Hawaii ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

10 Hawaii reiservaringen en tips

Geweldig

50%

Tof

40%

Wel oké

10%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel Charlotte Verboom
    op 19-05-2019
    23 landen bezocht • 13 reviews • 14 waarderingen
    4

    “Heel erg mooi, maar...”

    Onze vakantie naar Hawaii (april 2019) was geweldig. We waren er 3 weken, op Oahu, Kauai en Big Island. Big Island was bij ons favoriet: groot en divers. Mooie natuur, Volcanoes NP was geweldig en de stranden heerlijk. Ook Kauai is natuurlijk schitterend, maar omdat het zo klein en extreem rustig was vonden wij het op den duur wat saai. Oahu is een twijfelgeval: Honolulu is een "gewone" Amerikaanse stad. Niet zoals ik Hawaii had verwacht. Het noorden was echter wel prachtig, met mooie grillige kustlijnen en een relaxte vibe.
    Hoewel ik de vakantie -nogmaals- heerlijk vond en Hawaii prachtig, zou ik niet nog eens terugkeren. Ik vond de reis echt extreem lang en het tijdsverschil van 12 uur heel pittig. Maar bovenal heb ik niet het idee dat ik écht unieke dingen heb gezien. Het extreme "wow-gevoel" bleef bizar genoeg uit. Daarnaast is Hawaii erg duur, dat speelt wellicht ook mee.
    Ga jij naar Hawaii? Ik zou je aanraden lekker voldoende tijd op Big Island te nemen: paar nachtjes west en paar nachtjes oost. Sla Kauai niet over, Oahu overslaan kan wel. Ben je wel op Oahu? Huur dan zeker een dagje een auto en rijd lekker rond. Veel plezier!

    5 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Gonneke Karel
    op 30-04-2019
    21 landen bezocht • 13 reviews • 12 waarderingen
    4

    “Oahu tegenvaller, andere eilanden machtig mooi”

    Oahu is duur, veel te toeristisch, mensen niet erg vriendelijk en waikiki beach te vol. Enige leuke vonden we de natuur en de Dole plantage. Pearl Harbor gaf ons kippenvel. Heftig wat daar gebeurd is.... de andere eilanden zijn magisch. Vooral Maui vonden wij mooi met de road to Hana. Bananencake is een must hier. Vanaf dit eiland kun je dagtochten doen naar andere eilandjes zoals Lanaii. Dit moet je echt doen en dan een jeep huren. Er is maar iets van 35 km geasfalteerde weg. De rest kun je dus lekker off road rijden met je jeep. Er is een kattenopvang met meer als 600 katten. Je kunt er lekker knuffelen met ze, ze verwachten verder niets van je. Garden of de Gods en het scheepswrak ook leuk om te bezoeken daar. Op Kauai vonden wij een echte feestavond in Hawaïaanse stijl te leuk.

    3 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Marielle Hartog
    op 24-04-2019
    27 landen bezocht • 26 reviews • 8 waarderingen
    3

    “Hét mooiste strand? Oke..”

    Bij een dagje Hawaii denk je al gauw aan zon, zee en strand, maar vooral surfende mensen en vrouwtjes die dansen op hoelahoep muziek. Verkeerd gedacht, het is een duur eiland en die vrouwtjes heb ik niet gezien. Het strand is gewoon een strand, in Nieuw Zeeland en Australië heb je mooiere stranden!

    Wel is de rest van het eiland mooi, we hebben een auto gehuurd en het eiland rondgereden. Er schijnt een plek te zijn waar je kunt snorkelen en schildpadden kunt spotten, deze hebben wij helaas niet gevonden.

    Wij vonden het moeilijk om een leuk en gezellig eet tentje te vinden en degene die we uiteindelijk hebben gekozen, was onwijs duur! Een dag was lang genoeg voor het budget dat we hadden..

    Dit was overigens Honolulu, dus geen idee hoe de andere eilanden zijn!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jordy (JOAT Travel)
    op 26-11-2017
    21 landen bezocht • 34 reviews • 38 waarderingen
    5

    “Paradijs met amerikaanse gemakken.”

    Hawaii een paradijs opzich, naar welk eiland je ook gaat.
    Mijn top 3 : Oahu, Kauai en Maui
    Probeer niet alle eilanden in 1 reis te bezoeken, tenzij je echt 5 weken hebt bijvoorbeeld.
    Hawaii is veel meer dan alleen een strandvakantie, prachtige afwisselende inland natuur die op elk eiland verschilt.
    wil je echt de hawaiiaanse cultuur opsnuiven ga dan voor de noordkant van Oahu en de oostkust van Maui. het absolute natuur hoogtepunt is in mijn ogen de Napali Coast op Kauai.

    Meer info? stuur mij gerust een bericht

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Nicole
    op 16-11-2017
    29 landen bezocht • 39 reviews • 17 waarderingen
    5

    “Meer te doen dan alleen strand”

    Hawaii is een staat met meerdere eilanden. Deze eilanden hebben ook allemaal hun eigen identiteit. Het is aan te raden om niet te veel te gaan eiland hoppen. 1 week per eiland is echt een must. Korter gaan is onrecht doen aan het eiland en dus eigenlijk aan jezelf.

    Hawaii the Big Island
    Dit eiland staat centraal vanwege de vele klimaten in het ene eiland. Rij een uur en je komt vanzelf in een ander klimaat en dus een totaal ander landschap. Een must op dit eiland is om het National Volcano Park te bezoeken. Een echte aanrader is om de Chain of Craters te doen. Hierbij ga je van bovenaf aan via een route (met vele stops, uitkijkpunten, petrogliefen en lava tubes) naar beneden.

    Oah'u
    Het eiland Oah'u staat centraal vanwege ze stranden en de zee. Relaxen is 1 van de hoogtepunten hier. Vele mooie stranden en vele mooie snorkelplekken zijn hier te vinden. Daarnaast is het leuk om naar de Dole plantation te gaan. Het ijs is verrukkelijk en het ananas doolhof een uitdaging voor jong en oud.
    Restaurant zijn vrij prijzig. In Ala Moana kan er in de food court wel voor een leuke prijs gegeten worden.
    Verder is Pearl Harbour (gratis) een interessante bezienswaardigheid. Het is wel belangrijk om hier vroeg te zijn of van te voren te reserveren.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Kevin Boelsma
    op 03-11-2017
    23 landen bezocht • 26 reviews • 3 waarderingen
    4

    “Van Big Island tot Oahu”

    Hawaii is een geweldige archipel met zo veel mogelijkheden. Je kunt er genieten van de golven om te surfen of prachtige wandelingen gaan maken en genieten van de adembenemende natuur of genieten van de invloeden van Japan. De eilanden zijn allen zo verschillend en daarom zo aantrekkelijk om deze achter elkaar te bezoeken.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Ellen Timmerhuis
    op 26-10-2017
    36 landen bezocht • 26 reviews • 17 waarderingen
    5

    “Ga naar meerdere eilanden in Hawaii”

    Bezoek als je naar Hawaii gaat niet alleen het bekende eiland Oahu, maar ook een aantal omliggende eilanden. Deze zijn minder bevolkt en qua natuur mooier dan Oahu. Kauai is het groenste eiland. Ik heb hierboven een rondvlucht in de helikopter gemaakte, het was erg prijzig maar dat was het wel waard. De rondvlucht duurde een uur en we vlogen door de canyons en langs de verschillende stranden. Ook vlogen we langs een van de mooiste kustlijnen ter wereld, de Napali Coast. Op Kauai is ook het Waimea Canyon State Park, deze wordt ook wel de Grand Canyon van de Pacific genoemd, wel een bezoek waard! Op Maui staat de bekende Haleakala Volcano, en het is prachtig om hier de zonsopkomst te bekijken. De top van de vulkaan komt namelijk boven de wolken uit, dus je ziet de zon opkomen van onder de wolken. Ook de zonsondergang is mooi, deze zie je ook verdwijnen onder de wolken, maar het observatory ‘verpest’ een beetje het beeld, maar het is een goed alternatief als je niet zo vroeg op wilt staan.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Nathalie Denise Hessing
    op 17-04-2017
    53 landen bezocht • 13 reviews • 8 waarderingen
    5

    “Hawaii op een budget”

    Iedereen heeft natuurlijk weleens van Hawaii gehoord en zijn mooie surf stranden. Toen wij besloten te gaan als onderdeel van onze backpackreis door Amerika viel het ons gelijk op hoe duur hostels waren toen we van te voren wilde boeken. We besloten het risico te nemen en niets te boeken om die reden. We keken wel als we aankwamen.

    Hawaii is vrij prijzig, helemaal voor backpackers. Echter als je het goed aanpakt kan Hawaii dus ook op een budget, wat het een meer aantrekkelijke bestemming maakt voor (jongere) backpackers!

    Wij kwamen er achter dat je ontzettend goed kunt onderhandelen met hostels over prijzen, waarom? Omdat er heel veel hostels zijn! Het eiland zelf (Oahu) is natuurlijk prachtig en een echte aanrader. Veel watervallen, uitzichtpunten en enorm goed voor hiken! De stranden hoef ik uiteraard niet eens te noemen...

    Om Hawaii zo goedkoop mogelijk te houden kun je dus het beste in een hostel verblijven, zonder die van te voren te boeken. Om het eiland rond te komen kun je het beste een auto huren met een groep - of neem een avontuur en ga liften! Of het legaal is weet ik niet, maar het was een enorm leuke ervaring voor ons en we zagen het hele eiland samen met lokals.
    Kauai en Maui vonden wij mooier en goedkoper dan Oahu en we verbleven daar dan ook langer dan verwacht. Het heeft iets meer een backpackers vibe dan vakantie vibe, en daar kwamen wij voor.

    3 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Milène Bezemer
    op 07-02-2016
    14 landen bezocht • 5 reviews • 3 waarderingen
    4

    “Kauai”

    Het fijne aan dit eiland vond ik dat het niet zo toeristisch is. We hebben een auto gehuurd en zijn de enige 'snelweg' die in een U over het eiland loopt afgereden. Je kunt het stuk tussen de U wel doen, maar dan te voet. We waren helaas niet goed voorbereid. De paden zijn erg modderig en soms erg stijl. Op onze slippertjes was dit geen goed idee. Mocht ik ooit nog eens terug gaan dan zou ik de Napali Coast, zoals dit stuk heet, te voet willen doen/zien. De weg vragen kun je het beste doen door te laten zien waar je heen wilt, want iets uitspreken of laat staan onthouden waar je heen moet is bijna onmogelijk haha. Het alfabet kent daar maar 13 letters waardoor alles op elkaar lijkt. We zijn ook nog een stuk jungle in gegaan op zoek naar de Ho'opi'i Falls, het was even zoeken naar de ingang van het juiste pad. Trek of een lange broek aan of neem Deet mee of allebei. Hier zitten heel veel muggen. Uiteindelijk hebben we een van de watervallen gevonden en zijn hier vanaf gesprongen, erg gaaf! Een andere leuke route is naar de Maha-ulepu Beaches. De weg er naar toe is niet onderhouden en zit dus inmiddels vol met flinke kuilen en gaten. Met 5 km per uur kan je hier over/doorheen rijden, een avontuur op zich om er te komen. Maar de stranden/uitzichten die je dan kunt zien vond ik het wel waard. Uiteraard kan je niet opHawaii geweest zijn zonder te surfen. Wij zaten niet helemaal in het juiste hiervoor, de golven aan de north shore waren veel te hoog en aan de south shore worden wel lessen gegeven maar de golfjes waren minimaal. Nog een nadeel van (beginnend) surfen op Hawaii, de bodem bestaat uit rots en koraal, dus vallen kan nog best riskant zijn. Maar chillen op een surfplankje is de zee is ook niet vervelend!

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Milène Bezemer
    op 07-02-2016
    14 landen bezocht • 5 reviews • 3 waarderingen
    5

    “Maui”

    Ik verbleef samen met een vriendin een week lang in een hostel, Banana Bungalows. Het (jonge) personeel wat er werkt komt van over heel de wereld, als je daar werkt mag je daar gratis blijven slapen/eten. Dit creëert een heel gezellige sfeer. We sliepen in een dorm voor vier personen, waarvan 1 persoon niet de schoonste was. Gelukkig kregen we na één nacht makkelijk een andere kamer. Je moest even ontdekken wat de schoonste/fijnste douches waren en wat de beste tijden waren, maar verder prima te doen. In de ochtend kan je voor je zelf gratis 'pancakes' bakken. Bij de prijs van je hostel zaten 'free tours' inbegrepen. Elke dag boden ze een andere tour aan. We zijn naar de vulkaan Haleakala geweest, eerst helemaal naar boven gereden tot boven de wolken en daarna te voet helemaal naar beneden. Sommige stukken was net alsof ik op de maan liep. Daarna moesten we ook weer een enorme klim omhoog, in totaal bijna 20 km. Om vervolgens de zonsondergang te zien boven de wolken. Andere dagen hebben we nog gesnorkeld met zeeschildpadden, verschillende stranden gezien, van rotsen gesprongen en gegeten bij het populairste vis restaurantje Paia Fish Market. Je maakt er makkelijk vrienden (meestal in hostels) en ik vond het superleuk om met een gehuurde auto weg te gaan met een paar mensen die we daar hebben leren kennen. Vergeet vooral de Road to Hana niet! Prachtige kronkelweggetjes langs watervallen en de zee. Onderweg kom je Coconut Glen's tegen waar ze ijs van kokosnotenmelk maken en verkopen, heerlijk!

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Amerika reis boeken – onze tips!

Top 5 Amerika reisaanbieders
  1. TUI – flydrives & rondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  2. Tenzing Travel – advies op maat!
    Bekijk aanbiedingen
  3. De Jong Intra – individuele rondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  4. Riksja Travel – zelf samenstellen
    Bekijk aanbiedingen
  5. Djoser – groeps- en kampeerreizen
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Hawaii reiservaring en tips!

Ben jij in Hawaii geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?