• Uitgebreide reisinformatie
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Tips & ervaringen van reizigers!

Valencia ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

75 Valencia reiservaringen en tips

Geweldig

60%

Tof

40%

Wel oké

0%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel Iris Weijenborg
    Iris Weijenborg op 08-04-2019
    13 landen bezocht • 15 reviews • 3 waarderingen
    4

    “Hele fijne stad!”

    Valencia is heerlijk omdat het een goede combinatie is van cultuur, lekker eten en strand. Je kunt eenvoudig fietsen huren en de stad (en mooie omgeving) verkennen. Of je pakt de metro naar het strand om lekker te zonnen of plaats te nemen op een van de leuke terrasjes aan de boulevard! De stad voelt vrij overzichtelijk (vooral vergeleken met steden als Barcelona). Een hele fijne stad en heerlijk als stedentrip of als zomervakantie.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Veerle Schellen
    Veerle Schellen op 08-04-2019
    28 landen bezocht • 28 reviews • 2 waarderingen
    4

    “Een paar dagen Valencia”

    Valencia is een mooie stad met een indrukwekkend historisch centrum. Het is heerlijk om hier door rond te wandelen en de stad en bezienswaardigheden te ontdekken. Ook is het eten hier erg lekker en is het heerlijk om 's avonds ergens bij een van de vele restaurants in de steegjes van Valencia te gaan zitten. Om alle highlights te kunnen zien hebben we een fietstour geboekt bij Verrassendvalencia, een Nederlandse organisatie waar we met een leuke Nederlandse groep en gids op de fiets Valencia ook buiten het centrum verder hebben ontdekt. Hiermee zijn we onder andere door het mooie Turia park gefietst en hebben we de spectaculaire ontwerpen van Ciudad de las Artes y de las Ciencia bezocht. De temperatuur was begin januari erg aangenaam voor de tijd van het jaar. Het was gemiddeld zo'n 14 -16 graden, met soms een lekker zonnetje waardoor het wat warmer aanvoelde.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Monique | GlobeHopper.nl
    Monique | GlobeHopper.nl op 07-02-2019
    49 landen bezocht • 5 reviews • 3 waarderingen
    5

    “Verliefd op Valencia & onze tips”

    Afgelopen zomer waren wij 2 weken in Valencia en we zijn helemaal verliefd geworden op deze stad! Zoveel te zien en te doen! Onze favoriete activiteiten: fietsen door de stad (ideaal!), Ciudad de las Artes y las Ciencias én de toffe beach club aan het strand! Wij verzamelden onze beste tips hier:
    * Alle Valencia aanraders bij elkaar: https://www.globehopper.nl/activiteit/stedentrip-valencia-minigids-vol-tips/
    * Leukste hotels voor alle budgetten: https://www.globehopper.nl/activiteit/beste-hotels-in-valencia-voor-elk-budget/
    * Must sees (met verrassende tips): https://www.globehopper.nl/leukste-bezienswaardigheden-valencia/
    En verder vind je er ook tips voor restaurantjes, gratis wandelroutes en veel meer!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Marinus
    Marinus op 20-01-2019
    16 landen bezocht • 3 reviews • 2 waarderingen
    5

    “Sportieve stad, heerlijk eten”

    24-10-2016 - 28-10-2016

    Wat een heerlijke stad. Fietsen gehuurd en via de drooggelegde Turia kan ja alle kanten op. Groot breed strand, gezellig oud centrum met vele historische gebouwen, goed eten en een geweldige sfeer.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Anne van den Berg
    Anne van den Berg op 30-11-2017
    12 landen bezocht • 13 reviews • 12 waarderingen
    5

    “Ook vroeg in het jaar genieten! ”

    Met het gezin in Valencia een weekje naar Valencia geweest eind maart. Op de fiets kan je vanuit de stad, door een park, naar het strand fietsen. Het park is gemaakt van een rivier die droog is komen te liggen, het park wat ze hier hebben gemaakt is werkelijk prachtig! Aan het einde van het park staan moderne gebouwen waar van alles in te zien is. Het strand is netjes en verzorgd en met 27 graden tijdens onze vakantie hebben wij heerlijk kunnen genieten op het strand.

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel drika
    drika op 30-11-2017
    30 landen bezocht • 27 reviews • 48 waarderingen
    5

    “Stad van de mandarijnen”

    Valencia heeft me echt verrast. Je kunt hier perfect wandelen, maar je verkent de stad ook eenvoudig met de fiets. Ik zou een fiets huren dan ook zeker aanraden. Wat ook bij Valencia hoort, is Artes y las Cienias. Deze witte gebouwen liggen aan een aangelegd water, en de architectuur is echt de moeite waard. Het aquarium vond ik niet zo de moeite waard, dit kun je overal zien. Wel zeker naar een museum over het festival Las Fallas gaan, zo leer je meer over de lokale cultuur. En probeer het verrukkelijke ijs van de ijscoman bij het grote plein! De architectuur vind ik typisch spaans, rijkelijk versierd en overweldigend en is echt iets waar je van moet houden, maar ik vond het erg mooi.

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Helena
    Helena op 29-11-2017
    7 landen bezocht • 13 reviews • 11 waarderingen
    5

    “Stad en strand combineren in Valencia”

    Voor een goede combinatie tussen stad en strand is Valencia een uitstekende bestemming. Een leuk, goed appartement is Apartamentos Abastos, niet ver van de metro. In het oude gedeelte van de stad ligt het Plaza Ayuntamiento, waar je onder andere het mooie gemeentehuis en het oude postkantoor kunt bezichtigen. Bij het Plaza del Virgin vind je de oude klokkentoren, die je kunt beklimmen voor een schitterend uitzicht. Prachtige uitzichten heb je daarnaast ook vanaf de oude stadspoorten. Daarnaast heeft Valencia ook een modern gedeelte: Ciudad de las Artes y las Ciencias, met futuristische gebouwen. Ben je op zoek naar wat rust, dan zijn de botanische tuinen zijn een oase van rust middenin de stad. Met de bus is het een aanrader een dagtrip te maken naar het Parque Natural de l’Albufera met diverse watervogels, dennenbossen en stranden.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Elisah Oomen
    Elisah Oomen op 29-11-2017
    24 landen bezocht • 26 reviews • 12 waarderingen
    4

    “Leuke tijd in Valencia”

    Om er even een weekend tussen uit te gaan, is Valencia een fijne stad. Het is een moderne stad en je komt niet overal super veel toeristen tegen. Dat maakt het toch wel leuk. Het voordeel van Valencia is dat veel plekken goed te voet te doen zijn. Ze liggen niet zo ver uit elkaar. Je vindt er verder veel leuke barretjes en restaurantjes, waar je voor een leuke prijs heerlijk kunt eten en drinken!

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Deborah
    Deborah op 29-11-2017
    29 landen bezocht • 26 reviews • 36 waarderingen
    4

    “Mooi Valencia”

    Valencia was een onderdeel van onze rondreis Sevilla-Valencia-Madrid.
    Deze rondreis hebben we met de trein gedaan wat echt een aanrader was. Onderweg zie je ook nog wat en door net als ons hotels in de buurt van grote stations te zoeken ben je ook zo weer in je hotel. Wat betreft architectuur vond ik the city of Arts & Sciences echt heel erg mooi. We hebben daar ook het aquarium nog even meegenomen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Ruben
    Ruben op 29-11-2017
    21 landen bezocht • 13 reviews • 7 waarderingen
    4

    “Minder toeristisch, maar niet minder mooi!”

    In tegenstelling tot Madrid en (zeker) Barcelona is Valencia nog niet zo massaal en overspoeld met toeristen, al wordt de stad wel steeds populairder! Dat Valencia steeds meer in trek is bij Nederlanders valt goed te begrijpen; het is makkelijk en goedkoop te bereiken, Valencia heeft een prachtige historische binnenstad, een mooi strand, veel zon, lekker en (relatief) goedkoop eten en biedt daarnaast ook nog eens moderne architectuur in de nieuwe wijk Ciudad de las Artes y Ciencias. Valencia is daarnaast uitermate geschikt om per fiets (of lopend) te verkennen, de meeste bezienswaardigheden zijn relatief dicht bij elkaar (Plaza del Ayuntamiento en de Kathedraal kun je niet missen! Ook is het de moeite waard de toren in de Kathedraal te beklimmen, zo heb je een prachtig uitzicht op de stad).
    Enkel de wijk Ciudad de las Artes y Ciencias ligt iets verder van het stadscentrum, maar is nog altijd fietsend/lopend prima te bereiken! Mocht je wat tijd over hebben in Ciudad de las Artes y Ciencias en liefhebber zijn van zeedieren, bezoek dan zeker het Oceanium!

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Valencia citytrip boeken – onze tips!

Top 5 Valencia stedentrip aanbieders

Deel jouw Valencia reiservaring en tips!

Ben jij in Valencia geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief