27 Vakantiedagen

Prijsniveau, pinnen & meer

In Tanzania wordt betaald met de Tanzaniaanse Shilling. 1 euro is ongeveer 2.300 Shilling. Veel excursies naar bijvoorbeeld de Kilimanjaro of de Serengeti kunnen worden betaald in US Dollars of Euro’s. Het is dus aan te raden om niet al je geld om te wisselen naar Tanzaniaanse Shillings. Het is tevens illegaal om Tanzaniaans geld het land uit te voeren. Zorg daarom dat alles wordt opgemaakt of omgewisseld voor vertrek. In luxe hotels en lodges kan ook vaak met de creditcard worden afgerekend. Soms wordt hier wel een extra fee voor gevraagd.

In steden in Tanzania zijn vaak geldautomaten te vinden. Deze werken echter niet altijd en het kan onveilig zijn om deze te gebruiken. Indien er gepind moet worden, dan wordt er aangeraden om dit niet ’s avonds te doen en om met meerdere personen tegelijk te gaan.

Het prijsniveau in Tanzania ligt wat lager dan in Nederland. Een cocktail kost bijvoorbeeld €4. Aan de kust en op Zanzibar liggen de prijzen over het algemeen iets hoger dan in het binnenland.

Lees verder: Veiligheid >

Boek je rondreis naar Tanzania

TUI
1. TUI

Zanzibar zonvakanties.
Bezoek website

Riksja Tanzania
2. Riksja Tanzania

Zelf samenstellen met bouwstenen.
Bezoek website

Sawadee
3. Sawadee

Familie- en combireizen.
Bezoek websiteBekijk Tanzania rondreizen
Vanaf €938 incl. vliegticket

Vliegtickets Tanzania

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Tanzania
V.a. 440