• Uitgebreide reisinformatie
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Tips & ervaringen van reizigers!

Chiang Mai ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

64 Chiang Mai reiservaringen en tips

Geweldig

53%

Tof

39%

Wel oké

8%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel Floortje
    Floortje op 17-12-2016
    7 reviews • 0 waarderingen
    5

    “Het diverse noorden! ”

    Een lange review maar aan het eind heb je een volledig beeld van Chiang Mai ;).
    De drukte van Bangkok was ons teveel en we verheugde ons op Julie's guesthouse 1 (echt een aanrader, relaxed, pooltafel, niks moet, layed back, jonge backpackers, GEWELDIG) in Chiang Mai. Met het vliegtuig naar Chiang Mai gegaan heerlijk waren er zo voor weinig geld.

    Het is een mooie stad die wanneer je uit Bangkok komt echt onthaalt met rust. Wij hebben hier via Aya service een scooter gehuurd. Rij mee met het verkeer en alles komt goed niet te druk maken lekker het gas open en geniet van de geweldige uitzichten. Wij hebben hier tempels bezocht, onze eerste echte ervaringen met het echte Thailand. De mensen zijn super vriendelijk en het eten is HEERLIJKK! Wel wilde we alles zelf ervaren en dus er achter gekomen dat inderdaad de kraampjes langs de weg veel lekkerder en verser zijn dan de restaurants. Ik zou kunnen zeggen dat er geen keer zijde aan deze stad zit die is er eigenlijk ook niet maar besef je wel dat het er 's nachts krieoelt van de ratten en kakkerlakken. Maar deze zijn banger voor jou dus wat dat betreft een win!

    Een kookcursus gevolgd, perfect hier hebben we nog steeds profijt van (zie foto). De night markets MOET je naar toe, leuke spulletjes, lekker eten, kleding, wij hebben hier een lamp gekocht staat nu bij ons thuis. Haha wel leuk om iets anders te hebben dan de vaak voorkomende spullen. De chiang mai zoo mag ook niet onderbreken waar je de nijlpaarden zelf kunt voeren! Het kost allemaal wellicht iets qua entree daarom is de scooter zo fijn het scheelt veel bent niet afhankelijk van tours ed. Voor ons de perfecte manier!
    Wij zijn na 4 dagen doorgetrokken naar Pai, wauw dat dorp moet je zien ervaren proeven ruiken zien alles erop en eraan. Maar wij zijn hier niet met ziekmakende mini busje wat logisch is met 762 haardspeld bochten gegaan. Maar met ons eigen scooter, aya service brengt voor nog geen 2 euro jou backpacks richting Pai. Zo kun je in je eigen tempo richting Pai rijden, wij hebben er 8u overgedaan. Tussendoor lekker gestopt bij watervallen, met bewoners mee gegeten, van het uitzicht genoten. We kwamen de busjes onderweg tegen mensen spugend en wel. Let op in Pai ga je mensen ziet met verband ed de weg naar Pai is niet heel eng maar je moet je wel blijven focussen, wij hebben halverwege gewisseld dat werkte voor beide partijen het beste.

    Terug in Chiang Mai hebben we mee mogen genieten van Songkran 2016. Bizarre ervaring! De hele stad veranderd in een groot waterfeest. We waren te laat met reserveren bij Julie's guesthouse dus gekozen voor Awanas guesthouse, iets 'luxer' was niet de bedoeling maar dat was het enigste wat nog vrij was ivm Songkran. We hadden het vooraf gelezen maar op de weg terug ook met Aya services scooter werden we nat gegooid en gespoten met waterslangen wel echt gevaarlijk ook haha gewoon ijs en ijskoud water krijg je over je heen terwijl je 60km rijdt door een haarspeld bocht met je hemdje. Maar het plezier wat de bewoners eraan over houden is het zeker waard! Beetje gas terug voor je in hun bereik bent vinden ze prachtig! Neem een waterpistool mee op de scooter zo heb je zelf in de 3u durende rit als je rechtstreeks gaat ook nog iets te doen.
    Songkran kan ik uitleggen maar dat moet je mee maken, aan de ene kant van de muur heb je de bewoners die hun rituelen uitvoeren zoals het zegenen van hun boeddha's die lang komen op karren en worden gedragen door bewoners. Andere kant van de muur heb de overhand van toeristen en alcohol. Wij hebben gekozen voor een dag met de bewoners een dag met de toeristen. Ons beviel de bewoners beter, hier zie je het echte Songkran. Toeristen kant lijkt wel carnaval, mega dronken, het respect voor elkaar is weg en voor de bewoners ook.. Beetje jammer.
    Maar goedd het leuke is wel dat wanneer je langs de gracht in de stad gaat staan je het water hieruit kunt halen (ondanks dat het stinkt mensen er zichtbaar in plassen maar ook in zwemmen) en dit in de tuktuks, taxi's of auto's kunt gooien. Echt een unieke ervaring, songkran 2016 was een ervaring om nooit te vergeten!

    Dus ga je naar het noorden sla een kookcursus, de rit naar Pai, de tempels en mocht het passen in jullie planning Songkran niet over.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Schpndnk Tony
    Schpndnk Tony op 17-12-2016
    1 review • 0 waarderingen
    5

    “Volgens mij was t gezellig....”

    Na een ritje met de nachttrein kwamen we aan in Chiang Mai. Een prachtig ritje.. in een nachttrein met zeker 14 mensen aan boord was t goed toeven. Terwijl vrouwlief in het ochtendglore bij het naderen van Chiang Mai haar sigaretje rookte, zittend in de deuropening van de openstaande coupé, kwam de conducteur ons de 4 kleffe bammetjes als ontbijt serveren. 'Mevrouwtje', klonk het... kijk over 5 seconden eens naar beneden. ... nog voor hij zijn woorden had uitgesproken keek mijn vrouw 80 meter de diepte van een kloof in.. een trillend ochtend sigaretje landde een seconde of 15 later ergens in het dal, terwijl mevrouw trillend haar bedje van de tweedeklas coupé opzocht. Even later belandden we via een tuktuk in ons hotel net buiten de stadsgrenzen. In Nederland zouden we dit het einde van de dorpsstraat van een boerengehucht noemen, maar hier is het een top3 stad van het gehele land. Voor het riante bedrag van omgerekend €12,- hadden we hier de beschikking over een 2-persoonskamer met airco, tv, ontbijt, minibar en zwembad. Die €3,- voor de scooterhuur kon er dus ook nog net vanaf. Terwijl wij met de trapskelter van hotel richting nachtmarkt reden, werden we aangehouden tijdens een officiele politiecontrole.. het internationale rijbewijs alstublieft... geloof me, ik had het kreng gewoon, alleen in mn moneybelt; lekker warm opnde hotelkamer.. dat werd dus dokken: afstappen, legitimeren, scootersleutel inleveren, gebrekkig engels aanhoren en wandelen naar het politie bureau om daar mijn boete te voldoen. Na een wandeling van zeker 43 secondes belandde ik op het kantoor. 2 donkerbruine ogen groeide en groeide terwijl ze me aankeken. 'Giedemiddag meneer agent, ik kom een boete betalen' zonder me aan te kijken riep deze kleine wetsdienaar 23 woorden Thais en kwamen er 7 andere oempaloempa agentjes aanzeilen. 8!paar ogen controleerde me van top tot teen om vervolgens te besluiten met mij opnde foto te willen.. een blonde gast van 2 meter en 130 kilo schoon aan de haak was toch iets unieks! 8 lachende en bewonderenswaardige gezichten later stond ik weer buiten..
    om vervolgens weer naar binnen te gaan en te vertellen dat ik mn boete nog niet had betaald. Zonder betaalbewijs had ik nooit mn sleuteltjes terug gekregen.... conclusie: Chiang Mai, nog geen uur aanwezig en opndat moment al de meest facinerende en relaxte plek op aarde. Ontspannen en de real true Thai in full glory

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Marissa
    Marissa op 04-11-2016
    1 review • 0 waarderingen
    5

    “De jungle van Chiang Mai”

    Ontvlucht aan de drukte van Bangkok, waren we in Chiang Mai toen aan rust en natuur. We wilden graag de jungle in. We werden getipt over 'good tourguide' (zijn echte naam is ons nog steeds een raadsel). We werden netjes bij ons hostel opgehaald en samen met 4 anderen en 2 gidsen trok de truck de stad uit en de jungle in. Na adembenemende uitzichten kwamen we aan bij de rivier. Hier hebben we eerst geraft. Doodsbang begon ik er aan, maar wat ontzettend gaaf was dit. Als bonus kwam er nog bij dat de rivier door een olifantenopvangcentrum liep, waardoor we verschillende olifanten aan de oevers hebben gespot. Na dit raftavontuur brachten ze ons met een andere truck nog verder de jungle in. Een hobbelige, maar hilarische rit. We zouden slapen in een minidorpje midden in de bergen. Een heerlijk lokale lunch hebben we gekregen. Dit was ook nodig, want hierna zouden we een wandeling gaan maken. Een stevige tocht werd het naar het topje van de berg. Wat een kippenvel moment om letterlijk 'on top of the world' te staan. En vooral de uitzichten waren fenomenaal. Eenmaal terug in het dorpje hebben we onder genot van een welverdiend biertje, een Thaise maaltijd en gitaarmuziek de zon zien ondergaan. Hoewel de bedden enorm simpel zijn (gemaakt van bamboe en een klein matrasje), hebben we heerlijk geslapen. De volgende dag zijn we na een goed ontbijt weer verder op stap gegaan. We zijn langs 3 prachtige watervallen gewandeld, verstopt van de drukke wereld. Hier konden we heerlijk zwemmen, zonder dat iemand anders ons stoorde. Ook de wandeling zelf bevat voldoende variatie. Van dichte bossen, open velden, berg op en berg af tot de kleine beekjes waar we onszelf doorheen sleurden. Het was een ervaring om nooit te vergeten!
    P.s. Een heerlijke Thaise massage is na dit avontuur absoluut verdiend!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Karin Eppink
    Karin Eppink op 21-02-2016
    14 landen bezocht • 5 reviews • 0 waarderingen
    5

    “Allermooiste tempels”

    Chiang Mai is een heerlijke stad. Hoewel het op Bangkok na de grootste stad van het land is, is het een verademing na de Bangkokiaanse hectiek. Prachtige cultuur binnen de stadsmuren, mooie natuur erbuiten. Voor elk wat wils dus!

    Wat me het meeste is bijgebleven zijn de prachtige tempels. We hebben onze ogen uitgekeken. De perfecte manier om ze allemaal te verkennen? Huur fietsen. Voor het astronomische bedrag van 100 baht (€2,40) huur je er twee per dag, en kan je veel meer van de stad zien dan je per voet zou doen in 36 graden. Wees niet bang: dat links rijden en het Thaise verkeer went echt heel snel (en dat zeg ik als held op sokken, dus het valt echt mee ;-)

    Ook het ziplinen met Flight of the Gibbon was te gek! Wel even een paar dagen van tevoren boeken, anders heb je het risico dat het al vol zit. Kost wat, maar is onvergetelijk.

    Ook hebben we in Chiang Mai het meest bijzondere gerecht gegeten van onze vakantie: fonduen op z'n Thais. Een eigen emmer-oven met een pruttelend soepje erop. Je pakt verse groenten, kruiden en noodles, zoveel je wilt. Wat vlees en ei erbij en je hebt je eigen soep gecreëerd! Waar het precies was weet ik helaas niet meer, maar je herkent het vast aan de broeiende emmertjes ;)

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Eri
    Eri op 21-02-2016
    37 landen bezocht • 45 reviews • 66 waarderingen
    5

    “Trekking door de bergen”

    Meer dan 18 jaar geleden door de lichte regen door de een trekking door de natuur rondom Chiang Mai. 's Avonds samen koken en eten bij de plaatselijke bevolking, slapen (???) boven de kippen en de varkens en douchen met het meest memorabele uitzicht ooit!
    Echt om nooit te vergeten.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Nancy
    Nancy op 17-02-2016
    35 landen bezocht • 3 reviews • 0 waarderingen
    5

    “Canopy”

    Chiang Mai is een leuke en gezellige plaats waar je je geen moment zult vervelen. De mensen zijn er heel vriendelijk en het eten is er, net zoals op andere plaatsen in Thailand, heerlijk. Geniet van de curry's en al het andere lekkers of doe een kookworkshop wat zeker aan te raden is. Naast de vele tempels en 'nightmarket' is het ook een aanrader om vanuit Chiang Mai een canopy tour te doen. Wat een leuke ervaring is dat in een mooie omgeving. Of huur een fiets en ga Chiang Mai en omgeving per fiets ontdekken. Chiang Mai en omgeving, je zult je er niet vervelen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Marieke den Baas
    Marieke den Baas op 15-02-2016
    5 reviews • 1 waardering
    5

    “Super stad!”

    Chang Mai vond ik echt een super leuke stad! Niet te druk en toch echt Thais. Lieve mensen, goed openbaar vervoer. En veeeeel beter dan Bangkok.
    Ik ben uiteindelijk langer in Changmai gebleven dan ik van te voren had gepland. Maar de verschillende markten en mooie tempels om te bezoeken, lieten mij langer in de stad verblijven. Maak een leuke stadswandeling en bezoek de tempels. Ik ben niet overal in Thailand geweest, maar deze stad heeft wel een beetje mijn hart gestolen. Het is veilig en makkelijk om je te vervoeren per tuctuc. Heerlijk eten, zoals in heel Thailand maar ook leuke barretjes. Ik zou hier zeker nog eens terug gaan.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel
    op 15-02-2016
    0 reviews • 0 waarderingen
    4

    “Nightmarkets, TukTuks en Nachttrein”

    De trip naar Chiang Mai was al een ervaring op zich. Vanuit Bangkok zijn wij met de nachttrein naar Chiang Mai gegaan. Een reis van ongeveer 12 uur in een trein met slaapwagons. Geweldig! Ons hotel hebben wij gevonden via Tripadvisor, zoals elk hotel tijdens onze reis eigenlijk. Vanuit ons hotel konden we elke avond naar 1 van de nightmarkets worden gebracht. Heel leuk om daar lekker rond te kijken en te gaan eten. Overdag hebben de met de TukTuk de stadskern van Chiang Mai bezocht en de oude straatjes verkend. Ook hebben we een scooter gehuurd en zijn we de berg op gegaan naar de Chiang Mai Zoo en de tempel, echt een aanrader! Maar wees niet te bang op de scooter, want het verkeerd is chaotisch daar.

    Al met al hebben wij ons heel erg vermaakt in deze mooie, oude stad en kunnen wij niet anders zeggen dan het zelfs eens te gaan bekijken!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel
    op 14-02-2016
    0 reviews • 0 waarderingen
    5

    “You want a thai massage???”

    Je went er aan, Thaise vrouwen die je massages aanbieden.. Zo'n massage is best fijn namelijk met alle activiteiten die je kunt ondernemen in Chiang Mai. Boven verwachting en wat een aanbod in wat er te doen is in de stad. Neem de tijd voor een stadswandeling en loop de tempels binnen, je kijkt je de ogen uit. Doe een kookworkshop en struin over de marktjes voor ingrediënten, je zal je verbazen wat er te koopt ligt.. Ga de natuur in en doe een canopytour. Ga vooral niet alle toeristen achterna en ga op een olifant zitten maar verdiep je in wat je voor de beesten kunt betekenen waar zij wat aan hebben. Geniet van de live muziek bij de vele gezellige barretjes en mis vooral niet de night market!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Iris de Greef
    Iris de Greef op 10-01-2016
    32 landen bezocht • 4 reviews • 5 waarderingen
    5

    “Genieten in het noorden van Thailand”

    Ver van de paradijselijke stranden ligt in het noorden van Thailand Chaing Mai. De perfecte plek om de jungle in te trekken voor een paar dagen en te genieten van de natuur. Ik heb hier enkele nachten geslapen in Julie's hostel. Er hing een heel relaxte sfeer in het hostel, allemaal matrassen en hangmatten waar iedereen in de avond op lag en zat om met elkaar een biertje te drinken. Samen met een vriendin een trekking geboekt. Kilometers lopen door de bergen en bossen, wauw! We sliepen bij lokals in houten hutjes midden in de natuur. Prachtige vergezichten over de vallei en bergen. Er werd voor ons gekookt en we hebben de hele avond spelletjes gespeeld. Geweldige ervaring!
    In Chiang Mai zelf heb je leuke marktjes, veel leuke eettentjes en overal plekken waar je lekkere sapjes kan halen. Dichtbij is ook het elephant nature park waar je olifanten kan verzorgen. Een veel relaxtere en rustigere sfeer dan in Bangkok, het is ook veel kleiner natuurlijk. En heel erg groen! Een plek waar je langer verblijft dan in eerste instantie gepland. Ook een goed punt om verder te reizen naar Chiang Rai of Pai.

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Thailand reis boeken – onze tips!

Top-5 Thailand reisaanbieders
  1. TUI – zonvakanties & rondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  2. Van Verre – individuele rondreizen op maat
    Bekijk aanbiedingen
  3. Riksja Travel – zelf samenstellen
    Bekijk aanbiedingen
  4. Local Hero Travel – bijzondere ontmoetingen
    Bekijk aanbiedingen
  5. Djoser – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Chiang Mai reiservaring en tips!

Ben jij in Chiang Mai geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief