Bangkok ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

108 Bangkok reiservaringen en tips

Geweldig

36%

Tof

52%

Wel oké

8%

Niet zo

4%

Vreselijk

0%

  • Profiel Mariska
    op 29-12-2015
    54 landen bezocht • 74 reviews • 12 waarderingen
    4

    “Love it or hate it”

    Ik vind Bangkok nog steeds geweldig, mijn vriend wil er nooit meer heen. Wat ik leuk vind: de drukte en de chaos, van lekkere eettentjes naast stinkende brommertjes, mooie tempels, de rustigere wijken die je bijvoorbeeld met een fietstocht van Co van Kessel kan ontdekken en de vele marktjes. Maar het is inderdaad soms ook té druk, té chaotisch en té stinkend. Waar je kan worden opgelicht door tuktukchauffeurs die zeggen dat je hotel / tempel / museum dicht is en je vervolgens ergens anders mee naar toenemen om wat geld aan je te verdienen. Waar je als man gelokt wordt door lady boys. Ga erheen en oordeel zelf zou ik zeggen, ik ben benieuwd wat u ervan vindt!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Nina K
    op 13-12-2015
    20 landen bezocht • 11 reviews • 0 waarderingen
    3

    “Bangkok, love it or hate it ”

    Ik ben zelf geen fan van grote steden dus had al niet verwacht dat ik Bangkok geweldig zou vinden. Ik heb verschillende tempels bezocht en ben 's avonds naar de Khao San road geweest, erg druk, veel backpackers maar wel veel vermaak. Super lekkere eet tentjes, leuke winkeltjes en barretjes om wat te drinken. Ik ging vooral naar Thailand om te ontspannen dus Bangkok was voor mij niet de favoriete plek, wel leuk om gezien te hebben overigens !

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Dave Numan
    op 22-09-2015
    27 landen bezocht • 1 review • 1 waardering
    5

    “Bangkok is waar ik thuis ben”

    Bangkok, Krung Thep, City of Angels, The Big Mango, of hoe je de Thaise hoofdstad ook wilt noemen....ik kwam er voor het eerst in 2000, alweer enige tijd geleden. Ik vond het druk, zweetheet, een chaotisch krioelend mierennest en de geur die er hing was een combinatie van uitlaatgassen, eten op de BBQ en putlucht. Hoewel ik het als jong mannetje een indrukwekkende stad vond, was ik toch ook wel blij dat ik na een paar dagen verder reisde...

    Na mijn eerste kennismaking met Bangkok bijna elk jaar teruggekomen en hoe vaker ik er kwam, hoe leuker, interessanter en boeiender ik deze Aziatische metropool begon te vinden. In 2011 ben ik naar Bangkok verhuisd en mag me tegenwoordig dus officieel inwoner noemen en is het mijn 'thuis' geworden.

    In deze stad gaat het leven 24 uur per dag door, 7 dagen per week, en niemand hoeft zich hier ooit te vervelen.
    Ben je in Bangkok, bezoek dan uiteraard de bekende en toeristische bezienswaardigheden zoals het Grand Palace & Wat Phra Kaew, de Wat Pho, de Wat Arun en verdwaal in de kleine nauwe steegjes van Chinatown. Ben je een tempel-verslaafde, dan zijn er nog honderden andere tempels te bezoeken!

    Ook een fietstocht door Bangkok is een must! Op de fiets kom je op plaatsen waar je nooit op eigen gelegenheid zou komen. Sinds ruim 2 jaar werk ik voor Recreational Bangkok Biking en ik kan iedereen dus absoluut aanraden om eens (een halve of hele dag) bij ons te komen fietsen en zo het 'andere' Bangkok te zien, ver bij de toeristische wijken vandaan. Hoe vaak ik ook op de fiets zit, het blijft leuk en elke keer is weer anders.

    Houd je van lekker eten, dan zit je ook helemaal goed in Bangkok. De Thai eten de hele dag door en je hoeft dan ook nooit te zoeken als je trek hebt.
    Van peperdure 5-sterren restaurants tot eenvoudige straatstalletjes, alles is er te vinden. Mijn voorkeur gaat absoluut uit naar de eenvoudige restaurantjes en straatstalletjes. En nee, van het eten bij straatstalletjes word je niet ziek! Helaas zijn er nog steeds reisgidsen die het afraden om bij stalletjes te eten (onzin en onbegrijpelijk!). Het lekkerste en goedkoopste eten vind je bij een van de stalletjes!
    Na 15 jaar nog steeds m'n favoriete restaurant en een tip: Suda Restaurant in Sukhumvit Soi 14. Probeer hier zeker de kai pad med mamuang (kip met cashewnoten), tom kha kai (kokossoep met kip) en als er aan het eind van de maaltijd nog plek over is, khao niaow ma muang (rijpe mango, kleefrijst en zoete kokosmelk).

    Ben je een shopaholic, zorg dan dat je niet al teveel bagage uit Nederland meeneemt. Je kunt wekenlang in Bangkok verblijven en elke dag een andere shoppingmall of markt bezoeken. Bekende malls zijn bijvoorbeeld het populaire MBK Center, Central World, Siam Paragon (voor de elite) en Terminal 21.
    Verblijf je in het weekend in Bangkok, dan is een bezoekje aan de Chatuchak Weekend Market de moeite waard.

    Heb je 's avonds nog genoeg energie om een drankje te doen of te stappen, dan kan je dit doen in een van de vele bars of discotheken op of rond het bekende backpackers gebied Khao San, of de wijken Silom en Sukhumvit.

    Wijk vooral eens van de gebaande paden af als je in Bangkok bent. Stap eens in een lokale bus of op een van de boottaxi's en stap gewoon ergens in een niet-toeristische buurt uit. Bangkok is dan wel een gigantische stad, maar je zult je er zeker nooit onveilig voelen.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Sander Hillegers
    op 12-09-2015
    24 landen bezocht • 17 reviews • 16 waarderingen
    4

    “Chaotische, groot maar toch persoonlijk”

    Bangkok is overweldigend. Het is zo groot en je doet in korte tijd zoveel indrukken op dat je met open mond achter blijft of misschien wel wil gillend wilt wegrennen.

    Toch kent deze stad zoveel prachtplekken dat je al snel van deze stad gaat houden. Maak een fietstocht door de stad met Co van Kessel, maak een boottocht door de kanalen van Bangkok, Chill in één van de vele groene parken (zoals het Lumpini Park), Shop in de enorme winkelcentra, eet streetfood op straat, verdwaal in Chinatown en ga de Chatchuchak Weekend Market op waar je werkelijk alles kunt kopen.

    Laat je verbazen en zoek de mooie plekjes op!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Stephanie Beele
    op 04-09-2015
    12 landen bezocht • 10 reviews • 6 waarderingen
    5

    “Crazy Bangkok!”

    Druk, heet, luid, duizend geuren en kleuren die op je afkomen. Maar wat een geweldige stad! Wij waren er 5 dagen. Wij hadden een hotel dicht bij de skytrain, want een taxi nemen is niet de beste optie. De toeristische plekken bezoek je best via bootjes over het water (opgelet: de bootjes met zitplaatsen zijn een pak duurder dan de bootjes waar je moet staan.) China town vond ik ook een aanrader

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Robbert Backpacker
    op 03-09-2015
    7 reviews • 0 waarderingen
    4

    “Love it!”

    Voor velen is Bangkok enkel een bestemming die als tussenstop geldt. Ik ben er nu meerdere malen geweest en ik kan je zeggen: voor mij geldt dit zeker niet.

    Persoonlijk vind ik Khao San Road en Soi Rambuttri erg gezellig. Heb je zin in een (heftige) night out, dan kun je je ei volledig kwijt in de eerstgenoemde straat. Ben je overdag wat brak, of wil je lekker chillen, dan is Soi Rambuttri een ideale meer gemoedelijke plek. Ook de straat die paralel loopt aan Khao San is erg chill en laid-back. Rambuttri en Khao San zijn daarnaast de ideale plek om andere backpackers te ontmoeten. De hostels bulken ervan!

    Qua hostel/hotel heb ik 2 aanraders: Sawasdee Guesthouse (Rambuttri) & Rambuttri Village Inn (met zwembad op 't dak :)).

    Bangkok leeft, er is altijd wat te doen, dat is iets dat me aanspreekt. Nu ben ik niet het type reiziger dat perse een georganiseerde activiteit hoeft te doen. Simpelweg door de stad wandelen om een fruitshake te drinken of naar het stadspark gaan om te relaxen/sporten zijn dingen die mij vaak een goede voldoening geven.

    Je leest vaak dat de stad 'vies' en 'vuil' zou zijn. Dit heb ik niet als zodanig ervaren. De straten zijn niet brandschoon, dat is waar. Maar om nou te zeggen vies, nee daar ben ik het niet mee eens. In ieder geval niet de gedeeltes waar ik ben geweest.

    Waar ik wel stresserig van werd, was het giga-mall MBK. Een walhalla voor shoppers, maar niet aan mij besteed. Erg druk, ik was daar zelfs de weg kwijtgeraakt...

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Esmee Schellekens
    op 02-09-2015
    2 reviews • 0 waarderingen
    5

    “I LOVE BANGKOK”

    Ik kan niets anders zeggen dan dat ik verliefd ben geworden op Bangkok.
    Verbleven op Koh San Road in het Rikka in Hotel.. Echt een toplocatie om Bangkok te verkennen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Peter Verburg
    op 01-09-2015
    17 landen bezocht • 48 reviews • 44 waarderingen
    5

    “Ik ben fan!”

    Van Bangkok hou je of je haat het. Het is er áltijd fuckin heet en broeierig, je zweet je het ongans en het het is een enorme stad vol druk verkeer en uitlaatgassen. Maar op een of andere manier heeft Bangkok voor mij iets magisch gekregen. Ik ben er nu 5 of 6 keer geweest, vaak als begin of eind van een andere Azië reis, en altijd blijven we even een paar dagen plakken. Hoe toeristisch en maf soms ook, voor mij is de omgeving van Khao San Road (niet de straat zelf, pak bijvoorbeeld die daar vlak achter - Soi Rambutri) de ideale uitvalsbasis. Hier kun je overdag lekker slenteren, massages nemen, goedkoop eten en koude biertjes drinken met andere reizigers. Als je de stad wilt ontdekken pak dan gewoon een taxi, lekker aircondioned en supergoedkoop. Moderne wijken zoals Siam en expatenclave Sukhumvit en ook Chinatown (zeker zien!) zijn best ver weg, maar vanuit die koude taxi kijk je je ogen uit. Vermijd wel de tijdstippen in de namiddag en begin avond, want dan staat t verkeer overal vast en kun je beter de Chayo Phraya boot nemen!

    Sowieso doen in Bangkok: de fietstour in de vroege ochtend van Co van Kessel (google maar), Chinatown bezoeken, de moderne en luxe winkelcentra bij Siam, een drankje doen in een van de skybars (de Moon Bar bij het Banyan Tree Hotel of en Sirocco bij de Lebua State Tower, wel lange broek aantrekken!), heel veel eetstandjes uitproberen (laat je met een tuktuk vanaf Khao San naar 'Thip Samai' rijden, zie foto, de beste Paddthai ter wereld!), elke dag beginnen met een verse fruitshake en massage nemen, en nog zooo veel meer.

    Oh ja, als je het te heet hebt, gewoon even een 7-eleven naar binnen!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Thailand reis boeken – onze tips!

Top-5 Thailand reisaanbieders
  1. TUI – zonvakanties & rondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  2. Van Verre – individuele rondreizen op maat
    Bekijk aanbiedingen
  3. Riksja Travel – zelf samenstellen
    Bekijk aanbiedingen
  4. Local Hero Travel – bijzondere ontmoetingen
    Bekijk aanbiedingen
  5. Djoser – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Bangkok reiservaring en tips!

Ben jij in Bangkok geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief