• Uitgebreide reisinformatie
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Tips & ervaringen van reizigers!

Madrid ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

59 Madrid reiservaringen en tips

Geweldig

37%

Tof

59%

Wel oké

2%

Niet zo

2%

Vreselijk

0%

  • Jeroen Osinga op 28-10-2017

    “Typisch Spaanse stad, perfect gelegen”

    Madrid is niet zo toeristisch als Barcelona, wat waarschijnlijk vooral te wijten is aan het klimaat en het gebrek aan echt bijzondere bezienswaardigheden. Toch heeft de stad wel een heel leuke, typisch Spaanse sfeer, wat het een bezoek meer dan waard maakt. De Madrileense Plaza Mayor is erg mooi en ook de straatjes rondom dit plein zijn de moeite waard. Vanaf de tuinen bij de Templo del Debod heb je ook een mooi uitzicht op de Catedral de la Almudena. Dwalen door de straatjes van wijken als Malasaña en met name Lavapiés is ook een laatste, die laatste de multiculturele wijk van de stad vol gezellige barretjes. Ook het Parque del Buen Retiro is een bezoek meer dan waard. Vooral rond de grote vijver in het midden is het goed toeven. Eten kun je overal in de stad goed. Er zijn veel dagmenu's voor weinig geld. Het metronetwerk is ontzettend goed, hoewel je in het centrum alles zonder problemen kunt lopen. Wat Madrid ook leuk maakt is dat het omgeven wordt door tal van interessante plaatsen, zoals het middeleeuwse Toledo, het sprookjesachtige Segovia (met spectaculair aquaduct), Ávila met haar enorme stadsmuren en kleinere plaatsen als Chinchón of San Lorenzo de El Escorial. Voor wie geïnteresseerd is in de Spaanse geschiedenis raad ik de Valle de los Caídos aan (daar waar de tunnel door de Sierra de Guadarrama richting Segovia begint), een nogal polemisch monument ter ere van de slachtoffers van de burgeroorlog, maar ook de plek waar dictator Franco begraven ligt. Een interessante, maar zeer beladen plek.

  • Britt Jespers op 28-10-2017

    “Genieten op z’n Spaans”

    Wat mij überhaupt aanspreekt bij Spanje, is het eten van tapas en dit kan natuurlijk ook in Madrid. Mijn tofste avond in Madrid was het bijwonen van een wedstrijd van Atlético Madrid. Nadat we tapas hadden gegeten en sangria hadden gedronken, zijn we met de metro naar Vicente Calderon gegaan. Het was leuk om te zien dat alle supporters met de metro gingen. Wij werden ook echt opgenomen als supporters. Het feest was compleet, omdat ze gewonnen hadden. Een bezoekje aan Santiago Bernabeu kon natuurlijk ook niet ontbreken. Wat een gaaf en groot stadion is dit. Verder heeft Madrid erg leuke pleinen, waar je opnieuw heerlijk kunt genieten van tapas en sangria. Madrid heeft daarnaast een leuk park waar het erg druk en gezellig is. Er zijn genoeg banken, maar ook op het gras zaten veel mensen met eigen eten en drinken. Er was van alles te koop, van drinken, tot aan souvenirs. Tenslotte heeft Madrid bijzondere centrale markthallen, waar genoeg te proeven is!

  • Michelle van Zwieten op 28-10-2017

    “Toledo een prachtig stadje bij Madrid”

    Madrid is een mooie grote stad. Maar wil je een authentiek bijzonder stadje bezoeken? Bezoek Toledo! Veel cultuur, enorm veel te doen en te zien. Mooie uitzichten en natuurlijk lekkere eettentjes. Zeker een bezoekje waard.

  • Stefan Kuiper op 28-10-2017

    “Een leuke stad voor een citytrip”

    Madrid is een geweldige stad waar alle bezienswaardigheden redelijk dicht bij elkaar liggen, hierdoor kan je te voet lekker door de straatjes kan dwalen naar de verschillende bezienswaardigheden. Daarnaast is het openbaar vervoer ook erg goed gereld, het handigst is om gelijk een ov kaart voor meerdere dagen te kopen, want losse kaartjes kunnen soms wat lastig zijn omdat je voor bepaalde trajecten zoals naar het vliegveld een extra supplement nodig hebt. Wat ook zeker een aanrader is in deze stad is de fietstocht van Trixi in korte tijd fiets je langs een groot deel van de hoogtepunten van deze stad.

  • Mirjam Duijmelinck op 28-10-2017

    “Een mooie stad”

    Madrid is een hele mooie stad met heel veel bezienswaardigheden. Het koninklijk paleis was mijn favoriete bezienswaardigheid. Het is echt super mooi en erg groot! Heel indrukwekkend. Madrid heeft veel gratis musea, dus dat is erg leuk! Ook heeft het veel mooie winkels, dus de shop-aholics kunnen hier ook vooruit!

  • op 28-10-2017

    “Geweldige citytrip”

    Madrid is een heerlijke stad en heeft alles voor een ideale korte vakantie. Het OV is overzichtelijk, de metro brengt je naar alle highlights van de stad. TIP: koop een kaartje voor het OV die voor meerdere dagen geldig is. Ook om te shoppen moet je in Madrid zijn, favoriet zijn de Sfera en de Lefties.

  • Amy Muller op 28-10-2017

    “Madrid het middelpunt van Spanje!”

    Madrid, de hoofdstad van Spanje. In mijn eentje bezocht ik deze gave stad, ik wandelde mee met free walking tours en bezocht het koninklijk paleis rond de middag omdat het dan gratis was. Maar ook vond ik het super fijn om te picknicken in het park en te genieten van de ondergaande zon! Kortom als ik de kans krijg, ga ik graag weer terug naar Madrid het middelpunt van Spanje.

  • Desiree Schmitz op 27-10-2017

    “stedentrip ”

    Een drukke stad! dat was mijn eerste ervaring met Madrid. er zijn goede verbindingen vanaf de luchthaven naar het centrum. ik heb onder andere een bezoek gebracht aan het koninklijk paleis, plaza mayor, de real jardin botanico.
    In madrid heb je heerlijke restaurantjes en cafeetjes waar je kunt genieten van heerlijke gerechten. proef ook zeker de churros in een chocolade café in de stad!

  • Anne Lamber op 26-10-2017

    “Mediterraanse drukte in mooie stad. ”

    Wij waren een lang weekend in Madrid en het was vakantieperiode dus vrij druk.
    Het weer was wel heerlijk, in april/mei is het nog niet te heet, goed uit te houden.
    Er is ontzettend veel te doen in Madrid. We zaten in hotel Emperador en dat was echt een mooi hotel met op het dak een prachtig uitzicht en een zwembad. Helaas was een bedje voor bij het zwembad wel echt duur.
    Ik hou zelf van parken en in Madrid heb je bijvoorbeeld het gigantische Parque del Buen Retiro waar je vanalles kunt zien en doen. Je kunt er waterfietsen, wat lekkers eten, picknicken, naar kunst kijken, sporten of gewoon lekker mensen kijken.
    Overal is Tapas te krijgen dus lekker eten ga je sowieso. Winkelen kan ook goed maar dat vind ik zelf nooit zo leuk om te doen op citytrip.
    Omdat de rij met het Museo del Prado echt abnormaal lang was hebben we die overgeslagen.
    De hop on hop off bus hebben we ook gedaan. Dat klinkt altijd zo toeristisch en saai maar eigenlijk is het een leuke manier om veel van de stad te zien.
    Omdat ik zie dat Madrid en Barcelona vaak vergeleken worden: ik zelf vond Barcelona leuker maar dat komt doordat ik Gaudi helemaal geweldig vind en dat zie je daar meer terug.

  • Anne Van Zoest - Besuijen op 26-10-2017

    “Madrid wint het van Barcelona!”

    In een vakantie naar beide steden geweest. Voor mij heeft Madrid wel echt gewonnen! Qua toerisme een heel stuk rustiger dan Barcelona en ook qua temperatuur wel warmer, maar minder luchtvochtig waardoor het heel aangenaam is. Een hoogtepunt vond ik wel het stierenverchtersarena. En echt niet omdat ik dat aanmoedig, juist niet eigenlijk.. maar het is wel goed om te zien waarom het zo'n traditie is. Madrid heeft ook verschillende prachtige pleinen waar je heerlijk om een terrasje kan genieten van het eten en de mensen.

Madrid citytrip boeken – onze tips!

Top 5 Madrid stedentrip aanbieders

Deel jouw Madrid reiservaring en tips!

Ben jij in Madrid geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)
Jouw e-mailadres wordt niet getoond op de site

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief