Sapa ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

49 Sapa reiservaringen en tips

Geweldig

76%

Tof

14%

Wel oké

8%

Niet zo

2%

Vreselijk

0%

  • Profiel dinuccia
    op 21-04-2019
    29 landen bezocht • 26 reviews • 3 waarderingen
    3

    “Sapa”

    Sapa is erg toeristisch en vooral de vrouwen van de bergvolkeren achtervolgen je soms hinderlijk om spullen te verkopen.
    Toch is Sapa de moeite waard om te bezoeken vanwege de schitterende omgeving.
    Trek je wandelschoenen aan en ga lopen eventueel met een gids

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Nicole
    op 13-04-2019
    27 landen bezocht • 27 reviews • 10 waarderingen
    5

    “Ga niet voor de stad, maar de omgeving”

    Dit was een van mijn favoriete ervaringen in Vietnam. Via Lilly's Agency in Hanoi heb ik een 2-daagse trekking geboekt, waarbij we niet de toeristische routes zouden nemen. Uiteindelijk zijn we alsnog meerdere groepen tegengekomen, maar afijn.

    Via een luxe bus (extra betaald) zijn we 5 uur 's ochtends aangekomen in Sapa. Daar opgehaald door onze gids, een lokale dame die ons de hele dag heeft rondgeleid. We gingen gelukkig al snel de lelijke stad uit, na nog even kort over de markten te zijn gelopen, en richting de bergen getrokken. De rijstvelden waren helaas niet meer supergroen want net geoogst, maar waren nog steeds indrukwekkend! In de middag kwamen we aan bij onze homestay van Mao, waar we 's avonds heerlijk hebben gegeten. Omdat we de enige groep waren, kregen we allemaal een eigen kamer. De dag erna liepen we via een andere route en andere dorpen terug. Ik vond de eerste dag best pittig, maar de tweede dag viel gelukkig erg mee. Netjes op tijd konden we weer met de bus terug.

    Onderweg zagen we het authentieke dorpsleven van de Noord-Vietnamese stammen. We hebben een schooltje bezocht, dorpelingen gesproken en onze gids van alles gevraagd. Een hele mooie ervaring! Als je de kans hebt, ga dit dan doen. Er worden overal homestays gebouwd, dus dit gebied zal snel overspoeld worden door nog meer toeristen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Pieter Jaspers
    op 13-04-2019
    49 landen bezocht • 52 reviews • 12 waarderingen
    4

    “Mist, bergen en dalen”

    Ik kwam naar Sapa vanuit het Noorden, over de grens met China.
    Sapa in Januari was mistig. Voor vier dagen lang. Ik had geluk dat in de valleien in de buurt, de mist opklaarde, toen ik een twee-daagse hike deed met homestay bij een fantastisch gezin. Het eten, wat we samen klaarmaakten was overheerlijk, vooral de loempia's. Ook de huisgestookte alcoholische drank ging er goed in (het was een oude waterfles gevuld met twijgjes, sterk spul!)
    Vanuit Sapa ben je ook snel bij Fansipan, de hoogste berg van Indochina. In een tweedaagse trek ging ik naar boven in een kleine groep met gids. Het voelde best avontuurlijk, ook al kwam je boven uit bij een kabelbaan, die net was aangelegd. Fansipan kun je, als je wilt hiken, alleen met een gids doen, omdat er een paar jaar geleden iemand is overleden die het alleen wilde doen.

    Sapa zelf is een schattig dorpje met leuke eettentjes, maar het is wel erg toeristisch. Het nabij gelegen Cat Cat Village is hier ook getuige van. Dit dorp lijkt wel aangelegd te zijn met het doel om mensen te kunnen tonen hoe het leven in het oude Vietnam was. (En ondertussen natuurlijk veel souvenirs te kunnen verkopen).

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Naomi Den Ouden
    op 11-04-2019
    32 landen bezocht • 52 reviews • 7 waarderingen
    3

    “Had er meer van verwacht”

    Ik moet eerlijk zeggen dat ik Sapa stiekem ontzettend vond tegenvallen. Het weer was niet goed, de rijstvelden waren leeg en de vrouwen die de groep begeleiden waren ontzettend aardig en behulpzaam maar zodra het tijd was van de lunch gingen de tassen open en werd je bijna verplicht om wat te kopen. Dit voelde niet helemaal lekker, vanaf dat moment hebben we eigenlijk de hulp niet of minimaal aangenomen omdat er altijd iets tegenover staat. Wij zijn met de bus teruggegaan naar Hanoi en dat was vreselijk. De plekken op de zo genoemde slaapbussen zijn niet erg ruim. De bussen worden gevuld en de laatste plekken zijn voor de toeristen, de plekken die overwaren waren zo klein dat je niet kan zitten en de onderkant van je benen niet meer kwijt kan. En dat was in mijn ogen echt toeristje pesten zeker gezien wij groter zijn dan de lokale bevolking.

    Ondanks dat het tegenviel zou ik als je de tijd hebt er toch naartoe gaan, het is leuk om eens gezien te hebben.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Liselot Van Der Laan
    op 09-04-2019
    17 landen bezocht • 26 reviews • 3 waarderingen
    5

    “Geweldig”

    Wij hebben bij een local meisje (Shosho) een 2 daagse tour geboekt, we waren met ze 3e en dit maakt het veel mooier. We zagen grote groepen van minimaal 10 mensen lopen en dit was niet wat wij wilde. We maakte de heledag mooie wandelingen door Sapa en Shosho vertelde hier veel over. De nacht brachten we door in een homestay waar er heerlijk voor ons gekookt werd. Onderweg kwamen we langs watervallen en de mooiste uitzichtpunten. Shosho liet ook haar dorp zien en dit was ook erg interessant.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Lieke van der Heiden
    op 30-11-2017
    19 landen bezocht • 26 reviews • 45 waarderingen
    4

    “Bijzondere minderheden”

    Sapa is een leuk plaatsje in de bergen. Wel erg toeristisch, maar wel een fijn backpackers sfeertje. Ik raad aan om niet alleen naar Sapa te gaan, maar ook naar andere plaatsen in de omgeving. Bijvoorbeeld naar Bac Ha op de marktdag. Ik heb daar een nacht geslapen, waardoor ik de markt 's ochtends heb bezocht voor alle toeristen met busjes uit Sapa arriveerden. Verder is een trekking of scootertocht door de omgeving van Sapa prachtig.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Tim de Vries
    op 29-11-2017
    47 landen bezocht • 26 reviews • 25 waarderingen
    5

    “Supermooi als je Hiken houdt!”

    Hebben hier een 3 daagse hike gedaan, 2 nachten in hostel blijven slapen en 1 nacht in homestay. Wij waren er met Tet Holiday dus super rustig en geen last gehad van dat je heel veel andere hike groepen tegen komt. De natuur is echt supermooi en echt een aanrader om te doen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Tessa
    op 27-11-2017
    26 landen bezocht • 13 reviews • 7 waarderingen
    5

    “Prachtige ervaring tussen de lokals”

    Hou je van natuur en rust? Even lekker uit de drukte? Dan is dit een must! Via een boekingscentrum in Hanoi kan je een mooie trip boeken. Laat vooral een lokal je gids zijn, want dan zie je het meest en zij kunnen je ook nog een hoop vertellen. Samen loop je door de prachtige natuur, je moet dan wel van een flinke wandeling houden en trek je goede schoenen aan! Je loopt door verschillende dorpjes en ziet echt hoe de mensen daar leven. Met kers op de taart slaap je bij je gids thuis. Hoeveel beter dan op deze manier kan je zien hoe het in zijn werk gaat? Ze koken voor je, en ja ze kunnen koken! Maar je ziet ook hoe hun huis er van binnen uit ziet en hoe het gezinsleven verdeeld is. En dan 's ochtend wakker worden met uitzicht op de rijstevelden, dat is toch een unieke ervaring! Een om zeker niet over te slaan!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Fenna
    op 23-11-2017
    14 landen bezocht • 13 reviews • 4 waarderingen
    5

    “Hoogtepunt!!”

    Wauw, wat was de hike in de omgeving van Sapa prachtig. Wij hadden een hike georganiseerd met gids Su Linh (ze heeft ook een website), wat geweldig was. De omgeving is schitterend en de mensen zijn erg vriendelijk. Wel kom je tijdens de hike veel kinderen tegen die aan het werk zijn en armbandjes e.d. moeten verkopen. Koop dit niet!! Deze kinderen zijn slachtoffer van het toerisme en zolang mensen spullen blijven kopen zullen zij niet naar school gaan.

    Ga ook niet naar Sapa wanneer het heel slecht weer is, je zult dan veel minder kunnen zien. Blijf eventueel wat langer in Hanoi en wacht totdat het zonnig is in Sapa. Zelf heb ik de hike in december gemaakt. Het schijnt dat de rijstvelden rond maart/april nog veel mooier zijn. Maar ook in december was het magisch!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel inzedi
    op 21-11-2017
    21 landen bezocht • 26 reviews • 13 waarderingen
    5

    “Mooi gebied ”

    Sapa is een erg leuk dorp om heen te gaan. Vanaf Hanoi is het ongeveer 10 uur met de bus, maar zeker de moeite waard. De mooie rijstvelden in verschillende lagen zorgt voor een schitterend plaatje. Ook kom je hier leuke lokale dorpjes tegen en af en toe een kudde buffels. Ga zeker met een lokaal vrouwtje op stap in plaats van een georganiseerde tour. Je gaat dan maar 1 dag in plaats van een meerdaagse, maar het is een stuk avontuurlijker. Wij hebben de grote ronde gedaan en uiteindelijk 8 uur op een dag gelopen. Het dorpje Sapa zelf is prima voor een dag, maar er is verder niet heel veel te doen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Vietnam reis boeken – onze tips!

Top-5 Vietnam reisaanbieders
  1. ANWB Vakanties – groeps- & privéreizen
    Bekijk aanbiedingen
  2. Shoestring – budgetvriendelijk
    Bekijk aanbiedingen
  3. Riksja Travel – zelf samenstellen
    Bekijk aanbiedingen
  4. 333 Travel – privéreizen op maat
    Bekijk aanbiedingen
  5. Sawadee – groeps- & familiereizen
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Sapa reiservaring en tips!

Ben jij in Sapa geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?