Madrid ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

59 Madrid reiservaringen en tips

Geweldig

37%

Tof

59%

Wel oké

2%

Niet zo

2%

Vreselijk

0%

  • Profiel Vicky & Joris
    op 21-05-2019
    22 landen bezocht • 26 reviews • 10 waarderingen
    4

    “Toffe Citytrip In De Winter”

    Deze leuk citytrip tijdens de wintermaanden tussen Kerst & Nieuw, was een echte aanrader met aangename temperaturen van ongeveer 10°C. We hadden geluk met de termperaturen en ondanks de vele regen die we trotseerden, konden we ook genieten van een winterzonnetje en bezochten we tijdens onze citytrip tevens Toledo & het pretpark Parque Warner Bros in San Martin de la Vega. Dit pretpark, een toffe alternatieve excursie, bereikbaar vanuit de hoofdstad, was erg leuk, vermits er in deze periode echt heel weinig bezoekers zijn.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Brenda Delahaye
    op 06-05-2019
    11 landen bezocht • 13 reviews • 4 waarderingen
    4

    “The center of Spain”

    Madrid is een mooie en nette stad. Wanneer het lekker weer is, kun je ergens lunch halen en dit in het Parque del Buen Retiro opeten. Wanneer je naar de Tempel van Debod wilt kun je het beste in de avond gaan wanneer het schemert, dan is deze plek op z'n mooist. Ook in Madrid heb je als student vele voordelen, zo kom je in verschillende musea gratis binnen. Het is ook heel normaal dat je in een restaurant één of twee tapas nuttigt en vervolgens naar een volgend restaurant gaat. Dit is wel leuk om een keer mee te doen en zo kun je van alles wat proeven. Houd er wel rekening mee dat je daardoor veel tijd kwijt bent.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Alex
    op 03-05-2019
    46 landen bezocht • 26 reviews • 12 waarderingen
    4

    “Madrid: mooie hoofdstad”

    Prachtige, bruisende hoofdstad. We verbleven in appartement boven het Plaza Mayor: prijzige maar bijzondere ervaring. We hebben heerlijk gegeten bij diverse mercado's (onze favoriet was Mercado de San Antón - mooie, gezellige overdekte markt met lekkere hapjes en drankjes).
    Het Prado is prachtig en groot: er zijn meerdere tentoonstellingen en je kunt hier makkelijk een dag vertoeven.
    Madrid vonden wij een leuke stad om in rond te dwalen: er zijn zoveel mooie plekken en leuke eettentjes die niet in de reisgidsen voorkomen.
    Madrid is een goede uitvalsbasis om omliggende steden te bezoeken, zoals Toledo (wereld erfgoed).

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Sonja
    op 30-04-2019
    8 landen bezocht • 26 reviews • 11 waarderingen
    4

    “De fiets op”

    Beleef de stad op een fiets. Er worden leuke tours aangeboden, ook met Nederlandse gidsen. Boeiend om meer info en geschiedenis te horen bij bepaalde plekken waar je normaal gesproken zo langsop zou lopen. Ga vooral tapas eten en dan niet in de bekende markthal. In de straatjes achter de markthal zitten allemaal tapas restaurants die ook erg lekker eten aanbieden.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Marrit van Esch
    op 26-04-2019
    22 landen bezocht • 26 reviews • 18 waarderingen
    4

    “Madrid”

    Oud en Nieuw in Madrid; weer eens iets anders! Met een grote groep meiden vlogen we eind december weg en waar we de ene dag nog in een t-shirt liepen, kon de volgende dag de muts op. Ook in Madrid wordt het dus winter. Madrid is een uiteenlopende stad met veel culturele gebouwen en pleinen, mooie naambordjes van de straten en goede bus/metro-verbindingen. De stad kwam al aardig in de sfeer van de jaarwisseling, wat in Madrid betekent: gekke hoeden en twaalf druiven. Dat brengt geluk! Elke klokslag 1 druif. Het spektakel was iets minder groot dan wij Nederlandse vuurwerkliefhebbers wellicht verwachtten, een showtje van 2 minuten en iedereen taait af de kroegen in. Handig als je van tevoren zorgt dat je een adres hebt om heen te gaan, na 12 uur. Om even te ontvluchten van alle drukte van de stad, kun je met een kabelbaan de stad uit, vlieg je over de rivier waar Sinterklaas zoals men beweert overheen vaart (sidenote: dit is onmogelijk. De rivier is te ondiep. De boot van Sinterklaas ligt in een andere haven) en kom je in een mooi wandelgebied net buiten de stad, met uitzicht op het paleis. Madrid zorgt voor een gezellige sfeer, mooie parken en een leuke citytrip.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Lars Maree
    op 26-04-2019
    24 landen bezocht • 26 reviews • 7 waarderingen
    5

    “Architectuur en sfeer in de Madrileense zomer”

    Madrid is misschien wel mijn favoriete stad in Europa. Behalve het liberale en vrije karakter van deze stad, is het heerlijk genieten van de prachtige architectuur. Het mag dan overdag erg heet zijn om in rond te dwalen 's zomers, maar verkoeling zoeken in de vorm van een ijsje of gewoon lekker picknicken in het Retiro Park doet een mens goed! Vanuit Madrid zou je ook nog een dagtripje kunnen ondernemen naar Toledo zoals ik heb gedaan. Madrid kent enkele hele goede musea zoals het Reina Sofia.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Anna
    op 25-04-2019
    17 landen bezocht • 26 reviews • 6 waarderingen
    4

    “Mooie oude stad”

    De oude gebouwen in deze stad zijn het mooist. Om de stad op een originele manier te ervaren kan ik je aanraden om een fietstocht te maken. Er zijn ook Nederlandse organisaties die dit aanbieden. Tip is om op Calle del Marqués de Casa Riera 2 voor een kleine vergoeding met de lift de rooftopbar te bezoeken. Hier heb je mooi uitzicht over de gehele stad.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Tara Jansen
    op 24-04-2019
    27 landen bezocht • 13 reviews • 0 waarderingen
    3

    “Kunst & lekker eten”

    Madrid in het najaar, een leuke getaway als city trip met nog steeds lekker weer. Doe op de eerste dag een free walking tour om de leuke plekjes te ontdekken en leuke weetjes van de stad te horen. Je kan heel lekker eten overal in de stad en goed winkelen. Ook zijn er veel kunst musea, alleen waren wij daar niet echt een fan van. De architectuur van de gebouwen in de stad was al heel mooi om te bekijken! Wel goed op je spullen letten aangezien de gloednieuwe telefoon van een vriendin is gestolen uit haar tasje.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Caroline
    op 24-04-2019
    12 landen bezocht • 26 reviews • 11 waarderingen
    5

    “Veel te zien!”

    Madrid is een mooie stad met veel bezienswaardigheden. De sfeer is er heel relaxed en er zijn mega veel tentjes om lekker te kunnen gaan genieten van de lekkere tapas. Ik was hier samen met een vriendinnetje en we konden meerdere dagen blijven winkelen in de vele leuke winkeltjes die Madrid te bieden heeft. In de zomer kan het er erg heet zijn dus let op wanneer je gaat.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Joke Vos
    op 17-04-2019
    27 landen bezocht • 26 reviews • 7 waarderingen
    5

    “Prachtige stad met cultuur en lekker eten”

    Madrid heeft prachtige pleinen, gebouwen en op heel veel gevels prachtig mozaïek. Je kunt er in de vele restaurants erg lekker eten voor relatief weinig. Cafés met leuke terrasjes waar je zalige tapas kunt bestellen bij je drankje. Als je, zoals ik, glutenvrij moet eten, mag een bezoek aan Celicioso, niet ontbreken. Deze bakkerij is geheel glutenvrij en heeft bijzonder lekkere taartjes.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Madrid citytrip boeken – onze tips!

Top 5 Madrid stedentrip aanbieders

Deel jouw Madrid reiservaring en tips!

Ben jij in Madrid geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?