Madrid ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

59 Madrid reiservaringen en tips

Geweldig

37%

Tof

59%

Wel oké

2%

Niet zo

2%

Vreselijk

0%

  • Profiel Jacqueline Westerhoff
    Jacqueline Westerhoff op 26-11-2017
    40 landen bezocht • 79 reviews • 129 waarderingen
    4

    “Geweldige stad voor foodies en cultuurliefhebbers”

    Madrid is een heerlijke stedentrip-bestemming die bijna elk type reiziger wel iets te bieden heeft. Alleen als je puur voor zon, zand en zee gaat kun je beter elders in Spanje op vakantie gaan.

    Als hoofdstad van Spanje vind je in Madrid heel veel bezienswaardigheden die herinneren aan een rijk historisch leven. Must sees zijn de pleinen Puerto del Sol, Plaza España en Plaza Mayor. Kunstliefhebbers mogen de musea Prado, Reina Sofia en Thyssen-Bornemisza niet overslaan.

    Must visit is het Palacio Real, een prachtig paleis met weelderige binnenplaatsen en tuinen. Wie zowel van de natuur als van wandelen houdt, komt ogen te kort in het prachtige El Retiro Park. Je kunt hier zelfs in een bootje over het water varen.

    Voetballiefhebbers bezoeken natuurlijk het stadion van Real Madrid; het Estadio Bernabeu en / of Athletico Madrid; het Estadio Wanda Metropolitano. Om te voorkomen dat je ter plekke in een enorme rij voor de kassa belandt of niet op het gewenste moment naar binnen kunt, boek je de entreetickets bij voorkeur vooraf online.

    Ook foodies komen in Madrid volledig aan hun trekken. De stad bezit ontzettend veel restaurants, van eenvoudige tapas barretjes tot haute cuisine en sterren restaurants. Erg leuk zijn de nieuwe formules van eten en shoppen, wat wil zeggen dat in een warenhuis een verdieping of terras als restaurant is ingericht. Ook zijn momenteel de tapas tours nogal populair. Onder begeleiding struin je door een gedeelte van Madrid en bezoek je vier verschillende tapas barretjes en ontdek je in elk daarvan een ander tapas gerechtje met begeleidende wijn.

    Shop till you drop kan in een aantal grote warenhuizen en outlet centra; zowel in het centrum van Madrid als daarbuiten. Er worden zelfs outlet-shopping excursies georganiseerd, die must do’s zijn voor shop-aholics.

    Cultuurliefhebbers kunnen buiten Madrid een excursie maken naar het indrukwekkende abdijcomplex El Escorial van Philip II van Spanje. Je vindt hier een kasteel, klooster en mausoleum waar onder meer Karel de V en Philip II zelf begraven liggen.

    Houd je tenslotte van theater en dans, bezoek dan een flamenco show, of doe een workshop en maak je zelf deze temperamentvolle Spaanse dans meester.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Lydia
    Lydia op 20-11-2017
    16 landen bezocht • 26 reviews • 13 waarderingen
    5

    “Een absolute aanrader”

    Verbleven in Hotel Victoria 4, gelegen in een zijstraat van Puerta del Sol. Middenin het centrum van Madrid. Een prima rustig hotel ondanks dat je in het centrum zit. Van hier uit is het merendeel van de stad lopend te bereiken, geen grote niveau verschillen.

    Een aanrader is de hop on hop off bus en dan vooral helemaal boven gaan zitten. Prachtig uitzicht op de prachtige gebouwen.
    Onderweg kun je uitstappen bij onder andere het prachtige Parque Del Retiro waar zich ook het IJspaleis bevind. Een absolute aanrader. In dit park komen allerlei mensen elkaar, er is een prachtige rozentuin, er zitten mensen te schaken, een rustige omgeving in een drukke stad.

    Ook de moeite waard is het Plaza Mayor, dit prachtige plein biedt een keur aan terrasjes maar ook straatartiesten.
    Voor de voetballiefhebbers is het Station Real Madrid een must! Imposant en gemakkelijk te bereiken.

    En zeker niet vergeten Museo del Prado, hier wel rekening houden met soms lange rijen, maar absoluut geweldig!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Melissa Hensbroek
    Melissa Hensbroek op 19-11-2017
    22 landen bezocht • 25 reviews • 3 waarderingen
    5

    “Verveel niet”

    Met partner geweest en vriendinnen. Beide keren zeer goed bevallen. Heel veel leuke eettentjes. Beide keren zat de accommodatie in en zijstraat van de Gran Via. Ideaal om te shoppen maar ook omdat het heel centraal ligt! De moeite waard om naar een aantal bezienswaardigheden te gaan; picknicken in El retiro of bootje varen, bekijken van La Cibeles en plaza mayor. Leuk om en fiets tapas tour te doen!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Mark Janssen
    Mark Janssen op 19-11-2017
    26 landen bezocht • 39 reviews • 14 waarderingen
    4

    “Leuke stad ”

    Een leuke stad voor een stedentrip. Wij gingen hier op bezoek bij een huisgenoot die hier studeerde, vandaar dat wij bij de authentieke Spaanse restaurantjes en barretjes uit kwamen. Erg leuk, gezellig en vooral lekker gegeten. Ook in de winter erg leuk om te bezoeken.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Linda van Zalinge
    Linda van Zalinge op 19-11-2017
    15 landen bezocht • 26 reviews • 1 waardering
    4

    “Leuke stad”

    Madrid heeft hele gave musea. Zoek van tevoren zeker op op welke momenten je gratis naar binnen kunt, want over het algemeen zijn de musea best wel prijzig. Plaza Major is natuurlijk een plek die je zeker moet bezoeken wanneer je in Madrid bent. Er staan daar allerlei superhelden en disneyfiguren, waar je mee op de foto kunt. Madrid heeft ook hele gave mercado's, waar je een stop kunt maken voor een hapje en een drankje. De fuetworsten zijn heerlijk, net zoals de tapas.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Michel Bosch
    Michel Bosch op 19-11-2017
    42 landen bezocht • 26 reviews • 11 waarderingen
    5

    “Topmusea for free”

    Ga je naar Madrid dan is het wellicht goed om te weten dat je daar bijna alle bezienswaardigheden gratis kunt bezoeken. Bijna alle musea, maar ook bijvoorbeeld het Koninklijk Paleis, hebben gratis openingsuren.
    Zo kan je ook de topmusea zoals het Prado, het Reina Sofia Museum, en het Thyssen-Bornemizsa Museum gaan bekijken zonder daarvoor een euro uitgeven. Je kunt de gratis openingstijden online opzoeken, voor bijvoorbeeld het Prado is dat elke dag van 18 tot 20 uur. In die twee uur kan je gemakkelijk de tour langs alle highlights doen, en bespaar je gemakkelijk 15 euro per persoon. Kom wel op tijd, er zijn meer mensen die dit weten.
    Ook leuk; de Egyptische tempel de Debot op een heuvel midden in de stad. Tegen zonsondergang is dit een magische plek. Ook de tempel zelf is gratis te bekijken dagelijks tijdens de openingstijden.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Veronique Schmitz
    Veronique Schmitz op 12-11-2017
    29 landen bezocht • 13 reviews • 1 waardering
    5

    “Viva Espana”

    Geweldige stad voor een stedentrip voor een aantal dagen. Op zondag is het leuk om een bezoekje te brengen aan de wijk La Latina. Je zondagochtend lekker rustig beginnen met een croissantje en kop koffie om vervolgens over de grootste vlooienmarkt van Madrid 'el Rastro' te struinen. De middag kun je lekker relaxen in het Retiro park, picknicken of lekker mensen kijken. Je hebt nauwelijks het idee dat je midden in Madrid zit. Voor het uitgaan adviseer ik de wijk Huertas met leuke barretjes en kroegen. Qua reistijd is het voorjaar en najaar het beste. In de zomer is het bloedje heet en er dan weinig verkoeling te vinden.



    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel An Van Loock
    An Van Loock op 11-11-2017
    22 landen bezocht • 14 reviews • 10 waarderingen
    4

    “Citytrip met de mama”

    Heel mooie stad. Een absolute aanrader als je van shoppen houdt.
    De vele citybussen zorgen ervoor dat je op een hele korte tijd heel veel mooie dingen kan zien.
    Alles op wandelafstand en het hard rock café is een must.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel wil
    wil op 11-11-2017
    37 landen bezocht • 30 reviews • 9 waarderingen
    5

    “Geweldig Madrid”

    We bezochten Madrid in Februari. Het was overdag al erg aangenaam. We verbleven in een hotel vlakbij de metro. We hadden een metro-kaart gekocht voor meerdere dagen. Vooraf had ik opgezocht wat gratis was in Madrid. Zo zijn er speciale gratis openstellingen van musea en paleizen zoals het Prado en het koninklijk paleis. Het is makkelijk te googelen wanneer het is. Gezellig om tapas te eten en om even te zitten. Kijk uit voor dieven. De Iphone van mijn dochter was bijna verdwenen door een zielige truc van een " zwerver" . Gelukkig hadden we het door. De eigenaren van het restaurant grepen echter niet in.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Joyce Verduyn
    Joyce Verduyn op 08-11-2017
    21 landen bezocht • 14 reviews • 1 waardering
    4

    “De Spaanse hoofdstad”

    Wij verbleven midden in het hart van de stad en ik moet zeggen Madrid heeft ons niet teleurgesteld. De stad heeft heel veel mooie gebouwen en vooral een leuke (eet)cultuur. Wat later op de dag zie je overal mensen tapas en een drankje nuttigen. Bij Lateral kan je heerlijk tapas eten en het plein is echt gezellig. De lekkerste Spaanse tortillla eet je bij Masón de la Tortilla en voor uitgaan kan ik je aanbevelen eerst naar de rooftop bar te gaan Bellas Artes en daarna naar Gabana 1800. Daarnaast kan je natuurlijk ook goed shoppen in Madrid. Kortom Madrid heeft alles!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Madrid citytrip boeken – onze tips!

Top 5 Madrid stedentrip aanbieders

Deel jouw Madrid reiservaring en tips!

Ben jij in Madrid geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief