• Uitgebreide reisinformatie
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Tips & ervaringen van reizigers!

San Francisco ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

49 San Francisco reiservaringen en tips

Geweldig

59%

Tof

37%

Wel oké

2%

Niet zo

2%

Vreselijk

0%

  • Sebastiaan Berswerda op 30-11-2017

    “Authentieke stad!”

    San Francisco was voor ons het startpunt van onze West Amerika reis. Een heerlijk startpunt want de stad is zeer veelzijdig. Uiteraard is er de prachtige Golden Gate brug, een ritje met de tram of Fisherman's Wharf, maar je kunt ook naar het honkbalstadion of naar het strand waar er flinke golven staan. Wij waren hier drie dagen, maar hadden ons hier makkelijk langer kunnen vermaken.

    Tip: huur fietsen en fiets over de Golden Gate brug om daarna weer terug te gaan met de boot.
    Betere tip: zorg voor tickets van de Giants tijdens je bezoek. In een uitverkocht stadion voel je je een echte Amerikaan met je hot dog en liter frisdrank. Niet een typisch uitstapje zoals je ze in de rondreizen leest, maar voor ons wel één van de hoogtepunten van de reis.

  • Deborah op 29-11-2017

    “Zeker de moeite”

    Let hier op als je naar Alcatraz wilt dat je op tijd moet reserveren! Wij hadden initieel geen plek maar later kwam er gelukkig iets vrij. Zou zeker zonde zijn als je hiet bent en het niet bezoekt. De Stad zelf is super, persoonlijk vind ik SF leuker dan LA. Als het de eerste keer is zeker even een rondje met de tram, langs Fishermans Wharf, Lombard street (doodeng met de auto maar toch gedaan) en natuurlijk naar San Francisco Bay. Als afsluiter van een rondreis LA-LasVegas-San Francisco echt top.

  • J. Jaspers op 28-11-2017

    “Bijna Europese stad”

    Dit is, in tegenstelling tot LA, een prachtige stad om te bezoeken. Het doet soms bijna Europees aan met zijn oude gebouwen. De houten huisjes zijn mooi, waaronder Alamo Square, de boulevards langs de kust zijn leuk, waaronder Fishermans wharf, en er zijn genoeg beroemde plekjes te bezichtigen die je uit films kent. De bekende rode bus is een redelijke manier om de stad te zien, al kost het natuurlijk wat duiten. Deze komt in ieder geval op plekken waar openbaar vervoer soms moeilijker te vinden is. Goed eten vinden is, zoals meestal het geval is in Amerika, moeilijk.

  • Arie op 22-11-2017

    “leuke stad met victoriaanse huisjes”

    Leuke stad met verschillende bezienswaardigheden, waaronder pier 39. Helaas voor ons waren er geen zeeleeuwen aanwezig. In de buurt van SF kun je wel veel zeeleeuwen en walvissen spotten, ik raad dan ook een walvistour aan. Dat was voor ons 1 van de hoogtepunten. We hebben een rondje met de hop on hop off bus gedaan, dus vanuit de bus veel gezien. Uitgestapt bij de victoriaanse huisjes , erg fotogeniek. Met de volgende bus weer door, de golden gate bridge over. De golden gate bridge is leuk, maar lag bij ons constant in wolken dus eigenlijk konden we hem niet in zijn geheel zien. Vanaf de andere kant heb je wel een mooi uitzicht over de skyline.

  • Mathieu van Vlijmen op 21-11-2017

    “Nog mooier dan gedacht”

    Tijdens onze rondreis door West-Amerika zijn we in deze stad begonnen. Vooraf dachten we dat dit de minste van de 4 steden (Los Angeles, San Diego en Las Vegas) zou zijn. Dit bleek uiteindelijk de nummer 1 te worden. De sfeer in de stad in heel gemoedelijk. Het is enorm, maar voelt heel knus aan. Ga zeker naar het de berg links van de Golden Gate Bridge (vanaf de stad gezien). Je hebt hier een geweldig uitzicht over de stad en de brug en de plek is helemaal niet druk bezocht. Uiteraard kan een bezoek aan Alcatraz niet ontbreken. Doe een audiotour, loop door de gevangenis en je hebt een dag om nooit te vergeten.

    De liefhebber mag ook een bezoek aan The Walt Disney Family museum niet overslaan. Het leven van de bekende man wordt heel goed verteld.

    2 dagen zijn niet genoeg om deze stad volledig te zien. 3 dagen zou ik zeker aanbevelen.

  • Jordy op 20-11-2017

    “Leukste stad van Amerika”

    In hoeverre ik de steden van Amerika kan beoordelen vond ik San Fransisco absoluut een van de leukste steden. De mensen zijn erg gastvrij. Tip: zoek op of er in de buurt wijnproeverijen zijn. Zo hebben wij er meerdere bezocht, je kan dat top wijnen proeven en eventueel voor een leuke prijs een fles voor later kopen. Dit vond ik een aangename verassing omdat ik hier per toeval tegen aan liep. Ook zijn er vele toeristische trekpleisters natuurlijk zoals de pier. Alcatraz is ook absoluut een bezoek waard en vele raden de avondtour aan maar ik zelf vond dit niet van toegevoegde waarde, scheelt je ook wat geld.

  • Nicole op 16-11-2017

    “Veel te zien en te doen”

    San Fransisco is een geweldige stad om rond te fietsen. Let wel op dat de fietsen bij een winkel worden gehuurd en niet bij een stand waar de fietsen uit de houder gehaald kunnen worden (en elke 30 minuten ergens ingecheckt moeten worden). Een mogelijkheid is om met de fiets naar de Golden Gate bridge te fietsen (en er overheen). Dit geeft een gevoel van vrijheid om heerlijk op te fiets door San Fransisco te rijden.

    Een andere bezienswaardigheid is Alcatraz. Belangrijk is om dit van te voren te reserveren zodat je zeker mee kunt. De boottour naar het eiland geeft een mooi uitzicht op San Fransisco en de Golden Gate bridge. Op het eiland is er een gratis Nederlandse audiotour waar het verhaal op een leuke manier wordt verteld (ook voor kinderen leuk).

    Fisherman's Wharf is een gezellige plek om te eten en wat souvernirs bij elkaar te sprokkelen. Het is fijn om hier aan het begin van de middag te komen, want aan het einde van de middag is het ontzettend druk.

    Een nadeel aan San Fransisco vond ik wel de hoeveelheid zwervers. Deze mensen zijn overal en liggen overal te slapen e.d.

  • Claire Groot op 15-11-2017

    “Secret stairs”

    San Fransisco vond ik een leuke stad voor een paar dagen. Met een huurfiets over de Golden gate bridge is een absolute aanrader, overal zijn fietsen te huur of tours te boeken. Ga dan vooral door naar Sausolito, dit ligt aan de andere kant van de brug en neem de ferry terug naar SF. Dan vaar je langs Alcatraz en zie je de Golden Gate vanaf het water. Dit vond ik zelf erg leuk. Ook is een leuke tip om aan een local naar de Secret Stairs te vragen (de fietstaxi;s zouden het ook kunnen weten) en neem deze trappen. Het zijn er wel een hele hoop maar tijdens de wandeling loop je langs prachtige tuinen en mooie uitzichtpunten over de stad en uiteindelijk beland je op Telegraph Hill.

  • Sanne op 12-11-2017

    “San Francisco”

    Wij vonden San Francisco een hele gave stad. Je kunt hier veel door de stad wandelen om een goed beeld te krijgen van de stad. De tour op alcatraz vonden wij erg indrukwekkend en zeker de moeite waard. Bij de Marin Headlands heb je een mooi uitzicht op de Golden Gate bridge. In het hoogseizoen, toen wij hier waren, was het hier gigantisch druk en hadden we erg geluk met het vinden van een parkeerplek. Houd daar rekening mee. Sausalito is een stadje aan de andere kant van de brug. Als je voordat je San Francisco inrijdt, nog een tussenstop wil maken, is dit een leuke plek.

  • Renske Bos op 12-11-2017

    “Full House! ”

    Nadat we uitgeput waren van de eerste maand reizen langs de oostkust van de Verenigde Staten, werd het tijd voor ons eerste kennismaking met de Westkust in San Francisco. En ook al is dit een stad, wij hebben er eerst een dagje strand van gemaakt op Baken Beach. Prachtig! Met een uitzicht op de Golden Gate Brigde en golven zo hoog waar je U tegen moet zeggen hebben we de hele middag gerelaxt in de zon. Hier en daar kwamen er nog een paar dolfijnen om de hoek kijken. Deze visjes zijn dan weliswaar niet zo groot als walvissen aan de kust in Boston, maar even prachtig om naar te kijken!

    De tweede dag van San Francisco bestond uit een bezoek aan het Golden Gate Park. Hier hebben we dan eindelijk onze eerste waterval (van deze reis dan) mogen aanschouwen: Stow Lake. Zo hoog als deze fall was konden wij gewoon naar het hoogste puntje klimmen. Vanuit daar een super uitzicht over de hele stad. Alles in San Francisco is overigens heel gemakkelijk te bereiken per bus. We raden het dan ook af om dit met de fiets te proberen. Zo graag als we in New York wilde laten zien dat alleen echte Hollanders op twee wielen kunnen rijden, zo graag pakten we de bus in San Francisco. Door de vele heuvels kun je zo hard trappen als je wilt, maar zul je ook weer net zo snel (misschien nog wel sneller) omlaag vliegen.

    Ook is een dagje rondslenteren op Fishermans Warf een must! Lekker op een terras verse vis/kreeft eten, winkelen of gezellig met de zeehonden op pad. Alles is mogelijk.

    San Francisco mag natuurlijk niet verlaten worden zonder een bezoek aan Alcatraz. Deze gevangenis is de bekendste staatsgevangenis van de VS. Onder andere Al Capone heeft hier vier gezellige jaren uit mogen zitten met nog 335 anderen boeven die zich nogal hebben misdragen (dan gaat het trouwens niet over een snoepje stelen bij de Kruidvat). Ook al ligt deze gevangenis op een groot eiland ongeveer 2 km. van San Francisco, het bezit over een diversiteit aan “prachtige” vogels en heeft het Alcatraz “hotel” voldoende kamers voor iedereen, een shotgun muur en een bibliotheek, je laatste jaren hier doorbrengen.. daar kiest niemand voor. Maar een dagtripje is de moeite waard!

    Overnachten raden we dus niet in op Alcatraz, maar kies als backpacker voor het super leuke HI Hostel in San Franscico (ze hebben er ook 2-persoonskamers of een gezinskamer). Hier ontmoet je eenvoudig andere reizigers, betaal je niet teveel voor een nachtje slapen en mag je 's avonds gratis mee barbecuen!


Amerika reis boeken – onze tips!

Top 5 Amerika reisaanbieders
  1. TUI – flydrives & rondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  2. Tenzing Travel – advies op maat!
    Bekijk aanbiedingen
  3. De Jong Intra – individuele rondreizen
    Bekijk aanbiedingen
  4. Riksja Travel – zelf samenstellen
    Bekijk aanbiedingen
  5. Djoser – groeps- en kampeerreizen
    Bekijk aanbiedingen

Deel jouw San Francisco reiservaring en tips!

Ben jij in San Francisco geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)
Jouw e-mailadres wordt niet getoond op de site

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief