Inentingen, gezondheidszaken en hygiëne

Bij een bezoek aan Zanzibar is een cholerastempel in het inentingenboekje verplicht. Afhankelijk van de inhoud en route van de reis kunnen andere vaccinaties zoals gele koorts, meningitis, Hepatitis B, BMR, buiktyfus en hondsdolheid worden aangeraden.

In het gehele land komt malaria voor. Malaria wordt voornamelijk ’s avonds en ’s nachts overgebracht door muggenbeten en kan daarom voorkomen worden door bedekkende kleding te dragen en antimuggenspray te gebruiken. Daarnaast wordt het aangeraden om pillen tegen malaria te slikken als je naar en door Tanzania reist.

Bij het beklimmen van de Kilimanjaro kun je hoogteziekte oplopen. Voldoende water drinken en niet te snel stijgen kunnen dit gedeeltelijk voorkomen. Daarnaast bestaan er ook tabletten tegen hoogteziekte. De hygiëne in Tanzania is niet hetzelfde als in Europa; het is dan ook aan te raden om geregeld de handen te wassen en om eventueel desinfectiegel mee te nemen. Vanwege de warmte kan uitdroging hier ook voorkomen, drink daarom voldoende water en neem ORS zakjes mee op reis.

Lees verder: Geografie >

Top 3 Tanzania specialisten

Sawadee

Sawadee

Sawadee biedt maar liefst 17 verschillende Tanzania rondreizen, waaronder familiereizen en combi’s met o.a. Kenia, Zambia en/of Malawi.
Bezoek website


Better Places

Better Places

Ontwerp je individuele rondreis samen met Karin, de reisspecialist die er woont. Stuur haar je wensen en zij maakt voor jou een reisvoorstel op maat.
Bezoek website


Tanzania Specialist

Tanzania Specialist

Tanzania Specialist is 100% gespecialiseerd Tanzania en Zanzibar. Wij maken je reis helemaal op maat.
Bezoek website

Boek je rondreis naar Tanzania

Sawadee
1. Sawadee

Familie- en combireizen.
Bezoek website

Better Places
2. Better Places

Individuele rondreizen.
Bezoek website

Tanzania Specialist
3. Tanzania Specialist

100% Tanzania Specialist.
Bezoek websiteBekijk Tanzania rondreizen
Vanaf €889 incl. vliegticket

Vliegtickets Tanzania

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Tanzania
V.a. 526 Meer over vliegen naar Tanzania