Monument Valley ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

17 Monument Valley reiservaringen en tips

Geweldig

82%

Tof

18%

Wel oké

0%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

  • Profiel Dorothea Born
    op 07-09-2019
    1 review • 2 waarderingen
    5

    “Monument Valley; Mijn indianennaam was "Blanke Appel"”

    Ik heb als blanke westerse vrouw de unieke kans gehad om lange tijd op een traditionele manier bij en met de Navajo indianen in Monument Valley te leven. Ik heb in de tijd dat ik daar woonde, geprobeerd me zoveel mogelijk aan te passen aan hun manier van leven; The Navajo Way of Life, met alle ongemakken en blunders, maar ook met alle emotionele en prachtige ervaringen die daarbij hoorden, vastberaden om me zo goed mogelijk als een echte Navajo vrouw staande te houden. Door bij de Navajo indianen te leven, heb ik van binnenuit heel veel over deze fascinerende cultuur geleerd en hier heb ik jaren later een boek over geschreven. Mijn boek is niet alleen een boek over de Navajo indianen en hun manier van leven. Mijn boek is veel meer dan dat. Het is mijn persoonlijke verhaal, een soort reisdagboek van een hele belangrijke periode in mijn leven, maar ook een liefdesverhaal. Een liefdesverhaal tussen een blanke westerse vrouw en een traditionele Navajo indiaan, die samen vele obstakels, zowel binnen de cultuur, als binnen de familie én binnen hun relatie moesten zien te overwinnen om bij elkaar te kunnen zijn. Een verhaal over een unieke ervaring van een blanke vrouw die er alles voor over had om haar passie, haar droom én haar grote liefde, te volgen. Monument Valley en de Navajo Way of Life heb ik voor altijd in mijn hart gesloten! Voor meer informatie over mijn boek: www.DorotheaBorn.nl, echt een uniek en mooi reisverhaal over het geweldige Monument Valley & de bijzondere Navajo cultuur!

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Rilana Ruissen
    op 09-05-2019
    16 landen bezocht • 26 reviews • 24 waarderingen
    5

    “Indrukwekkend!”

    In de verte zie je de bekende rode rotsen al verschijnen. Ze zijn zo indrukkend groot. En de indruk die ze maken wordt alsmaar groter als je er dichterbij in de buurt komt. Kijk van te voren goed naar je camping! Sommige campings hebben totaal geen beschutting en die heb je echt wel nodig met die hoge temperaturen! En vergeet niet in de lucht te kijken als het avond is, de sterrenhemel is er prachtig...

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Christel Lakeman
    op 27-04-2019
    14 reviews • 0 waarderingen
    5

    “Filmisch Monument valley”

    Dat er vel film in Monument valley worden opgenomen, kan ik volledig begrijpen. Wat is het er schitterend en wat een prachtige rotsfromaties. Laat je rondleiden door een van de inwoners van Monument valley, dan kom je op de mooiste plekken. Voor mij was dit een van de hoogtepunten van mijn reis.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Marielle Hartog
    op 24-04-2019
    27 landen bezocht • 26 reviews • 8 waarderingen
    4

    “Net een foto”

    Het is absoluut mooi, maar je moet wel voorbereid hier heen gaan! Als je een camper hebt, moet je je erop voorbereiden dat je de route niet zelf kan rijden. Heb je een 4WD, dan kun je wel zelf rijden (wij hadden een pick-up met een camper er bovenop, die kon ook!). Omdat het geen National Park is, moet je entree betalen en als je dan ook geen 4WD hebt, moet je ook nog betalen voor een tour! Het restaurant overigens heeft onwijs lekkere nacho's, als je deze besteld (voorgerecht) heb je genoeg met zn tweetjes als lunch!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Peter Buster
    op 12-04-2019
    35 landen bezocht • 39 reviews • 26 waarderingen
    5

    “Yihaaaaaa! stick 'm up!”

    John Wayne landschap had ik altijd al eens willen zien. De vereenzelviging van het landschap. Je kunt met de lokale gids mee door het nationale park. Nog net niet met de postkoets maar als het geregend heeft kun je niet eens het park in. De wegen zijn op stukken vrijwel onbegaanbaar. in de eerste bocht zat er al een vast en bij het lostrekken bleef de bumper in de klei zitten, hilariteit alom. 4WD is een must. Landschap is werkelijk fenomenaal en ik weet niet of het echt was maar het leek of je in de verte nog een verdwaalde postkoets zag die achtervolgd werd door indianen. Misschien de opnames van een nieuwe film. Tenslotte de scene waar John Wayne op het paard naar het puntje van de rots rijdt in een ondergaande zon. En we sluiten de dag voldaan af met een triple chilli burger in het restaurant op de camping.

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Daphne
    op 29-11-2017
    19 landen bezocht • 26 reviews • 8 waarderingen
    4

    “rijden lang moment valley”

    Vele mooie steen formaties verspreid over een redelijk gebied. Het makkelijkst is om een aantal monument met de auto te zien. Vanaf een afstandje kan je goeie foto's maken. Als je echt dichtbij wilt komen houdt er dan rekening mee dat het vooral dirt roads zijn. Het gebied ligt in het indianen gebied, zo zie je wel eens kraampjes lang de weg waar ze wat zelf gemaakte spullen verkopen. Vaak hebben ze leuke en mooie sieraden van stenen die daar te vinden zijn.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Hans de Weijer
    op 25-11-2017
    44 landen bezocht • 27 reviews • 34 waarderingen
    4

    “Mixed feeling”

    Voorop gesteld: Monument vally is enorm indrukwekkend, zeker als je vanuit het oosten aan komt rijden. De strakke weg die het landschap in tweeen deelt en aan het einde de zandsteen formaties is onvergetelijk. En omdat je ze zo goed uit films kent voelen ze heel vertrouwd/bekend aan). Het gebied is helemaal in handen van de Navajo's, en die maken dankbaar gebruik van het feit dat zoveel toeristen interesse hebben in het gebied: de prijzen zijn erg hoog, en het is er niet overal even schoon. Daarnaast is het voorals schrijnend om te zien dat er zoveel drank(mis)bruik is - lege blikjes overal.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jordy (JOAT Travel)
    op 17-11-2017
    21 landen bezocht • 34 reviews • 38 waarderingen
    5

    “Wild Wild West”

    een persoonlijke highlight in het alom prachtige zuidwesten van de VS. de prachtige vergezichten die je hier hebt vind je nergens anders met zulke geslepen sandstone formaties. het verschil met vele andere parken in de omgeving is dat Monument Valley op indianen gebied ligt en dus een Najavo Tribal Park is. in het park is dan ook alleen een dirt road. Natuurlijk wordt lokaal aangeraden een prijzig tripje te boeken met een gids. Maar zolang je rustig rijdt is het park makkelijk in te rijden op eigen houtje. zelfs zonder 4x4 is mij dit al een aantal keer goed afgegaan ( maakt het avontuur alleen maar leuker door het zelf te rijden).

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Dick
    op 13-11-2017
    17 landen bezocht • 26 reviews • 13 waarderingen
    5

    “Bijzonder mooie route langs de stupa's”

    Het is niet groot, maar ik vond dit wel een van de mooiste bezienswaardigheden. Vooral het weidse gevoel trok mij erg aan. Je kunt er met de auto omheen rijden waardoor je langs diverse bijzonder mooie uitkijkpunten komt. Ik zou ondanks dat veel mensen wel met een gewone personenauto hier gaan rijden, wel een auto met high clearance aanbevelen omdat de weg erg hobbelig is en slecht onderhouden.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Sanne
    op 12-11-2017
    11 landen bezocht • 13 reviews • 1 waardering
    5

    “Monument Valley”

    Wij hebben hier een tour geboekt en vonden dit absoluut de moeite waard. Je wordt hier door een navajo indiaan dieper het park mee ingenomen en je ziet dingen die je vanuit je eigen auto niet zou kunnen zien.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Amerika reis boeken – onze tips!

Top 5 Amerika reisaanbieders
  1. TUI – flydrives & rondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  2. Tenzing Travel – advies op maat!
    Bekijk aanbiedingen
  3. De Jong Intra – individuele rondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  4. Riksja Travel – zelf samenstellen
    Bekijk aanbiedingen
  5. Djoser – groeps- en kampeerreizen
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Monument Valley reiservaring en tips!

Ben jij in Monument Valley geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?