Route 66 ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

13 Route 66 reiservaringen en tips

Geweldig

23%

Tof

38%

Wel oké

31%

Niet zo

8%

Vreselijk

0%

  • Profiel Willy Deprince
    op 27-11-2019
    1 review • 5 waarderingen
    5

    “Route 66”

    Route 66 is the place tobe van Chicago tot Los Angeles, wij hebben meer dan 2500 fotos genomen en allen zijn even mooi en hebben hun eigen verhaal. De route doen is een ervaring die met niets anders te vergelijken is. Pure nostalgie, jongensdroom en zoveel meer. Zeker doen.

    5 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jordy (JOAT Travel)
    op 26-11-2017
    21 landen bezocht • 34 reviews • 38 waarderingen
    2

    “Route 66 Not what it once was.”

    Route 66 erg bekend bij het grote publiek, vroeger de grote aanvoer route van Chicago naar Los Angeles. maar deze verkeersader is niet meer zo belangrijk sinds het Interstate systeem aan snelwegen is aangelegd in de VS.
    wil je nog een beetje originele Route 66 rijden ga dan vooral voor het deel in Arizona verder zijn er een hoop prachtige secenic byways aan te raden die ''by far'' leuker en avontuurlijk zijn om te rijden dan de gehele route 66

    4 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Hans de Weijer
    op 25-11-2017
    44 landen bezocht • 27 reviews • 34 waarderingen
    3

    “vergane glorie”

    Net als velen reden wij (een stuk van) de route 66. Eigenlijk is er niet zoveel meer van over, en de plaatsjes aan de Route 66 teren vooral op kitsch voor toeristen. Toch zijn er echt wel leuke plekjes onderweg. Als het op je route ligt, zeker doen! Maar...boek geen reis naar de US met als doel de route 66 alleen

    6 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Gudrun
    op 18-11-2017
    18 landen bezocht • 26 reviews • 8 waarderingen
    4

    “Leuk!”

    Pak een stukje Route 66 als je de westkust van de V.S. aandoet. Leuk om te ervaren, stop dan eens halverwege bij een koffietentje. Vaak staan er oude auto's bij. Leuk om te bezoeken! Je kunt natuurlijk ook de hele route rijden van oost naar west of andersom. Het Midpoint Café is een leuke plek om te stoppen als je honger hebt! Een typisch Amerikaanse uitstraling met lederen stoelen en een jukebox in de hoek, kun je genieten van een heerlijke burger. Goed restaurant!

    Tips: als je niet gebonden bent aan een tijdslimiet, pak tussendoor mooie stops, zoals in Los Angeles en de Grand Canyon. De Grand Canyon heeft het mooiste uitzicht vanaf de south Rim, hoewel het meestal rustiger is aan de north rim.

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel
    op 31-10-2017
    0 reviews • 0 waarderingen
    4

    “Vergane glorie smaar wel leuk”

    Route 66 hoort er nou eenmaal bij, helaas zijn niet alle stukken meer begaanbaar. In de kleine dorpjes waan je jezelf echt in het verleden. Al moet ik wel zeggen dat het iets wat vergaande glorie is maar dat maakt het ook wel weer leuk.
    Tip: overnacht in Holbrook in het wigwam motel

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Denise Rooimans
    op 28-10-2017
    11 landen bezocht • 26 reviews • 5 waarderingen
    3

    “Route 66”

    Route 66 moet natuurlijk gereden worden als je West - Amerika gaat bezoeken door middel van een rondreis! Onderweg leuke knusse plekjes bezocht waaronder een oud restaurant, een lokale shop en veel mooie oude auto's mogen zien!

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Dianneke
    op 25-10-2017
    21 landen bezocht • 44 reviews • 15 waarderingen
    4

    “Van AmboyCA tot KingmanAZ”

    Na een dag in Josua Tree Park N.P. reden wij door naar Needles. Over de route 66. We kwamen de route op bij Amboy waar we reden via Chambless, Essex naar Needles. Het was prachtig om de zon te zien ondergaan achter de bergen in de verte terwijl we reden over de langgerekte weg. Terwijl er verder NIEMAND anders reed. Dit, in combinatie met de uitgestrekte, droge vlaktes was magisch. Zeker na een bezoek aan het eerste park van onze reis. Als je op Google zoekt op route 66 California zie je precies hoe de route loopt.
    Bij Needles steek je de grens over naar Arizona, waar we van Needles naar Kingsman reden om van daar door te gaan naar onze campingplek bij de Grand Canyon. (een rit van bijna 4 uur, waar wij inclusief stops zeker 6 uur over gedaan hebben). Het stukje tussen Arizona en Kingsman reden wij via de historic route 66. Door Oatmen. Een soort spookstadje waarvan wij dachten dat de mensen er alleen wonen tussen 9 en 5. Als in een openlucht museum. Het is alsof je door een wild western film rijd en daarom erg leuk om te zien, ondanks dat het niet geheel authentiek voelt. Wat het origineel wel is maar nu lijkt het een beetje aangedikt. De route na Oatmen vonden wij het mooiste van het geheel. Al slingerend via scherpe bochten kwam het ene mooie uitzicht na het andere voorbij. Aan de weg staan soms een paar brievenbussen, waaruit wij opmaakten dat hier mensen wonen, maar er is in geen velden of wegen een huis te zien. Het is een smalle weg en wanneer een auto wil passeren is dit niet gemakkelijk en soms best spannend. Het stukje historic route 66 gaat nog verder richting peach springs waardoor je gemakkelijk een hele dag kan besteden op deze relatief korte route. Door het geslinger door de bergen kan je er echter niet hard rijden en moet je dus wat extra tijd rekenen voor de rit.
    Echter hebben wij ervaren dat de rit op zichzelf alleen al fantastisch is en dat het tijdens deze reis zeker niet alleen maar gaat om de eindbestemming.

    3 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Daantje28
    op 21-10-2017
    23 landen bezocht • 13 reviews • 3 waarderingen
    5

    “Route 66 museum in Barstow - helemaal top”

    (een stuk) route 66 rijden is natuurlijk een hele ervaring op zich, maar de kers op de taart was voor ons het Route 66 museum in Barstow. Een klein museum vol met fotos, kaarten en objecten (oa een originele T-ford, pompstation attributen en een cabrio uit de tijd dat de route 66 net open was.) Maar het allermooiste aan het museum zijn de vrijwilligers die allemaal hun eigen verhaal hebben van hun tijd op de route 66, zo was een van de mannen vrachtwagenchauffeur in de jaren '60 en had prachtige verhalen over die tijd.

    3 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Nathalie Denise Hessing
    op 17-04-2017
    53 landen bezocht • 13 reviews • 8 waarderingen
    3

    “De Motherroad van Amerika”

    Wij kijken enorm uit naar onze roadtrip Route 66 omdat het al heel erg lang op ons lijstje stond om te doen.

    Om heel eerlijk te zijn, viel Route 66 zelf ons een beetje tegen. We hadden meerdere reisboeken gekocht omdat we wisten dat het erg moeilijk was de Motherroad te volgen, het is namelijk meerdere keren veranderd.
    Op veel plekken, helemaal in het begin bestaat de weg gewoon echt niet meer, of is er zo enorm veel om heen gebouwd dat je letterlijk naast de snelweg rijdt.

    Toch zou ik Route 66 wel aanraden, verwacht er alleen niet te veel van. Vanaf New Mexico vonden wij het "leuker" worden omdat veel van de "echte oude weg" nog bestond, wat het avontuurlijker maakte. Route 66 is verder overigens perfect om side trips te nemen, zoals Grand Canyon, Las Vegas etc.

    Mijn tip voor Route 66: Misschien leuker om niet de hele route te bereiden maar een maak een zelf-gemaakte roadtrip! Pak delen van Route 66 in combinatie met alle mooie national parken die Amerika te bieden heeft. Ga je wel van Chicago naar Santa Monica koop dan net als wij meerdere gidsen zodat je het best de originele route kan volgen en vinden.

    3 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel debbie
    op 30-01-2017
    34 landen bezocht • 84 reviews • 12 waarderingen
    3

    “Toeristisch, maar leuk!”

    Wij zijn vanuit Las vegas een aantal dagen met een huurauto het land ingereden.
    Wij hebben de volgende route afgelegd:
    Las vegas - Valley of fire State park - Zion NP - Bryce Canyon NP - Antelope Canyon - Horseshoe bend - Antelope Canyon - Lake Powell - Grand Canyon - Route 66 - Hooverdam - Las Vegas.

    Route 66 was een geweldige ervaring. Het is wel wat toeristisch opgezet. In de dorpjes die je aandoet, zijn een hoop souvenirwinkeltjes, vooral in Flagstaff en in Williams. Maar je kijkt je ogen uit. Heel leuk allemaal om te zien en zeker een aanrader. Wij kwamen er langs toen we van de Grand Canyon via de Hooverdam terug naar Las Vegas reden. De hooverdam is ook zeker de moeite waard om even te stoppen!

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

Amerika reis boeken – onze tips!

Top 5 Amerika reisaanbieders
  1. TUI – flydrives & rondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  2. Tenzing Travel – advies op maat!
    Bekijk aanbiedingen
  3. De Jong Intra – individuele rondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  4. Riksja Travel – zelf samenstellen
    Bekijk aanbiedingen
  5. Djoser – groeps- en kampeerreizen
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw Route 66 reiservaring en tips!

Ben jij in Route 66 geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?