• Uitgebreide reisinformatie
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Tips & ervaringen van reizigers!

Krabi ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

24 Krabi reiservaringen en tips

Geweldig

38%

Tof

58%

Wel oké

4%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • debbie op 02-11-2017

    “Railay beach is een droombestemming!”

    Als er iets een droombestemming is dan is het Krabi; Railay beach. Railay beach is alleen per longtailboat bereikbaar. Wij hebben al veel gezien, maar Railay is een van de mooiste plaatsen waar we geweest zijn. Let op: Er is een verschil tussen Railay east en Railay west. In west liggen een paar (dure) resorts met uitzicht op de mooie kalksteenrotsen. De zee is helder en er liggen mooie stranden met longtailboten. In Railay east is geen mooi strand, maar moeras. Je loopt binnen een paar minuten van Railay east naar west middels door een paadje. In het laatste gedeelte zijn een aantal winkeltjes en restaurants. Ook zijn er een paar afslagen die je kunt nemen naar tempels, zoals de princess cave tempel. Middels de longtailboaten kun je je verplaatsen in het gebied. Zo kun je een baai verder naar (het veel te toeristische) Ao Nang. Ik vind Railay een droomlocatie door de kleinschaligheid en de unieke uitzichten! Wij hebben heerlijk genoten van de rust en het uitzicht.

  • Katinka Kosters op 30-10-2017

    “klein stadje ”

    Klein stadje met als uitvalbasis de eilanden Railey, phi phi en hong island. Ook kan je vanaf Krabi dagtochtjes maken naar de eilanden. Wanneer je in Krabi blijft kan je naar de markt in de avond om te eten of de Tiger temple beklimmen. Ook kan je naar het strand in Ao nang, dit is wel vrij toeristisch.

  • Nick Bosmans op 29-10-2017

    “Op en top eilandhoppen!”

    Krabi op zichzelf is een paradijs met zeer leuke stukke strand en leuke restaurantjes. Je kan hier heerlijke vis eten op verschillende plaatsjes. Het is tevens de perfecte uitvalsbasis voor het bezoeken van enkele van de rondom liggende eilandjes zoals bijvoorbeeld Hong island, railay beach, phi phi island en vele anderen.

  • Sanne op 29-10-2017

    “Tiger Cave Temple - Krabi”

    Een leuk stadje in het zuiden van Thailand, de Tiger Cave Temple bij Krabi is de moeite waard om te beklimmen, het zijn veel treden naar boven, maar dan heb je wel een van de mooiste uitzichten in Thailand. Denk er wel om dat je al het eten in een tas doet met een slotje erop, want de apen daar springen op je om je eten af te pakken.

  • Arlisia van Loenen op 27-10-2017

    “veelzijdig”

    Keuze genoeg in Krabi. Pak een boot naar een ander eilandje of ga lekker op het strand liggen overdag. Er zitten vele tentjes en restaurantjes op de boulevard. 's Avonds kan je in een van de vele barren wat drinken en lekker dansen of geniet van een live bandje.

  • Kathy op 06-03-2017

    “Prachtige natuur en paradijselijke eilanden”

    De regio Krabi is een veelzijdige omgeving waar veel te doen is. Ao Nang is een leuke badplaats met een gezellig centrum waar je goed kunt vertoeven voor een korte of langere periode. Vanuit deze omgeving kun je vele uitstapjes maken naar bijvoorbeeld de Phi Phi eilanden, Hong Island of Railay Beach. Per longtail of met een speedboat kun je een van de vele eilandjes voor de kust makkelijk bereiken. In het Noorden van Krabi heb je Tha Lane Bay waar je geweldige kayaktochten kunt maken door een mooi natuurgebied en bij Railay Beach kun je rotsklimmen voor de actievere vakantieganger. Hou je meer van een ontspannen vakantie dan kun je aan het einde van het strand bij Ao Nang heerlijke massages boeken op het strand en voor een goede cocktail moet je zeker Lucky's Coconutbar bezoeken.

  • Suzanne Dalmeijer op 19-02-2016

    “Aonang (krabi) mijn favoriete dorp in Thailand!”

    In de provincie krabi ligt het kustplaatsje Aonang. Een klein dorpje dat veel te bieden heeft. Langs het strand vind je veel winkeltjes en eettentjes. Aonang leent zich ook goed om een scooter te huren en zelf de omgeving te verkennen. De wegen zijn goed en de natuur is prachtig. Doe uiteraard wel voorzichtig. In en om het dorp is veel te doen en worden veel dagtripjes aangeboden. Het strand van Aonang zelf is prima, maar niet super mooi, maar je kunt heel gemakkelijk een bootje pakken naar 1 van de vele nabijgelegen eilandjes en stranden. Op het strand, vlakbij de rotsen, zijn regelmatig apen te vinden. Ze zijn hondsbrutaal, maar het is een geweldig tafereel. Ook voor duikers en snorkelaars een mooie plek om te bezoeken. Aonang is mooi, gezellig en gemoedelijk. Een soort thuis, maar dan een de andere kant van de wereld.

  • Loes op 31-01-2016

    “Eilandhoppen!”

    Ga lekker eilandhoppen, je kan hier eenvoudig op eigen gelegenheid rondreizen! Aan de prijzen en organisatie merk je dat het gebied toeristisch is, maar de sfeer is er relaxt. Kies voor het wat rustige Koh Lanta of bezoek het wereldberoemde eiland Phi Phi, elk eiland heeft zijn charme. Absoluut een aanrader!

  • Herma Luiten op 03-01-2016

    “Paradijselijk! Heerlijk genieten van strand en natuur!”

    Krabi was onze eerste stop in Zuid Thailand (we namen een binnenlandse vlucht vanaf Chiang Mai). Prachtige stranden en geweldige rotsformaties die uit het water steken. Ao Nang is wel behoorlijk toeristisch en je merkt ook dat er naast backpackers ook veel strandtoeristen zijn. Er is een lange winkelstraat (toeristisch!) en veel leuke plekjes om te eten. Het strand is mooi met een prachtige zonsondergang. Bijzonder is dat je bij eb ontzettend ver het strand op ('de zee in') kan lopen, het ziet er dan ook prachtig uit en je ziet veel krabbetjes wegschieten. Je kunt vanaf het strand ook met een monkey trail naar een prachtig strand lopen, die verder alleen te bereiken is per boot. Verder kan je op het strand ook heerlijk voor een klein bedrag op een strandstoel neerploffen en komen ze langs met vers fruit en drinken voor het ultieme eilandgevoel.

    Vanuit Krabi zijn we ook een paar dagen naar Koh Phi Phi geweest. Heel fijn eiland, zonder auto's! Er is een supermooi viewpoint (na een zweterige klim). In de avond verandert het eiland wel een beetje in een party eiland, wisten we niet van tevoren. Op zich gezellig en ze doen veel vuurshows op het strand. Er zijn ook mooie tours te boeken om te snorkelen tussen zwermen vissen en om het eiland van de film The Beach te bezoeken (vergis je niet, dat is een prachtig strand, maar zo overspoelt met toeristen dat je er bijna geen mooie foto kan nemen).

    Aanrader in Krabi is Railay Beach, daar kun je vanuit Ao Nang met een bootje heen. Daar een prachtige klim/hike gedaan naar een uitzichtpunt en lagune, zeer de moeite waard! Het strand is ook prachtig en je kunt er lekker eten bij de verschillende horecabootjes. Ultiem paradijsgevoel!

  • Nina K op 13-12-2015

    “Krabi”

    Krabi is een goed begin van je reis in Thailand. Het is vrij toeristisch dus je kunt hier even rustig wennen aan de nieuwe cultuur waar je je in begeeft. De stranden van Krabi waren voor mij een hoogtepunt, prachtige stranden omringd door rotsen. Probeer ook een nachtje op Railay Beach te slapen, vrij rustig eiland maar zeker de moeite waard. Krabi is 's avonds vrij levendig, je kunt er over de boulevard lopen op zoek naar een restaurantje of shoppen voor souvenirs. Wij zijn hier 3 nachten geweest voordat we verder gingen naar onze volgende bestemming.

Thailand reis boeken – onze tips!

Top-5 Thailand reisaanbieders
  1. TUI – zonvakanties & rondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  2. Van Verre – individuele rondreizen op maat
    Bekijk aanbiedingen
  3. Riksja Travel – zelf samenstellen
    Bekijk aanbiedingen
  4. Local Hero Travel – bijzondere ontmoetingen
    Bekijk aanbiedingen
  5. Djoser – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Krabi reiservaring en tips!

Ben jij in Krabi geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)
Jouw e-mailadres wordt niet getoond op de site

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief