27 Vakantiedagen

Inentingen, gezondheidszaken en hygiëne

Bij een bezoek aan Zanzibar is een cholerastempel in het inentingenboekje verplicht. Afhankelijk van de inhoud en route van de reis kunnen andere vaccinaties zoals gele koorts, meningitis, Hepatitis B, BMR, buiktyfus en hondsdolheid worden aangeraden.

In het gehele land komt malaria voor. Malaria wordt voornamelijk ’s avonds en ’s nachts overgebracht door muggenbeten en kan daarom voorkomen worden door bedekkende kleding te dragen en antimuggenspray te gebruiken. Daarnaast wordt het aangeraden om pillen tegen malaria te slikken als je naar en door Tanzania reist.

Bij het beklimmen van de Kilimanjaro kun je hoogteziekte oplopen. Voldoende water drinken en niet te snel stijgen kunnen dit gedeeltelijk voorkomen. Daarnaast bestaan er ook tabletten tegen hoogteziekte. De hygiëne in Tanzania is niet hetzelfde als in Europa; het is dan ook aan te raden om geregeld de handen te wassen en om eventueel desinfectiegel mee te nemen. Vanwege de warmte kan uitdroging hier ook voorkomen, drink daarom voldoende water en neem ORS zakjes mee op reis.

Lees verder: Geografie >

Top 3 Tanzania specialisten

TUI

TUI

TUI is de grootste en bekendste reisorganisatie van Nederland en biedt als enige zonvakanties naar Zanzibar (met eigen vliegtuigen van TUIfly!) en tevens diverse Tanzania rondreizen, in groep of individueel.
Bezoek website


Riksja Tanzania

Riksja Tanzania

Bij Riksja Travel werken alleen maar leuke mensen! Een toffe reisorganisatie waar je met behulp van bouwstenen je eigen Tanzania / Afrika rondreis kunt samenstellen.
Bezoek website


Sawadee

Sawadee

Verre reizen-specialist Sawadee heeft een ruim aanbod aan groepsrondreizen door Tanzania en Afrika, waaronder familiereizen met kinderen en combireizen met o.a. Kenia, Malawi en Zimbabwe.
Bezoek website

Boek je rondreis naar Tanzania

TUI
1. TUI

Zanzibar zonvakanties.
Bezoek website

Riksja Tanzania
2. Riksja Tanzania

Zelf samenstellen met bouwstenen.
Bezoek website

Sawadee
3. Sawadee

Familie- en combireizen.
Bezoek websiteBekijk Tanzania rondreizen
Vanaf €938 incl. vliegticket

Vliegtickets Tanzania

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Tanzania
V.a. 440
t>