagen!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Lissabon stedentrip boeken – onze tips!

Top 5 Lissabon stedentrip aanbieders

Deel jouw Lissabon reiservaring en tips!

Ben jij in Lissabon geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief