Ten westen van Ho Chi Min City ligt de enorme delta van de Mekong-rivier. Een fascinerende regio waar de bewoners letterlijk leven ín en ván de Mekong. In de delta vind je fascinerende drijvende markten en diverse eilandjes.

Reizigers over Mekong Delta

Lees alle uitgebreide reiservaringen

Mekong Delta bezocht?

Dan lezen we graag jouw ervaringen en tips!

Deel jouw reiservaring

Of lees 15 Mekong Delta reiservaringen

Mekong Delta

De Mekong Delta ligt in het zuiden van Vietnam, tussen Ho Chi Minh City en de kust van de Golf van Thailand. In deze delta doorkruizen negen zijtakken van de Mekong-rivier de moerasgebieden, fruitgaarden en rijstvelden waarna de Mekong vervolgens uitmondt in de Zuid-Chinese Zee. Een exotisch gebied waarin het echte Vietnamese leven goed bewaard is gebleven. Men doet er de was, gaat in bad en koopt groente en fruit op drijvende markten.

Vliegtickets Vietnam

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Vietnam
V.a. 457

Overnachten in Can Tho

Vergelijk alle hotels in Can Tho
Bekijk hotels

Can Tho: het epicentrum van de Delta

Can Tho

Handelaren op een drijvende markt bij Can Tho.

De grootste en bekendste stad in de Mekong Delta is Can Tho, een van de grootste Vietnamese studentensteden. De stad kent hoge kantoorgebouwen, er is een groot winkelcentrum, je vindt er drukke wegen en een vrij indrukwekkend nachtleven. In Can Tho ben je ook aan het goede adres voor typisch Zuid-Vietnamees eten, zoals Mekong-paling en –rat. De Can Tho-bewoners zijn goed in het bourgondische leven. Er wordt tijd genomen om te dineren en er wordt tot laat getafeld. Sommige typische gerechten, zoals een soort van pannenkoeken met garnalen er in, worden ingerold in verschillende soorten slabladeren die vervolgens in vissaus worden gedoopt. Als je het drukke stadsleven zat bent, kun je een fietstocht maken door de omgeving van Can Tho. Tijdens deze fietstocht ontdek je het plattelandsleven, passeer je smalle bruggetjes en spot je wellicht krokodillen in de Mekong-rivier.

Mekong Delta markt
Mekong Delta markt

Drijvende markten

Can Tho ligt aan de Mekong-rivier. De stad is niet alleen een populaire ‘transport hub’ voor andere plekken in de Mekong Delta, maar ook een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan een van de grote drijvende markten in de Mekong. ’s Ochtends om een uur of vijf word je bij je hotel of hostel opgepikt en naar de haven van My Tho gebracht. Daar wacht een persoonlijke kapitein met houten boot je op. Hoe vroeger je de rivier op gaat, hoe minder toeristen je om je heen hebt en hoe meer je het gevoel hebt dat je het ‘echte Vietnam’ mee maakt. Schreeuwende marktvrouwen, sigaretten rokende mannen, houten boten met geïmproviseerde peddels en slingerend voedsel over en weer: de drijvende markten in de Mekong zijn fascinerend en onmisbaar tijdens een Vietnamreis!

Riviertochten door de jungle

Boottocht door de Mekong Delta

Boottocht door de Mekong Delta.

Vanuit kleinere steden als My Tho en Ben Tre worden boottochten georganiseerd waarbij je het lokale leven rondom de Mekong Delta écht goed leert kennen. Ben Tre is extra bijzonder, omdat er weinig toeristen naartoe gaan. Het ligt net een bootstop verder dan de populairdere uitvalsbasis My Tho. Je vindt hier typisch Vietnamese marktjes op straat, je kunt hier tussen de locals eten op plastic meubilair voor een euro en de riviertochten, die georganiseerd worden, zijn minder massaal. Tijdens zo’n riviertocht vaar je eerst met een boot naar een kokosnootfabriek. Vervolgens stap je over op een kleiner bootje, zodat de smalle zijkanalen van de Mekong Delta ontdekt kunnen worden. In een bootje, dat lijkt op een houten vlot, drijf je tussen dichtgegroeide jungle heen. Je kunt vogels, krokodillen en aapjes spotten. Daarnaast aanschouw je van dichtbij het dagelijks leven in de Mekong Delta met alle hardwerkende Vietnamezen op boten en de kleine (vaak houten) huisjes die aan de oevers van de Mekong Delta staan.

Mekong Delta
Mekong Delta

De Mekong Delta – hoe kom je er?

De Mekong Delta is gemakkelijk te bereiken. Vanuit Ho Chi Minh City rijden er zowel toeristische als lokale bussen naar Ben Tre, My Tho en Can Tho. Vanuit Cambodja kun je bustickets boeken vanuit Kep, Kampot en Phnom Penh. Een busrit van Ho Chi Minh City naar Ben Tre duurt vier uur en kost ongeveer €5. In Ho Chi Minh City kun je het jezelf ook makkelijk maken en bij een van de vele toeristenbureautjes een complete 2- tot 5-daagse Mekong Delta Tour boeken, waarbij alles voor je wordt geregeld.

Georganiseerde Vietnam rondreizen die de Mekong Delta aandoen vind je o.a. hier bij FOX Verre Reizen, Djoser en Koning Aap, of stel je zelf samen hier bij Vietnam online of Van Verre. Ook leuk: fietsen door de Mekong Delta! O.a. deze reis van Djoser of deze van Sawadee bieden fietstochten aan langs de oevers van de Mekong.

Top 3 Vietnam specialisten

Original Asia
Original Asia

De mooiste privé-reizen, geheel op maat en altijd perfect afgestemd op jouw wensen.
Bezoek website

Van Verre
Van Verre

Stel jouw eigen rondreis op maat samen naar Vietnam met onze reisspecialisten. Zij helpen je graag met advies en ideeën.
Bezoek website

Local Hero Travel
Local Hero Travel

Je “Local Hero” Hong maakt jouw reis uniek met haar insider tips. Gelijk persoonlijk contact en lokaal geregeld.
Bezoek website

Beste reistijd Mekong Delta

Het zuiden van Vietnam kent een tropisch klimaat met natte en hete zomers en droge en warme winters. Van december t/m maart is daarom de beste periode om naar de Mekong Delta te reizen.

Vietnam rondreis aanbiedingen

15 Mekong Delta reiservaringen en tips • 32 landen bezocht
  52 reviews
  6 waarderingen

  “Prima voor een dagtrip”

  Geplaatst 12-04-2019

  Ik wilde heel graag een tour doen naar de Mekong Delta en aangezien ik niet heel veel tijd had heb ik een dagtour geboekt. Het weer die dag was enorm slecht waardoor we al doorweekt aan de tour begonnen en het de hele dag wat koud hebben gehad, in die luchtvochtigheid droogt namelijk niets. De Mekong Delta is leuk om een keer gezien te hebben, maar ik zou als je niet heel veel tijd heb en twijfelt het niet doen. Het leukste van de georganiseerde trip was het stukje varen in de rieten bootjes, maar aangezien dit maar 10 minuutjes duurde was dit niet de moeite van de hele trip waard.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 17 landen bezocht
  26 reviews
  2 waarderingen

  “Leven op de river”

  Geplaatst 09-04-2019

  Vanuit HCM kan je een dag of meerdaagse tour naar de Mekong delta boeken. Wij deden een dag tour en werden met een bus er naar toe gebracht, aangekomen stapte we op een boot en werden we rond gevaren. Het was leuk om te zien hoe de mensen hier op de rivier leven. We zijn aan land gegaan bij een klein dorpje en hier konden we met fietsen door heen fietsen. Om even de stad uit te zijn is dit een mooi alternatief om te boeken vanaf HCM maar het is niet een must do.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 28 landen bezocht
  13 reviews
  2 waarderingen

  “Verkennen op de brommer”

  Geplaatst 06-04-2019

  De mekong is het leukst te verkennen met een brommer. Heerlijk in je eigen tempo langs alle eilandjes. Pauze in een hangmat en overal als je wat ziet stoppen. Slapen bij de localos welke erg gastvrij zijn. Aanrader!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 54 landen bezocht
  74 reviews
  9 waarderingen

  “Een leuke ervaring”

  Geplaatst 05-04-2019

  Wij hebben een tocht met overnachting gemaakt naar de Mekong Delta en het is bijzonder om te zien hoe het dagelijks leven eraan toe gaat. We hebben naast de drijvende markten (heel anders dan in Thailand!) ook een bijenfarm, boomgaarden, kokossnoepjes fabriek en wat andere stops gemaakt onderweg, interessant om te zien. Als je met een dagtocht gaat kom je niet ver genoeg en is er denk ik weinig aan, je hebt echt die overnachting wel nodig.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 21 landen bezocht
  26 reviews
  13 waarderingen

  “3 daagse tour over de mekong; tegenvaller ”

  Geplaatst 26-11-2017

  Vanaf Ho Chi Minh City hebben we een 3 daagse tour over de Mekong met als eindbestemming Phnom Penh gedaan. Dit leek ons een leuke manier om de overstap naar Cambodja te maken. Daarbij moet ik zeggen dat het fijn was om de grensovergang met een georganiseerde tour over te gaan. Je hoort wel eens verhalen over de grensovergang naar Cambodja, dat mensen worden afgezet etc. Dit gebeurt je niet zo snel als je met een georganiseerde tour gaat. De Mekong tour zelf viel ons enorm tegen. Wij waren niet de enigen, want er zijn een aantal mensen uit de tour gestapt. De bezienswaardigheden waar je een stop maakt vaak wel leuk, maar je komt er met zo'n grote groep toeristen en je hebt vaak veel korter de tijd dan je zou willen. Een voorbeeld is dat we op een gegeven moment bij een soort fruit plantage aankwamen. Hier was een dansvoorstelling en mochten we zelf fruit proeven. Tegen de tijd dat wij 1 stukje fruit op hadden moesten we al weer verder. Ook gingen we op een gegeven moment met kleine bootjes door de Mekong delta. Het is een wonder dat ik een foto heb kunnen maken zonder andere toeristen erop, want je ging allemaal achter elkaar aan. Ze waren ook heel erg ingesteld op toeristen want het vrouwtje bleef maar vragen om fooi. Dan het zogenoemde hoogtepunt; de floating market. Op het moment dat wij hierheen gingen waren de locals al weg en was de ochtendmarkt nog enkel voor toeristen om fruit en snacks etc. aan te verkopen. Voordeel van de tour is wel dat we een aantal leuke mensen hebben ontmoet, waarmee we in de rest van Cambodja ook zijn opgetrokken.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 21 landen bezocht
  31 reviews
  22 waarderingen

  “Maak een fietstocht!”

  Geplaatst 25-11-2017

  Je bent een Nederlander of niet ;) we zijn hier 3 dagen geweest en hebben het heel erg naar ons zin gehad. Het is een mooi gebied en is zeker de moeite waard om per boot en/of fiets te verkennen. De fietstocht was heel leuk omdat je veel lokale mensen ziet en op moeilijk begaanbare plekken komt.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 27 landen bezocht
  27 reviews
  23 waarderingen

  “Het Giethoorn van Vietnam”

  Geplaatst 22-11-2017

  Vanuit HCM hebben wij de mekong delta bezocht. Eerst een lokale snoep fabriek (wat trouwens heerlijk is) en na dit korte bezoek een traditionele maaltijd gehad van deze omgeving wat heerlijk is! Tijdens de kano tocht door de delta kreeg ik echt het gevoel dat we in de Aziatische variant van giethoorn waren beland. Het bezoeken wel waard!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 28 landen bezocht
  52 reviews
  14 waarderingen

  “Met een bootje de Mekong Delta op ”

  Geplaatst 13-11-2017

  Het boottripje zelf is heel leuk in de smalle roeibootjes. Wat een prachtige natuur!
  Het is alleen jammer dat dit erg toeristisch is, en de bootjes op sommige smalle gedeeltes zowat tegen elkaar aan varen. Verder vond ik de uitstapjes tussendoor ook niet heel leuk, we gingen naar een snoepjesfabriek en een plek waar je honing kon proeven. Op een andere plek kwamen nog een aantal locals muziek maken, en kregen we verschillende soorten fruit te proeven, dit was nog wel leuk om te zien.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 36 landen bezocht
  97 reviews
  109 waarderingen

  “dagelijks leven op de rivier”

  Geplaatst 09-11-2017

  De Mekong is de op 2 na langste rivier van Azie en stroomt door 6 landen nl. China, Birma, Thailand, Laos, Cambodja en Vietnam. Dit is dus één van de meest levende en bevaren rivieren ter wereld. De Mekong is druk bevolkt met schippers, vissers, groente- en fruitverkopers, en daartussen de ontelbare kleine roeibootjes van de vrouwen die naar de grote boten varen om hun inkopen te doen. De grote boten komen van overal en de schippers weten niet hoelang ze hier gaan blijven. Zolang ze goederen in het ruim hebben liggen leven soms ganse families op de boot. Pas wanneer alles verkocht keren ze terug naar huis. Welke goederen er aan boord zijn kan je zien aan de grote stok die op de voorplecht hoog in de lucht steekt. Wat daarop gespiest is wordt er verkocht. We zien stokken met ajuinen, look, pompoenen,…. Grote kolen en boten vol ananas komen voorbij gevaren. Vrouwen klimmen schijnbaar moeiteloos uit hun roeibootje om daarna de goederen te gaan keuren en op het dak van de boot wordt over de prijs onderhandeld. Bij akkoord worden de goederen van op de grote boten in de kleine gegooid wat een raar schouwspel geeft. Een oude vrouw zit boven op het dak van een boot lekkere verse ananas te schillen en voor de democratische prijs van 25 eurocent kopen ik er één. De drijvende markt is een onvergetelijk schouwspel van kleuren, geuren en mensen. Na de drijvende markt kan je naar een plaatselijke markt aan wal. Je ziet kramen met verschillende soorten rijst en ook de geur van gedroogde vis is onmiskenbaar. Iets verderop zijn de kramen met vleeswaren, altijd leuk. Varkenskoppen en alle soorten ingewanden hebben we ondertussen al gezien maar lekkere verse varkensogen die je liggen aankijken blijft toch iets vreemd. Verderop hebben we de visverkopers. Een vrouw opent een enorme ketel waarin honderden levende palingen zitten. Een vrouw komt net paling kopen en ik zie het dier onzacht dood geklopt worden. Met een houten stok wordt, een keer of tien, op de kop van de paling geklopt tot het dier uiteindelijk niet meer durft te bewegen. Gaia zou hier weer werk hebben. Het rare is dat tussen de viskramen één kraam staat met….beha’s! De logica ontsnapt me. Achter de hoek komen ik het vreemdste kraam tegen. Levende padden liggen met de poten aan elkaar vastgebonden de raarste capriolen uit te hangen. Achter de padden liggen de slangen. Het ziet er allemaal lekker uit (not!) en het stokoude vrouwtje is verschrikkelijk lief en vriendelijk maar toch koop ik niets. Dit is één van de dingen die mij het meest opgevallen zijn in Vietnam. Op internetforums lees je over de opdringerigheid en onvriendelijkheid van de Vietnamezen maar ik heb nog niets ondervonden. Iedereen is vriendelijk en ook op deze markt beginnen de mensen spontaan te lachen en tonen ons trots hun waren en goederen. Ik vertrek na iets gedronken te hebben en stop bij een rijstfabriek. Ik blijf echter buiten staan en sta versteld te kijken naar twee mannen die een boot met rijst aan het laden zijn. De boot is al bijna vol en de mannen moeten elke keer met twee grote zware manden op de rijst naar boven klimmen om de volgende mand uit te kappen. Tussen de wal en de boot ligt één enkel smal plankje waar ik zelfs zonder mand niet over raak. De man ziet dat ik een foto wil nemen en blijft rustig met zijn zware lading staan poseren. Ik haast me om de foto te nemen en hij vraagt of ik ook eens de manden wil optillen. Ik durf niet weigeren en zet mijn schouders onder de manden. Ik ben geen slappeling maar ik was blij toen ik ze terug op de grond kon zetten. Ik schat dat elke mand ongeveer 40kg woog. Dus 80kg op de schouders en dat tot een volledige boot vol is. Mijn respect voor deze twee mensen is onmetelijk groot en meer dan terecht! Ze waren trouwens niet de enige die hard aan het werk waren. In het water passeren twee mannen met een meterslang visnet achter hun. Dit zal ook wel een deftig gewicht hebben. Iets verder trekken ze dan met enkele personen het loodzware visnet boven waarna de vis in de boot wordt uitgekieperd.

  De Mekong delta is Vietnam op zijn best en zelfs de lange reistijd is de moeite waard! Eindelijk eens echt tussen de mensen en het alledaagse leven.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 14 landen bezocht
  26 reviews
  3 waarderingen

  “Mooie natuur en ochtendmarkt op het water”

  Geplaatst 03-11-2017

  Ondanks dat er in Can Tho niet veel te doen is, hebben we drie mooie dagen gehad in de Mekong Delta! Ik kan een boottocht tijdens de ochtendmarkt op de rivier, een streetfoodtour met een Vietnamese student en een fietstocht door de omgeving zeker aanraden. Tijdens de fietstour kwamen we langs kleine dorpjes en reden we over een paadje langs de rivier. Echt de moeite waard, ook voor een paar dagen ipv als dagtour vanuit HCMC.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren


Deel jouw Mekong Delta reiservaring en tips!

Ben jij in Mekong Delta geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Top 3 Vietnam specialisten

Original Asia

Original Asia

Original Asia is een creatieve en innovatieve touroperator met veel oog voor detail. De mooiste privé-reizen, geheel op maat en altijd perfect afgestemd op jouw wensen.
Bezoek website


Van Verre

Van Verre

Stel jouw eigen rondreis op maat samen naar Vietnam met onze reisspecialisten. Zij helpen je graag met advies en ideeën.
Bezoek website


Local Hero Travel

Local Hero Travel

Je “Local Hero” Hong maakt jouw reis uniek met haar insider tips. Gelijk persoonlijk contact en lokaal geregeld.
Bezoek website

Meer Vietnam reisorganisaties

Djoser
Djoser

Groeps- en gezinsreizen.
Bezoek website

Shoestring
Shoestring

Budgetreizen Vietnam.
Bezoek website

333Travel
333Travel

Rondreizen en reizen op maat.
Bezoek website

Riksja Vietnam
Riksja Vietnam

Zelf samenstellen.
Bezoek website

FOX Verre Reizen
FOX

Groeps, individuele -en singlereizen.
Bezoek website

Tenzing Travel
Tenzing Travel

Individueel & op maat.
Bezoek website

Kras
Kras

NL-sprekende reisleiding.
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

Ook fietsreizen!
Bezoek website

Better Places
Better Places

Lokale specialisten.
Bezoek website

Bezienswaardigheden Vietnam

Alle bezienswaardigheden in Vietnam

Vliegtickets naar Vietnam


Hotels in Vietnam zoeken

Hotels in Vietnam zoeken

Boek je rondreis naar Vietnam

Original Asia
1. Original Asia

De mooiste privé-reizen, geheel op maat.
Bezoek website

Van Verre
2. Van Verre

Reizen op maat naar Azië.
Bezoek website

Local Hero Travel
3. Local Hero Travel

Voordelig boeken bij een lokaal reisburo.
Bezoek websiteBekijk 220 Vietnam rondreizen
Vanaf €749 incl. vliegticket

Vliegtickets Vietnam

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Vietnam
V.a. 457

Volg ons op Facebook

Volg ons op Pinterest