• Uitgebreide reisinformatie
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Tips & ervaringen van reizigers!

Madrid ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

59 Madrid reiservaringen en tips

Geweldig

37%

Tof

59%

Wel oké

2%

Niet zo

2%

Vreselijk

0%

  • Danice Winkelhorst op 14-04-2019

    “Een geweldige verassing”

    Op het vliegveld kwamen we er pas achter dat we naar Madrid gingen, maar waren er heel blij mee! In het west-zuidelijke gedeelte van Madrid zaten we en vonden wij de authentieke Spaanse straatjes, gebouwen, wijn- en tappasbarretjes en restaurants.
    Aan te bevelen zijn: San Miguel Market, Casa Lucas, La Buha (voor twee personen een tortilla bestellen, je krijgt een enorme taart!). In de wijk Chueca zit een leuk en goedkoop koffietentje: Cafe-bar Valentina. En de lekkerste ijsjes bij Mistura.
    Veel plezier!

  • dinuccia op 12-04-2019

    “Madrid”

    Voor het eerst de hop on hop offbus genomen, een gemakkelijke manier om in korte tijd alle belangrijke bezienswaardigheden te bekijken.
    Madrid heeft veel mooie gebouwen, brede straten veel parken en geweldige musea!

  • Nikki Janssen op 10-04-2019

    “Mooie oude stad”

    In Madrid kun je je goed vermaken! Je reis begint op het vliegveld, hup met de metro en je staat zo midden in het centrum. Wij hadden een prima hostel (Casa de huespedes prada), nette kamers en prima locatie. Voor de ochtend zoek je ergens een bakkertje op en daarna maar lekker wandelen. Veel te zien. Even rust nodig? zoek dan het park op, wauw wat mooi daar en echt een rust midden in het centrum. Aanraders qua eten natuurlijk churros, barretje 1902 een goede optie hiervoor, niet duur en smaakte top, wel met chocolade erbij natuurlijk ;) In Madrid moet je ook echt broodje calamari eten, hiervoor gaan naar la ideal, een leuk klein tentje, waar deze broodjes echt als warme broodjes over de toonbank gaan, zeker waar voor je geld en je hebt een goed vullende lunch. Laat je verder betoveren door de stad, kijk ook even omhoog, want boven de winkels zitten de meest prachtige gebouwen verscholen. Zoek in de avond het gebied rondom plaza puerta del sol op, genoeg te beleven.

  • Lesley Nieuwenhuis op 09-04-2019

    “Drukte in de straten ”

    Madrid is niet mijn favoriete stad in Spanje. De bezienswaardigheden liggen te ver bij elkaar vandaan om makkelijk naar toe te lopen. Ook mis ik de gezellige tapasbarretjes en Spaanse boetiekjes. In het straatbeeld zie je vooral de grote modeketens en fastfood restaurants.

  • Bob van den Broek op 06-04-2019

    “Real vs Atletico”

    Ik ben meerdere keren in Madrid geweest en hierdoor een hele andere indruk. De eerste keer was in februari, waardoor het nog niet super warm was. Ik kreeg de indruk dat Madrid minder leefde dan ik verwachtte. De tweede keer was meer in de zomer. Madrid leeft wel degelijk. Ga, als het lekker weer is, lekker naar het grote park in Madrid. Hier kun je lekker rondlopen, een bootje varen of gewoon lekker, net als de locals, genieten van het weer in het gras. Er zijn genoeg kleine winkeltjes om wat eten en drinken te kopen en lekker te relaxen.
    Daarnaast ben ik naar een wedstrijd van Atletico Madrid geweest (het oude stadion), en Bernabeu, van Real Madrid. Qua historie is Real Madrid stukken groter, maar de sfeer bij Atletico voelde zoveel beter. We vroegen aan de locals wat het verschil was tussen de 2. We kregen het antwoord; Real Madrid is voor de business-mensen. Atletico Madrid is voor de inwoners en voor de harde werkers.

  • Thea de Vries op 17-02-2019

    “Madrid”

    De huizen en gebouwen hadden op ons een WAUW effect! En wat een gezellige stad met winkels, restaurants. Maar ook een hele drukke verkeer. Hier en daar bezig met renoveren maar heeft onze indruk niet beïnvloed. Wat een indrukwekkende stad!

  • drika op 30-11-2017

    “Koninklijk!”

    Madrid is met recht de hoofdstad van Spanje. Het ligt letterlijk in het middelpunt van het land, maar ook de bezienswaardigheden zijn erg mooi. Het koninklijk paleis vind ik een echte aanrader, zo groots, kleurrijk en divers! We hebben hier dan ook een hele dag rondgewandeld. Wat ik ook erg mooi vond waren de botanische tuinen, door de grootsheid ervan, maar ook om even te ontsnappen aan de drukke stad. In de avond gingen we voornamelijk naar plaza mayor, waar je lekkere terrasjes hebt! Het openbaar vervoer is goed. Wij gingen voornamelijk met de bussen. De inwoners spreken alleen niet goed Engels, houd hier rekening mee!

  • Senna op 30-11-2017

    “Voor ieder wat wils”

    Madrid is een bruisende, veelzijdige stad waarin eenieder zich kan amuseren. Je kan er cultuur snuiven, genieten van lekkere tapas, op stap gaan, shoppen maar ook lekker rondslenteren.
    De mensen zijn vriendelijk, echter is er merkbaar een 'grote stad mentaliteit'.
    Ook in Madrid zijn er leuke pubcrawls en verschillende grote clubs waar je kan uitgaan. Geniet van de spaanse muziek en de passie er omheen. Ga lekker wandelen of relaxen in een van de parken.
    Let op: er zijn veel zakkenrollers
    Er is geen reden om je te vervelen in Madrid.

  • op 30-11-2017

    “Gezellig en heerlijk eten”

    Ik heb met mijn vriend zowel Parijs als Mardrid in één week bezocht. Nadat we in Parijs alles must-see's hadden gedaan wilde we in Madrid meer 'chillen'. Dit is goed gelukt! Mijn favoriete bezienswaardigheden waren Museo del Prado en Plaza Mayor. Je moet zeker naar Mercado de San Miguel gaan om daar heerlijke tapas te eten. Bij ons ging de zon schijnen (in januari waren we er dus het was relatief koud) en toen zijn we met een kabelbaan (teleférico) gegaan, tijdens deze rit heb je en mooi uitzicht over de stad.

  • Liesbeth op 28-11-2017

    “Real Madrid!”

    Madrid is een stad met een eigen architectuur. Het heeft een meer binnenlandskarakter en heeft een minder Middellandse Zee gevoel. Madrid kan je qua bezienswaardigheden opdelen in 4 delen, wij hebben elke dag een deel van de stad gedaan. Er zijn meerdere voetbalstadia waar je een kijkje kan gaan nemen. Real Madrid is de grootste club van de stad, voor 25 euro kan je een kijkje nemen in het stadion. Je mag op vele plekken komen, van de kleedkamers tot de plek waar de trainer en de reservespelers tijdens de wedstrijden zitten. Het is een leuke tour omdat je zelf de vrijheid hebt dit op eigen tempo te doen, je gaat niet met een rondleider mee maar kunt vrij lopen en kunt zelf bepalen hoeveel tijd je waar spendeert. De weg is aangegeven door een duidelijke bewegwijzering.

    In Madrid kan je ook een openbaar vervoer kaartje kopen waarmee je alle kanten op kunt. De meeste bezienswaardigheden liggen op loopafstand .
    Aanrader is Palacio de Cristal, een glazen paleis midden in een park met vele andere mooie standbeelden en gebouwtjes. Deze plek vanuit het centrum met de metro en bus bereiken. Voor het glazen paleis ligt een grote vijver met schildpadden en vissen die veel aandacht trekken. Vergeet zeker niet even het paleis in te gaan (gratis toegankelijk). Wanneer de zon mooi op het glas schijnt, verschijnen er binnen mooie kleuren op de vloer.

Madrid citytrip boeken – onze tips!

Top 5 Madrid stedentrip aanbieders

Deel jouw Madrid reiservaring en tips!

Ben jij in Madrid geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)
Jouw e-mailadres wordt niet getoond op de site

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief