• Uitgebreide reisinformatie
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Tips & ervaringen van reizigers!

Madrid ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

59 Madrid reiservaringen en tips

Geweldig

37%

Tof

59%

Wel oké

2%

Niet zo

2%

Vreselijk

0%

  • Julia van Haaster op 25-10-2017

    “Doet zéker niet onder voor Barcelona”

    Ik ben zowel naar Barcelona als Madrid geweest en vond beide geweldige steden. Vele mensen kiezen in eerste instantie voor een trip naar Barcelona, maar Madrid moet zeker niet vergeten worden. Het verbaasde mij hoe indrukwekkend ik deze stad vond. Je kunt er heerlijk rondwandelen naar de bezienswaardigheden, er zijn prachtig grote plein (bijvoorbeeld Plaza Mayor) en talloze parken waar je kunt relaxen. En wat uiteraard niet kan ontbreken in een Spaanse stad: tapas!

  • Monique Almekinders op 22-10-2017

    “Geweldige stad!”

    Madrid was voor ons een echte verrassing. Een prachtige stad waar je eindeloos kunt wandelen. Veel bezienswaardigheden kun je vanuit het centrum lopend goed bereiken waardoor je ook onderweg kunt genieten van de prachtige gebouwen. Wij vierden er oud en nieuw, wat echt een aanrader is! Een geweldig feest op een plein in het centrum. Het eten was enorm goed en goedkoop. Ook de prijzen van vliegtickets en hotels vielen ons erg mee!

  • Lianne Bosch op 21-10-2017

    “Verrassend Madrid”

    Onbekend maakt onbemind. Iedereen gaat naar Barcelona, maar veel minder mensen bezoeken de hoofdstad Madrid. Onterecht, kunnen wij nu zeggen. Madrid heeft ook veel te bieden. Er is de Plaza Mayor, het bekende plein. Bijna elke stad in Spanje heeft er wel een, een Plaza Mayor. Vroeger werden hier executies uitgevoerd of kon je er naar stierengevechten kijken. Nu kan je vooral genieten van de gebouwen, sommigen zijn echt prachtig beschilderd. En van de (te dure) terrassen. Wat niet iedereen weet is dat sightsee-en in Madrid zowat gratis is. Bijna alle zich zelf respecterende musea en paleizen hebben gratis openingsuren en dagen. Je kunt dan gratis naar binnen. Ook in het Prado en het Reina Sofia museum, en in het koninklijk paleis. De grootste verrassing was voor ons de Egyptische tempel (templo de Debot) op een heuvel. Een super romantische plek voor een zonsondergang.

  • Hanny Durkstra op 09-04-2017

    “Koninklijk en Spaans; Madrid”

    Madrid heeft dan misschien minder bijzondere bezienswaardigheden dat het populaire Barcelona. Maar als je echt Spaans wilt, is Madrid een betere bestemming. Het Koninklijke Paleis is echt majestueus en absoluut een bezoek waard. Plaza Mayor is een heerlijke plek om een terrasje te pakken. Niet de goedkoopste plek, maar je kunt er uren zitten. Verder zijn er ontzettend veel musea en kun je er fantastisch shoppen. Of ronddwalen in de vele steegjes en kleine straatjes. En voor de durfals, een bezoekje aan de stierenarena Las Ventas.

  • Karen op 08-01-2017

    “De moeite waard!”

    Hoewel Barcelona veel populairder in onder toeristen en als plus natuurlijk een strand heeft, moet je ook zeker Madrid niet overslaan als je Spanje bezoekt. Het oude gedeelte van het centrum met de kathedraal, operahuis, theater en paleis is prachtig!

  • Valerie van Wamel op 03-01-2017

    “Kunst en bootje varen”

    Madrid is een leuke stad voor een citytrip. Voor de echte kuntsliefhebber is Madrid geweldig. Er zijn veel musea en de stad geeft een autenthiek gevoel af. 'S avonds veranderd de stad naar een studentenstad en zie je overal barretjes en leuke restaurantjes.

    Als het een mooie dag is, raad ik aan om een bootje te huren bij het meer in het stadspark.

  • Suze Wiggers-Struijk op 02-01-2017

    “Ontzettend gave stad!”

    Net als Barcelona is ook Madrid weer een geweldige stad. Het enige nadeel in vergelijking met Barcelona is eigenlijk het missen van een strand. Aan de andere kant vond ik dan wel weer dat Madrid iets meer authenticiteit over zich had. Het is net wat meer Spaans en misschien zelf iets minder toeristisch (ondanks dat er nog steeds hartstikke veel toeristen rondlopen). Zelf zaten we in een hostel (Hostel La Zona: aanrader!) in het midden van het (winkel)centrum, op loopafstand van allemaal leuke bezienswaardigheden. Het hostel was erg goedkoop en had een goede prijs/kwaliteitsverhouding. De ligging was echt fantastisch.
    Wij waren in Madrid rond half april, wat wij echt de perfecte reistijd vonden. Het was een heerlijke tempratuur en niet te heet, waardoor het heerlijk was om een dagje te vertoeven met een boek en lekkernijen in het Parque Del Buen Retiro.

    We hebben veel gezien, maar het hoogtepunt voor ons was toch echt de kwartfinale van de Champions League in het stadion van Real Madrid (Stadio Santiago Bernabeu) tegen Atlético Madrid. Ondanks dat we erg hoog zaten en ver van het veld was de sfeer echt fantastisch. Wat een ervaring! Overdag hebben we nog een stadiontour gedaan en dit was ook echt erg leuk om te doen.
    Ook het OV, en dan met name de metro, is super geregeld en erg makkelijk in Madrid. Alles spreekt voor zich.

    Madrid: een prachtige stad, veel te bieden!

    Tips:
    - Het bezoeken van een voetbalwedstrijd (met voorkeur Real Madrid).
    - Parque del Buen Retiro
    - Salamanca (geweldig shoppen!)

  • Anna Bogers op 28-12-2016

    “Viva España”

    Wij verbleven in het hotel Tryp Cibeles, in dé winkelstraat van Madrid, wat dus ontzettend gaaf was. Mijn favoriete bezienswaardigheden waren, het Koninklijk Paleis, Museo del Prado (trek daar maar een dagje voor uit!), Plaza Mayor, heel mooi en groot plein en natuurlijk de Real Jardín Botánico (ik heb een zwak voor botanische tuinen). Voor leuke eetgelegenheden moet je zeker naar Cava Baja en Cava Alta gaan, keus genoeg! Ik zelf ben zeer fan van de Spaanse keuken, de tapas in Spanje is to die for. Al met al, is Madrid een stad die veel te bieden heeft. Mooie bezienswaardigheden, heerlijk weer, goed eten en een hele fijne sfeer. In Madrid zijn wel heel erg veel bezienswaardigheden, daarom hebben wij ervoor gekozen om met zo'n typische toeristische hop on and hop off bus te gaan, die rijd je naar de bezienswaardigheden toe en om de zoveel minuten komt er een nieuwe langs om je weer op te halen. Er zijn zelfs twee verschillende lijnen, je hebt de "oude" route en de "nieuwe" route. De nieuwe route rijdt langs de nieuwere gebouwen in Madrid (waaronder het stadion).

  • Annemarie op 20-11-2016

    “Super stedentrip!”

    Madrid, een grote maar oh zo mooie stad! Veel bezienswaardigheden, mooie omgeving en overheerlijke bakkers, bars en tapasrestaurantjes! De stad ademt een ongedwongen en gezellige sfeer! Alles is goed bereikbaar met de metro! Super! Wij komen zeker terug!

Madrid citytrip boeken – onze tips!

Top 5 Madrid stedentrip aanbieders

Deel jouw Madrid reiservaring en tips!

Ben jij in Madrid geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)
Jouw e-mailadres wordt niet getoond op de site

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief