27 Vakantiedagen

Reizen binnen Tanzania – Openbaar vervoer & transport

Openbaar vervoer is in Tanzania over het algemeen goed geregeld. Tussen de meeste steden en grote plaatsen zijn meerdere malen per week bus-, trein- of bootverbindingen.

Bussen

Busvervoer behoort tot de goedkoopst mogelijke manieren van reizen in Tanzania. Tussen steden zijn er meestal dagelijkse busverbindingen. Bussen zijn vaak in redelijk goede tot goede staat. Over het algemeen geldt: hoe goedkoper het ticket, hoe slechter de staat van de bus. De bussen in Tanzania staan wel bekend om het harde rijden over soms niet al te goede wegen. Ongelukken komen dan ook af en toe voor.

Vliegen

Het grootste vliegveld van Tanzania is het Julius Nyerere International Airport in Dar es Salaam. De meeste andere grote steden in dit land hebben echter ook een vliegveld. De belangrijkste trekpleisters zoals de Kilimanjaro, de Serengeti en Zanzibar kunnen ook via binnenlandse vluchten worden bereikt. Vliegen binnen Tanzania kan echter wel redelijk duur zijn afhankelijk van de maatschappij waarmee je vliegt. Een enkeltje Dar es Salaam – Arusha kost bijvoorbeeld €130 tot €250. Tanzania kent vijf eigen luchtvaartmaatschappijen: Air Tanzania, Air Express Tanzania, Precision Air, Fastjet en Zanair.

Treinen

Reizen per trein in Tanzania is eerder een avontuur dan een snelle manier van reizen. Treinen tussen steden rijden vaak maar één a twee keer per week en het komt geregeld voor dat er treinen uitvallen. Lange vertragingen onderweg kunnen ook aan de orde zijn. De meest gebruikte spoorlijn loopt van Dar es Salaam via Dodema naar Kigoma.

Auto & motor

Het is in iedere grote stad en bij de toeristische bestemmingen mogelijk om een eigen auto te huren in Tanzania. De wegen in Tanzania variëren erg van kwaliteit. Sommige geasfalteerde wegen zijn goed onderhouden brede wegen met voldoende bewegwijzering. Andere geasfalteerde wegen bestaan enkel uit gaten in de weg, waardoor het niet mogelijk is om hard te rijden. Op het platteland en in de natuurparken bestaan de meeste wegen uit zand en stenen in plaats van asfalt. Houdt er rekening mee dat men in Tanzania aan de linkerkant van de weg rijdt. Bezit van een internationaal rijbewijs is noodzakelijk bij het rijden in Tanzania. Dit is tegen betaling af te halen bij de ANWB.

Lokaal vervoer

Door het hele land rijden kleine minibusjes die dalla-dalla’s worden genoemd. Deze busjes vertrekken wanneer ze vol zijn en rijden een vaste route. Onderweg wordt er te pas en te onpas gestopt om mensen in en uit te laten stappen. De busjes staan erom bekend dat ze overvol zitten met passagiers, bagage en soms zelfs levende dieren zoals kippen of geiten. Vervoer met een dalla-dalla is de goedkoopste manier van reizen.

Boot

Vanuit Dar es Salaam gaan dagelijks meerdere ferry’s over de Indische oceaan naar Zanzibar. De boten komen daar aan in de plaats Stone Town. Een ticket kost ongeveer €30 enkele reis en moet vooraf gereserveerd worden. Twee keer per week vertrekt er vanuit Dar es Salaam tevens een veerboot naar Pemba Island.

Lees verder: Eten & drinken >

Top 3 Tanzania specialisten

TUI

TUI

TUI is de grootste en bekendste reisorganisatie van Nederland en biedt als enige zonvakanties naar Zanzibar (met eigen vliegtuigen van TUIfly!) en tevens diverse Tanzania rondreizen, in groep of individueel.
Bezoek website


Riksja Tanzania

Riksja Tanzania

Bij Riksja Travel werken alleen maar leuke mensen! Een toffe reisorganisatie waar je met behulp van bouwstenen je eigen Tanzania / Afrika rondreis kunt samenstellen.
Bezoek website


Sawadee

Sawadee

Verre reizen-specialist Sawadee heeft een ruim aanbod aan groepsrondreizen door Tanzania en Afrika, waaronder familiereizen met kinderen en combireizen met o.a. Kenia, Malawi en Zimbabwe.
Bezoek website

Meer Tanzania reisorganisaties

Better Places
Better Places

Individuele rondreizen.
Bezoek website

Djoser
Djoser

Avontuurlijke groepsreizen.
Bezoek website

Shoestring
Shoestring

Tanzania on a budget.
Bezoek website

ANWB Vakanties
ANWB Vakanties

Privé-reizen Tanzania.
Bezoek website

Van Verre
Van Verre

Reizen op maat.
Bezoek website

Koning Aap
Koning Aap

Tanzania-Oeganda-combireis!
Bezoek website

Tenzing Travel
Tenzing Travel

Met eigen chauffeur.
Bezoek website

Boek je rondreis naar Tanzania

TUI
1. TUI

Zanzibar zonvakanties.
Bezoek website

Riksja Tanzania
2. Riksja Tanzania

Zelf samenstellen met bouwstenen.
Bezoek website

Sawadee
3. Sawadee

Familie- en combireizen.
Bezoek websiteBekijk Tanzania rondreizen
Vanaf €938 incl. vliegticket

Vliegtickets Tanzania

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Tanzania
V.a. 440