Chiang Rai ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

19 Chiang Rai reiservaringen en tips

Geweldig

32%

Tof

37%

Wel oké

21%

Niet zo

5%

Vreselijk

5%

  • Profiel Marianne de Jong
    op 30-04-2019
    30 landen bezocht • 13 reviews • 3 waarderingen
    4

    “Rong Khun oftewel witte tempel”

    Ben je in Chiang Rai dan mag je een bezoek aan de Rong Khun oftewel de witte tempel niet overslaan. Het is een boeddhistische tempel waarvan de bouw nog lang niet voltooid is. Deze tempel willen de thaise mensen de reinheid van boeddha mee weergeven. Het bezoek aan deze tempel maakt het extra speciaal omdat je in heel Thailand alleen maar goude tempels ziet en dan is juist deze die het tegenovergestelde is een leuke afwisseling tijdens je reis in Thailand.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Sanne
    op 17-04-2019
    23 landen bezocht • 27 reviews • 11 waarderingen
    3

    “Niet heel spannend”

    Wij zijn hier een dagje geweest om de witte tempel te bezoeken. We hebben een tour gedaan naar het drielandenpunt en de witte tempel, de tempel is an sich heel bijzonder om te zien, wel moet je je plek delen met een honderttal andere toeristen. De stad Chiang Rai vind ik persoonlijk niet zo bijzonder en zou er ook niet naar terugkeren. Tempel is als je van tempels houd wel echt een must see maar heb je al veel tempels gezien in Azie dan zou ik deze plaats overslaan

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel debbie
    op 14-04-2019
    34 landen bezocht • 84 reviews • 12 waarderingen
    4

    “Gouden driehoek”

    Vanauit Chiang Mai hebben wij een paar dagen per huurauto door het Noorden gereisd. Hier hebben we iedere dag genoten van iets anders en hebben heerlijk gegeten. We hebben bergstammen gezien en mooie natuur. Het hoogtepunt hier was de gouden driehoek vlakbij Chiang Rai waar de landen Thailand, Laos en Myanmar bij elkaar komen. Je kunt beide landen ook bezoeken. Laos per boot en Myanmar over land. Het is wel gedoe met paspoorten maar wij vonden het leuk om een kort bezoek te brengen aan de grensplaatjes. In Myanmar hebben we per tuktuk het plaatsje bezocht en een prachtige tempel gezien. De andere dagen kwamen wij onderweg o.a. bij een olifantenschool, hotsprings, een apentempel waar aapjes in de grotten leven en hebben wij veel gekocht in kraampjes langs de weg. Hier koop je een complete lunch voor 2 personen voor nog geen euro. Die mensen zijn zo blij als je iets van ze koopt dat ze je ook nog extra eten geven met een brede glimlach. Na onze reis van 4 dagen in het noorden kwamen wij weer terug in Chiang Mai.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Lichelle de Bruijn
    op 07-04-2019
    30 landen bezocht • 13 reviews • 10 waarderingen
    5

    “Betoverend Chiang Rai”

    Het noorden van Thailand is prachtig. Niet alleen de natuur, maar ook cultureel kun je in het noord-oostelijk gebied veel mooie dingen zien. Zoals bijvoorbeeld in het iets minder populaire dan Chiang Rai. Mijn hoogtepunt hier was duidelijk Wat Rong Khun, de hemels witte tempel. Net een sprookje! Zorg dat je op tijd (lieft voor 9 uur) bij de tempel bent, dan kun je de tempel in iets meer rust beleven.
    Daarnaast is er nog een mooie tempel: Wat Phra Kaew. Op het terrein rondom deze tempel vind je ook een museum, waar je van alles te weten kunt komen over de geschiedenis van de Boeddha.
    Naast mooie tempels heb je ook mooie natuur. Zoals bijvoorbeeld de Khun Korn Waterfall, welke je kunt bereiken door het maken van een tocht door de jungle. Verder is, het een hele fijne omgeving, zijn er veel vriendelijke en behulpzame mensen en kun je er heerlijk eten!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Nathalie Nagtegaal
    op 30-11-2017
    21 landen bezocht • 18 reviews • 8 waarderingen
    5

    “Ban Lom Jen - Beste Guesthouse ooit!”

    Vanaf BKK een vliegticket geboekt naar Chiang Rai, van te voren een guesthouse uitgezocht via Booking.com, deze plek scoorde een 9.7 en had al een aantal reviews. 20 euro voor een kamer met zn 2e, geen geld dus.
    Terwijl wij op ons vliegtuig staan te wachten, ontvang ik een sms met de vraag hoelaat we landen, zodat we opgehaald konden worden vanaf het vliegveld, wat een service.
    Opgehaald door Jan (eigenaar van de accommodatie), hij nam ons mee naar ons verblijf voor de aankomende nachten. Net buiten het centrum in een rustige omgeving stond een huis met daarachter een ander pand. In dat pand zaten 4-5 kamers voor de gasten. Heerlijke bedden, ruim opgezette kamers, douche en wc apart (zeer bijzonder in Thailand) en uitzicht over hun eigen rijstveld.
    Boven op hun eigen huis, hadden zij een soort terras. Hier zaten de eigenaren met vrienden Thais te BBQ"en, we werden direct uitgenodigd om mee te eten. Drinken konden wij zelf uit de koeling pakken en dan turven op ons blaadje wat we genomen hadden, zodat wij aan het eind de afrekening konden betalen.
    De volgende dag ontbijten bij Jan en Son (Eigenaren) Jan is een Nederlandse Bakker en Son een Thaise dame met geweldige kookkunsten. Smorgens wakker worden met vers brood, gemaakt door Jan, hoe blij kan je een Nederlander maken. Ondertussen liet Son ons van alles proeven dat zij van de markt had gehaald. Wij werden echt gelukkig van deze locatie. En willen hier dan ook zeker naar terug

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Tessa Neijmeijer
    op 28-11-2017
    33 landen bezocht • 13 reviews • 19 waarderingen
    3

    “The golden triange”

    Het gebied rondom Chiang Rai in het noorden van Thailand staat ook wel bekend als de Golden Triange. Vanuit Chiang Mai worden er enorm veel excursies georganiseerd naar dit deel van het land. Kijk dus vooral even rond wat bij jou past! Wij kozen voor een jungletocht en een excursie naar Chiang Rai en omgeving.

    Samen met een vriendin bezocht ik Thailand in 2010. Dit is inmiddels al even geleden, dus ik hoop dat het land niet in verpest door het snel groeiende aantal toeristen. Voor onze dagexcursie reden we vanuit Chiang Mai met een busje (en nog wat andere toeristen) richting het noorden. De stops waren erg afwisselend. Zo maakten we een stop bij een prachtige witte tempel. De versiering aan de buitenkant was enigszins luguber en zou de hel voorstellen. Binnen in de tempel kom je in een tegenovergestelde wereld van wilde kleuren en vrede. Na deze stop reden we naar het drielandenpunt met Laos en Myanmar. In die tijd (2010, heel lang geleden) was Myanmar nog gesloten voor toeristen. Het verboden land.

    Na het drielandenpunt maakten we nog een korte stop bij warmwaterbronnen, waar je de mogelijkheid kreeg om een eitje te koken (super toeristisch). De dag werd afgesloten bij de Hill tribe villages. Voor mij een klein dieptepunt omdat je hier letterlijk door een dierentuin van mensen loopt. Het zijn prachtige mensen om te zien en fotogeniek zijn ze zeker, maar ik vond het zelf zeer ongemakkelijk...

    Al met al was het een interessante excursie, waar je in een korte tijd veel te zien krijgt!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Chantal van Beek
    op 27-11-2017
    15 landen bezocht • 13 reviews • 8 waarderingen
    4

    “Leuke stad, veel te doen.”

    De binnenstad zelf is leuk om doorheen te lopen, maar vooral de omgeving daaromheen is leuk! Laat je masseren (maar ga niet zomaar naar binnen bij een willekeurige plek waar je je kan laten masseren. Laat je hiervoor adviseren waar je heen moet), ga naar een olifanten ziekenhuis, naar de langnekken of naar lokale stammen. Ook mag het niet missen om door naar Laos te gaan.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel
    op 13-11-2017
    0 reviews • 0 waarderingen
    3

    “Witte tempel”

    Doordat wij in Ayutthaya te weinig tijd hadden, hebben we bewust gekozen om een extra overnachting in Chiang Rai te boeken. Dit was echter zonde van onze tijd. Buiten de witte tempel was er niet heel veel te doen. Wel was er nog een leuk marktje waar je het gekste eten kon krijgen. Ook hadden ze hier lekkere Crepes met banaan en nutella. Als je weinig tijd hebt, zou je Chiang Rai best kunnen skippen als je het mij vraagt.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel sammy tempels
    op 10-11-2017
    37 landen bezocht • 100 reviews • 125 waarderingen
    2

    “doorgang naar Laos of Myanmar”

    Chiang Rai is ver. Men moet zich de vraag stellen of die verre verplaatsing echt de moeite is. Veel mensen trekken dan ook van hieruit verder naar buurlanden Myanmar of Laos. Chiang Rai heeft een kleinere Night Market ten opzichte van Chiang Mai maar hier kan je meer authentieke dingen kopen terwijl de markt in Chiang Mai meer op toeristen gericht is. De Doi in Cee stupa bezoek je vooral voor het prachtige uitzicht bij deze tempel. gelegen op een berg staat er een groot, wit Boedha beeld. Vanop de parking krijg je reeds een mooi overzicht over het groen dat Chiang Rai omringt. Het mooiste is echter de Wat Rong Khun tempel. Zelfs voor wie denkt dat hij ondertussen tempels genoeg gezien heeft is deze tempel nog een verrassing. De tempel heeft niet alleen een aparte, speciale vorm, hij is ook sneeuwwit. De witte kleur zou de reinheid van Boedha weerspiegelen. Chiang Rai heeft wel iets te bieden maar of je nu werkelijk helemaal tot in het Noorden hiervoor moet komen is de vraag.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jamie
    op 30-10-2017
    26 landen bezocht • 26 reviews • 8 waarderingen
    1

    “Chiang rai- tegenvaller”

    Wij zijn als dagtrip naar Chiang Rai gegaan. Wat een verschrikking. De reis vanuit Chiang Mai is ontzettend lang om vervolgens in een nietszeggende stad te komen. Ik zou iedereen afraden hierheen te gaan.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Thailand reis boeken – onze tips!

Top-5 Thailand reisaanbieders
  1. TUI – zonvakanties & rondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  2. 333 Travel – privéreizen op maat
    Bekijk aanbiedingen
  3. Riksja Travel – zelf samenstellen
    Bekijk aanbiedingen
  4. Sawadee – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen
  5. Djoser – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Chiang Rai reiservaring en tips!

Ben jij in Chiang Rai geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?