• Uitgebreide reisinformatie
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Tips & ervaringen van reizigers!

Chiang Mai ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

64 Chiang Mai reiservaringen en tips

Geweldig

53%

Tof

39%

Wel oké

8%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Suze Westervoorde op 12-05-2019

    “Beter dan Bangkok”

    Chiang Mai heeft eigenlijk alles wat je wil als toerist. Het is er rustiger dan in Bangkok wat erg fijn is. Bovendien ligt Chiang Mai wat hoger wat het een ontzettend prettig klimaat geeft. Er zijn mooie tempels zoals de Doi Suthep en erg veel fijne restaurantjes. De night markets zijn zeker het bezoeken waard.

  • Michelle van Beek op 09-05-2019

    “Leuke night market ”

    Leuke night market om lekker te eten. En erg leuk om hier met de nachttrein heen te reizen vanuit Bangkok, echt een aanrader. Er zijn een paar mooie tempels om te bezoeken, maar persoonlijk vond ik Chiang Mai niet erg bijzonder. Vanuit hier is het wel heel leuk om weer door te reizen naar Pai!

  • Marianne de Jong op 30-04-2019

    “Bezoek aan diverse bergstammen”

    Wat wij het leukste vonden aan Chang Mai is dat we de mogelijkheid kregen om diverse bergstammen te bezoeken. Zo zijn we bij de Karen, de longnecks, de Hmong, de Lahu Shi Bala, de Palong en de Karen Paduang geweest.
    Ondanks dat deze mensen voor toeristen laten zien hoe het allemaal in zijn werk gaat vond ik dit zeker wel erg leuk om te zien. Per stam werd je enthousiast onthaald en werd je uitgebreid uitgelegd hoe hun nu leefde en vroeger hebben geleefd, welke gewoontes hun hebben, waar ze van leven en wat hun klederdracht is. Als je wilt kun je ze helpen met waar ze mee bezig zijn en als je vragen stellen. de mensen zijn heel vriendelijk en beleefd en je voelt je niet bezwaard als toerist om een foto te nemen of weg gekeken te worden.

  • Patrick van der Linde op 27-04-2019

    “Hier moet je heen”

    Chiang Mai is de leukste stad van Thailand. De night market is echt enorm en je kan er veel verschillende soorten dingen kopen. Ook staan er overal in de stad lekker food kraampjes. Honger zal je hier zeker nooit hebben. Eigenlijk heb ik meer één advies. Huur een scooter en ga lekker in de omgeving rijden. Vooral de rit naar de Doi Suthep is erg leuk.

  • Barbara Martens op 27-04-2019

    “De tofste stad van Thailand!”

    Chiang Mai, dé stad waar ik veel tijd heb doorgebracht! Vanaf Bangkok ben ik met de nachttrein naar Chiang Mai gegaan, waar ik vervolgens heb geslapen in het Doi Doo Dao hostel, zeker een aanrader! De eigenaar weet alle leuke plekjes van Chiang Mai! Een dagje tussen de olifanten, bamboorafting, prachtige zondagavondmarkten, dierentuin, Grand Ganyon, nog meer tempels, ladyboyfeestjes, massages, Chiang Mai heeft het allemaal! Vanaf Chiang Mai reis je ook gemakkelijk naar Pai, een heerlijk hippie stadje dat ook zeker een bezoekje waard is!

  • Eleni Saarloos op 17-04-2019

    “Fijne uitvalsbasis voor deze regio”

    Wij hebben genoten in Chiang Mai. Na het drukke en chaotische Bangkok, was dit wel een hele fijne stad. Het is hier uiteraard nog steeds druk, maar op de één of andere manier voelt het minder druk. Trek zeker een dagje uit voor de vele tempels, en dan heb je ze nog lang niet allemaal gezien. Verder hebben wij vanuit Chiang Mai een kookcursus gedaan bij Thai Cooking Farm, een aanrader. In plaats van met zijn allen een menu te maken, maakten we hier allemaal onze eigen gerechten helemaal. Ook Elephant Nature Park is een aanrader. De optie waarbij je de hele dag met een klein groepje en een aantal olifanten door de jungle loopt, is duur, maar onvergetelijk! Je mag hier niet rijden op de olifanten, en ze zijn gered van slechte plekken om hier rustig oud te worden.
    Doi Suthep en Doi Inthanon zijn makkelijk te bezoeken vanuit Chiang Mai.
    En de avondmarkt is leuk om eens mee te maken!

  • debbie op 14-04-2019

    “Toeristisch maar leuk”

    Chiang Mai ligt in het Noorden van Thailand. Wij zijn hier vanaf Bangkok met het vliegtuig naartoe gereist. Een vlucht kost maar een paar tientjes. Wil je goedkoper uit zijn, dan kun je zowel de dag- als de nachttrein nemen. Het prijsverschil is niet heel groot. Daarom kozen wij ervoor om binnen een uurtje op bestemming te zijn. Andere mensen kiezen ervoor om iets van het land te zien en 12 uur in de trein te zitten. In Chiang Mai zijn wij naar de avondmarkt geweest waar we flink hebben kunnen shoppen en onderhandelen. Uiteraard is hier ook weer heerlijk eten en vriendelijke mensen. Iets buiten het centrum van Chiang mai ligt een straat helemaal vol met attracties als een schietbaan, apenschool, tijger kingdom, etc etc. De meningen zijn verdeeld over de toestand van de tijgers, apen etc. Dus informeer je goed voordat je iets bezoekt. Ongeveer 13km ten Oosten van Chiang Mai kun je Saa Paper and Umbrella Handicraft Center bezoeken. Hier maken ze de bekende papieren paraplutjes.

  • Mir op 13-04-2019

    “Fijne stad om de vakantie te starten”

    Wij vlogen op Chiang Mai en het was fijn om hier de eerste dagen van onze vakantie te verblijven. In het weekend zijn er leuke avondmarkten en het is klein genoeg om het oude centrum lopend te bekijken. Slapen en eten is goedkoper dan op andere plekken in Thailand

  • marjolein op 12-04-2019

    “mooie stad, goede uitvalsbasis”

    Een prachtige stad, van waaruit er van alles te doen is. Zo zijn we een paar dagen gaan wandelen in de bergdorpen, huurde we een auto om de Golden Traingle te ontdekken en genoten van de stad op zichzelf. Tempels, heerlijk eten, tuktuk rijden, alles is hier mogelijk!

  • Naomi Den Ouden op 11-04-2019

    “Leuk stadje, veel te zien in de omgeving”

    De reden voor mij om Chiang Mai te bezoeken was het Y Peng Lantern Festival. Feestelijke en bijzondere dagen in de stad. Verder is er in de omgeving heel veel te doen. Zo heb ik een scooter gehuurd en naar de Sticky Waterfalls gereden en zijn we met de taxi naar de Grand Canyon in Chang Mai geweest. Daarnaast zijn er vele tempels te bezoeken die je tijdens je reis in Thailand veel zult zien. Je kunt vanuit de stad heel gemakkelijk olifanten reservaten bezoeken, ik heb deze zelf gedaan bij de Elephant Jungle Sanctuary en dit vond ik echt een aanrader, naar mijn idee gaan ze heel erg goed met de dieren om en kunnen ze vrij rondlopen.

Thailand reis boeken – onze tips!

Top-5 Thailand reisaanbieders
  1. TUI – zonvakanties & rondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  2. Van Verre – individuele rondreizen op maat
    Bekijk aanbiedingen
  3. Riksja Travel – zelf samenstellen
    Bekijk aanbiedingen
  4. Local Hero Travel – bijzondere ontmoetingen
    Bekijk aanbiedingen
  5. Djoser – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Chiang Mai reiservaring en tips!

Ben jij in Chiang Mai geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)
Jouw e-mailadres wordt niet getoond op de site

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief