Highway No. 1 ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

10 Highway No. 1 reiservaringen en tips

Geweldig

50%

Tof

30%

Wel oké

20%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel J. Jaspers
    op 28-11-2017
    28 landen bezocht • 52 reviews • 19 waarderingen
    3

    “Twee dagen van SF naar LA”

    We reden de kustweg begin oktober. Na geweldige dingen gehoord te hebben over de kustweg, moet ik toegeven dat ik het niet te veel zou willen ophemelen. We hadden de pecht dat net toen wij er reden er een wielertocht over de kustweg reed, waardoor we constant fietsers moesten inhalen. De uitzichten zijn best mooi natuurlijk. We stopten de eerste dag in Morro Bay om te overnachten. Dit is niet het meest fantastische plaatsje op de route denk ik. Lichtpuntje op de route was het zien van vele zeekoeien op verschillende stranden. Echt honderden waren lekker aan het luieren. Waarschijnlijk liggen ze daar meestal.

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jordy (JOAT Travel)
    op 26-11-2017
    21 landen bezocht • 34 reviews • 38 waarderingen
    4

    “Coastal Route”

    Prachtig stukje kustroute, hier gaat het vooral om het stuk tussen Monterrey en Morro Bay. rij deze route van noord naar zuid, waarom? dan kun je namelijk makkelijk afslaan voor de scenic lookouts. nog even het strand op? doe dit in Carmel, zeer leuk plaatsje om je even te vermaken.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Gudrun
    op 18-11-2017
    18 landen bezocht • 26 reviews • 8 waarderingen
    5

    “Prachtig!”

    Genieten! Pak de route van noord naar zuid, zodat je maximaal profijt hebt van het mooie uitzicht. Stop wanneer mogelijk en eet je broodje of drink je koffie in de zon. Uitstekende wegen en makkelijk begaanbaar. Aanrader om te combineren met een rondreis in de westkust van de V.S. Stop bij Santa Cruz en struin het oudste pretpark af aan het strand. Heel leuk! Monterey is een mooie overnachtingslocatie, waar de Fisherman's wharf niet te missen is. Je kunt evt. een boottocht maken om walvissen te spotten.

    Tips: Rijd de 17 Mile drive en volg de kronkelige wegen tussen enorme huizen en midden in de natuur. Absolute aanrader en uitstekend te bereiken! Er zijn meerdere stoppunten om te genieten van het uitzicht.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Margit Yana
    op 13-11-2017
    27 landen bezocht • 30 reviews • 12 waarderingen
    5

    “Prachtige route”

    Zeker een aanrader om deze weg te nemen ipv de snelweg! Prachtige uitzichten over de zee, een paar mooie uitzichtpunten. Wij zijn bij een strand (Piedras Blancas) gestopt wat helemaal vol lag met zeeolifanten, geweldig!

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Anne Janssen
    op 10-11-2017
    26 landen bezocht • 26 reviews • 9 waarderingen
    3

    “Niet altijd zonnig”

    Toen wij hier reden, was het niet zonnig. Op alle foto's van deze route zie je een prachtige blauwe lucht, zon en de zee. Bij ons was het bewolkt en dan is het een stuk minder mooi. Wel een leuke route hoor, maar als het weer niet zo goed is kun je hem ook overslaan.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Michiel
    op 03-11-2017
    18 landen bezocht • 16 reviews • 3 waarderingen
    5

    “Nephentes ”

    Verscholen tussen de hoge bomen en steile kliffen langs Big Sur ligt een klein, pittoresk restaurantje, genaamd Nephentes waar je misschien wel het mooiste zicht langs Highway no. 1 vindt. Niet alleen is de locatie subliem maar ook het eten is van fantastische kwaliteit.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jill Van Ouytsel
    op 03-11-2017
    18 landen bezocht • 40 reviews • 12 waarderingen
    4

    “prachtige route langs de kust”

    Wij reden vanuit San Luis Obispo naar Monterey in 1 dag. Zalig rijden langs een prachtige kustlijn. We maakten verschillende tussenstops : Hearst Castle, Piedras Blancas (kolonie zeeolifanten) , Julia Pfeiffer Burns State Park, ... Na elke bocht had je weer een nieuw, maar even mooi uitzicht.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Dianneke
    op 29-10-2017
    21 landen bezocht • 44 reviews • 15 waarderingen
    5

    “Een van de mooiste kust routes ter wereld.”

    Highway 1 is op zichzelf al een prachtige route vanwege alle onwijs mooie uitzichtpunten.
    Er zijn zoveel mooie plekken op te stoppen en te genieten van het uitzicht over de mooie cliff's en de oceaan.

    Een aantal punten waar wij naast de vele andere mooie punten een stop hebben gehad:
    Morro Rock, dit is een mooi uitzichtpunt bij Morro Bay. En hier kan je erg lekkere inktvisringen eten bij Taco Temple California fusion. Dit is echt een aanrader.
    De wandeling naar Ano Nuevo is ook mooi. Prachtige vlinders en stinkende Elephant seals. Je ruikt ze al van verre, maar het is wel gaaf om ze zo in hun natuurlijke habitat te zien.
    Santa Barbara is wat mij betreft ook een aanrader. Een prachtig plaatsje (en een geschikte plek voor de laatste overnachtingen voor een terugvlucht via LAX). Het is een lekker rustig mooi plaatsje, in tegenstelling tot LA. Hier is een mooi, niet te druk strand. Een mooie plek om na een aantal weken reizen nog even te relaxen. Ook een whalehatching boottocht behoort tot de mogelijkheden. Wij zagen naast veel dolfijnen ook Humpback Whales nadat we langs grote booreilanden gevaren zijn. Deze zijn niet mooi, maar wel fascinerend zijn om te zien.
    Bij Chausers books in Santa Barbara kochten wij onze souvenirs. Wij kopen in alle landen waar we komen een (engelstalig) kookboek. Hier kochten we the californian seafood cookbook.
    Een schitterende route!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Regina Kucher
    op 23-10-2017
    24 landen bezocht • 14 reviews • 2 waarderingen
    4

    “Gave roadtrip!”

    Highway 1 is wat mij betreft een van de mooiste roadtrips ter wereld. Je rijdt van San Francisco naar Los Angeles, al slingerend langs de kust. Onderweg kom je kleine steden, leuke stranden en hier en daar wat zeeleeuwen tegen. Maar wat je vooral zit is een nieuw, schitterend uitzicht na elke bocht.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Megan
    op 23-10-2017
    13 landen bezocht • 13 reviews • 2 waarderingen
    5

    “De mooiste uitzichten ”

    Deze weg is echt een aanrader. Je hebt super mooi uitzicht op de zee en de foto's die je hier kunt maken lijken wel te mooi om waar te zijn. De weg is helaas niet altijd overal toegankelijk ivm wegverzakkingen en bosbranden.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Amerika reis boeken – onze tips!

Top 5 Amerika reisaanbieders
  1. TUI – flydrives & rondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  2. Tenzing Travel – advies op maat!
    Bekijk aanbiedingen
  3. De Jong Intra – individuele rondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  4. Riksja Travel – zelf samenstellen
    Bekijk aanbiedingen
  5. Djoser – groeps- en kampeerreizen
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Highway No. 1 reiservaring en tips!

Ben jij in Highway No. 1 geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?