Maspalomas (Gran Canaria): álle bezienswaardigheden, info & verblijftips voor je vakantie!

Maspalomas (Gran Canaria): álle bezienswaardigheden, info & verblijftips voor je vakantie!

Maspalomas is de oudste badplaats in het zuiden van Gran Canaria en vormt samen met Playa del Inglés en San Agustin de toeristische regio ‘Costa Canaria’. Naast haar beroemde duinlandschap trekken ook de langgerekte zandstranden en accommodaties in allerlei prijsklassen toeristen uit Noord-Europa aan. Typisch Spaans kunnen we Maspalomas niet noemen, wel een bestemming die iedereen wat te bieden heeft. Benieuwd of een Maspalomas vakantie ook wat voor jou is? Op deze pagina delen we de leukste bezienswaardigheden & tips.

Door , laatst bijgewerkt op 16 mei 2023
13 minuten lezen

Inhoud:

 1. Waar staat Maspalomas om bekend?
 2. Is Maspalomas leuk? Ervaringen van bezoekers!
 3. Wat is er te doen in Maspalomas?
 4. Maspalomas centrum & boulevard
 5. Maspalomas stranden
 6. Maspalomas bezienswaardigheden
 7. Dunas de Maspalomas
 8. Charca de Maspalomas
 9. Vuurtoren van Maspalomas
 10. Thema-, pret- en waterparken
 11. Parque Botanicó de Maspalomas
 12. Maspalomas Golf
 13. Excursies vanuit Maspalomas
 14. Klimaat Maspalomas & beste reistijd
 15. Reizen naar Maspalomas: hoe kom je er?
 16. VIDEO: Maspalomas filmpje
 17. Leuke hotels & appartementen
 18. Vakantie Maspalomas boeken?

Waar staat Maspalomas om bekend?

Op de eerste plaats staat Maspalomas bekend om haar enorme duingebied, maar ook het strand, het gunstige klimaat en het uitgaansleven maken de badplaats tot een van de meest geliefde plekken om vakantie te vieren op Gran Canaria.

Gran Canaria vakantie boeken – onze tips!

Is Maspalomas leuk? Ervaringen van bezoekers!

Maspalomas is – samen met het naastgelegen Playa del Inglés – de populairste bestemming voor een zonvakantie op Gran Canaria. De badplaats heeft namelijk alles in huis voor een ontspannen week weg aan de ene kant, maar biedt ook volop mogelijkheden om eropuit te gaan. Vooral gezinnen met kinderen weten de badplaats te vinden, maar ook stellen en senioren weten de vele voorzieningen te waarderen.

Stadsgezicht Maspalomas

Stadsgezicht van Maspalomas.

Ook op de Facebookpagina Verslaafd aan Spanje klinken veel positieve verhalen over Maspalomas, al kiezen sommige vakantiegangers liever voor wat rustigers en kleinschaligers.

“Maspalomas is rustiger dan Playa en heeft geen opdringerige verkopers. Als je in Maspalomas in een hotel of appartement zit, ben je met een taxi zo in Playa. Andersom ook natuurlijk. Taxikosten bedragen plus minus 10 euro in 2022.”

– Alice van der Meulen

“Het gebied rond de vuurtoren in Maspalomas vind ik prachtig. Ik loop graag hard en dat kan daar ook, net als heerlijk eten aan het strand!”

– Ellis Dijkstra

“Leuk, wel erg commercieel en druk. Als je daarvan houdt, dan is het the place to be. Plekjes eromheen ook erg prachtig en wat minder massaal.”

– Tessa Dirks

“Komen al zeker 15 jaar in Maspalomas, heerlijk. Playa del Inglés wordt ook altijd bezocht. Is ook leuk! Zou lekker naar het Amadores strand gaan als je auto huurt. Prachtig strand, bijna nooit wind. 20 min rijden via de snelweg”

– Dinie de Wit

“Playa del Ingles en Maspalomas zijn me te druk. Wel vaak geweest, ik houd meer van de noordelijke kusten. Ruiger en rustiger. Maar, ieder het zijne!”

– Frederica Keitz

Maspalomas strand

Strand van Maspalomas.

Wat is er te doen in Maspalomas (& omgeving)?

Maspalomas is één van de leukste badplaatsen op Gran Canaria. Vakantiegangers komen er dan ook massaal naar toe om van een welverdiende vakantie te genieten. Dit is ook te zien aan de vele accommodaties die in Maspalomas te vinden zijn; er zit voor iedereen wel wat tussen. Wel is het aantal luxere hotels en resorts hier wat groter dan in Playa del Inglés en ook doet de badplaats wat rustiger aan. Inleveren op toeristische voorzieningen is echter niet nodig; in Maspalomas is van alles te doen.

Maspalomas centrum & boulevard

Maspalomas, dat van oorsprong een vissersdorp was, wordt vaak in één adem genoemd met Playa del Inglés. Niet zo gek, want de badplaatsen lopen naadloos in elkaar over. Veel tips die je in reisgidsen en online tegenkomt zijn dan ook op beide plaatsen van toepassing.

Maspalomas boulevard

De gezellige boulevard van Maspalomas.

 • Qua sfeer verschillen Maspalomas en Playa del Inglés wel iets van elkaar. Maspalomas heeft een wat gezelliger, luxer en moderner karakter en een meer tactisch aangelegd centrum. Playa del Inglés kan beter omschreven worden als een verzameling van accommodaties aan het strand en doet wat massaler aan.
 • Wie naar een Maspalomas vakantie zoekt, kan ook voor een verblijf in Meloneras kiezen. Vaak wordt deze relatief nieuwe en opkomende badplaats als onderdeel van Maspalomas gezien, maar eigenlijk is het een resort op zich. In Meloneras bevinden zich vooral veel trendy en chique 4*- en 5*-hotels waar je je helemaal in de watten kunt laten leggen.

In elk van deze drie gebieden kan uitstekend gewinkeld en gegeten worden. Zowel langs de boulevard als tussen de vele hotels in bevinden zich een grote hoeveelheid winkels, cafés en restaurants met terrassen. ‘s Avonds worden de pubs, clubs en disco’s duidelijk zichtbaar als de neonlampen de straten verlichten.

Restaurants Maspalomas

Terrasje pakken nabij het strand in Maspalomas.

 • De boulevard van Maspalomas begint bij de vuurtoren en loopt zo’n 5 kilometer door naar het oosten tot in Playa del Inglés. Op sommige delen bevindt de boulevard zich hetzelfde niveau als het strand, andere delen liggen wat hoger.
 • De boulevard is niet alleen een plek om heerlijk uit te waaien, maar je kunt er ook genieten van prachtige uitzichten op het strand en de bekende Dunas de Maspalomas. Achter de vuurtoren bevindt zich ook een leuk winkelcentrum, Boulevard El Faro.

Maspalomas stranden

Met Playa del Inglés wordt zowel de badplaats als het kilometerslange strand bedoeld dat tussen Maspalomas, Meloneras en San Agustin in ligt. Eigenlijk is het niet één strand, maar een verzameling van aaneengesloten stranden. Van oost naar west vind je Playa de las Burras (in San Agustín), Playa del Corralillo, Playa del Inglés en Playa de Maspalomas. Zoals de naam al weggeeft, ligt Playa de Maspalomas in Maspalomas zelf.

Playa de Maspalomas Gran Canaria

Playa de Maspalomas

Dit strand wordt begrensd door de duinen van Maspalomas en beschikt over bijna drie kilometer aan goudgeel zand. De weinige golven en de vele resorts zorgen ervoor dat er veel gezinnen met kinderen op het strand te vinden zijn. Ook de aanwezige voorzieningen als douches, toiletten en ligbeddenverhuur maken het strand tot een aantrekkelijke plek. Het beoefenen van watersporten is niet mogelijk, daarvoor moet je verder richting Punto de Maspalomas gaan. Hier bevinden zich zones voor het beoefenen van watersporten. Ook zijn hier aparte delen voor nudisten.

Maspalomas bezienswaardigheden & tips wat te doen

Naast het duinlandschap en de vuurtoren kent Maspalomas niet echt interessante bezienswaardigheden. Dat wil echter niet zeggen dat er niets te beleven valt, in tegendeel! Hieronder enkele van de leukste dingen om te zien & doen in én rondom Maspalomas.

Dunas de Maspalomas

De absolute trekpleister van Maspalomas is het 400 hectare grote Dunas de Maspalomas. In dit uitgestrekte duingebied vind je zandduinen die wel tien meter hoog kunnen worden. Lopend door de duinen waan je je echt even in de Sahara. Ook naar Dunas de Maspalomas toe? Start je ontdekkingstocht bij het RIU Palace Maspalomas *****. Hier vind je een informatiecentrum en een uitzichtpunt over het bijzondere duinlandschap.

Zandduinen Maspalomas

Hoge zandduinen in Dunas de Maspalomas.

Houd er wel rekening mee dat Dunas de Maspalomas een beschermd natuurgebied is. Wijk daarom alleen van de paden af in de gebieden die daarvoor bedoeld zijn. Daarnaast is het verboden om bloemen te plukken. Verder is het aan te raden dichte schoenen te dragen. Het zand wordt – met name ‘s zomers – gloeiend heet! Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om ‘s ochtends te gaan, dan is het er een stuk koeler.

 • In het gebied is het ook mogelijk om een rit op een kameel te maken. Dergelijke excursies staan al langere tijd ter discussie. Zelf ondernemen wij geen activiteiten met dieren met het oog op dierenwelzijn.
 • ’Las Dunas’ is niet het enige ecosysteem dat het natuurgebied. Naast de duinen kent het landschap ook nog een palmbomenbos genaamd El Palmeral en een brakwatergebied (La Charca).
De beroemde zandduinen van Maspalomas op Gran Canaria

De beroemde zandduinen van Maspalomas op Gran Canaria.

Charca de Maspalomas

In het zuidwesten van las Dunas de Maspalomas vind je La Charca, ook wel bekend als Maspalomas Lagoon. Dit is een beschermd brakwatergebied van vijf vierkante kilometer waar allerlei trekvogels rusten, waaronder de blauwe reiger en kleine zilverreiger. Ook de geelpootmeeuw, meerkoet en waterhoen vliegen en zwemmen hier graag rond. Wie geluk heeft kan ook de visarend of de Barbarijse valk spotten.

Lagune in Charca de Maspalomas.

Langs de westoever kun je een mooie wandeling maken en rusten bij de diverse uitkijkpunten. Vergeet niet om een verrekijker mee te nemen om de vogels goed te kunnen bekijken. Plan je bezoek aan Charca de Maspalomas wel verstandig; ‘s avonds kan het er stikken van de muggen.

Vuurtoren van Maspalomas

De imposante Faro de Maspalomas is een vuurtoren op het meest zuidelijke punt van Gran Canaria. De circa zestig meter hoge toren, die zich op Punta de Maspalomas (het westelijke strand van Maspalomas) bevindt, is al van verre te zien en dient als oriëntatiepunt voor de zeevaart die langs de zuidkust van Gran Canaria voert. De toren siert de kust van Maspalomas al sinds 1890 en is de oudste vuurtoren die nog in werking is op de Canarische Eilanden. Omdat ‘El Faro’ al zo lang meegaat, beschouwen veel mensen het als monument.

Vuurtoren Faro de Maspalomas op Gran Canariapal

Faro de Maspalomas.

 • Het is niet mogelijk om de vuurtoren te beklimmen. Wel kun je er mooie foto’s van maken vanaf het nabijgelegen strand.
 • De vuurtoren bevindt zich aan het begin van een drukbezocht winkelgebied met tal van restaurants en cadeauwinkels.

Thema-, pret- en waterparken

Het aantal attractieparken op Gran Canaria is misschien niet groot, maar leuk zijn de verschillende parken zeker. In Maspalomas zelf vind je onder meer het 11.000 m2 grote Holiday World, een soort kermisachtig pretpark met meer dan 30 verschillende attracties voor alle leeftijden. Toegang is gratis, al moet je natuurlijk wel voor de attracties betalen.

Meer zin om een dagje van glijbanen te roetsjen? Dan moet je bij Aqualand Maspalomas zijn. In het park vind je een groot aantal waterattracties, onderverdeeld in vier categorieën: Adrenaline Fun, Family Fun, Kidzworld en Chill out & Play. Aan de westkust heb je trouwens nog een ander waterpark, Lago Taurito.

Palmitos Park Gran Canaria

Twee kuifkranenvogels in Palmitos Park.

Tot slot is er ook nog een dierenpark nabij Maspalomas te vinden, genaamd Palmitos Park. Dit park bevindt zich op een kwartiertje rijden en er is genoeg te zien en doen om een hele dag mee te vullen. In het park is namelijk een enorme verzameling exostische vogels te vinden evenals dolfijnen, apen, vissen en reptielen. Ook is er een indoor vlindertuin en een outdoor cactus park. Meerdere malen per dag worden er ook shows opgevoerd met dolfijnen en roofvogels.

Parque Botanicó de Maspalomas

Ben je gek op alles wat met flora en fauna te maken heeft? Dan mag een bezoek aan Parque Botanico de Maspalomas niet ontbreken. Deze botanische tuin van meer dan een kilometer groot herbergt rond de vijftig verschillende palmen en inheemse planten. Het is een fijne plek om even een wandeling te maken en de kleuren en geuren in je op te nemen. De toegang is gratis.

LEES OOK: 10x de mooiste hotels & appartementen op Gran Canaria

Maspalomas Golf

Ook aan je handicap werken is mogelijk in Maspalomas. In de badplaats bevindt zich namelijk een 400 hectare grote golfclub met een golfbaan van 18 holes. Alleen al voor de locatie van de golfbaan zou je er even naartoe willen: het heeft een prachtige ligging tegen de duinen van Maspalomas aan. Ook de baan zelf ziet eruit om door een ringetje te halen; de fairways worden omzoomd door hoge palmbomen, cipressen en bougainvillea. Niet zo’n zin om een balletje te slaan? Bij de golfbaan is ook een vrij toegankelijk restaurant te vinden. De ideale locatie voor een rustige lunch.

Excursies vanuit Maspalomas

Heb je het meeste in Maspalomas al gezien? De badplaats is ook een ideale uitvalsbasis om meer van het eiland te ontdekken. Je kunt zowel het water op, steden aan de kust verkennen als het binnenland in. Tot de populairste excursies horen dolfijnen spotten per catamaran, een boottocht maken naar Puerto de Mogan en een dagtrip naar Las Palmas, de hoofdstad van Gran Canaria.

Las Palmas Gran Canaria

Santa Ana Vegueta kathedraal in hoofdstad Las Palmas.

Ben je wel een beetje een adrenalinejunkie? Ook dan is er genoeg te beleven. Ga bijvoorbeeld mee op een buggy tour door natuurpark Fataga, klim en klauter door kloven tijdens een canyoning-tocht of volg een surfles voor beginners in Playa del Inglés.

5x uitstekende hotels & appartementen in Maspalomas

 • Tabaiba Princess ★★★★
  Tropisch aandoend all inclusive hotel met een aangelegd zandstrand bij het resort. Heeft een mooi landschapszwembad dat veel wegheeft van een tropische lagune. Ook een Adults Only zwembad is aanwezig.
 • Maspalomas Resort by Dunas ★★★★
  Populair all inclusive hotel met spetterend splash park, een speeltuin en een minidisco. Beschikt over 2- en 3-kamerbungalows evenals een gratis shuttleservice naar het strand en de boulevard.
 • Lopesan Villa del Conde ★★★★★
  Super-de-luxe 5*-hotel aan de boulevard van Meloneras. Beschikt over meerdere verwarmde zwembaden en een uitgebreid wellnesscentrum. Verblijf is op basis van logies & ontbijt of halfpension.
 • Kumara Serenoa by Lopesan Hotel ★★★★
  Splinternieuw hotel tussen de beroemde duinen, de golfbaan en het strand in. Heeft een mooi zwembad met ligbedden en biedt animatie voor zowel kinderen als volwassenen. Ook leuk: de speciale Adults Only Corner met snacks & cocktails!
 • Club Vista Serena ★★
  Kleinschalig aparthotel met modern ingerichte appartementen en een restaurant met eigentijdse gerechten. Beschikt over een zwembad en kinderbad en bevindt zich op 10 minuten rijden van het strand van Playa del Ingles.

Maspalomas klimaat & beste reistijd

Maspalomas ligt in het zuiden van Gran Canaria en heeft een mediterraan klimaat. De zomers zijn er aangenaam warm en droog. In de winter is het wat kouder (17 tot 19 graden) en er valt af en toe regen. De hoeveelheid is echter te verwaarlozen als je kijkt naar andere bestemmingen binnen Europa. Voor een zonvakantie geldt de periode tussen april en oktober als beste reistijd, al is het ook een prima bestemming voor een winterzonvakantie.

Reizen naar Maspalomas: hoe kom je er?

Gran Canaria is een van de Canarische Eilanden en ligt in de Atlantische Oceaan voor de kust van Marokko. Vanaf diverse luchthaven in Nederland vertrekken er meermaals per week vluchten naar Gran Canaria. Het vliegveld van Gran Canaria (LPA) – ook wel Las Palmas Airport genoemd – bevindt zich in het oosten van het eiland.

De afstand tussen de luchthaven en Maspalomas bedraagt 27 kilometer en is te overbruggen met een taxi, bus of huurauto (tip: te huren bij Sunny Cars). Is er een transfer inbegrepen of heb je er één bijgeboekt? Dan ben je vaak zo’n 25 minuten onderweg. Retourtickets naar Gran Canaria kunnen vanaf €100 geboekt worden via Cheaptickets.nl. In het hoogseizoen liggen de prijzen vaak hoger.

Let op: verwar de luchthaven van Gran Canaria (Las Palmas Airport) niet met de luchthaven van La Palma (La Palma, SPC) of Mallorca (Palma de Mallorca, PMI).

VIDEO: Maspalomas filmpje!

Gran Canaria vakantie boeken – onze tips!

Opmerkingen? Aanvullingen?

Al onze teksten worden geschreven door échte vakantie-experts, die uitgebreid research doen en hun eigen ervaringen gebruiken. We doen ons best om de informatie op 27vakantiedagen.nl zo volledig, accuraat en actueel mogelijk te houden. Toch kan er een foutje ingeslopen zijn, of kan bepaalde informatie ingehaald zijn door de actualiteit. Mocht je fouten zien, tips en/of aanvullingen hebben: neem contact met ons op via ons contactformulier of mail naar info@27vakantiedagen.nl!

Gemiddelde beoordeling:
9.4 16128 - reviews totaal

Deel jouw Maspalomas reiservaring en tips!

Ben jij in Maspalomas geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief