Hué ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

32 Hué reiservaringen en tips

Geweldig

13%

Tof

34%

Wel oké

47%

Niet zo

6%

Vreselijk

0%

  • Profiel Paul H.
    op 12-05-2019
    24 landen bezocht • 39 reviews • 12 waarderingen
    5

    “Fijne stad om veel trips te doen”

    Hué was voor ons een van de hoogtepunten. Je kunt er zowel de oude cultuur en geschiedenis ervaren, door de keizerlijke paleizen en graftombes te bezoek, maar ook de recentere geschiedenis loopt door Hué heen. We hebben van hieruit een trip gedaan met een Vietnam veteraan welke aan de kant van de Amerikanen had gevochten. Een indrukwekkende dag welke je weer wat meer leert over de mens. Hué is echt het bezoeken waard en een paar dagen in te spenderen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel J.
    op 21-04-2019
    26 landen bezocht • 40 reviews • 6 waarderingen
    5

    “Culturele topper”

    Hué was voor mij een van de hoogtepunten van Vietnam. Een stad vol cultuur en geschiedenis, waar je wel een paar dagen nodig hebt. Mijn persoonlijke highlights:
    - varen over de perfume River en de keizerlijke graftombes bezoeken
    - tour met Vietnam veteraan langs belangrijke punten uit de Vietnam oorlog (indrukwekkend en confronterend)
    - Citadel

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Nicole
    op 13-04-2019
    27 landen bezocht • 27 reviews • 10 waarderingen
    4

    “Oude keizerstad waar veel te zien is”

    In deze oude keizerstad kwam ik in de stromende regen aan en zo is het de rest van mijn verblijf geweest. Ik heb me er niet door laten weerhouden om de oude keizerlijke stad te zien: heel indrukwekkend en zeker de moeite waard! Tijdens een droge middag heb ik de fiets gepakt en in de omgeving oa graftombes bezocht. Ik heb alles zelf gedaan en met een gids was misschien wel fijner geweest voor wat meer uitleg. Gezien de regenval was het niet altijd handig om telefoon of reisgids erbij te pakken ;-)

    Het verlaten waterpark vond ik ook erg tof. Neem een taxi of de fiets hierheen, liefste met een groepje. Er loopt een local rond die doet alsof hij security is, maar voor een klein bedrag (5000 dong? geloof ik) laat hij je rondlopen daar. Heel tof om te ontdekken. Bij het restaurantje Chay kun je voor echt heel weinig geld lokaal, vegetarisch en lekker eten. Aanrader!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Corona Baks
    op 10-04-2019
    21 landen bezocht • 17 reviews • 5 waarderingen
    2

    “Hue”

    Helaas voor ons maar 2 sterren. Bezocht tijdens het regenseizoen en daardoor het koninklijk paleis in de stromende regen gezien. Sowieso vonden we dit koninklijk paleis wat tegenvallen. Voor ons geen must do Vietnam.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Liselot Van Der Laan
    op 09-04-2019
    17 landen bezocht • 26 reviews • 3 waarderingen
    3

    “Keizerlijke stad”

    Het enige leuke om te doen in deze stad is het bezoeken van het Hue Imperial. Verder hebben wij deze stad gebruikt om een scooter te huren en zelf via de Hai van pas naar Hoi an te rijden. Er zijn hier verschillende verhuur bedrijven die je backpack voor je naar je volgende accommodatie brengen zodat je alle ruimte heb op de scooter. Dit is prachtig om te doen!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Mariska
    op 05-04-2019
    54 landen bezocht • 74 reviews • 11 waarderingen
    3

    “Tombes en Citadel”

    De stad zelf is niet zo bijzonder, maar de keizerlijke tombes (wij bezochten Minh Mang en Khai Dinh) en de Citadel zijn zeker een bezoek waard. Een gids is wel een aanrader, anders loop je toch een beetje verloren rond en mis je de achtergrond en leuke anekdotes.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Elisah Oomen
    op 29-11-2017
    24 landen bezocht • 26 reviews • 12 waarderingen
    3

    “Hué”

    Vanuit Thailand vlogen we op Hué. Vlakbij Hué kun je best een grote en oude tempel vinden, die wel leuk is om te zien. Wat we het leukste vonden, was een complex met graftombes, iets buiten Hué. Dat is een plek om best wel even rond te lopen. Na een dag of twee is het wel een goed plan om verder te trekken, want Vietnam heeft wel mooiere plekken te bieden.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel inzedi
    op 26-11-2017
    21 landen bezocht • 26 reviews • 13 waarderingen
    3

    “Aantal leuke bezienswaardigheden, maar geen hoogtepunt”

    Hué is zeker niet het hoogtepunt van Vietnam, maar de stad kent wel een aantal mooie bezienswaardigheden. Één daarvan is de Verboden stad. Hier vind je de paleizen waarin de keizers leefden. Ga hier in de ochtend heen, want in de middag kan het nogal warm worden en je kunt hier wel even rondlopen. Een must do als je in Hué bent is een boottocht per drakenboot. Dit is een unieke ervaring om een aantal bezienswaardigheden buiten het centrum te bereiken. Je bezoekt dan onder andere een van de keizersgraven en de Thien Mu pagoda. Hué is vanaf Hanoi te bereiken met een nachtbus (12 uur lang!). Wij hebben vanaf Hué een scooter gehuurd en zijn naar Hoi An gereden. Je kunt dan een scooter voor een one way huren. Je rijdt dan langs een geweldige kustweg; de Hai van Pass. Dit is een slingerende weg langs de kust met prachtige uitzichten.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Rachel
    op 25-11-2017
    21 landen bezocht • 31 reviews • 25 waarderingen
    3

    “Niet heel bijzonder”

    Hué is een makkelijk 'doorreisstadje' maar is niet heel boeiend. De Verboden Stad is erg mooi en de moeite waard en is heel goed te bewandelen. Uiteindelijk hebben wij van 2 nachten, 1 nacht gemaakt en dat was meer dan voldoende.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Josefien
    op 25-11-2017
    24 landen bezocht • 26 reviews • 14 waarderingen
    3

    “Verboden stad”

    Hué is zelf niet heel bijzonder, maar ik zou het bij een rondreis door Vietnam toch niet overslaan. Het is leuk om een dagje naartoe te gaan en dan in het bijzonder om natuurlijk de Verboden Stad te bezoeken. Hier kun je zien hoe de keizerlijke familie vroeger woonde. Het is open voor publiek dus je kunt je voor even een keizer of keizerin voelen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Vietnam reis boeken – onze tips!

Top-5 Vietnam reisaanbieders
  1. ANWB Vakanties – groeps- & privéreizen
    Bekijk aanbiedingen
  2. Shoestring – budgetvriendelijk
    Bekijk aanbiedingen
  3. Riksja Travel – zelf samenstellen
    Bekijk aanbiedingen
  4. 333 Travel – privéreizen op maat
    Bekijk aanbiedingen
  5. Sawadee – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Hué reiservaring en tips!

Ben jij in Hué geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?