• Uitgebreide reisinformatie
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Tips & ervaringen van reizigers!

Krabi ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

24 Krabi reiservaringen en tips

Geweldig

38%

Tof

58%

Wel oké

4%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Amanda op 01-05-2019

    “Lekker relaxen”

    Ao Nang is over het algemeen het plekje waar de meeste toeristen verblijven. Het heeft genoeg qua hotels / hostels / restaurants / spa's etc. Wat vooral leuk is, is een boottocht boeken om de omliggende eilandjes te bezoeken (vergis je niet, je bent niet de enige - maar over het algemeen proberen ze de boottochtjes wel een beetje te verspreiden). Vergeet ook zeker niet af te dingen, er zijn genoeg bureautjes die de dagtochten aanbieden. Mooie snorkelgelegenheden onderweg. Bezoek ook zeker Railay beach, dát is het tropische paradijs zoals je Thailand op de foto's ziet. Witte zandstranden met een prachtig blauwe zee en een paar palmbomen. Ook hier is het weer druk, maar het is zeker nog de moeite waard!

  • Laura Oude Vrielink op 26-04-2019

    “Goed bereikbaar mooi stukje Thailand ”

    Het leuke aan Krabi is dat het super goed bereikbaar is. Vanaf Bangkok vlieg je in een kleine 2u naar Krabi en je waant je meteen in een totaal andere wereld. Wij verbleven in Ao Nang wat een super toffe plek is. Vol met hotels, een fijn strand, lekkere restaurantjes en je kunt leuke activiteiten ondernemen. Ga zeker een keertje naar Railay Beach, huur een scooter en geniet van de natuur.

  • Simone op 26-04-2019

    “Geweldige plek om te klimmen (ook zonder ervaring)”

    Vanuit Krabi kun je tours boeken om te gaan klimmen in het nabijgelegen gebied bij Railey beach. Toeristisch maar zeker een aanrader! WIj hebben hier ook de prinsess lagoon bezocht, officieel gesloten maar als je de klim & afdaling durft te maken 1 van de moooiste plekken van Thailand.

  • Mariska Stolk op 23-04-2019

    “Ao Nang, veel rustiger dan Phuket”

    Na een weekje Phuket, wat niet zo goed bevallen was zijn we naar Ao Nang naast Krabi gegaan. Het is kleinschalig, maar er is genoeg te doen. Het allerleukst vonden wij de kookcursus die we gedaan hebben bij de Aonang cookery school (http://www.aonangthaicookeryschool.com/) Je kunt kiezen welke gerechten je wilt maken, wij hebben allebei andere gerechten gemaakt. De recepten krijg je ook mee naar huis, dus we hebben heel veel recepten. De kookschool ligt net buiten Aonang en is te bereiken via trappen het is een soort boomhut met een fantastisch uitzicht. Je wordt opgehaald in je hotel.
    Je hoeft echt geen goede kok te zijn om mee te doen, de gerechten zijn eigenlijk heel makkelijk te maken. Eerst bereid je alles voor en vervolgens maak je je gerecht. Daarna eet je het op (of stop je het in een doggiebag voor later) voordat je met het volgende gerecht verdergaat. Ons lukte het niet om alles op te eten...
    Wij vonden Ao Nang leuk. Niet te druk, maar wel genoeg te doen.

  • Dianneke op 18-04-2019

    “Wauw! Ao nang, Railay beach & de Mangrove”

    Wat is het hier prachtig. Precies het paradijs wat je op de plaatjes ziet. Relaxte sfeer, blauwe zee tussen imposante rotsen. Vooral Railay beach is schitterend. Dit strand is goed te bezoeken door vanuit Ao nang beach met een van de vele bootjes die er klaar liggen naar toe te varen (in nog geen 10 min. Varen. Je koopt tickets aan het strand van ao nang.
    Ao nang is verder wel behoorlijk toeristisch, maar dat is dan ook niet voor niets. Er is een lange hoofdstraat vol restaurants en souvenirswinkels. Het strand is er heerlijk, het eten is er goed. Geniet van fijne massages. Deedee massage kunnen wij aanbevelen voor fijne, en schone massages.

    Vanuit Ao Nang boekten wij een privé tour naar de mangrove van Pak nam Krabi en de Khao Khanab Nam Cave. Dit was ook schitterend. Onze gids voer ons langs traditionele (en af en toe wat toeristische) waterwoningen. De grot was ook vele malen mooier dan ik van te voren had bedacht. De tocht door de mangrove was magisch mooi. En het is een van de weinige plekken ter wereld waar een dergelijke mangrove is. Dus extra bijzonder. En een heerlijke afwisseling voor wie niet alleen op het strand wil hangen.

  • Arie op 22-11-2017

    “Prachtige stranden”

    Krabi is een provincie in Thailand. Als je googelt zul je waarschijnlijk plaatjes van Railey beach vinden. Het is een prachtige strand, welke helaas te maken heeft met hordes toeristen, waardoor de schoonheid een beetje wordt afgenomen. Het strand is echter zo mooi dat je het niet mag overslaan. Met name de grote kalkstenen rotsen maken het bijzonder. Een boottochtje langs deze rotsen is zeker een aanrader. Dit kan oa vanaf Ao Nang beach.

  • Tineke Wink op 19-11-2017

    “Vanuit Krabi naar picture perfect Railay Beach”

    Krabi is een fijne en relaxte stad, maar in de stad zelf is niet heel veel te doen. Wel is het een prima uitvalsbasis voor Railay beach (dat is een klein schiereiland wat alleen te bereiken is per longtailboot). Echt een super mooi strand, een van de mooiste stranden van Thailand. Met enorme kliffen die uit helderblauw zeewater verrijzen. Picture perfect. Ook heel leuk om vanuit Krabi een tour te doen naar de naarbijgelegen hot water springs en de Blue Pool, natuurlijke zwembaden. Vooral Blue Pool viel in de smaak, het water is hier blauwer dan blauw.

  • Kay Roedelof op 16-11-2017

    “Prachtig maar toeristisch”

    Krabi in december 2015 bezocht, althans niet de stad Krabi maar Ao Nang (waar je verblijft als je de stranden bezoekt), vond het mooi, maar wel heel erg toeristisch. Met name een bezoek aan Railay beach bleef ook echt bij een bezoek. We hebben even op het strand daar gelegen, maar rust vind je hier niet met alle boten vol met Chinezen die er aanmeren! Verder stelt het strand van Ao Nang niet veel voor, lekker liggen doe je hier niet echt met het natte/donkere zand. Meer als opstapplaats voor Koh Phi Phi en Railay beach etc. In de buurt vind je de Tiger Cave Tempel, die wel echt heel gaaf is!! Duizenden treden omhoog, en prachtig uitzicht over de regio. Wel kapot toen we boven kwamen haha! Ao Nang zelf is leuk, langs de 'boulevard' meerdere leuke straatjes waar een goede sfeer hangt, ook wel weer heel erg veel toeristen, met name Duitsers, Engelsen, Zweden etc.

  • Lydia op 15-11-2017

    “Bijkomen, perfecte uitvalsbasis”

    In de provincie Krabi ligt een klein plaatsje, Ao Nang, bestaand uit het oude en nieuwe centrum.
    Ao Nang is vanaf het vliegveld van Krabi te bereiken, maar ook met de boot vanaf diverse eilandjes voor de kust.
    Ga in het oude centrum naar de Hippies bar, hier kun je heel relaxed eten, maar ook 's avonds een drankje drinken terwijl je luistert naar een live band.
    Wij verbleven in Sabai resort, dit is geen aanrader. Het 'huisje' waar we verbleven was vochtig en donker. Heel anders dan op de foto's van Booking.com.
    Bij het oude centrum ligt het strand Nopparat beach, een langgerekt, rustig strand.

    Bij het nieuwe centrum is Krabi Tipa Resort een aanrader. Wel wat duurder dan de andere accommodaties, maar onze laatste accommodatie van de vakantie en dus fijn om weer wat luxer af te sluiten. De accommodatie ligt aan een straat met veel winkeltjes en restaurants en op loopafstand van Ao Nang Beach.
    Tip: huur bij Ao Nang Beach een kajak en vaar langs de rotskust.

  • Fenna op 05-11-2017

    “Perfecte uitvalsbasis”

    Krabi zelf is niet bijzonder, niet een erg sfeervol stadje. Wel is Krabi de perfecte uitvalsbasis naar andere eilanden en andere plaatsen. Vanuit Krabi ben ik naar Koh Lipe vetrokken, ze bieden verschillende opties aan. Verder is Railay Beach een mooi strand, maar niet het mooiste wat ik in Thailand heb gezien. Vanuit Krabi heb ik een snorkeltour gedaan naar Hong Islands, een aanrader! We kwamen op prachtige strandjes en hebben nemo visjes gespot! Een andere tip is een hike naar Dragon Crest viewpoint. Een hele klim, maar als je na een paar uurtjes boven bent heb je een geweldig uitzicht!! Niet aan te raden op extreem hete dagen (of vroeg vertrekken!).

    In Ao Nang verbleef ik in Fundee House hostel. Absoluut geen partyhostel maar meer een gezellig huisgevoel. En een heel schattig klein meisje.

Thailand reis boeken – onze tips!

Top-5 Thailand reisaanbieders
  1. TUI – zonvakanties & rondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  2. Van Verre – individuele rondreizen op maat
    Bekijk aanbiedingen
  3. Riksja Travel – zelf samenstellen
    Bekijk aanbiedingen
  4. Local Hero Travel – bijzondere ontmoetingen
    Bekijk aanbiedingen
  5. Djoser – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Krabi reiservaring en tips!

Ben jij in Krabi geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)
Jouw e-mailadres wordt niet getoond op de site

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief